gtemata.com

Cum să înțelegi dacă încă mai iubești pe cineva

În relații există întotdeauna un moment în care, din orice motiv, suntem forțați să ne reexaminăm sentimentele. Poate că ați fost cu cineva pentru un timp și credeți că ceea ce ați simțit o dată sa schimbat sau a dispărut. Poate te-ai despărțit, dar te îndoiești de decizia ta. Întreabă-te dacă încă ești îndrăgostită. În dragoste, lucrurile nu sunt întotdeauna alb sau negru, deci este posibil să aveți probleme să vă descifrați sentimentele dacă sunteți blocat într-o zonă gri.

paşi

Partea 1

Evaluați-vă raportul curent
1
Reflectați în momentul în care ați început să vă puneți la îndoială ceea ce simțiți. Sentimentele nu se schimbă de la o zi la alta. Probabil ați luat ceva timp să vă îndrăgostiți și să stabiliți o relație importantă cu cealaltă persoană. Lăsați-vă suficient timp pentru a înțelege ceea ce simți sau acționează prea repede, riscați să deteriorați iremediabil rapporto.Non dumneavoastră simt vinovat dacă vă permiteți timpul necesar pentru a capta toate emoțiile, și nu fi nerăbdător să înțelegi totul.
 • Luați în considerare ce altceva se întâmpla când ați început să vă întrebați sentimentele. Au schimbat alte aspecte în viața ta? Poate că ați început un nou loc de muncă și că întotdeauna nu aveți putere. Probabil că problemele familiei pun o presiune asupra relației tale. Încercați să înțelegeți dacă apatia sau confuzia legată de relația dvs. provine de la suferințele și coborâșurile normale ale vieții, mai degrabă decât de sentimentele pe care le simțiți pentru partenerul dvs.
 • 2
  Evaluați-vă comportamentele față de cealaltă persoană. Luați în considerare cât de răbdător sunteți și cât de mult vă simțiți atrasi. Sunteți recent destul de irascibil față de el? Implicarea voastră fizică a scăzut? Poate că ați început să simțiți nevoia de a avea mai multe spații personale. Firește, toate sunt semne de avertizare. Este normal ca o relație să se răcească puțin atunci când faza "lună de miere" se termină, dar nu trebuie să pierdem entuziasmul!
 • Rețineți cât de des respingeți impulsurile partenerului, criticați-l, pierdeți răbdarea cu el și așa mai departe. Dacă vă dați seama că aceste comportamente sunt recurente, poate că trebuie să evaluați relația dvs. cu un aspect mai serios și cinstit.
 • 3
  Imaginați-vă un viitor fără această persoană. Fa-o înainte de a lua orice decizie. Când reflectați asupra viitorului dvs. într-o lume ideală, partenerul dvs. este parte a acestei viziuni? Uneori, acceptăm prezența oamenilor pe care îi iubim, chiar dacă acestea sunt cele mai importante din viața noastră. Nu ne dăm seama că lipsa lor ar zdrobi realitatea în care trăim. Fiți complet sincer cu voi înșivă când vă imaginați că se întâmplă fără partenerul dvs.: viața voastră va fi sau va fi mai bună?
 • Orice pauză este dificilă, deoarece ne forțează din cochilia noastră protectoare și implică pierderea oamenilor de care ne pasă. Cu toate acestea, imaginați-vă viața după dificultățile inițiale. Ai fi mai fericit în pace? Ai fi mai fericit cu altcineva?
 • Recunoașteți faptul că a fi confortabil cu cineva nu înseamnă neapărat iubirea.
 • Partea 2

  Examinați un raport trecut
  1
  Amintiți-vă de ce sa încheiat relația. Dacă este deja terminat și vă întrebați dacă încă mai iubiți cealaltă persoană, încercați să amintiți cauzele care au condus la despărțire. Este ușor să privim înapoi și să idealizăm o relație veche, dar nu trebuie să neglijăm realitatea. Uneori oamenii aruncă prosopul prea repede, fără a încerca să rezolve problemele. Pe de altă parte, dificultățile pot fi atât de grave încât nu lasă vizibilă nici o soluție.
  • Dacă relația sa încheiat deoarece unul dintre cei doi a făcut o greșeală, este important să înțelegem dacă este posibil să iertăm și să uităm. Nu poți crea un viitor cu cineva dacă rămâi blocat în trecut.
  • În același mod, nimic nu se va schimba în relația dvs. dacă nici unul modificări. Dacă ai plecat pentru că nu ai incredere in partenerul tau, situatia este urmatoarea: fie el a trebuit să apară mai fiabile, sau a trebuit să învețe să se hrănească mai multă încredere în ea. Problemele trecutului nu dispar cu un burete.
 • 2


  Evaluați avantajele și dezavantajele relației dvs. Încercați să înțelegeți cât de mult se schimbă calitatea vieții dvs. atunci când sunteți cu cealaltă persoană și când nu este acolo. Dacă devine prima dvs. prioritate și totul este în fundal (cum ar fi locul de muncă, relațiile de familie și îngrijirea persoanei dvs.), nu este o relație sănătoasă. Totuși, dacă te simți ca o persoană mai bună atunci când ești cu ea, înseamnă că e ceva ce nu vrei să pierzi.
 • Puneți totul negru pe alb, astfel încât să puteți vedea dacă aspectele pozitive depășesc cele negative. Nu ezita!
 • 3
  Fii brutal sincer cu tine însuți despre motivațiile tale. Te gândești să te întorci cu această persoană pentru că ești singur? Singuratatea, chiar dacă este o condiție dureroasă și epuizantă, nu reprezintă un motiv pentru a fi cu cineva. Gelozia este un alt sentiment puternic care te poate face să suferi pentru un ex, dar nu luptă pentru a salva relația doar pentru că nu vrei să o vezi cu o altă persoană. Aceasta nu este baza pe care se bazează o relație sănătoasă și durabilă.
 • Dacă se poate spune cu certitudine că singurătatea, gelozie, plictiseala sau orice alt sentiment marginal nu este motivul ei în considerare riavvicinarti ex, înseamnă că sunteți în continuare posibilitatea de a iubi această persoană.
 • Partea 3

  Acționați în funcție de sentimentele voastre
  1
  Luați-vă spațiul pentru a scăpa de această persoană. Dați-vă timpul necesar pentru a face tot ce vă face fericiți și vă ajută să vă lămuriți mintea. Dacă înainte de a nu avea prea mult timp să vă dedicați, aceasta este o bună ocazie pentru a obține un gust care ar putea fi viața ta fără partenerul tău. În acest fel, puteți ușura tensiunea și puteți determina dacă îndoielile legate de relația dvs. depind de stres. Standotene pe cont propriu, nu numai că veți putea să înțelegeți care sunt sentimentele dvs. fără a primi presiune de la cealaltă persoană, dar veți avea, de asemenea, timp să vă liniștiți și să decideți exact cum să vă deplasați înainte.
 • 2
  Discutați sentimentele cu cealaltă persoană, dacă este cazul. Dacă aveți în prezent o relație, aveți un pic de "tact atunci când comparați cu partenerul dvs. Începeți discursul prin a vorbi în prima persoană, pentru a nu mortifica sau acuza cealaltă persoană. Mai degrabă, explicați-vă ce este al tău senzații comparativ cu povestea ta. Dacă, pe de altă parte, v-ați lăsat, înțelegeți dacă este oportun să externalizați ceea ce simțiți. Cu siguranță nu este cazul dacă în această situație începeți să jucați cu sentimentele sale sau dacă aveți altă relație.
 • Știți că situația ar putea fi complicată dacă ați decis să vă exprimați sentimentele. Nu faceți acest lucru decât dacă sunteți absolut siguri de ceea ce vă simțiți.
 • Este adesea mai ușor să notați tot ce trece prin cap. O scrisoare este o modalitate foarte bună de a comunica cu partenerul dvs. sau ex.
 • 3
  Luați o decizie și respectați-o. Cu alte cuvinte, ieșiți din zona cenușie oribilă. Dacă, după toate acestea, intenționați să rămâneți sau să vă întoarceți cu cealaltă persoană, faceți acest lucru cu o convingere extremă, dar nu ezitați să vă închideți relația dacă preferați să întoarceți pagina. Trebuie să te comporți în mod consecvent cu ceea ce ai decis! Dacă continuați o relație prin a pune o întrebare constantă, povestea dvs. va suferi. Nu poți să rămâi suspendat așteptând ca o iubire să înflorească. Pe de altă parte, dacă nu îi iubești pe cei care stau lângă tine, trebuie să-ți încheie relația. Nu veți putea să vă simțiți liberi să începeți o viață nouă, dacă vă întrebați: "Ce s-ar fi întâmplat dacă ...?".
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit