gtemata.com

Cum se utilizează un defibrilator

Defibrilarea este o tehnică medicală care implică trimiterea unei descărcări electrice precise către inimă, încheierea unei aritmii sau a unui stop cardiac mortal. aparat defibrilator semiautomat (DAE)

este un dispozitiv capabil să detecteze automat ritmul cardiac al victimei și să evalueze dacă este necesară o evacuare. Dacă observați un stop cardiac, puteți urma aceste instrucțiuni simple pentru a utiliza un AED și a salva viața victimei.

paşi

Partea 1
preparare

Imaginea intitulată Utilizați un defibrilator Pasul 1
1
Verificați dacă are loc stopul cardiac. Dacă vedeți o persoană care se confruntă cu o situație de urgență, trebuie să vă asigurați că inima sa sa oprit înainte de a utiliza un AED. Verificați dacă victima nu poate să răspundă, să respire și nu există bătăi de inimă - puteți folosi Metoda ABC pentru această verificare. Dacă nu simțiți bataile inimii sau nu observați semne de respirație, ar trebui să începeți resuscitarea cardiopulmonară.
 • Airway (tractul respirator): asigurați-vă că acestea sunt perpendiculare înainte de a controla respirația. Pentru a face acest lucru, înclinați capul persoanei înapoi ridicându-l pe bărbie - dacă observați un obiect care îl împiedică, îndepărtați-l.
 • Breajuns (respirație): îndoit în apropierea victimei pentru a auzi zgomotul respirator - urmăriți dacă pieptul se ridică și cade.
 • Circulare (circulație): găsiți încheietura mâinii. Semnele problemelor circulatorii sunt modificarea culorii pielii, transpirația și scăderea nivelului de conștiență.
 • Imaginea intitulată Utilizați un defibrilator Pasul 2
  2
  Încercați să trezi victima. Dacă intri într-o persoană și nu știi cât timp este inconștientă, trebuie să te asiguri că are într-adevăr probleme și nu doar să doarmă. Încercați să o ridicați, să o scuturați, să strigeți la ureche sau să-i bateți mâinile - dacă nu arată semne de recuperare, ea constată confirmarea stopării cardiace.
 • Nu scuturați niciodată un copil sau un copil, deoarece ați putea provoca daune grave.
 • Imaginea intitulată Utilizați un defibrilator Pasul 3
  3
  Sunați 118. De îndată ce sunteți sigur că persoana se confruntă cu o situație de urgență medicală, trebuie să apelați pentru ajutor. Explicați-i operatorului unde vă aflați și ce se întâmplă - informați-l că aveți un defibrilator semi-automat și intenționați să-l utilizați.
 • Dacă există un alt martor în afară de dvs., spuneți-i să sune la 118 în timp ce începeți să-i ajutați victima - ar trebui să meargă și să-l aducă pe AED. În acest fel, totul are loc mai repede și actualitatea este esențială în cazurile de stop cardiac.
 • Imaginea intitulată Utilizați un defibrilator Pasul 4
  4
  Reapariția cardiopulmonară începe. Dacă nu sunteți singur, ar trebui să începeți procedura în timp ce cealaltă persoană recuperează AED - dacă sunteți singur, sunați la 118 și apoi începeți resuscitarea.
 • Efectuați 30 de comprimări în piept și 2 respirații artificiale - acestea nu trebuie să dureze mai mult de o secundă - evitați hiperventilarea și asigurați doar suficient aer pentru dilatarea pieptului victimei.
 • Păstrați un ritm de 100 de comprimări pe minut fără să depășiți 125. Ar trebui să aplicați o presiune care să scadă în jos 5 cm de stern și să așteptați să revină la poziția sa naturală cu cel mai mic număr posibil de întreruperi.
 • Dacă nu știți cât timp victima este inconștientă, trebuie să începeți imediat resuscitarea cardiopulmonară și apoi să utilizați defibrilatorul semiautomat.
 • Partea 2
  Utilizați DAE

  Imaginea intitulată Utilizați un defibrilator Pasul 5
  1
  Asigurați-vă că victima este uscată. Înainte de a porni și utiliza defibrilatorul, trebuie să fiți sigur că persoana pe care doriți să o ajutați nu este umedă - în acest caz, trebuie să vă asigurați că acesta este uscat. Dacă există apă în imediata vecinătate, trebuie să transferați victima într-un loc uscat.
  • Apa conduce electricitate - în cazul în care pacientul este umed sau există apă în apropiere, el poate suferi traume grave.
 • Imaginea intitulată Utilizați un defibrilator Pasul 6


  2
  Porniți DAE. Când sunteți sigur că nu există urme de umiditate, puteți opera aparatul - odată activat, defibrilatorul furnizează instrucțiuni pentru a face față situației. Probabil, comunică să conecteze cablurile senzorului la mașină, care de obicei trebuie să fie cuplat peste lumina intermitentă din partea superioară a dispozitivului.
 • Apoi instrumentul vă avertizează să vă pregătiți persoana după introducerea cablurilor.
 • Imaginea intitulată Utilizați un defibrilator Pasul 7
  3
  Pregătește-ți pieptul. Pentru a utiliza senzorii într-un AED, trebuie să îndepărtați niște obiecte din corpul victimei. Deschideți sau tăiați cămașa - dacă pieptul este foarte păros, trebuie să-l radeți. De asemenea, trebuie să verificați semne care vă fac să suspectați că persoana a suferit o intervenție chirurgicală pentru a implanta un dispozitiv cardiac, cum ar fi un stimulator cardiac. Dacă observați bijuterii sau accesorii metalice, îndepărtați-le, deoarece metalul conduce electricitate.
 • Cele mai multe kituri de defibrilatoare semi-automate sunt livrate cu un aparat de ras sau cu foarfece pentru a taia părul unei persoane.
 • Ar trebui să observați prezența stimulatorului cardiac sau a altui implant, pur și simplu prin privirile la piept - în general, acești pacienți poartă și o brățară medicală.
 • Dacă victima este o femeie, trebuie să-i scoateți sutienul, deoarece ar putea conduce electricitate, la fel ca bijuteriile.
 • Imaginea intitulată Utilizați un defibrilator Pasul 8
  4
  Aplicați senzorii. Electrozii defibrilatorului automat sunt în general fixați pe plăcuțele adezive - instrumentul comunică pentru a le pune în poziție. Trebuie să vă asigurați că le plasați corect pe pieptul victimei, astfel încât să primească toată intensitatea descărcării electrice de care are nevoie. Un electrod trebuie plasat sub claviculă, în colțul din dreapta sus al pieptului gol - celălalt trebuie fixat sub pieptul stâng, sub inimă și ușor în lateral.
 • Verificați dacă nu există material sau alte obiecte între senzor și piele - orice obstacol poate cauza defecțiuni în dispozitiv.
 • Dacă electrozii nu sunt fixați corect, AED poate afișa în mod repetat mesajul "verificați electrozii".
 • Dacă găsiți un dispozitiv implantat sau un piercing, trebuie să fixați senzorii la cel puțin 2-3 cm de aceste elemente.
 • Imaginea intitulată Utilizați un defibrilator Pasul 9
  5
  Permiteți instrumentului să analizeze parametrii vitali ai victimei. Când senzorii sunt poziționați corect, trebuie să vă asigurați că toți oamenii se îndepărtează de victimă. Mai târziu, puteți apăsa butonul analiză localizat pe defibrilator - aceasta vă permite să activați instrumentul, care începe să controleze ritmul cardiac.
 • Apoi, AED vă spune dacă trebuie să trimiteți un șoc electric sau dacă trebuie să continuați cu o resuscitare cardiopulmonară - dacă nu este necesară o descărcare, înseamnă că inima a reluat bătăile sau după un ritm care nu trebuie supus la șoc.
 • Dacă descărcarea electrică nu este necesară, resuscitarea cardiopulmonară va continua până la sosirea ajutorului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un defibrilator Pasul 10
  6
  Trimiteți o descărcare electrică persoanei, dacă este necesar. Dacă defibrilatorul semiautomat a detectat condițiile ideale pentru un șoc electric, trebuie să vă asigurați din nou că oamenii prezenți se îndepărtează. Mai târziu, puteți apăsa butonul șoc care este pe mașină - în acest fel, trimite o descărcare electrică prin electrozi, care ar trebui să-i ajute inima să-și reia activitatea.
 • AED eliberează doar o singură descărcare de gestiune la un moment dat - nu durează mult, dar așteaptă ca corpul persoanei să se miște violent.
 • Imaginea intitulată Utilizați un defibrilator Pasul 11
  7
  Continuați să practicați resuscitarea cardiopulmonară. Când ați trimis descărcarea victimei, trebuie să continuați resuscitarea pentru încă două minute înainte de a verifica din nou ritmul cardiac cu AED. Continuați să repetați această secvență până ajungă la ajutor.
 • Trebuie să vă opriți atunci când victima începe să respire din nou sau se întoarce în mod conștient.
 • Defibrilatorul semiautomat avertizează când au trecut două minute și comunică mesajul opriți resuscitarea.
 • Sfaturi

  • Dacă AED nu analizează parametrii vitali și nu trimite descărcarea victimei, este necesar ca cineva să continue să facă resuscitare cardiopulmonară, să nu dăuneze inimii.
  • Formarea profesională este foarte recomandată. Puteți consulta site-ul web al Crucii Roșii sau al Protecției Civile pentru a afla când sunt organizate cursuri în zona dvs. - există cursuri specifice pentru utilizarea defibrilatoarelor automate care îi învață pe toți participanții să utilizeze modelele de bază. Nu există nici o modalitate de a practica cu un adevărat defibrilator automat - cu toate acestea, puteți face unele exerciții pe parcursul cursului.
  • Nu utilizați șervețele cu alcool pentru a curăța pieptul victimei înainte de a atașa senzorii.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit