gtemata.com

Cum să înțelegeți dacă sunteți îndrăgostiți de cineva

Nu știu dacă te îndrăgostești? Există multe modalități de ao înțelege. Procesele biologice care stau la baza dragostei provoacă efecte secundare fizice și schimbări subtile în comportament. Acordând atenție la atitudinea pe care o ai cu ea și la interacțiunile pe care le schimbi, poți să înțelegi dacă ești îndrăgostit.

paşi

Partea 1

Analizați-vă sentimentele
1
Intreaba-te ce parere ai despre partenerul tau. Desigur, gândirea despre sentimentele tale pentru ea te poate ajuta să dai seama dacă ești îndrăgostită. Nu va fi întotdeauna așa de ușor. În plus față de luarea în considerare a factorilor tradiționali, cum ar fi fluturi în stomac, încercați să observați ce credeți despre ea ca o persoană.
 • Crezi că este o persoană specială? Când cineva este îndrăgostit, are tendința de a exagera calitățile pozitive ale partenerului său și de a ignora sau neglija pe cele negative. Dacă erați îndrăgostiți, ați crede că partenerul dvs. este în mod obiectiv deosebit și se evidențiază printre ceilalți oameni.
 • Observi că partenerul tău îți lipsește foarte mult, chiar dacă ești departe de perioade scurte de timp? Când doi oameni se iubesc unii pe alții, mai ales în fazele timpurii ale unei relații, ar dori să fie mereu împreună. Deci, cu cât o persoană vă lipsește mai mult, cu atât mai puternice sunt sentimentele pentru ea. Gândește-te cât de mult ți-ar plăcea să fii cu partenerul tău când e departe. Acest lucru vă va permite să înțelegeți dacă sunteți îndrăgostiți sau nu.
 • Vă apreciați partenerul? Te va parea ciudat, dar sunt multi care au relatii pasionale cu oameni care nu-i plac foarte mult. Dacă erai îndrăgostit, ai crede că partenerul tău are o personalitate plăcută. O prietenie de bază, sau cel puțin respect reciproc, sunt premisele importante pentru iubire.
 • 2
  Esti incantat de realizarile partenerului tau? Dacă te-ai îndrăgostit, ar trebui să speri cu sinceritate că partenerul tău are succes. Te-ai simți mândru de triumfurile lui personale.
 • Oamenii se simt adesea inferiori succeselor celorlalți, chiar și de prieteni apropiați, dar acest sentiment de inferioritate nu apare față de persoana pe care o iubiți.
 • Trebuie să te bucuri de realizările partenerului tău, chiar dacă ai întâlnit eșecuri recente sau nu ai avut niciodată mari victorii personale. Acesta este unul dintre lucrurile care leagă doi oameni în dragoste. Ar trebui să vă bucurați de victoriile sale ca și cum ați fi ale voastre.
 • 3
  Întreabă-te dacă partenerul tău influențează deciziile tale. Oamenii care iubesc adesea își iau deciziile pe partenerul lor. Acest lucru nu se aplică numai alegerilor importante, cum ar fi schimbarea carierei sau mutarea într-un oraș nou, dar chiar și cele mai mici decizii ar putea fi influențate de gusturile partenerului dvs.
 • Dacă erai îndrăgostit, chiar și acțiunile pe care le faci în fiecare zi te-ar face să te gândești la partenerul tău. De exemplu, când te îmbraci înainte de a ieși dimineața, poți alege rochia pe care crezi că ți-ar plăcea cel mai mult.
 • Dacă erați îndrăgostiți, ați fi dispuși să încercați lucruri noi pentru a satisface interesele partenerului dvs. De exemplu, ați putea dezvolta un interes brusc pentru excursii dacă le-ați plăcut, chiar dacă nu ați fost niciodată iubit de natură. Puteți decide să vizionați filme și să ascultați muzică care nu se încadrează în genurile preferate doar pentru că vă interesează.
 • 4
  Gândește-te la viitor. Dragostea este simțită pe termen lung. Când vă gândiți la viitorul dvs., cum ar fi vise de a avea un loc de muncă nou sau de a vă deplasa într-un oraș care vă fascinează, trebuie să includeți partenerul dvs. în proiectele dvs.
 • Dacă vrei să ai copii, crezi că ai vreun partener? Te-ai întrebat vreodată dacă ar fi o mamă bună? Îți poți imagina să ai copii cu o persoană diferită sau doar cu ea? Ai vorbit vreodată despre a avea copii în viitor? În acest caz, ar putea fi dragoste.
 • Crezi că îmbătrânești cu partenerul tău? Îți place ideea de a deveni bătrâni unul lângă altul? Aveți evenimente îndepărtate, cum ar fi pensionarea și aniversarea a 50 de ani?
 • Când luați decizii importante cu privire la viitorul dvs., evaluați preferințele partenerului dvs.? Vă puteți imagina mutarea într-un oraș nou sau schimbarea locurilor de muncă fără sprijinul sau prezența dvs.?
 • 5
  Evaluați ce credeți despre defectele partenerului dvs. Chiar dacă în stadiile incipiente ale unei relații veți ajunge cu calități pozitive, cu timpul veți ajunge să înțelegeți că partenerul dvs. are defecte. Modul în care le interpretați vă poate oferi o indicație a sentimentelor voastre.
 • Dacă nu aveți probleme când recunoașteți că partenerul dvs. are unele defecte și îl puteți accepta oricum, acesta este un semn bun. Ideea că ea este perfectă nu va dura pentru totdeauna și ar trebui să puteți accepta calitățile ei negative în plus față de cele pozitive. Dacă o puteți face, va fi mai ușor să vă mențineți angajamentul față de aceasta.
 • Puteți discuta cu partenerul dvs. despre neajunsurile dvs.? Puteți face ironie cu privire la acest subiect? Sunteți dispus să o ajutați să depășească defectele care îi împiedică să obțină succes? Dacă vrei să muncesc din greu pentru a-ți face partenerul o persoană mai bună, probabil că te-ai îndrăgostit.
 • 6
  Luați în considerare dacă puteți face compromisuri. Oamenii care se iubesc reciproc sunt dispuși să se întâlnească. Când dvs. și partenerul dvs. sunteți în dezacord, ar trebui să puteți lua decizii care să vă ajute pe amândouă. A iubi înseamnă să dorești să-l faci pe celălalt persoană fericită, să o arestezi și, pentru a face acest lucru, compromisurile sunt indispensabile.
 • Partea 2

  Observați-vă comportamentele
  1
  Vrei alte persoane să-ți aprecieze partenerul? Când iubiți pe cineva, sunteți interesat să faceți o impresie bună asupra prietenilor și familiei. Observați cum vă simțiți atunci când partenerul dvs. întâlnește persoanele cărora le pasă. Este foarte important să apreciați acest lucru?
  • Cercul dvs. social joacă un rol important în succesul relației dvs. romantice. Dacă ți-a plăcut cu adevărat cineva, dacă prietenii și familia nu i-ar plăcea acea persoană, acest lucru ar crea tensiuni. Deci, dacă sunteți îndrăgostit de o persoană, veți fi foarte interesați de percepția pe care o au ceilalți despre ea.
  • Dacă acordați o atenție deosebită comportamentului prietenilor și familiei în prezența partenerului dvs., acesta este un semn bun. Aceasta înseamnă că vă interesează succesul relației și că sunteți îndrăgostiți.


 • 2
  Cum trăiești gelozia? Contrar credinței populare, gelozia este o componentă sănătoasă a unei relații romantice. Este important, totuși, să evaluați modul în care trăiți.
 • În termeni evoluționiști, gelozia are sens. Înseamnă a acorda atenție potențialelor amenințări care împiedică succesul relației. Dacă te-ai îndrăgostit, ai putea fi gelos de interacțiunile dintre partenerul tău și alte persoane, chiar dacă ești puțin posesiv în public.
 • Gelozia poate totuși să devină toxică atunci când se manifestă cu suspiciune. Lipsa încrederii poate fi un semn că nu cunoașteți iubirea adevărată. Simți nevoia de a verifica mesajele și e-mailurile partenerului tău? În acest caz, va trebui să reevaluezi relația.
 • 3
  Adresați-vă prietenilor și familiei dacă văd că v-ați schimbat. Oamenii în dragoste se schimbă adesea. Când aveți un partener pe care îl iubiți, veți observa schimbări în lucrurile mici, de exemplu în gusturile și prioritățile vieții.
 • Când sunteți îndrăgostiți, luați noi caracteristici. Dezvoltați gusturi diferite, chiar și stilul și simțul umorului se pot schimba. Cu toate acestea, este posibil să nu observați aceste diferențe, care apar subtil.
 • Adresați-vă persoanelor apropiate, cum ar fi prietenii și familia, dacă au observat schimbări. Sunt personalitatea ta, gusturile tale sau stilul tău diferit decât atunci când nu ți-ai cunoscut partenerul? Dacă răspunsul era da, ai putea fi îndrăgostit.
 • 4
  Simți că te poți exprima liber în compania lui? Când iubiți pe cineva, trebuie să vă simțiți, de asemenea, iubiți. Mulți oameni descriu dragostea ca sentimentul că o altă persoană îi înțelege. În acest caz, nu ar trebui să aveți probleme în a vă exprima în prezența partenerului dvs.
 • Crezi că poți vorbi despre tine și despre problemele tale fără a fi judecat? Puteți vorbi despre emoțiile negative pe care le simțiți, chiar pe cele egoiste, fără a avea impresia că judecați greșit?
 • Credeți că nu sunteți de acord cu partenerul dvs., chiar și cu cele mai importante subiecte? De exemplu, dacă aveți credințe politice sau religioase diferite de ale voastre, credeți că respectați credințele dvs., deși nu le împărtășiți?
 • Poți să fii tu în prezența partenerului tău? Puteți face glume, râde, plânge și experimenta toate emoțiile posibile când sunteți cu ea?
 • 5
  Întreabă-te dacă ești fericit în prezența lui. Ar putea părea o întrebare trivială, dar mulți oameni își dau seama că nu sunt cu adevărat mulțumiți de propria jumătate. Deși prietena ta nu ar trebui să fie singura bucurie din viața ta, ar trebui să simți emoție și plăcere în prezența ei. Nu în fiecare zi va fi incitant, dar ar trebui să așteptați cu nerăbdare să vă întâlniți cu ea și ar trebui să vă distrați mereu când sunteți împreună. Chiar și lucrurile mici, cum ar fi vizionarea televiziunii, ar trebui să fie mai plăcute dacă le faci în două.
 • Aceasta nu înseamnă că trebuie să fiți în extaz în fiecare secundă pe care o petreceți împreună. Nu ar fi o așteptare realistă - relațiile necesită angajament, chiar și între conflictele de oameni foarte compatibile și dezacordurile sunt inevitabile. Cu toate acestea, cercetările sugerează că relația dintre experiențele pozitive și cele negative într-o relație de succes este de aproximativ 20 la 1. În practică, ar trebui să te simți fericit de cele mai multe ori când ești cu partenerul tău.
 • Dacă vă simțiți adesea nefericiți sau incomod în prezența voastră, este posibil ca relația dumneavoastră să aibă probleme.
 • Partea 3

  Recunoașteți semnalele biologice
  1
  Verificați răspunsurile dvs. mintale. Când vă îndrăgostiți, creierul secretă trei substanțe chimice: feniletilamină, dopamină și oxitocină. Aceste substanțe au un impact mare asupra comportamentului emoțional. În special, dopamina este asociată cu partea creierului dedicată satisfacerii și, din acest motiv, senzația de iubire este ceva plăcut pe care creierul îl caută.
  • În stadiile incipiente ale iubirii, puteți observa o îmbunătățire a dispoziției, o creștere a stimei de sine și o tendință de a face lucruri pe care nu le-ați face în mod normal. De exemplu, ați putea fi inspirați să faceți gesturi romantice minunate, cum ar fi cumpărarea de cadouri scumpe.
  • De asemenea, puteți să vă simțiți îngrijorați și să verificați mereu paginile telefonului, e-mailului și site-urile de socializare pentru a vedea dacă persoana pe care o iubiți vă căută.
  • De asemenea, s-ar putea să vă simțiți emoții negative, cum ar fi creșterea fricii de respingere și schimbări de dispoziție bruscă. Puteți relua mereu momentele cele mai importante și vă îngrijorați că primul dvs. sărut nu a fost perfect sau că ați spus ceva proastă la cină.
  • Răspunsul mental din cauza iubirii poate provoca un sentiment intens de singurătate. Dacă vă pierdeți partenerul, chiar dacă ați fost separați pentru un timp foarte scurt, ați putea fi îndrăgostiți.
 • 2
  Acordați atenție schimbărilor fizice. Din cauza eliberării substanțelor chimice în creier, dragostea provoacă, de asemenea, multe reacții fizice. S-ar putea să fii îndrăgostit dacă observați oricare dintre următoarele sentimente:
 • Cresterea energiei;
 • Pierderea apetitului;
 • tremors;
 • palpitaţii;
 • Dificultate de respirație.
 • 3
  Fiți atenți la dorințele voastre. Din punct de vedere fizic, veți simți dorința partenerului dvs. Nu se va manifesta numai sub forma libidoului sexual, ci și ca dorință de contact și răsfățare pe tot parcursul zilei.
 • Oxitocina este hormonul responsabil pentru dorința fizică când sunteți îndrăgostit. Din acest motiv, în unele cazuri se numește hormon de îngheț. Veți observa că doriți să vă sărutați, să vă relaxați și să vă atingeți partenerul în timpul zilei. Ați dori să rămâneți în contact permanent cu ea.
 • Sexul este o componentă importantă a dragostei, dar nu este aproape niciodată cea predominantă. Mulți oameni în dragoste consideră că este mai important să se conecteze cu partenerul lor la un nivel emoțional decât să o facă la nivel sexual. Dacă eram îndrăgostit, relația ta nu se baza doar pe sex.
 • Afișați mai multe ... (27)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit