gtemata.com

Cum se utilizează o piatră refractară

O piatră refractară este excelentă gătiți pizza

, și nu numai! Are o suprafață de gătit fabuloasă și poate promova o uniformitate bună a căldurii pentru coacere. Iată un ghid simplu pentru utilizarea acestui ustensil de bucătărie frumos și versatil.

paşi

Metoda 1
Utilizați piatra refractară

Imaginea intitulată Folosiți o piatră de piatră Pasul 1
1
Puneți piatra refractară într-un cuptor ventilat. Pentru a găti pizza și prăjituri, este mai bine să folosiți un raft înalt. Pâinea, biscuiții și alte produse de panificație preferă un raft central.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Pizza Stone Pasul 2
  2
  Porniți de la cuptorul rece. Nu puneți niciodată o piatră rece într-un cuptor fierbinte, se poate rupe din cauza șocului termic.
 • De fapt, asigurați-vă că nu expuneți niciodată piatra refractară la schimbări bruște de temperatură. Pune una pizza congelată pe piatră este cel mai bun mod de al distruge, ca și cum aș pune piatra rece în cuptorul fierbinte. Ar fi mai bine să gătiți pizza congelată direct pe tigaie.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Pizza Stone Pasul 3
  3
  Preîncălziți cuptorul (dacă este necesar) numai după plasarea pietrei în interior.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Pizza Stone Pasul 4
  4
  Puneți pizza pe piatră cu o lopată de pizza. Nu lubrifiați piatra. Dacă doriți, adăugați făină de porumb pentru a îndepărta ușor pâinea sau pizza.
 • Este nevoie de un pic de pricepere pentru a vă obișnuiți, dar lopata de pizza este o unealtă practică, în special pentru a transfera pizza brut pe piatră. Există diferite tipuri: în lemn și cu un mâner scurt, în lemn și cu un mâner lung și în metal. Pentru uz casnic, lopata de lemn cu mâna scurtă este poate cea mai bună.
 • Dacă nu doriți să folosiți făină de porumb sub pizza, puteți folosi cea comună. Făina de orez este excelentă pentru a împiedica aluatul de pizza să se lipsească de lopată.
 • Imaginea intitulată Utilizați o piatră de piatră Pasul 5
  5
  Lăsați piatra în cuptor până când este complet rece. Nu trebuie să-l scoateți tot timpul, deoarece poate da un efect asupra cuptorului "cuptor de piatră" care ajută la reținerea și apoi eliberarea căldurii mai uniform. Puteți pune prajiturile, vasele, caserolele și tăvile de biscuiți direct pe piatră.
 • Metoda 2
  Curățați piatra refractară

  Imaginea intitulată Folosiți un Pizza Stone Pasul 6
  1
  Utilizați un instrument ca o spatulă metalică pentru a îndepărta orice reziduuri de pe suprafața pietrei. Faceți-o după ce vă asigurați că piatra este suficient de rece pentru a se descurca.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Pizza Stone Pasul 7
  2
  Nu folosiți niciodată săpun pe piatră. Trebuie spălat numai cu apă. Folosiți un burete curat și îndepărtați resturile de alimente, dar numai cu apă! Nu încercați să îndepărtați unsul din piatră, este complet inutil. Lăsând uleiul pe piatră vă permite să aveți un tratament care îl face "lipeasca" și mai ușor de utilizat.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Pizza Stone Pasul 8
  3
  Nu lăsați-l să se înmoaie prea mult. O trecere simplă este mai mult decât suficientă. Dacă piatra absoarbe prea multă umiditate, se poate sparge data viitoare când o încălziți în cuptor.


 • Imaginea intitulată Folosiți un Pizza Stone Pasul 9
  4
  Nu vă faceți griji dacă piatra este pătată. Este complet normal și, în orice caz, inevitabil. De asemenea, reprezintă zei "puncte de experiență", ceva ce vă puteți arăta pentru a vă revendica aptitudinile culinare.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Pizza Stone Pasul 10
  5
  Puneți piatra înapoi în cuptor atunci când este curată sau depozitați-o într-un loc sigur. De asemenea, puteți lăsa întotdeauna în cuptor, chiar dacă gătiți alte alimente. Le puteți găti ținându-le pe piatră. Dacă aveți nevoie să pregătiți mâncăruri mari, grea (ca o friptură), mutați piatra pe raftul inferior înainte de a găti.
 • Metoda 3
  Faceți o piatră de noroc

  Imaginea intitulată Folosiți un Pizza Stone Pasul 11
  1
  Măsurați cu atenție interiorul cuptorului. Trebuie să știți cât spațiu aveți la dispoziție înainte de a alege piatra. Dacă cumpărați o piatră și apoi descoperiți că cuptorul este prea mic, veți dori să vă loviți cu piciorul.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Pizza Stone Pasul 12
  2
  Căutați o piatră neagră. Pietrele refractare de pe piață sunt destul de scumpe. Dacă sunteți o persoană pragmatică, interesată doar de gustul pizza și nu de aspectul pietrei, puteți cumpăra o piatră de carieră bună pentru aproximativ 10 euro. Puteți începe cercetarea dvs. în construirea de magazine.
 • În mod specific, căutați plăci de lut sau ardezie. Chiar și teracota funcționează minunat, precum și toate pietrele care sunt definite "natural".
 • Imagine cu denumirea 345757 13
  3
  Când vă căutați piatra, asigurați-vă că nu este emailat. Emalii conțin plumb care este otrăvit și ar trebui să fie întotdeauna evitat în bucătărie.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Pizza Stone Pasul 14
  4
  Tu decizi dacă vrei să cumperi o bucată mare de piatră sau multe piese mai mici. Deși blocul unic este plăcut din punct de vedere estetic, multe pietre mici se pot dovedi mult mai practice și versatile. Le puteți pune pe rafturile cuptorului - acestea vor absorbi căldura, ceea ce înseamnă oprirea cuptorului (economisirea energiei) și lăsarea alimentelor să continue să gătească datorită căldurii pe care o eliberează. Cu multe pietre mici, căldura va fi distribuită mai uniform.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Pizza Stone Pasul 15
  5
  Utilizați piatra "fă-o singură" ca o piatră refractară comercială obișnuită. Bucurați-vă de pizza, Pâine franceză, biscuiții, i covrigi și mult mai mult!
 • Sfaturi

  • Amintiți-vă că, dacă decideți să păstrați piatra din cuptor, va trebui să acordeți atenție, este fragilă și se poate rupe. Plasați-o pe o suprafață plană și sigură.

  Avertismente

  • Nu utilizați nici un tip de lamă pe piatră. Transferați alimentele pe o suprafață rece înainte de a le tăia. Chiar dacă nu distrugeți piatra, veți distruge cu siguranță lama.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit