gtemata.com

Cum se efectuează reanimarea cardiopulmonară pe un adult

Știind cum să efectuezi ambele metode CPR (resuscitare cardiopulmonară) pe un adult ar putea salva o viață. Cu toate acestea, cea mai recomandată sa schimbat relativ recent și este important să se cunoască diferența dintre ele. În 2010, Asociația cardiologilor americani a adus schimbări radicale în procedurile de resuscitare cardio-pulmonară pentru victimele stop cardiac după ce studiile au aratat ca CPR cu compresie singur (fără gură-la-gură) este eficient la fel de mult ca metoda traditionala.

paşi

Partea 1

Verificați semnele vitale
Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 1
1
Verificați situația pentru prezența pericolelor imediate. Asigurați-vă că nu vă riscați viața pentru a efectua CPR. Există un incendiu? Această persoană se află pe drum? Luați toate măsurile necesare pentru a vă asigura victima și victima.
 • Dacă există ceva care ar putea pune în pericol pe dvs. sau pe persoana inconștientă, căutați o cale de ao remedia. Deschideți o fereastră, opriți aragazul sau opriți căldura dacă este posibil.
 • Cu toate acestea, dacă nu puteți face nimic pentru a elimina cauza pericolului, mutați victima. Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a plasa o pătură sau o haină sub spate și trageți-o.
 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 2
  2
  Asigurați-vă de starea dvs. de conștiință. Bateți ușor degetele pe umăr și întrebați-i "Esti bine?" cu o voce clară și puternică. Dacă răspundeți, nu utilizați CPR. Practicați în schimb măsuri primare de prim ajutor pentru a preveni e vindecă șocul- între timp, să evalueze dacă să apeleze la serviciile de urgență.
 • Dacă victima nu răspunde, continuați cu următorii pași.
 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 3
  3
  Apel pentru servicii de urgență. Cu cât mai multe persoane găsiți care sunt disponibile pentru a vă ajuta, cu atât mai bine. Cu toate acestea, dacă nu găsiți pe nimeni, o puteți face singur. Trimiteți o persoană pentru a apela o ambulanță.
 • Pentru a contacta serviciile de urgență, sunați la:
  118 în Italia
  000 în Australia
  112 de la un telefon mobil la Europa (inclusiv în Regatul Unit)
  999 în Regatul Unit.
  102 în India
  1122 în Pakistan
  111 în Noua Zeelandă
 • Comunicați-vă poziția cu tabloul de distribuție și informați-l că veți practica CPR. Dacă sunteți singuri, începeți să rulați imediat după terminarea apelului. Dacă există o altă persoană cu dvs., permiteți-i să stea pe telefon în timp ce face CPR asupra victimei.
 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 4
  4
  Nu verificați încheietura mâinii. Dacă nu ești doctor calificat, probabil că vei pierde prea mult timp prețios în căutarea pulsului când ar trebui să faci deja masaj.
 • Verifică-ți respirația. De asemenea, asigurați-vă că căile respiratorii nu sunt blocate. În cazul în care gura este închisă, apăsați degetul mare și arătătorul de pe obraji din partea inferioară a arcadelor dentare și apoi priviți înăuntru. Îndepărtați orice obstacole vizibile la îndemână, dar nu introduceți degetele prea adânc. Puneți urechea lângă gura și nasul victimei și ascultați dacă există o respirație ușoară. Dacă victima tuse sau respiră în mod normal, nu efectuați CPR.

  Partea 2

  Efectuați CPR
  Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 6
  1
  Puneți victima pe spate. Asigurați-vă că vă aflați în cea mai mică poziție posibilă - astfel evitați orice risc de rănire în timpul comprimării toracelui. Înclinați capul înapoi, așezând palma mâinii pe frunte și împingând bărbia în sus.
 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 7
  2
  Puneți baza mâinii pe pieptul ei, cu 2 degete deasupra punctului în care se îmbină coastele inferioare, exact între mamelon.
 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 8
  3
  Așezați cealaltă mână pe partea de sus a primului palmier, împăturiți degetele cu cele ale primei mâini.
 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 9
  4
  Cu corpul vostru, plasați-vă direct peste mâini, astfel încât brațele sunt drepte și puțin rigide. Nu îndoiți brațele pentru a împinge, dar încercați să vă blocați coatele și să folosiți forța corpului din partea superioară pentru comprimări.
 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 10
  5
  Efectuați 30 de comprimări ale toracelui. Apăsați cu ambele mâini direct pe piept pentru a efectua o compresie care stimulează bătăile inimii. compresii toracice sunt esențiale pentru a corecta batai de inima anormale (fibrilație ventriculară sau tahicardie ventriculară, bătăi în loc de reglare).
 • Trebuie să apăsați în jos pentru aproximativ 5 cm.
 • Efectuați comprimările la o rată destul de susținută. Unele agenții le recomandă să le exerseze în ritmul refrenului cântecului celebru de 70 de ani "Stai în viață", a Bee Gees sau la circa 100 runde pe minut.
 • Partea 3

  Continuați Reanimarea până la intrarea în Soccorso
  Imaginea intitulată Face CPR pe un pas pentru adulți 11
  1
  Încercați să minimalizați pauza dintre comprimări atunci când persoana care practica masajul se schimbă sau când vă pregătiți pentru un șoc cu defibrilatorul. Încercați să limitați întreruperile la mai puțin de 10 secunde.
 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 12
  2
  Asigurați-vă că căile respiratorii sunt deschise. Puneți mâna pe fruntea victimei și cu două degete pe bărbie și aplecați capul pentru a deschide căile respiratorii.
 • Dacă suspectați o leziune a gâtului, ea se mișcă înainte, mai degrabă decât ridicând bărbia. Dacă dislocarea maxilarului împiedică deschiderea căilor respiratorii, înclină ușor capul și ridică bărbia.
 • Dacă victima nu prezintă semne de viață, purtați o mască (dacă este disponibilă) pe gură.
 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 13
  3
  Efectuați două respirații gura-la-gură (opțional). Asociația cardiologilor americani nu mai consideră această procedură necesară pentru CPR, deoarece comprimările în piept sunt mai importante. Dacă ați fost instruit pentru a efectua CPR si sa te simti complet încrezător, puteți efectua încă două respirații de salvare după 30 de compresii toracice. Dacă nu ați rulat înainte CPR, sau dacă este instruit, dar cu mult timp în urmă, iar acum ești nesigur, limitat la comprimari piept.
 • Păstrați căile respiratorii ale victimei și prindeți nasul pentru al închide cu ajutorul indicatorilor lor. Puneți-vă gura pe a ei, astfel încât aerul să nu poată ieși și să explodeze pentru aproximativ o secundă. Asigurați-vă că ați suflat încet, pentru a permite aerului să intre în plămâni și nu în stomac.
 • Dacă respirația a intrat, ar trebui să observați o creștere ușoară a pieptului. Repetați respirația.
 • Dacă respirația nu ajunge la plămâni, repoziționați capul și încercați din nou. Dacă nu intră încă, victima este, probabil, sufocantă. În acest caz efectuați comprimări abdominale (manevra lui Heimlich) pentru a elimina obstrucția.


 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 14
  4
  Repetați ciclul de comprimări în 30 de piept. Dacă respirați, continuați să faceți treizeci de comprimări și două respirații - repetați 30 comprimări și încă 2 respirații.
 • Trebuie să efectuați CPR (5 cicluri de comprimare și respirație) înainte de a verifica din nou semnele vitale.
 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 15
  5
  Continuați RCP până când cineva înlocuiește, nu te personalul medical, esti prea obosit pentru a merge mai departe, un defibrilator este gata sau până la revenirea semnelor vitale.
 • Partea 4

  Utilizați un defibrilator
  Imaginea intitulată Face CPR pe un pas pentru adulți 16
  1
  Utilizați un defibrilator automat automat. Dacă acest instrument este disponibil în apropiere, utilizați-l cât mai repede posibil pentru a reporni bătăile inimii victimei.
  • Asigurați-vă că nu există bălți sau apă în apropiere.
 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas pentru adulți 17
  2
  Porniți defibrilatorul. Ar trebui să existe o voce automată care să vă spună ce să faceți.
 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas pentru adulți 18
  3
  Expuneți pieptul victimei complet. Îndepărtați fiecare colier de metal și sutienul subțire. Verificați dacă nu există nici un piercing sau că persoana nu este un purtător de stimulator cardiac sau un defibrilator cardioverter implantat (ar trebui să aibă o brățară care indică) pentru a evita oferindu-șoc prea aproape de aceste zone.
 • Pieptul victimei trebuie să fie complet uscat și persoana nu trebuie să stea în apă. Dacă pacientul este deosebit de păros, ar trebui să vă bărbiți dacă este posibil. Unele defibrilatoare sunt prevăzute cu un kit în această privință.
 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 19
  4
  Fixați electrozii adezivi la pieptul victimei. Urmați instrucțiunile din elementul de orientare pentru locația exactă. Păstrați electrozii la cel puțin 2,5 cm de fiecare dispozitiv de perforare a metalului și implantat.
 • Asigurați-vă că nimeni nu atinge victima în timp ce eliberează șocul electric.
 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 20
  5
  Apăsați tasta "ANALIZA" de pe defibrilator. Dacă este nevoie de un șoc, vă va spune vocea de plumb. Dacă faceți șocul, asigurați-vă că nimeni nu atinge pacientul.
 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 21
  6
  Îndepărtați electrozii și reporniți CPR pentru încă 5 cicluri înainte de a utiliza din nou defibrilatorul.
 • Partea 5

  Puneți victima într-o poziție sigură
  Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 22
  1
  Puneți victima în această poziție numai după ce a fost stabilizată și a reluat respirația spontană.
 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 23
  2
  Rabatați și ridicați un genunchi și împingeți mâna opusă parțial sub șold. Acum, luați mâna liberă și așezați-o pe umărul opus, astfel încât victima să se rotească pe marginea piciorului drept. Genunchiul îndoit ajută la stabilizarea corpului și nu la rularea acestuia în continuare. Brațul a cărui mână este sub șold împiedică pacientul să se rotească înapoi.
 • Imaginea intitulată Face CPR pe un pas adult 24
  3
  Aveți încredere în poziția de siguranță pentru a ajuta victima să respire mai ușor. În această poziție, saliva nu se acumulează în partea din spate a gurii sau în gât, iar limba este mai înclinată să cadă afară în loc de spate, pentru a preveni orice obstrucție a căilor respiratorii.
 • Sfaturi

  • Dacă nu doriți / puteți efectua respirația artificială, începeți numai "comprimări în piept". Aceasta ajută victima să depășească stopul cardiac.
  • Operatorul de servicii de urgență vă poate îndruma prin procedura CPR dacă aveți nevoie de el.
  • Luați un curs de formare la o asociație locală. Adesea, Crucea Roșie și serviciile de ajutorare voluntară le organizează.
  • Apelați întotdeauna serviciile de urgență.
  • Dacă trebuie să vă mutați sau să răsuciți victima, încercați să o faceți în cel mai puțin invaziv mod posibil.

  Avertismente

  • Amintiți-vă că CPR efectuat la adulți este diferit de cel pentru copii și nou-născuți. Acest articol explică faptul că pentru adulți.
  • Dacă persoana respiră în mod normal, tuse sau se mișcă, nu are nevoie de comprimări în piept. Nu ar face nimic și ai irosi timp prețios.
  • Fii foarte atent pentru a nu deteriora sternul victimei. Dacă faceți un CPR incorect, puteți întrerupe procesul xfofid, ale cărui fragmente pot afecta ficatul, ducând la sângerări masive și fatale.
  • Nu mișcați victima, cu excepția situației în care este în pericol imediat.
  • Amintiți-vă, dacă cineva nu este deja pacientul dvs., trebuie să cereți permisiunea victimei care este capabilă să o dea înainte de a vă ajuta. Dacă victima este inconștientă, aveți un consimțământ implicit.
  • Dacă puteți, purtați mănuși și utilizați o barieră protectoare pe gură pentru a limita posibilitatea de a contracta boli.
  • Dacă poziția mâinilor este corectă, nu vă fie frică să folosiți forța părții superioare a corpului pentru a apăsa pe pieptul unui adult. La urma urmei, aveți nevoie de o forță pentru a apăsa inima împotriva spatelui victimei și pentru a pompa sângele.
  • Nu o plesni în încercarea de ao trezi, nu o scutura și nu o sperie. Scoateți ușor un umăr și sunați-l.
  • Cel mai important lucru pe care trebuie să-l amintiți: nu vă faceți griji! În caz contrar, veți începe să hiperventilați, veți fi foame pentru aer și veți crede că aveți un atac de cord prea!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit