gtemata.com

Cum de a evalua o propunere de locuri de muncă de către manager

Căutarea unei funcții de manager necesită o analiză detaliată și concentrată a sarcinilor care ar putea contribui cu adevărat la creșterea personală și profesională. Când primiți o ofertă de muncă, trebuie să vă acordați timp pentru a vă analiza salariul, cultura companiei și beneficiile. Există multe aspecte pe care trebuie să le luați în considerare, deci gândiți-vă cu atenție și elaborați o listă de argumente pro și contra. Înainte de a accepta propunerea, puteți întreba o serie de întrebări specifice despre salariul, beneficiile și valorile pe care se concentrează compania. Aflați cum puteți evalua o ofertă de loc de muncă ca administrator.

paşi

Metoda 1
Pregătiți-vă pentru evaluarea muncii

Imaginea intitulată Evaluați o ofertă de locuri de muncă pentru management Pasul 1
1
Stabiliți-vă nevoile și obiectivele. Înainte de a evalua în mod specific oferta de locuri de muncă, întrebați-vă ce obiective personale și profesionale doriți să le atingeți. Afișează cel puțin trei pentru ambele pe o bucată de hârtie.
 • Această listă vă va ajuta să aflați ce sperați să obțineți din profesia dvs. De exemplu, în lista de obiective personale, ați putea introduce un salariu anual de peste 50.000 de euro, transferuri scurte și politici flexibile privind concediul de maternitate. În ceea ce privește obiectivele profesionale, puteți include gestionarea a mai mult de cinci angajați, oportunități de avansare în carieră și responsabilități de angajare / de tragere. Asigurați-vă că listați aspectele pe care le puteți compromite, nu cele pe care le preferați.
 • Dacă ați fost șomer de ceva timp și sunteți dispus să fiți mai flexibil, reconsiderați-vă lista. Stabilirea salariului minim, chiar dacă este doar un venit fix, vă va ajuta să evaluați oferta într-un mod mai rațional și pozitiv.
 • Imaginea intitulată
  2
  Cereți două sau trei zile pentru a evalua oferta de locuri de muncă. Dacă este vorba de weekend, spuneți angajatorului că veți primi un răspuns în ziua următoare luni. Într-o piață a muncii din ce în ce mai competitivă, vă puteți simți obligat să acceptați imediat, dar este destul de comun să oferiți unui potențial angajat câteva zile, astfel încât să se poată gândi bine și să adreseze câteva întrebări.
 • Imaginea intitulată
  3
  Obțineți o copie de hârtie a ofertei de locuri de muncă. Ar trebui să o luați la dumneavoastră acasă, să o analizați cu atenție. Dacă nu puteți obține o copie, adresați-vă angajatorului câteva întrebări despre toate aspectele legate de locul de muncă și organizație și luați notă de răspunsurile.
 • Imaginea intitulată Evaluați o ofertă de locuri de muncă de gestionare Pasul 4
  4
  Scrieți o listă cu avantajele și dezavantajele tuturor aspectelor postului. Dacă aveți de a alege din mai mult de un loc de muncă, a crea un tabel pentru a compara salariul, beneficiile, cheltuielile, cultura corporativă și dezvoltarea profesională a fiecăruia dintre ele și să aleagă cel care îndeplinește obiectivele dvs. mai mult.
 • Imaginea intitulată Evaluați o ofertă de locuri de muncă pentru administrare Pasul 5
  5
  Reveniți la managerul de selecție pentru a pune alte întrebări sau pentru a negocia termenii contractului de muncă. Dacă intenționați să negociați, asigurați-vă că ați furnizat motive întemeiate pentru ca societatea să vă acorde un salariu mai mare sau alte beneficii.
 • Metoda 2
  Evaluarea remunerațiilor

  Imaginea intitulată Evaluați o ofertă de locuri de muncă pentru administrare Pasul 6
  1
  Luați în considerare salariul. Evaluați dacă vă va permite să vă asigurați întreținerea unității de familie. Apoi comparați-o cu cea a lucrărilor anterioare.
  • Mulți oameni caută ocupații care oferă între 10 și 15% mai mult decât ocupațiile anterioare. De asemenea, aceasta evaluează dacă remunerația este proporțională cu munca efectuată, în termeni de responsabilitate. În caz contrar, este posibil să nu fie convenabil.
  • Dacă remunerația se bazează în totalitate sau parțial pe comisioane, cereți datele istorice ale companiei. Deși sarcina dvs. poate fi creșterea vânzărilor sau eficientizarea companiei, ar trebui să încercați să aflați dacă puteți obține comisioane.
 • Imaginea intitulată
  2
  Luați în considerare dacă există alte modalități de a vă mări salariul. Aflați mai multe despre prime, participarea la profit și contribuțiile la fondul de pensii. Întrebați dacă aceste politici ale companiilor sunt implementate de la început sau dacă trebuie să fii angajat al companiei pentru o anumită perioadă de timp, înainte de a dobândi anumite drepturi.
 • Un alt avantaj este bonusul de asumare. Dacă ați primit oferte de muncă competitive, acestea ar putea să vă ofere bani în avans dacă alegeți o anumită companie.
 • Imaginea intitulată Evaluați o ofertă de locuri de muncă pentru administrare Pasul 8
  3
  Identificați beneficiile angajaților. Majoritatea angajatorilor oferă managerilor o serie de beneficii.
 • Aflați mai multe despre asistența medicală. Dacă aceasta este prioritatea dvs., informată cu privire la planul specific, pentru a efectua cercetări în această privință. Îngrijirea medicală vă poate economisi mii de euro pe an prin reducerea cheltuielilor personale.
 • Aflați despre alte beneficii, cum ar fi parcarea rezervată, apartenența la sala de sport, programe de stimulare etc. Unele companii oferă rambursarea meselor și a cheltuielilor de călătorie. Acestea ar putea fi considerate avantaje, dar ele nu pot afecta decizia de a accepta munca.
 • Imaginea intitulată Evaluați o ofertă de locuri de muncă pentru management Pasul 9
  4
  Adăugați salarii și costuri estimate pentru beneficii, cum ar fi contribuțiile la fondul de pensii, asistența medicală și bonusurile. Nu adăugați comisioane și bonusuri care nu sunt sigure. Acest lucru vă va oferi o idee mai precisă despre salariul total.
 • Metoda 3
  Evaluarea cheltuielilor

  Imaginea intitulată
  1
  Evaluați cheltuielile de călătorie. Adăugați cheltuielile pe care le veți plăti pentru combustibil, autostradă, întreținere auto și altele. Dacă nu există nicio rambursare, calculați costurile anuale aproximative.
 • Imaginea intitulată Evaluați o ofertă de locuri de muncă pentru administrare Pasul 11
  2
  Estimați costurile de transfer. Dacă vă mutați, veți avea nevoie de bani pentru a plăti pentru cazare în timp ce căutați o casă. Unele companii rambursează taxele de transfer sau le puteți solicita.
 • Imaginea intitulată
  3


  Aflați mai multe despre îngrijirea copiilor. Unele companii au o grădiniță în cadrul facilităților lor, rezervate copiilor angajaților lor. Dacă aveți copii mici și trebuie să plătiți costuri suplimentare datorită locului de muncă, adăugați aceste costuri.
 • Imaginea intitulată
  4
  Reduceți aceste cheltuieli din pachetul salarial estimat anterior. În acest fel, veți avea o viziune mai realistă asupra modului în care salariul dvs. vă va afecta nivelul de trai. În cazul în care compania rambursează costurile transferului, azilului și călătoriei, scădeți numai partea rămasă, după ce a fost scăzută din cheltuielile estimate.
 • Metoda 4
  Evaluarea culturii companiei

  Imaginea intitulată
  1
  Reflectați asupra culturii companiei. Încercați să înțelegeți cultura corporativă sau cereți celorlalți angajați să o descrie. Luați în considerare dacă un mediu de lucru inovator, competitiv, informal sau dinamic poate fi compatibil cu caracterul dvs. și reprezintă un motiv pentru a vă aprecia munca.
 • Imaginea intitulată
  2
  Evaluați politica companiei privind concediul de maternitate / paternitate. Deși nu putem măsura acest avantaj în termeni de bani economisiți sau câștigați, îl putem cuantifica în termeni de mai puțin stres în viața privată.
 • Imaginea intitulată Evaluați o ofertă de locuri de muncă de gestionare Pasul 16
  3
  Calculați procentajul de timp petrecut în călătorie și luați în considerare dacă aveți energia necesară pentru a susține aceste ritmuri, fără a vă interfera cu viața privată.
 • Imaginea intitulată Evaluați o ofertă de locuri de muncă de gestionare Pasul 17
  4
  Evaluați-vă superiorul direct. Întreabă-te dacă ai putea avea puncte comune. O îmbrăcăminte pe care o respectați și cu care puteți comunica deschis, vă va reduce stresul și vă va crește șansele de succes.
 • Imaginea intitulată Evaluați o ofertă de locuri de muncă pentru administrare Pasul 18
  5
  Luați în considerare oportunitățile de comunicare între manageri și angajați. Deși poate îmbunătăți și schimba unele aspecte, cultura corporativă joacă un rol fundamental. Dacă observați că există puține oportunități de contact direct și oportunități mici de a discuta problemele, acest lucru ar putea fi un semn al unor dificultăți mai grave.
 • Imaginea intitulată Evaluați o ofertă de locuri de muncă pentru administrare Pasul 19
  6
  Scrieți reacția dvs. instinctivă în scris. Dacă aveți o prezență ciudată, încercați să înțelegeți de ce. Intuiția dvs. vă poate duce la o evaluare mai ponderată asupra aceleiași companii.
 • Metoda 5
  Evaluarea creșterii profesionale

  Imaginea intitulată Evaluați o ofertă de locuri de muncă de gestionare Pasul 20
  1
  Încercați să înțelegeți dacă veți primi stimulare din noul dvs. loc de muncă. Mulți manageri trebuie să facă față provocărilor pentru a se simți mulțumiți și pentru a se dezvolta profesional. Deci, ia în considerare dacă poate contribui la creșterea dvs. în domeniile care vă interesează.
 • Imaginea intitulată
  2
  Întrebați-vă dacă vor exista oportunități de formare. Unele posturi manageriale de nivel mediu-jos ajută managerii să obțină un masterat în administrarea afacerilor sau în alte tipuri de specializări. Dacă cultura corporativă promovează pregătirea, vă veți bucura de avantaje profesionale ascunse.
 • Imaginea intitulată
  3
  Căutați oportunități de progres. Dacă compania încearcă să promoveze o extensie, vă puteți mări responsabilitățile profesionale și salariul dvs. în viitor.
 • Imaginea intitulată
  4
  Realizați cercetări asupra sectorului, pentru a evalua dacă societatea se află într-o poziție favorabilă. O propunere de locuri de muncă de la o companie care pierde teren nu va fi la fel de profitabilă ca cea a unui sector în continuă creștere. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să înțelegeți dacă puteți aspira la destinația fondurilor pentru orice proiecte.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • Lista obiectivelor și nevoilor personale
  • Copia ofertei de locuri de muncă
  • Lista de argumente pro și contra / comparație
  • Beneficiile asistenței medicale
  • Presupunând bonusuri
  • Impartasirea profitului
  • primă
  • Cheltuieli de călătorie
  • Taxe de transfer
  • Taxe de azil
  • vacante
  • Concediul de maternitate
  • Cerințe pentru transferuri
  • Cultura corporativa
  • Creștere profesională
  • Formare la locul de muncă
  • Cercetarea în domeniu
  • Posibilități avansate
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit