gtemata.com

Cum să câștigi discuții informale și dezbateri

Dezbaterea în mod corect este o artă. Pentru a obține argumente câștigătoare și pentru a convinge pe alții despre punctele dvs. de vedere, trebuie să înțelegeți componentele de bază ale logicii, psihologiei și comunicării eficiente.

paşi

Câștigarea în timpul discuțiilor și dezbaterilor

Imagine intitulată
1
Alegeți o poziție pentru care doriți să dezbateți și obțineți o informare foarte bună despre aceasta. În teorie, ar trebui să fie un subiect în care crezi cu adevărat, pentru că este mult mai ușor să susții argumente convingătoare pentru ideile pe care ești încântat. Asigurați-vă că înțelegeți nu numai poziția dvs., ci și cea a adversarului. Acest lucru vă va permite să vă anticipați obiecțiile și să răspundeți mai eficient.
 • Imagine intitulată
  2
  Găsește pe cineva cu care să dezbată. Înainte de a continua, totuși, ar trebui să vă familiarizați cu conceptul de "oameni imposibili". Pentru a avea chiar și cea mai mică șansă de a triumfa într-o dezbatere sau de a obține ceva productiv, trebuie să discutați cu o persoană practic rezonabilă. În caz contrar, salvați mizeria și găsiți pe cineva care are mai multă simțuri pentru a dezbate.
 • Imagine intitulată
  3
  Începeți prin a da o teză. Este o scurtă declarație a poziției și a motivelor care te împing să o păstrezi. Exemplu: ați putea spune "Cred că Luna a fost odată o parte integrantă a Pământului din următoarele motive", continuând această afirmație cu un scurt rezumat al motivului pentru care credeți că aceasta. Încercați să utilizați locațiile bazate pe dovezi, dacă este posibil. De exemplu, "datele geologice arată că pietrele lunii sunt destul de asemănătoare cu cele găsite pe Pământ în zorii istoriei" este mult mai bună decât "Este fantastic să credem că Luna a fost lansată în spațiu ca urmare a unei coliziuni".
 • Imagine intitulată
  4
  Răspundeți obiecțiilor. În cele mai multe cazuri, adversarul tău va răspunde tezei tale care se opune unei sau mai multor locații, care sunt motivele care ți-au permis să-ți susții poziția. Dacă sunteți bine informat despre ceea ce credeți, majoritatea obiecțiilor ar trebui să fie deja cunoscute. Utilizați logica și dovezi pentru a dovedi adversarului de ce obiecțiile sale nu funcționează. Puteți respinge obiecțiile urmând două căi majore: demonstrarea faptului că dovezile nu le susțin sau expun un flux logic pornind de la premisa obiecției.
 • Pentru a respinge ideea că pâinea rafinată este sănătoasă deoarece este procesată, ați putea spune că un studiu a arătat că șobolanii cărora li sa administrat o dietă bazată exclusiv pe pâine albă au murit. Acest răspuns se bazează pe dovezi.
 • Ați putea spune că "Faptul că pâinea albă este prelucrată, nu înseamnă că este sănătoasă. Nu există nicio legătură între alimentele foarte prelucrate și îmbunătățirea sănătății, deci obiecția dvs. nu vă respectă premisa. " Acesta ar fi un răspuns bazat pe logică.
 • Imagine intitulată
  5
  Construiți-vă poziția pe obiecțiile oponentului. Dacă este posibil, nu opriți să le refuzați, să le folosiți în avantajul dvs. și împotriva poziției adversarului.
 • Exemplu: În conformitate cu teza dumneavoastră, șobolanii de laborator nu ar trebui să fie utilizați în experimentele dureroase. Oponentul dvs. vă poate contrazice susținând că șobolanii nu suferă de durere în același mod în care oamenii fac. Puteti folosi dovezile pentru a respinge aceasta obiectie referindu-se la studii care arata ca functiile creierului si ale sistemului nervos sunt aceleasi pentru sobolani si barbati aflati sub stres. În loc să vă opriți aici, arătați-i adversarului modul în care încercarea de obiecții îl susține de fapt. Continuând cu exemplul dat, ați putea spune ceva de genul: "De vreme ce ați pus întrebarea abilității de a simți durerea în baza obiecției dvs., dovezile pe care le-am arătat nu sugerează că efectuarea de experimente pe animale este neetică?".
 • Imagine intitulată
  6
  Încercați să rezolvați fiecare punct înainte de a trece la următoarea întrebare. Dacă sunt rămase în așteptare care nu pot fi de acord cu dvs. și adversarul dvs., va fi dificil să obțineți ceva productiv, deoarece punctele nerezolvate vor continua să apară în mod continuu. În cele din urmă, aceasta va conduce la o situație în care nu există altă posibilitate decât să "se pună de acord asupra dezacordului", care de obicei nu este un rezultat ideal.
 • Imagine intitulată Castigați argumente informale și dezbateri Pasul 7


  7
  Rămâneți calm, rațional și rezonabil pe tot parcursul discuției. S-ar putea să simțiți că adversarul tău nu înțelege deloc poziția ta, dar dacă te superi prea mult, adversarul tău o va lua ca semn de slăbiciune și va ajunge la concluzia că te are în mână. Expresiile strigăte sau încărcate de insulte vor servi numai pentru al face mai sigur de poziția sa, nu te vor ajuta să-l convingi. Comportamentul emoțional nu poate înlocui argumentele raționale.
 • Imagine intitulată Castigați argumente informale și dezbateri Pasul 8
  8
  Încercați să fiți răbdători. Atâta timp cât tu și adversarul tău sunteți într-o manieră rațională, fiți dispuși să petreceți ceva timp explicându-vă poziția și sediul. Nu este ușor să schimbi mintea cuiva. Există o varietate de motive pentru acest lucru, dar cel mai puternic dintre aceștia este faptul că nimeni nu-i place să afle că greșesc. Nu este deosebit de ușor de acceptat, deci fiți răbdători. Nu îl vei convinge cu primul tău punct.
 • Imagine intitulată
  9
  Efectuați discursuri eficiente și utilizați în mod corespunzător gramatica. Nu trebuie să te prefaci că ești profesor universitar, dar dacă vrei să fii eficient și convingător, ar trebui să te exprimi într-un italian decent. Nu încercați să utilizați termeni prea elaborați pentru a arăta mai inteligenți, deoarece majoritatea oamenilor vor înțelege că acesta este scopul tău. Pe de altă parte, nu vă fie teamă să utilizați cuvintele potrivite referitoare la ceea ce expuneți. Dacă este necesar să puneți în joc un cuvânt căutat, continuați. Și mai presus de toate, încercați să vorbiți (sau să scrieți) într-o manieră clară și sigură a dvs. înșivă. Sprijiniți punctele folosind exact cuvintele de care aveți nevoie, nu mai mult.
 • Imagine intitulată
  10
  Puneți întrebări. Majoritatea oamenilor presupun că persoana care știe cel mai mult despre un subiect câștigă o dezbatere. Acest lucru nu este însă adevărat. Dacă puteți pune întrebări adecvate, puteți juca fiecare joc în mod egal. Ideea din spatele acestei metode conduce la Socrate. Filosoful grec le-a întrebat o dată pe un grup de bărbați dacă s-ar considera înțelepți. Întrebarea după întrebare, ei nu mai puteau răspunde fără să demonstreze o eroare logică sau să încerce punctul filozofului. Amintiți-vă că mulți oameni preferă să se audă unul pe celălalt, iar acest lucru poate fi folosit împotriva lor. De asemenea, nu utilizați interogările pentru care ar putea avea mai multe răspunsuri - dacă răspund cu "Um ... (pauză)" și contemplă posibilitatea de a-și clarifica ideile, nu veți merge nicăieri, pentru că, după ce ați terminat întrebările, tot ce trebuie să faceți pentru a evita concluzia dvs. este să reveniți la o anumită întrebare și să vă schimbați mintea. Folosind exemplul dezbaterii menționate mai sus (răspunsul la durere al șobolanilor), o modalitate de a interveni folosind metoda Socratic ar fi după cum urmează: "Cum simt oamenii durerea?". Răspunsul logic ar fi "Prin impulsurile sistemului nervos". Veți primi probabil un răspuns mult mai simplu, însă ideea de bază va fi aceasta. Apoi, puteți întreba dacă sistemul nervos este responsabil pentru astfel de impulsuri. Dacă răspund da, atunci întrebați dacă șobolanii au un sistem nervos. Concluzia logică este "Da". Ca urmare, dacă șobolanii au un sistem nervos și sistemul nervos este responsabil pentru durere, șobolanii pot simți durerea.
 • Un alt mod de a discuta aceeași problemă este să întrebați cum știți dacă altcineva simte durere. Veți fi spus probabil că persoana în cauză va face o exclamație. Apoi ați putea întreba: "Ei bine, nou-născuții nu fac exclamații, înseamnă că nu simt durere?" Probabil că adversarul tău își va schimba răspunsul pentru a fi puțin mai amplu (încercați întotdeauna să-i împingeți pentru a da o definiție mai largă pentru o idee, de exemplu, crimă, viață sau durere, acest lucru vă permite să faceți acest lucru că punctul dvs. face parte din această definiție). Este posibil ca adversarul să-și prezinte declarația anterioară și spune că dacă o persoană strigă, atunci simte durere. Apoi, spune-i că șobolanii țipă și încearcă să scape când probabil simt durere.
 • Imagine intitulată
  11
  Fiți dispuși să pierdeți. Un participant într-o discuție pricepută înțelege că uneori argumentele celeilalte persoane vor fi pur și simplu mai puternice decât ale lui. Dacă sunteți plasați într-un colț și nu puteți respinge punctele adversarului, fiți onest și suficient de rezonabil pentru a vă înfrânge. Nu devii încăpățânat hotărât să continuați să obiectezi chiar și după ce greșelile tale au fost dovedite. Oricine a intervenit în mod regulat în dezbateri a cunoscut o serie de înfrângeri. Felicitați-vă adversarul, învățați din greșelile dvs. și mergeți pe drum. Fiecare experiență (de triumf sau pierdere) vă pregătește mai bine pentru următoarea întâlnire. Doar pentru că pierzi un argument, asta nu înseamnă că ești obligat să-ți schimbi părerea. Învățați din experiență și rotiți pagina.
 • Imagine intitulată
  12
  Nu fi prea mândru să aveți dreptate (sau să vă rupă adversarul în timpul unei discuții). Acest lucru face mai dificil adversarului dvs. să vă admită motivul, care ar trebui să fie obiectivul dvs. principal în timpul unui schimb informal de opinii.
 • Sfaturi

  • Pierde-te cu harul. Niciodată nu aveți puțin spirit sportiv.
  • Pe de altă parte, dacă oponentul dvs. este un amator, luați în considerare folosirea erorilor logice pentru ao respinge, cum ar fi argumentele lui Straw Man sau non sequitur.
  • O ceartă și o dezbatere nu sunt același lucru. O certăreală apare când cereți adversarului să-și schimbe părerea, în timp ce o dezbatere constă într-un schimb de idei responsabil.
  • O regulă importantă de reținut este că dorința dvs. de a crede în ceva sau opinia dvs. personală cu privire la mărimea credinței nu va convinge pe nimeni altcineva. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de logică și dovadă.
  • Familiarizați-vă cu modul în care funcționează logica. Fiind capabil să discute în mod logic vă va face foarte buni să arătați defectele și contradicțiile obiecțiilor adversarului dvs. Nu trebuie să urmați un curs logic sau să memorați notațiile logice, ceea ce contează este că înțelegeți principiile de bază ale logicii și ale erorilor logice. Logicile logice sunt argumente care prezintă un defect logic, ceea ce le face incongruente și auto-contradictorii. Pe internet veți găsi ușor o introducere în erorile logice.
  • Dezvoltați-vă vocabularul, inclusiv cuvinte bune, pentru a vă deplasa armonios de la o propoziție la alta și jargonul dezbaterilor, de a utiliza în argumentele dvs., cum ar fi "Mai mult", "Din", "În sine", "În sine" "În sine și pentru sine" sau "În fața".

  Avertismente

  • Acordați atenție pasiunii dvs. în abordarea unei întrebări. Dacă ostracizi, ofensezi sau insulți adversarul tău, este puțin probabil că el va ajunge la un acord cu tine, indiferent de cât de convingător este punctul tău.
  • Dacă discutați neoficial, adversarul dvs. poate folosi glumele sau chiar să încerce să vă amenințe sau să vă strige. Toate aceste lucruri, totuși, sunt simple exemple de atitudini tipice oamenilor care au fost învinși în timpul unui argument.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit