gtemata.com

Cum se utilizează frunzele de oregano pentru a pregăti o remediere a tusei

Oregano este o planta care nu este folosit numai în bucătărie, dar, de asemenea, în medicina naturale pentru a trata multe boli, inclusiv răceli, tuse, probleme digestive, dureri. Dacă aveți o tuse și doriți să încercați un remediu natural, încercați să utilizați oregano pentru a atenua simptomele.

paşi

Metoda 1
Pregătiți Uleiul de Oregano

Image cu titlul Pregătirea frunzelor de oregano pentru medicina pentru tuse Pasul 1
1
Obțineți oregano. Înainte de pregătirea uleiului, asigurați-vă că oregano este complet uscat. Dacă există apă reziduală sau pete de umiditate, riscă să fie atacat de mucegai sau de bacterii care se vor reproduce în interiorul uleiului. Colectați cantitatea de oregano pe care o preferați, cum ar fi o jumătate de ceașcă sau o ceașcă.
 • Image cu titlul Pregătirea frunzelor de oregano pentru medicina pentru tuse Pasul 2
  2
  Alegeți ulei. La prepararea uleiului de oregano, va trebui să continuați cu un raport de 1: 1. Deci, va trebui să adăugați aceeași cantitate de ulei și oregano. Dacă aveți o jumătate de cești de oregano, trebuie să umpleți o jumătate de cești de ulei.
 • Puteți folosi ulei de măsline, ulei de semințe de struguri, ulei de avocado sau ulei de migdale.
 • Image cu titlul Preparați frunzele de oregano pentru medicina pentru tuse Pasul 3
  3
  Împrumuți oregano. Înainte de al adăuga la ulei, striviți-l astfel încât să înceapă eliberarea substanței uleioase pe care o conține. Puteți proceda în două moduri diferite: rupeți-l cu mâinile sau tăiați frunzele cu un cuțit.
 • Puteți, de asemenea, să o puneți într-o pungă de plastic și să o presați cu un ciocan pentru carne sau un bolț de rulare.
 • Dacă aveți un mortar sau ceva de genul ăsta, încercați și să îl rupeți așa.
 • Image cu titlul Pregătirea frunzelor de oregano pentru medicina pentru tuse Pasul 4
  4
  Ulei de căldură. Înainte de a adăuga la oregano, trebuie să vă asigurați că este fierbinte. Puteți face acest lucru prin introducerea acestuia într-un cuptor cu microunde sau într-un recipient de sticlă pentru a pune în apă fierbinte. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu este prea fierbinte sau prea fierbinte.
 • Prin încălzirea lui, îi veți permite să se amestece frumos cu oregano.
 • Alternativ, puteți pune borcanul în apă fierbinte după ce ați turnat oregano în interior, păstrând-o sigilată în timpul perfuziei. Dacă faceți acest lucru, lăsați recipientul în apă fierbinte timp de cel mult 10 minute.
 • Image cu titlul Pregătirea frunzelor de oregano pentru medicina pentru tuse Pasul 5
  5
  Adaugă oregano. După ce se încălzește uleiul, se toarnă oreganoși uleiul într-un borcan sterilizat. Va trebui să amestecați amestecul astfel încât oregano să se amestece bine. De asemenea, încercați să masați frunzele dacă doriți să eliberați substanța uleioasă conținută în interior.
 • Închideți borcanul cu capacul după adăugarea oregano.
 • Imagine cu titlul Pregătirea frunzelor de oregano pentru medicina pentru tuse Pasul 6
  6
  Lăsați amestecul să se infuzeze timp de câteva săptămâni. Uleiul trebuie infuzat timp de cel puțin două săptămâni. Puteți lăsa-o pe un prag de fereastră, astfel încât căldura soarelui îi permite să încorporeze aroma oregano.
 • Agitați recipientul la fiecare două sau trei zile.
 • Unii oameni cred că este mai bine să lase uleiul în perfuzie mai mult dacă este destinat pentru vindecare. Dacă preferați să prelungiți perfuzia, lăsați-o până la șase săptămâni, dar nu mai mult. Ar putea fi distrusă.
 • Image Title Pregătește frunze de oregano pentru medicina pentru tuse Pasul 7
  7
  Filtrați uleiul. Odată ce perfuzia a fost terminată după un anumit număr de săptămâni, procedați pentru a elimina resturile de oregano prezente în interiorul vasului. Utilizați un filtru sau tifon pentru această sarcină. Asigurați-vă că picurați tot uleiul prins între frunzele de oregano.
 • Transferați uleiul într-un vas sterilizat sau într-o sticlă cu picurare. Păstrați-l într-un loc răcoros și întunecat.
 • Puteți, de asemenea, să o păstrați în frigider.
 • Metoda 2
  Pregatiti-va un sirop de tuse cu Oregano

  Image cu titlul Pregătirea frunzelor de oregano pentru medicina pentru tuse Pasul 8


  1
  Ia ingredientele. Pentru a pregăti un sirop natural de tuse, veți avea nevoie de usturoi, oregano și miere în aceste proporții: o jumătate de cești de miere, 2 căței de usturoi și 2 crengi de oregano proaspăt. Pentru cantitatea de oregano, puteți regla și o linguriță sau o lingură.
  • Usturoiul, mierea și oregano au proprietăți antimicrobiene care ajută la combaterea frigului și tusei într-un mod natural.
  • Dacă doriți, puteți adăuga 75 g de ceapă și o lămâie.
 • Image Title Pregătește frunzele de oregano pentru medicina pentru tuse Pasul 9
  2
  Aduceți oregano și usturoi la fiert. Se fierbe cuișoarele de usturoi și oregano în aproximativ 120 ml de apă. Se fierbe timp de aproximativ cinci minute.
 • Image cu titlul Preparați frunzele de oregano pentru medicina pentru tuse Pasul 10
  3
  Combinați miere. Lăsați amestecul fierbinte să se răcească câteva minute, apoi se toarnă într-o ceașcă cu miere și se amestecă împreună. În acest moment, puteți bea.
 • Image Title Pregătește frunzele de oregano pentru medicina pentru tuse Pasul 11
  4
  Pregătiți o perfuzie peste noapte. O modalitate alternativă de a pregăti acest sirop de tuse este să-i lași să se odihnească peste noapte. Luați un borcan și puneți oregano pe fund, apoi usturoiul și în cele din urmă lamaie și ceapă. Puneți miere și apă peste restul ingredientelor, asigurându-vă că apa ajunge să le acopere complet. Închideți recipientul cu capacul asigurându-vă că nu intră în aer și lăsați amestecul să se infuzeze peste noapte. Filtruți-l a doua zi dimineața și beți doar partea lichidă.
 • Păstrați-l în frigider timp de o săptămână.
 • Acest proces face ca siropul de tuse să fie și mai eficace, deoarece usturoiul și ceapa (dacă decideți să-l adăugați) oferă proprietăți de vindecare puternice, dacă nu sunt supuse unui proces de gătire.
 • Metoda 3
  Utilizați Oregano ca scop curativ

  Imagine cu titlul Pregătiți frunzele de oregano pentru medicina pentru tuse Pasul 12
  1
  Utilizați sirop de oregano. Puteți să-l luați pe gură. Luați o lingură de câte ori aveți nevoie pentru a elibera o tuse sau o durere în gât.
  • Nu le acordați copiilor sub 1 an datorită prezenței mierei.
 • Imagine cu titlul Pregătiți frunzele de oregano pentru medicina pentru tuse Pasul 13
  2
  Luați uleiul de oregano când sunteți rece și aveți o tuse. Puteți să o administrați oral pentru a ușura simptomele atunci când sunteți afectat. Dacă aveți un picurător, l utilizați pentru a calcula cantitatea conținută în două picurător, și ia-o la rece simptome timpurii și chiar și atunci când tuse.
 • Un alt mod de a utiliza ulei de oregano este să luați 3-5 picături pe zi când aveți o tuse. Puteți să-l puneți în apă, ceai, suc de portocale sau direct în gură.
 • Image cu titlul Preparați frunzele de oregano pentru medicina pentru tuse Pasul 14
  3
  Utilizați ulei de oregano numai când sunteți bolnav. Unii oameni o iau zilnic pentru a-și da un impuls de energie. Cu toate acestea, mulți cred că ar trebui folosiți doar atunci când sunt bolnavi. Uleiul de uregană este considerat un remediu puternic și eficient pe bază de plante, deci utilizați-l la primele simptome de frig sau tuse și atunci când sunteți bolnav pentru a profita pe deplin de eficacitatea sa.
 • Image cu titlul Pregătirea frunzelor de oregano pentru medicina pentru tuse Pasul 15
  4
  Aflați despre proprietățile vindecătoare ale uleiului de oregano. Este antiinflamator, antifungic și antibacterian. Mai mult, este considerat un analgezic natural.
 • Oregano este considerat eficient împotriva tuse, răceli, congestie, sinuzita, alergii, artrita, dureri musculare, dureri dentare, arsuri, infecții ale urechii, înțepături de insecte și probleme digestive, inclusiv diaree.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit