gtemata.com

Cum să câștigați o discuție

Realizarea unei discuții poate fi o experiență cu adevărat stresantă. Ne concentrăm atât de mult asupra "victoriei" pe care o uităm să o ascultăm pe cealaltă. Veți putea face diferența dacă puteți să vă mențineți calm, să faceți o pauză înainte de a continua și apoi să vă oferiți argumentul într-o manieră liniștită și rațională (în loc să strigeți și să agitați). Chiar dacă nu se spune că vei câștiga discuția, acea persoană va înțelege exact ceea ce încerci să-i spui și o poți repeta în următoarele discuții.

paşi

Partea 1
Exprimați-vă în modul corespunzător

Imagine intitulată Câștigă un argument Pasul 1
1
Rămâi calm. Cu cât te enervezi mai mult și fii nervos, cu atât este mai dificil să poți continua argumentul tău. Este nevoie de puțină practică, dar dacă vă puteți controla starea de spirit, va fi mai ușor să discutați eficient.
 • Dacă nu este posibil, totuși, amintiți-vă să respirați în timp ce discutați. Trebuie să rezistați tentației de a vorbi rapid și cu voce tare, să vorbiți încet și să scana bine cuvintele, prezentând argumentul tău calm.
 • Țineți un limbaj deschis al corpului și defensiv. Îți poți face creierul să creadă că ești calm. Nu traversați-vă brațele pe piept, lăsați-i să se încurce pe părțile laterale ale corpului sau să le folosească pentru a gesticula și a vă lăsa înțeles de către interlocutor.
 • Nu vă ridicați vocea. Angajat să o păstreze la un nivel normal. Învățați tehnici de respirație, dacă aveți tendința de a plânge când sunteți supărat sau supărat. Respirați pentru un anumit număr de ori (de ex. 4) și expirați pentru același număr de ori, plus două (de exemplu 6). Această tehnică simplă vă va ține calm.
 • Imagine cu titlul Câștigați un argument Pasul 2
  2
  Scapa de nevoia de a avea întotdeauna ultimul cuvânt. Înainte de a discuta o discuție foarte importantă, amintiți-vă că nu veți avea întotdeauna ultimul cuvânt. Încearcă să fii mulțumit de capacitatea de a-ți expune argumentul în mod eficient, chiar dacă nu ai reușit să-ți transformi interlocutorul în minte. În acest fel, argumentul nu va continua până la sfârșitul amar, așteptând ca unul dintre ei să nu mai încerce să aibă ultimul cuvânt.
 • Având ultimul cuvânt poate fi dăunătoare, mai ales dacă aveți o relație cu persoana cu care vorbești (dar chiar dacă nu a fost menționat că cuvântul devine în jurul și te poate răni pe termen lung). Dacă discuția dvs. a încetat și ați expus atât argumentele, cât și punctele de vedere, este timpul să o întrerupeți.
 • Imagine cu titlul Câștigați un argument Pasul 3
  3
  Faceți o pauză. Mai bine să o faceți înainte de a începe discuția, astfel încât amândoi aveți șansa să respirați adânc și să vă gândiți la toate argumentele pe care doriți să le îndepliniți. Vă puteți detașa pe scurt de problema pe care o veți confrunta.
 • Puteți să o faceți cu partenerul dvs., cu șeful dvs., cu un prieten etc. Când există o problemă care cauzează conflicte între dvs. și celălalt, cereți-i să rămână în pace pentru un moment de gândire. Apoi stabiliți un timp precis în care să vă înfruntați.
 • Să luăm un exemplu. Tu si partenerul tau sunt argumentând despre cine ar trebui să facă feluri de mâncare, un astfel de lucru poate escalada și s-ar putea veni să-l acuze de a nu contribui la gospodărie (o problemă comună). Spuneți-i: "Hei, am crezut că trebuie să discutăm ceva, dar aș vrea să vorbesc mai târziu pentru că am nevoie de ceva timp pentru a scăpa de furie și pentru a rezolva calmul. Putem face mâine, după muncă? ". Utilizați acel moment pentru a reflecta asupra a ceea ce vă confruntați, pentru a formula argumente valabile și pentru a oferi soluții posibile.
 • De asemenea, poate fi o modalitate de a decide dacă merită abordarea acestei discuții. Uneori vă puteți pierde mintea în acest moment pentru lucrurile care, atunci, întoarcerea înapoi, se dovedesc a fi prostii.
 • Imaginea intitulată Câștigă un argument Pasul 4
  4
  Pregătește-te să asculți cealaltă. De obicei, în timpul unei discuții nu există nici un rău sau un motiv. Adesea există doar două puncte de vedere diferite sau două interpretări alternative. Va trebui să vă arătați deschis versiunii și exemplelor sale, chiar dacă nu sunteți de acord cu ceea ce spune. Probabil nu toate greșite, în a face aceste declarații.
 • Să luăm un exemplu. Tu și șeful tău discuți modul în care te tratează (ești o victimă a hărțuirii și crezi că îți spune ceva lucruri oribile). El insistă asupra faptului că vina vine de la atitudinea ta. Acum, încercați să vă amintiți. Probabil că comportamentul tău a complicat lucrurile (mai degrabă decât să o faci imediat, ai decis să adopți o atitudine pasivă și agresivă). Recunoașteți greșelile dvs. și nu veți avea mai multe motive să vă comportați așa de bine cu voi, pentru că v-ați fi recunoscut rolul în această problemă, apoi continuați să-i explicați că comportamentul dvs. a fost declanșat de către el.
 • Nu reacționați imediat (de aceea este util să vă gândiți puțin). Ceea ce credeți acum poate să nu fie adevărat (gândiți-vă la cineva care vă oferă dovezi sau argumente care vă pun la îndoială punctul dvs. de vedere al lumii). Înainte de a începe să strigați la cele patru vânturi pe care le aveți dreptate, faceți cercetări pe cont propriu din surse care se bucură de o bună reputație.
 • Se va întâmpla, mai devreme sau mai târziu, despre o discuție despre cineva care este greșit putred (de obicei, pe probleme legate de rasism, sexism etc.). Nu veți putea câștiga aceste discuții, deoarece acea altă persoană nu va putea niciodată să pună la îndoială opinia lor asupra lumii (de exemplu, rasismul și sexismul nu există). Evitați oameni ca acesta.
 • Partea 2
  În timpul discuției

  Imagine cu titlul Câștigați un argument Pasul 5
  1
  Afișați intențiile pozitive. Pentru a câștiga o discuție, va trebui să-l convingem pe celălalt că o faceți pentru interesul dumneavoastră. Dacă credeți că discuția are un scop în relația dvs., cealaltă va înțelege, astfel veți avea mai multe șanse să înțelegeți intențiile voastre.
  • Înainte de a începe discuția a menționat că vă pasă de acea persoană și raportul dvs. (poate merge prin „este șeful meu, o zi voi avea nevoie de ajutorul tau“ la „este fiica mea, o iubesc profund și sunt îngrijorat despre unele dintre deciziile a luat recent ").
  • Asta nu înseamnă că trebuie să fii paternalist. Nu spuneți niciodată lucruri precum "Eu spun pentru binele vostru" sau "Încerc doar să vă fac o persoană mai bună", altfel interlocutorul nu vă va mai asculta.
 • Imagine cu denumirea Câștigați un argument Pasul 6
  2
  Fiți prezenți în conversație. Aceasta înseamnă că trebuie să recunoașteți ceea ce simțiți mai degrabă decât să încercați să închideți tema cât mai curând posibil. Nu vă puteți ridica vocea până la punctul în care nu puteți auzi ce trebuie să spună celălalt și credeți că sa terminat. Trebuie să acordați atenție sentimentelor și argumentelor interlocutorului dvs.
 • Evitați deschiderea unei discuții într-un loc aglomerat și distragător. Nu țineți conversații dificile dacă știți că sunteți pe cale să primiți un apel sau un mesaj (ar fi mai bine să opriți telefonul sau să îl puneți în modul silențios).
 • Încercați să înțelegeți ceea ce simțiți. Dacă începe să bată mai puternic inima și mâinile începe să transpire trebuie să încercăm să înțelegem ce se întâmplă cu tine și să identifice emoțiile tale (sunt nerăbdători pentru că ți-e teamă că, dacă pierzi această discuție soția ta pleca, etc).
 • Imagine cu titlul Câștigați un argument Pasul 7
  3
  Prezentați-vă argumentele. Cu cât sunt mai clare și mai specifice, cu atât mai mult va putea să le înțeleagă celălalt. Nu trebuie să facă declarații vagi, cum ar fi „nu dau vreodată mi o mână cu treburile casei“, sau de altă parte s-ar putea dovedi contrariul, amintindu-și că odată ce te-a ajutat de fapt, iar discursul va pierde orice sens.
 • Fii clar. Dacă se ceartă cu șeful tău, de exemplu, reamintim incidente specifice în care s-au dovedit copleșitoare pentru tine, și spune-i cum ai simțit (când a făcut mișto de tine în fața altora, el a pus șaua porecle pe care, a vorbit bolnav de tine cu alți colegi etc.).
 • Acesta este motivul pentru care atunci când există o problemă cuplată (sau în orice relație), trebuie să o documentați, astfel încât să puteți arăta că există o schemă și că nu este un fenomen izolat.
 • Dacă doriți să discutați despre politică, religie și alte probleme similare, asigurați-vă că știți ce spuneți. Va trebui să raportați fapte precise în argumentele dvs. și va trebui să evitați orice eroare logică (despre care vom vorbi mai târziu). Amintiți-vă că discuțiile pe teme de acest tip sunt adesea foarte încălzite, persoanele implicate adesea nu reușesc să rămână calme și să își exprime viziunea într-un mod rațional.
 • Imaginea intitulată Câștigă un argument Pasul 8
  4
  Ascultă. Va trebui să îl ascultați pe celălalt pentru a putea lua în considerare punctul său de vedere. O discuție implică doi (sau mai mulți) oameni, fiecare având o viziune diferită asupra lucrurilor. Este foarte rar ca o persoană să fie complet gresită și că cealaltă este absolut corectă. Pentru a câștiga o discuție, trebuie să vă asigurați că interlocutorul dvs. știe că îl ascultați și că îi evaluați argumentele.
 • Asigurați-vă că privim celălalt în ochi atunci când își expune argumentul și ascultă cu atenție ceea ce spune. Nu începeți să elaborați un alt argument înainte de a vă exprima opinia.
 • Dacă vă distrageți atenția sau nu o puteți înțelege, cereți mai multe explicații pentru a înțelege bine punctul său de vedere.
 • Din acest motiv, este mai bine să vă confruntați cu o discuție într-un loc fără distragere, asigurându-vă astfel că vă concentrați exclusiv asupra interlocutorului dvs. Căutați un colț liniștit, dacă nu puteți alege locul și asigurați-vă că nu vă aflați la vedere sau ureche.
 • Imaginea intitulată Câștigă un argument Pasul 9
  5
  Încearcă să-ți gestionezi reacțiile. Este foarte ușor să începi să fii nervos în mijlocul unei discuții. Veți realiza că sunteți supărat sau chiar supărat. Este perfect normal, dar ceea ce trebuie să faceți este să vă liniștiți și să respirați adânc.
 • Uneori, cel mai bun lucru de făcut este să îi spuneți celuilalt cum vă simțiți. Spune ceva de genul asta "Îmi pare rău, dar când spui că sunt leneș, mă simt ofensat. Ce am făcut pentru a te face să crezi așa ceva?".
 • NICIODATĂ să recurgeți la violență sau la denumiri abuzive. Acestea sunt foarte ofensatoare și nu există nici un motiv să folosești aceste tactici (violența este permisă numai dacă cineva te-a rănit fizic și ești în pericol de viață - ieși din acea persoană cât mai repede posibil).
 • Evitați alte persoane trateze ca în cazul în care acestea au fost idioti (indiferent ce crezi despre ele) vorbesc într-o arată prea lent prea sarcastic, imitandu-gesturile lor și râdeau despre ceea ce îi îngrijorează.


 • Imagine cu titlul Câștigați un argument Pasul 10
  6
  Evitați pronunțarea anumitor fraze. Unii par a fi făcuți cu intenție pentru a irita oamenii. Dacă doriți să vă confruntați cu o discuție serioasă (mai degrabă decât să încercați să faceți pe celălalt nervos sau să vă impuneți punctul de vedere), va trebui să le evitați cu orice preț.
 • "La sfârșitul zilei ...": această propoziție nu are sens, dar reușește, în același timp, să dezlănțuie în cealaltă dorința de a vă da o lovitură.
 • "Nu este un avocat al diavolului, ci ...": oamenii folosesc adesea această expresie ca și cum ar crede că sunt superioare unor lucruri cum ar fi ascultarea altor persoane (ei pretind, dar singurul lucru care le interesează este posibilitatea de a impune propriul punct de vedere, mai presus de toate decât cel al unui avocat al diavolului). Sau doar încearcă să deraieze conversația.
 • "Fă ce vrei ...". Dacă doriți să începeți o discuție serioasă cu o persoană, dar tot spune „faci ce vrei“, de fiecare dată când duce mai departe un argument, sa oprit pentru un moment. Spuneți-i că se comportă într-o manieră lipsită de respect și amână discuția într-o altă clipă, dacă vreți să o faceți în continuare.
 • Partea 3
  Evitați să cădeți în erori logice

  Imagine cu titlul Câștigați un argument Pasul 11
  1
  Înțelegeți ce erori logice sunt. Aceste argumente pot suprascrie toate celelalte deoarece se bazează pe ipoteze nevalabile. Dacă trebuie să o serviți pentru a câștiga o discuție, atunci ar trebui să vă reconsiderați argumentele.
  • Acesta este motivul pentru care este necesar să aveți o idee despre ce vreți să spuneți în prealabil, astfel puteți verifica dacă nu există nici o eroare în argumentele dvs.
  • Dacă observați că celălalt utilizează o eroare logică, clarificați-o. Să presupunem, de exemplu, „crezi că 70% dintre oameni nu acceptă căsătoria gay, dar s-ar putea să vă reamintesc că este același lucru care a fost spus în urmă cu o sută de ani de sclavie. Sigur vrei să te bazezi pe asta?
 • Imaginea intitulată Câștigă un argument Pasul 12
  2
  Evitați utilizarea diversiunilor. Acest tip de eroare apare adesea în discuții. În practică, aceasta se produce atunci când o persoană ridiculizează argumentele adversarului, mai degrabă decât contra lor, iar apoi se mută conversația la întrebarea care îl interesează (care este motivul pentru care este foarte important pentru a asculta).
 • Să luăm un exemplu. O persoană afirmă că "toți feministele urasc oamenii". În loc să abordeze preocupările feministei privind egalitatea de gen (diferența de salarizare, violența bazată pe gen, cercetarea care arată că bărbații tind să domine discuțiile), el decide să continue să se plângă.
 • Acest tip de argumente sunt folosite pentru a distra conversația, astfel încât interlocutorul este obligat să își explice în mod continuu punctul de vedere.
 • Imaginea intitulată Câștigă un argument Pasul 13
  3
  Evitați să realizați erori emoționale. Se întâmplă atunci când o persoană compară mici delicte cu mari tragedii. Se întâmplă în mod continuu în sfera politică și este mai bine să le eviți, deoarece ele vă vor irita doar pe interlocutorii dvs., făcându-i să-și piardă interesul față de punctul dvs. de vedere.
 • Un exemplu comun este de a compara pe Beppe Grillo (sau oricine altcineva) lui Hitler. Aceasta înseamnă, în esență, că comparați o persoană care a făcut ceva ce nu vă place celui mai mare criminal din istoria modernă, care a încercat să elimine un întreg grup etnic. Dacă cineva nu pregătește un genocid, nu doriți să îl comparați cu Hitler.
 • Dacă argumentele dvs. se bazează pe erori emoționale, ar trebui să încercați să vă revizuiți prioritățile.
 • Imaginea intitulată Câștigă un argument Pasul 14
  4
  Evitați cu desăvârșire atacurile ad hominem. Ele apar atunci când o persoană atacă fundalul cultural sau apariția altui, mai degrabă decât provocarea opiniilor sale. Femeile sunt adesea victime ale acestor atacuri din cauza aspectului lor fizic, indiferent de subiectul discuției.
 • Să luăm un exemplu. Dând mamei tale un nebun sau un nebun în discuția cu ea nu are nimic de a face cu discuția pe care o faci sau cu caracterul ei.
 • Acest tip de atac nu face decât să-i îndemne pe interlocutorii săi, făcându-l să piardă orice interes în punctul tău de vedere. În cazul în care o persoană încearcă să utilizeze o eroare de genul asta, să declare în mod deschis dezacordul sau lăsați conversație (de multe ori oameni care te ataca la un nivel personal sunt cele care nu sunt dispuși să asculte opinia ta).
 • Imaginea intitulată Câștigă un argument Pasul 15
  5
  Nu intră în eroare ad populum. Aceasta este una dintre erorile emoționale, care se referă numai la conceptele "pozitive" și "negative" fără a intra în meritele argumentelor. Aceasta este o altă tehnică adesea folosită în lumea politică.
 • Un exemplu: "dacă nu susțineți Președintele Republicii, atunci nu sunteți un adevărat italian (sunteți un anarhist-insurecționist)". Cu o astfel de afirmație, nu este posibil să discutăm adevărata problemă, adică dacă actualul Președinte al Republicii a făcut greșeli sau nu. Cei care urmăresc acest argument implică în chestiunea patriotismului celor care nu sunt de acord, practic un lucru inutil și lipsit de sens.
 • Imaginea intitulată Câștigă un argument Pasul 16
  6
  Nu folosiți eroarea urâtă. Aceasta este o tehnică foarte comună și este folosită în toate domeniile: politică, personală, socială etc. Poate părea foarte convingător, dar nu se abate de la prima verificare. începe practic de la ideea că, dacă se întâmplă un eveniment dat A, atunci va exista o serie de evenimente (B, C, D ..), care în cele din urmă va duce inevitabil la Z. Falsitatea compară A la Z, spunând că în cazul în care nu se produce A, nici măcar Z nu o va face.
 • Exemplu: un interdicționar afirmă că, dacă ușurați medicamentele ușoare, în curând veți legaliza și medicamentele grele. Evenimentul A este legalizarea medicamentelor ușoare, dar nu este direct legat de evenimentul Z.
 • Imaginea intitulată Câștigă un argument Pasul 17
  7
  Evitați generalizarea. Acestea sunt concluzii bazate pe informații proaste sau inexacte. Adesea, acestea se fac atunci când încearcă să încheie o discuție rapid, fără a obține mai întâi toate informațiile.
 • Un exemplu: "Noua ta iubită mă urăște, chiar dacă am vorbit doar o dată cu ea". Problema e că ai întâlnit-o o singură dată. Probabil cu ocazia aceea era timid sau avea o zi proastă. Nu aveți suficiente dovezi pentru a vă decide dacă vă urăște această fată sau nu.
 • Sfaturi

  • Este întotdeauna mai bine să te confrunți cu o discuție în persoană (dacă nu ești în pericol de viață). Asigurați-vă că urmați instrucțiunile pentru a rămâne liniștiți, dacă sunteți forțat să vă confruntați cu un argument prin telefon, respirați profund și nu uitați să fii specific.

  Avertismente

  • Nu vă confruntați cu discuții pe rețelele sociale precum Facebook, Twitter, Tumblr etc. Nimeni nu câștigă discuțiile și cel mai probabil au fost inițiate de unii trolli.
  • Rețineți că acest articol vă poate oferi doar sugestii pentru a crește șansele de a câștiga o discuție. Nu poți garanta o victorie sigură.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit