gtemata.com

Cum de a ajuta soțul / soția să vă accepte prietenia cu un ex

Dacă doriți să stabiliți o nouă prietenie cu fostul dvs., dar soțul dvs. nu este de acord, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru al convinge să accepte.

paşi

1
Spoala soțul / soția. Acum se simte probabil amenințat de vechea ta flacără. Desigur, căsătoria înseamnă iubire și loialitate, dar înseamnă și facturi, responsabilități, credite ipotecare, nopți nedormite cu copii și o serie întreagă de angajamente non-romantice. Ex-ul dvs., dimpotrivă, are o aură de mister datorită "ce ar putea fi", și este dificil să concurezi cu aceste posibilități neexplorate. Asigurați-vă că soțul / soția dvs. știe că sunteți încă lumina ochilor dvs., aducând romantismul înapoi în relația voastră. Ieșiți la cină, vorbiți noaptea târziu despre visele voastre la lumina lumânărilor, lăsați biletele pline de dragoste și le faceți să se simtă apreciați.
 • În cazul în care soțul dumneavoastră este foarte nesigur, s-ar putea interpreta greșit gesturile romantice și cred că acestea sunt din vina, la compensație, sau doresc să acopere o trădare. Dacă credeți că este o posibilitate, exprimați clar intenția dvs. de a aduce romantismul înapoi în relația voastră. Spune-i că vrei să știe cât de important e pentru tine și că nu-i dai dragostea lui ca fiind acordat.
 • 2
  Clarificați faptul că ex-ul dvs. nu intenționează să vă recâștige. Evidențiați dacă flacăra voastră veche este fericită căsătorită, se află într-o relație serioasă sau a anunțat recent că sunteți homosexual. În unele cazuri, acesta va convinge soțul / soția să știe că fostul tău a continuat cu viața lui.
 • Dacă fostul tău a reapărut după ce termină o relație, întreabă-te sincer dacă vrea mai mult decât prietenia ta. Dacă este cazul, stați la masă și decideți limitele clare. Dacă nu dorește să le respecte, el renunță la prietenie.
 • 3
  Au o discuție serioasă cu soțul / soția într-un mediu care-l face să fie în largul său. Chiar dacă ați vorbit deja despre asta, nu este niciodată o idee proastă de a aborda un subiect nerezolvat, mai ales dacă ultima oară nu a mers prea bine. Unii oameni par să poată conversa mai bine atunci când sunt ocupați, în timp ce alții preferă un mediu liniștit, astfel încât să se poată concentra asupra informațiilor. Iată câteva sfaturi despre momentul potrivit pentru a vorbi despre această problemă:
 • Planificați o întâlnire privată și rezervați-vă puțin timp pentru a vă descrie intențiile. Trimiteți copiii în pat sau dormiți cu un prieten și gătiți o cină la domiciliu sau rezervați o masă la restaurantul preferat.
 • Luați în considerare ideea de a vorbi despre asta în pat înainte de a adormi. Poate doriți să discutați despre acest subiect în timp ce vă relaxați în pat, după ce pătați păturile pentru copii și în timp ce vă uitați la televizor sau citiți împreună. Utilizați o abordare ușoară și non-ostilă pentru a vă face soțul / soția să se simtă confortabil.
 • În timp ce vă uitați la televizor sau lucrați în grădină (sau alte treburi de uz casnic). Unele cupluri preferă să trateze subiecte importante în timp ce fac treburile casnice împreună. Fa-o atunci când ești singur în aceeași cameră și poți discuta problema fără probleme.
 • 4
  Vorbește despre prietenie într-un ton neutru și rațional. Unii soți nu vor reacționa bine dacă acordați prea multă atenție dorinței de a fi prieteni cu un fost partener. Decideți ce veți spune înainte de a vorbi. Pregătește-ți motivele pentru care ți-ar plăcea să fii prieten cu fostul tău, inclusiv argumente pro și contra. Transmiteți-vă mesajul într-un mod logic și fără a trăda emoții, astfel încât soțul / soția să nu creadă că se roagă să aibă o relație cu ex.
 • 5


  Invitați soțul / soția să stabilească câteva reguli (rezonabile). Soțul / soția poate doriți să întrerupeți orice contact cu această persoană. Poate doriți ca soțul / soția să nu vă intervină și să vă dea încrederea pe care o meritați. Sincer, nici una dintre aceste opțiuni nu este corectă. Soțul dvs. nu are dreptul să vă împiedice să vedeți pe cineva, deoarece nu aveți dreptul să ignorați sentimentele sale. Găsiți un compromis echitabil prin oferirea soțului dvs. a unele controlați-vă relațiile cu fostul dvs. De exemplu, sunteți de acord să luați cina la domiciliu, dacă aceasta înseamnă că puteți avea un prânz săptămânal cu fostul dvs.
 • Întrebați soțul / soției tu el trebuie să-l facă să se simtă în siguranță. Un astfel de gest poate contribui foarte mult la reducerea anxietății.
 • Dacă soțul / soția este total opus prieteniei, ar fi bine să vă retrageți - cel puțin până când va avea mai mult timp să se gândească. Nu-ți riscați relația de a fi prieten cu un fost. Dacă este posibil, discutați despre subiect din nou dacă viitorul dvs. este încă disponibil. Poate cu timpul și după ce sa dovedit a fi demn de încredere, o prietenie cu fostul dvs. partener ar fi posibilă.
 • 6
  Ascultați cu atenție cuvintele soțului dvs. despre sentimentele lor. Asigurați-vă că cineva este auzit, poate face multe pentru a rezolva un dezacord. Chiar dacă ați dori să continuați prietenia oricum, va trebui să acordați soțului dumneavoastră respect și onestitate și să ascultați ce are de spus. Răspunsul lor vă poate schimba mintea când ați cântărit importanța acestor doi oameni în viața voastră.
 • Acceptați sentimentele soțului / soției dvs. Dacă soțul dvs. spune, "Niciodată, nu-mi place deloc" nu o întrerupeți și nu începeți să enumerați motivele pentru care această nouă prietenie este o idee bună. Permiteți soțului dvs. să-și exprime pe deplin sentimentele înainte de a vorbi.
 • Răspundeți la întrebări sincer. Dacă întreabă dacă mai ai sentimente pentru fostul tău, fii cinstit. Soțul dvs. are nevoie de toate informațiile pentru a continua să vă bazeze raportul de încredere.
 • Pune-te în pantofii soțului tău. Ați fi de acord sincer cu prietenia lui cu o flacără veche sau ați simți geloasă? Nu te distra de tine - gândește-te la cea mai importantă poveste a soțului tău și evaluează cum te-ai simți dacă vrei să-l reintroduceți în viață.
 • Cunoaște-ți soția. Dacă este acompaniat, prietenos și fericit să îi primească pe toți oamenii din viața sa, acceptarea unui ex va fi mult mai ușor decât dacă ar fi fost gelos, nesigur și ar fi urât pe fostul său.
 • 7
  Trebuie să se întâlnească cu precauție. Dacă organizați o întâlnire între voi trei într-un loc neutru ca un bar, puteți elimina vălul de mister din prietenie cu fostul tău. (De fapt, cei doi s-ar putea să se înțeleagă și să devină prieteni). Dar dacă există șansa ca întâlnirea cu fostul tău să scape de nesiguranța soțului tău (ex: fostul tău inginer care a câștigat mult și a făcut modelul ca un tânăr), probabil că nu trebuie să organizezi o întâlnire.
 • 8
  Fii sincer cu tine însuți despre prietenie. Cu cât sunteți mai sigur că doriți doar o prietenie platonică, cu atât mai mult soțul / soția se va simți în siguranță. Ce câștigi să rămâi în legătură cu fostul tău? Ar putea fi bine să o ai din nou în viața ta sau să te poți întoarce în obiceiuri vechi cum ar fi argumentarea sau gelozia? Motivul trebuie să fie valabil, nu este suficient să credeți că este plăcut să vă bucurați de o prietenie cu ex. Poate fi din motive de muncă, din motive sociale sau religioase, dar indiferent de motiv, asigurați-vă că nu vine din regret "ce ar putea fi" și nici măcar o speranță de a reînvia ceva ce este mai mult decât prietenie. Dacă te simți presat de către ex-ta, nu este un bun rezonabil, dimpotrivă, dacă separați pe cale amiabilă și ați rămas în contact de-a lungul anilor, construirea de prietenie puternică și nu romantic, atunci probabil că aveți un motiv bun pentru a continua relația, chiar dacă sunteți căsătoriți cu o altă persoană. Elementele care trebuie luate în considerare includ:
 • Ai sentimente nerezolvate. Ați încheiat brusc relația, lăsând sentimente neexprimate și doriți în continuare compania dvs.? Acționați cu prudență dacă nu sunteți sigur de sentimentele voastre despre fostul dvs. partener. Va trebui să fiți absolut siguri că nu mai există o atracție reciprocă și că ambii doriți doar o relație platonică. Dacă nu vă puteți rezolva îndoielile în legătură cu acest lucru, nu încercați să vă bucurați de o prietenie cu ex.
 • La sfârșitul relației ați apreciat fostul dvs. ca prieten, dar nu ca un partener și ați plecat deoarece pasiunea a fost oprită? Poate că ați trebuit să vă petreceți ceva timp înainte de a putea fi prieteni și acum puteți să o faceți.
 • Trebuie să vă confruntați cu faptul că vă vedeți ex regulat. De exemplu, deoarece copiii dvs. sunt colegi de clasă sau lucrează pentru aceeași companie. În acest caz, puteți încerca să mențineți o relație civilă, astfel încât să puteți gestiona mai bine interacțiunile sociale.
 • Sfaturi

  • Comparați importanța unei prietenii cu un ex cu ceea ce riscați. Merită să vă puneți căsătoria în pericol sau să vă deranjezi soțul / soția? Luați în considerare impactul pe care ar putea-o avea o prietenie cu fosta voastră asupra soțului dumneavoastră.
  • Stabiliți reguli și linii directoare de prietenie cu fostul dvs. în ceea ce privește activitățile de făcut împreună și locurile de întâlnit. De exemplu, ar trebui să evitați să mergeți la discoteca să beți împreună cu ex-ul dvs., pentru că vă puteți scăpa de paza și să vă comportați necorespunzător.
  • Clarificați imediat ex-ul și soțul / soția dvs. că este vorba despre o prietenie platonică, o muncă profesională etc. și nu există nici un interes romantic. A fi clară în acest punct este esențială pentru toată lumea, chiar și pentru dumneavoastră.

  Avertismente

  • Dacă bănuiți că ex dvs. are încă sentimente pentru dvs., luați în considerare dacă să opriți prietenia, pentru moment sau permanent. Sentimentele dvs. ex-ar putea provoca confuzie și necazuri pentru voi, și ați putea lua decizii incorecte.
  • Dacă aveți un istoric de "precipitații radioactive" pentru un ex, nu solicita aprobarea soțului / soției și nu vă reconectați la ex. Riscurile sunt prea mari, iar soțul / soția poate ajunge să afle despre trecutul tău.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit