gtemata.com

Cum de a rupe o prietenie

Mulți oameni au experimentat ruperea relației cu un partener, dar ruperea cu un prieten poate fi și mai dificilă. Când știți că o cădere nu poate fi rezolvată sau că nu aveți prea multe în comun, este timpul să opriți. Puteți permite prieteniei să dispară în mod natural, să se confrunte cu prietenul tău sau să taie brusc relația. Cu toate acestea, încercați să fiți gata să vă confruntați cu sentimentele pe care le veți simți atunci când relația sa încheiat.

paşi

Metoda 1

Fă-o pe Persoana
Imagine intitulată Împărțiți-vă cu prietenul dvs. Pasul 1
1
Este de acord cu un timp și un loc pentru a vă întâlni. Când doriți să clarificați cu o persoană pentru că nu mai doriți prieteni, puteți organiza o conversație față în față. Parcurile și barurile sunt potrivite pentru rupturi, deoarece sunt poziții publice neutre. Chiar dacă lucrurile devin emoționale în timpul conversației, ambii știți probabil să păstrați lucrurile în limite dacă sunteți într-un loc public.
 • Evitați să organizați împreună o masă lungă, deoarece puteți fi gata să plecați înainte ca mâncarea să sosească.
 • Dacă nu doriți să aveți o întâlnire personală, puteți rupe prietenia cu prietenul dvs. prin telefon. Evitați să o faceți prin mesaj text, deoarece în acest fel este mai dificil să vă exprimați pe deplin și să aveți o conversație reală.
 • Nu te desparți de prietenul tău în fața oamenilor pe care îi cunoști. Acest lucru ar putea fi profund jenant și dureros.
 • Imagine intitulată Break with your friend Step 2
  2
  Spune-i prietenei de ce termini prietenia ta. Exprimă-te într-un mod simplu. Prietenul tău a avut o relație cu prietena ta? Te tine mereu la distanta? Oricare ar fi motivul, acum este momentul să explicăm. Explicarea motivelor dvs. este exact un lucru curajos de făcut și, în final, persoana va fi probabil fericită să știe ce sa întâmplat.
 • Există o situație în care direcționarea nu este cea mai bună cale de a încheia o prietenie. Dacă într-adevăr nu vă place această persoană și nu din cauza lui, nu există nici un motiv să-l spuneți cu voce tare. În acest caz, lăsați prietenia să se estompeze în mod natural.
 • Imagine intitulată Împărțiți-vă cu prietenul dvs. Pasul 3
  3
  Dă-i prietenului șansa de a vorbi. Prietenul tău putea să intre în defensivă, să-și ceară scuze sau să facă o combinație a celor două după comparație. Ai putea să-l asculți, în cazul în care exista o posibilitate infinitezimală, chiar și cea mai nesemnificativă, că, la urma urmei, vrei să rămâi prieten. Dacă a existat un fel de neînțelegere, veți afla. Dacă nu, continuați cu procesul de eliminare.
 • Imagine intitulată Break with your friend Step 4
  4
  Puneți granițele. Poate doriți să întrerupeți relația aici și acum pentru un motiv bun sau poate că este bine să vedeți această persoană din când în când într-un mediu de grup. În orice caz, trebuie să fiți foarte clar că este vorba despre ruperea relației dvs. și că lucrurile vor fi diferite de acum înainte. Puneți limitele clar în clar, astfel încât să nu fiți tentați să vă întoarceți pașii.
 • Dacă nu vreți să mai vorbiți cu el, explicați-i persoanei că nu veți rămâne în contact și că nici măcar nu doriți să-l auziți.
 • Dacă ești sănătos participa ca un grup, dar nu vreau să vorbesc cu el față în față, mai bine ai spune asta. De asemenea, puteți spune-i că poate fi disponibil pentru a reînnoi prietenia lor mai târziu, dar numai în cazul în care considerați că într-adevăr, sau această persoană ar putea păstra încercarea de a intra în contact, în timp ce, de fapt, vreau doar să fie lăsat în pace. Fii clară despre așteptările tale, așa că fostul tău prieten nu se va confunda.
 • Imagine intitulată Break with your friend Pasul 5
  5
  Stick la granițele tale. Dacă persoana încearcă să vă contacteze de mai multe ori, nu răspundeți. Ați explicat, ați ascultat-o ​​și acum orice obligație în calitate de prieten sa încheiat. La fel ca și atunci când încheie o relație, chiar și ruperea cu un prieten înseamnă că nu mai trebuie să te simți obligat cu acea persoană.
 • Este mai ușor de zis decât de făcut. Dacă fostul dvs. prieten este foarte supărat, poate fi extrem de dificil să ignorați apelurile și mesajele sale. Dacă sunteți serios în legătură cu ruperea acestei prietenii, nu lăsați această persoană să vă treacă granițele. Ați da impresia greșită și veți face lucrurile mai dificile în viitor.
 • Metoda 2

  Lăsați-o să se amestece în mod natural
  Imaginea intitulată Break with your friend Step 6
  1
  Dacă vă mișcați, nu contrastați această atitudine. Metoda "soft" este potrivită pentru situația în care tu și prietenul tău pur și simplu te îndepărtezi. Poate că nu există nici un motiv real pentru care să nu-ți mai placă această persoană - ești interesat doar de alte lucruri și de alte persoane. Începeți să vă petreceți timpul așa cum credeți, să mergeți cu alți oameni și să urmăriți activitățile dorite. Probabil prietenul tău va face același lucru și poți începe să te îndepărtezi foarte liniștit, fără probleme majore.
 • Imaginea intitulată Break with your friend Pasul 7
  2
  Opriți apelarea și trimiterea textului prietenului dvs. Pentru a rupe o prietenie, este necesar să încetiniți comunicarea. Nu mai intra în contact cu prietenul tău pentru a face planuri comune sau doar pentru a vorbi. Nu începeți chat-urile online, conversațiile text și opriți orice alt contact. Puteți continua să discutați atunci când vă vedeți personal, cum ar fi atunci când ieșiți cu același grup de prieteni, dar încercați să evitați contactele inutile.
 • Atunci când doi prieteni sunt în mod natural gata să se despartă, nu este dificil să faci contacte mai puțin frecvente. Probabil că amândoi aveți de făcut altceva, deci nu va fi un mare sacrificiu pentru a evita să vorbiți mai mult decât este necesar.
 • Pe de altă parte, dacă prietenul tău nu trăiește prietenie în felul tău, diminuarea contactelor tale ar putea să-i rănească sentimentele. Din păcate, este foarte dificil să eviți rănirea sentimentelor altcuiva atunci când prietenia se termină. În ambele cazuri, va trebui să decideți dacă decizia dvs. este într-adevăr finală.
 • Imaginea intitulată Break with your friend Step 8
  3
  Păstrați conversația superficială. Prietenii abordează discuții profunde, în care ne cunoaștem foarte bine. Pentru a scăpa de un prieten, este necesar să nu mai aveți aceste schimburi intime. Când vorbiți, rămâneți pe subiecte superficiale și ceva puțin banale, la fel cum ați face cu o cunoștință. Dacă continuați să vorbiți ca și cum ați fi prieteni, va fi mai dificil prietenia să se estompeze.
 • Dacă prietenul tău tinde să vorbească despre lucruri private, cum ar fi relația cu prietena lui, ghidează conversația spre o direcție sigură. Modificați subiectul astfel încât acesta să nu aibă șansa să vă spună sentimentele sale cele mai adânci.
 • În cele din urmă, prietenul tău va începe să observe că nu mai vorbești în modul tău obișnuit. Te-ar putea suna înapoi sau să te retragi. Încercați să fiți pregătiți pentru ambele reacții.
 • Imagine intitulată Break with your friend Pasul 9


  4
  Invitațiile sunt refuzate cu amabilitate. Ar putea dura ceva timp ca prietenul tău să-ți dea seama că nu mai ești în prietenie. Un mod sigur de a pune distanța dintre dvs. este să refuzați invitațiile politicos, dar ferm. Dacă invitația este pentru o activitate de grup, puteți participa, dar puteți evita ieșirile individuale. Nu înșelați cealaltă persoană.
 • Din nou, dacă cealaltă persoană nu este gata să încheie relația, declinarea invitațiilor sale o va face să se simtă rău. Depinde de dvs. să decideți dacă cel mai plăcut lucru este să fiți mai direct pe motivul pentru care continuați să spuneți "nu" de fiecare dată când te invită.
 • Imaginea intitulată Break with your friend Step 10
  5
  Căutați scuze dacă este necesar. Dacă într-adevăr nu vrei să îi spui adevărului, el refuză invitațiile cu scuze. Spune-i că ești ocupat, că ai rude în oraș, că ai prea multe teme și așa mai departe. Acest lucru ar putea fi văzut ca fiind cel mai simplu mod, deși nu este un mod foarte onest de a se comporta față de cineva care a fost prieten. Cu toate acestea, dacă aveți un motiv bun pentru a pune capăt prieteniei și nu doriți cu adevărat să faceți față unei confruntări, găsirea de scuze este destul de eficientă.
 • Imagine intitulată Break with your friend Pasul 11
  6
  Lăsați prietenia să se oprească treptat. În cel mai bun caz, persoana înțelege că te-ai distanțat de prietenie și te decizi să mergi pe propriul tău drum. Cu toate acestea, dacă fostul prieten vă întreabă ce se întâmplă, puteți să-i oferiți o explicație. Fiți pregătiți pentru această reacție, deoarece este posibil să fiți în valoare de fostul dvs. prieten mai mult decât înseamnă pentru dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Break with your friend Step 12
  7
  Luați în considerare tratamentul tăcerii cu o prietenie bazată pe abuz. Dacă persoana cu care doriți să vă întrerupeți v-a abuzat într-un fel sau a fost manipulativă din punct de vedere fizic sau emoțional, nu datorați nimic acestei persoane, nici măcar amabilitate. Va trebui să întrerupeți fiecare contact, să eliminați această persoană de la prieteni în conturile dvs. de social media și să evitați să vedeți acest lucru dacă nu este necesar.
 • Dacă încercați să discutați cu această persoană despre această chestiune, s-ar putea să vă facem să vă simțiți ca și cum ați fi fost cel care a făcut ceva greșit. Nu te implici în acea dramă. Dacă știți că persoana va face lucrurile dificile, pur și simplu tăiați-le din albastru.
 • Metoda 3

  Gestionați urmărirea
  Imaginea intitulată Break with your friend Pasul 13
  1
  Va trebui să te ocupi de emoțiile fostului tău prieten. Descărcarea nu este ușoară, indiferent dacă este meritată sau nu. Pregătește-te pentru eventualitatea pe care prietenul tău o plânge, cerșind să fii din nou prieteni sau chiar să dovedești extrem de furios. Erați suficient de puternică pentru a vă despărți de prietenul dvs. și acum sunteți suficient de puternici pentru a vă face față consecințelor. Încercați să nu vă prindeți în emoțiile celeilalte persoane. Nu uitați să respectați limitele și să tăiați fiecare contact, dacă este necesar.
 • Imagine intitulată Break with your friend Pasul 14
  2
  Acordați o atenție deosebită comportamentului pasiv-agresiv cu care, uneori, un fost prieten poate încerca să vă facă viața mai dificilă. Acest lucru este valabil mai ales dacă mergeți la școală împreună sau lucrați în același loc și trebuie să vă vedeți frecvent. Persoana ar putea încerca să pună pe alții împotriva ta, să răspândească bârfe despre tine sau să te facă să înțelegi greșit cumva. Rămâneți tare și încercați să înțelegeți că, dacă cineva se comportă atât de oribil, ați făcut bine pentru a încheia prietenia cu el.
 • Dacă comportamentul escaladează dintr-o stare pasivă-agresivă până la o stare pur agresivă, poate fi necesar să se întreprindă și alte acțiuni. Discutați cu profesorii sau supraveghetorii dvs. dacă se întâmplă la locul de muncă sau la școală. Încercați să furnizați dovada că sunteți vizat.
 • De asemenea, puteți avea opțiuni legale. Dacă persoana nu vă lasă singură și comportamentul dvs. este o provocare, este posibil să trebuiască să solicitați o comandă de restricționare.
 • Imagine intitulată Break with your friend Pasul 15
  3
  Este conștient că acest lucru ar putea influența și alte prietenii. Despărțirea cu un prieten afectează adesea cunoștințele comune. Dacă ați fost ambele părți ale aceluiași grup de prieteni, lucrurile ar putea fi destul de jenant pentru un timp. Sperăm că ceilalți dvs. prieteni nu iau parte, dar dacă o fac, veți ști ce sunt adevărații prieteni.
 • Imagine intitulată Break with your Friend Step 16
  4
  Ai grijă de tine. Probabil veți simți un sentiment de libertate după ce vă despărțiți de un prieten rău. Chiar și aceste fracturi sunt adesea dificile. Este dificil din punct de vedere emoțional să fii cauza tulburării emoționale a cuiva și consecințele pot dura mult mai mult decât se așteptau. După ce prietenia este încheiată oficial, considerați-vă că petreceți timp cu oamenii care vă fac să vă simțiți bine. Înconjurați-vă cu cei dragi și încercați să nu vă gândiți la vechea prietenie.
 • De asemenea, s-ar putea să vă simțiți surprinzător de trist să pierdeți punctele bune de prietenie cu persoana pe care ați părăsit-o. La urma urmei, ați fost prieteni pentru un motiv, chiar dacă relația dvs. a eșuat în cele din urmă. Tristețea este absolut normală în această situație.
 • Sfaturi

  • Nu te simți stricat dacă prietenul tău nu era un bun prieten. Nu e vina ta.
  • S-ar putea să vă simțiți vinovat, dar dacă știți că ați făcut alegerea potrivită, respectați-o.
  • Amintiți-vă că toate relațiile sunt situații voluntare. Nu sunteți obligat să continuați orice relație.
  • Vorbiți în mod clar pentru a evita confuzia.
  • Tăiați punțile cu grijă. Poate fi foarte dificil să reiați o prietenie, deci asigurați-vă că doriți să o încheiați dacă ați ales această cale.
  • Prietenii obișnuiți pot simți nevoia de a participa, deci fiți pregătiți să discutați motivele și să pierdeți și alți prieteni.
  • Adresați-vă familiei sau altor prieteni pentru sfaturi, în special pentru persoanele care cunosc bine prietenul dvs. și vă pot oferi sugestii despre situația dvs. Te-ar putea ajuta să-ți rezolvi situația.
  • Trimiteți o scrisoare sau un e-mail dacă nu vă simțiți capabil să dețineți o comparație față în față.
  • Dacă nu te simți confortabil să te ocupi singur de prietenul tău, întreabă pe cineva care poate să ajute mediatorii și să ajute discuția.
  • Dacă motivele sunt superficiale, de exemplu pentru că doriți să deveniți populare, nu o faceți: nu fiți egoiști.


  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit