gtemata.com

Cum să înțelegeți dacă iubiți o persoană

Când iubiți pe cineva, doriți să fiți reciproc. Este uneori dificil să se facă distincția între dragoste și afecțiune: dacă aveți dubii, puteți examina semnale specifice, care vă permit să vedeți dacă sunteți cu adevărat în dragoste sau dacă este doar o infatuare.

paşi

Metoda 1

Luați în considerare opiniile altora
1
Adresați-vă prietenilor ce cred ei. Când iubiți pe cineva, nu puteți să așteptați să îi prezentați prietenilor. Odată ce o cunosc, cereți-le să vă dea o opinie cinstită despre asta. Ele pot fi mai obiective decat tine si te pot ajuta sa intelegi daca esti indragostit sau daca ai o simpla infatuare.
 • Înainte de a începe o nouă relație, este important să aveți aprobarea celor mai apropiați prieteni, care vă cunosc și vă iubesc. Dacă toată lumea (cu excepția dvs.) este sceptică cu privire la noua dvs. relație, acesta este un clopot de alarmă care nu trebuie neglijat.
 • 2
  Asigurați-vă că această persoană îi place familiei dvs. Așa cum se întâmplă și cu prietenii tăi, chiar și familia ta te poate ajuta să înțelegi dacă persoana pe care ți-o trăiești este bună pentru tine și dacă ești îndrăgostită. Dragostea te întărește și e durabilă. Dorința sexuală și coteria se estompează în timp. Familia dvs. vă poate ajuta să înțelegeți diferența.
 • Întreabă-ți părinții, bunicii, mătușile și unchii cum au înțeles că au găsit persoana potrivită. Poveștile lor te pot ajuta să înțelegi mai bine dacă în cazul tău e vorba de dragoste sau de altceva.
 • 3
  Fiți mai bine datorită acestei persoane. Dacă participați la ea vă inspiră să doriți să vă îmbunătățiți, este un semn pozitiv.
 • De exemplu, dacă această persoană vă împinge să doriți să vă îmbunătățiți prin antrenament sau dedicându-vă unui hobby interesant pentru ambele, aceasta înseamnă că o iubiți. Doriți să vă îmbunătățiți pentru cineva este adesea un semn al iubirii.
 • Amintiți-vă că iubirea pe cineva care vrea să vă schimbați complet nu este același lucru. Este sănătos să doriți să vă îmbunătățiți pentru a deveni partenerul ideal. Dar dacă cineva încearcă să te forțeze să te schimbi, mai degrabă decât să te iubești pentru ceea ce ești, e un clopot de alarmă.
 • 4
  Scuză-mă sincer. Când răniți accidental pe cineva pe care-l iubești, atunci îți pare rău și vrei să spui asta. Dacă nu o iubești cu adevărat, scuza ta poate fi neconvingătoare. Dacă chiar îți pasă de a fi iertat și îți pare rău, înseamnă că această persoană este foarte importantă pentru tine și că ești îndrăgostită.
 • 5
  Fii tu cu ea. Dacă, după trecerea fazei inițiale a zdrobitorii, înțelegeți că puteți fi tu însuți cu această persoană, sunt șanse să fii îndrăgostit. Când îți poți scăpa garda și partenerul tău încă te acceptă pentru ceea ce ești, fii sigur că o iubești.
 • De exemplu, dacă ești o fată și nu ai nici o problemă să te văd fără machiaj sau purtând pijamale pentru a viziona un film împreună, înseamnă că te-ai simțit în largul tău și ești sigur de ceea ce simți.
 • Metoda 2

  Puneți persoana iubită în primul rând
  1
  Vedeți dacă decideți să faceți anumite acțiuni pentru persoana iubită. Gesturile concrete sunt o demonstrație clară a iubirii. Dacă vrei să faci ceva pentru singurul scop de ai face fericit, înseamnă că o iubești.
  • De exemplu, dacă știți că vă urăști spălarea vesela și o faci pentru a le salva această supărare, probabil că o iubești.
 • 2
  Luați în considerare dacă vă gândiți mai întâi la bunăstarea voastră. Adevărata dragoste nu este egoistă. Dacă vă întrebați ce beneficii veți obține din această relație, probabil că nu sunteți îndrăgostiți. În schimb, dacă te gândești mai întâi la dorințele sau nevoile celeilalte persoane și apoi ale tale, înseamnă că o iubești.
 • Cumpărăturile sau participarea la un eveniment sportiv cu această persoană demonstrează că o iubești, mai ales dacă este o activitate pe care o urăști sau o pui pe tine. A face mai mult decât ceea ce îi datorați partenerului dvs. este normal când vine vorba de dragostea adevărată.
 • 3
  Luați în considerare dacă faceți planuri pe termen lung cu cel iubit. Când este vorba despre o atracție trecătoare, este foarte dificil să ne imaginăm un viitor împreună. Dacă îi iubești pe cineva, este ușor să o consideri parte integrantă din planurile tale. Într-adevăr, este adesea dificil să se gândească la un viitor fără unul iubit.
 • Luați în considerare dacă aveți obiective similare în viață. De exemplu, doriți să aveți copii cu această persoană? Este ușor să vă imaginați că veți avea grijă de ea când este bătrână? Dacă vă puneți întrebări despre ce se va întâmpla pe termen lung și doriți ca această persoană să rămână în viața dvs., înseamnă că o iubiți.


 • 4
  Luați în considerare dacă vă simțiți atrasi de această persoană. Evident, nu poate fi singurul factor de evaluat pentru a înțelege dacă iubiți pe cineva, dar atracția generală este importantă de luat în considerare. Dacă vă place o persoană fizic, mental și emoțional, este posibil să vă îndrăgiți de ea.
 • 5
  Observați cum evoluează certurile și dacă acestea tind să fie grele. Toate cuplurile sustin, dar daca iubesti partenerul tau, atunci argumentele vor fi corecte si vei evita sa o ranesti in mod deliberat. Este posibil să tind să fii mai puțin sensibil la prieteni, la familie sau la o persoană cu care ai o poveste temporară. Dar dacă iubiți pe cineva, vă veți gândi la sentimentele sale chiar și în timpul certurilor.
 • Metoda 3

  Să dorești Vecinătatea Persoanei Îndrăgostite
  1
  Luați în considerare cât timp petreceți împreună cu această persoană. Dacă e dragostea adevărată, vrei să o vezi cât de des posibil. Detestați momente de distanță, chiar dacă sunt scurte.
 • 2
  Vezi dacă-i lipsesc mai târziu în acea zi. Când sunteți îndrăgostiți, chiar și lucrurile mici cum ar fi să mergeți la magazin alimentar sau grădinărit împreună sunt distractive. Vedeți dacă vă place să fiți cu această persoană sau dacă vă simțiți ușurat când pleacă. Dacă este dragostea adevărată, văzând că aceasta va dispărea, te va face tristă.
 • 3
  Evaluați dacă vă simțiți puțin gelos. Când iubiți pe cineva, este normal să simțiți o ușoară gelozie. Evident, nu vrei ca această persoană să fie cu altcineva, deci este o emoție naturală. O ușoară gelozie este absolut ușor de înțeles: arată că-ți place această persoană și că vrei să fii reciproc.
 • Posesiunea și suspiciunea nu sunt comparabile cu gelozia, care, în general, se manifestă sub formă de mici durere în inimă în momentele când partenerul tău face ceva fără tine. Dacă sunteți posesiv și suspect, acesta este un semn de insecuritate - un factor care nu este niciodată pozitiv pentru o relație.
 • 4
  Determinați-vă dacă sunteți prietenul lui cel mai bun. Atunci când o persoană ești drăguță, probabil, vă place să-și petreacă timpul cu ea, și dacă sunteți cu adevărat în dragoste se naște o relație comparabilă cu ceea ce poate avea cu cel mai bun prieten. Niciodată nu te obosesti de compania lui. Linkul dvs. este profund și vă împărtășiți detalii intime pe care nu le cunoaște toată lumea.
 • Dacă aveți o prietenie profundă cu partenerul dvs., aceasta înseamnă că sunteți îndrăgostit de ea. Dacă vă sprijiniți reciproc și, în același timp, vă stimulați să crească spiritual și mental, acesta este un semn al iubirii adevărate.
 • 5
  Nu mergeți pentru totdeauna în căutarea iubirii. Evitați în permanență căutarea unei persoane care să iubească. Când întâlnești pe cea potrivită, o vei simți în adânc și îți va părea cel mai natural lucru pe care îl ai. Nu puteți să vă grăbiți sau să forțați iubirea.
 • Nu trebuie să găsești iubirea ca să fii fericită. De asemenea, evitați să vă agățați de cineva care nu vă întoarce sentimentele.
 • Sfaturi

  • Acordați întotdeauna atenție discrepanțelor dintre ceea ce spuneți și ceea ce faceți. Este mai bine să fie cu o persoană de câteva cuvinte, dar te tratează bine, mai degrabă decât una care vă spune ora cuvinte dulci, numai să se comporte fără a ține cont de tine.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit