gtemata.com

Cum de a depăși anxietatea socială

Vrei să întâlnești oameni, să-ți faci noi prieteni și să te simți parte din lume, dar interacțiunea la nivel social este complicată pentru toată lumea. Acest articol vă va oferi câteva idei simple și eficiente care vă vor ajuta să vă simțiți mai relaxați, astfel încât să vă simțiți mai confortabil când interacționați cu ceilalți.

paşi

Imagine intitulată Depășirea anxietății sociale Pasul 01
1
Încercați să convingeți o persoană de încredere să vină cu dvs. la eveniment. Fie că este un profesor, un soț, un prieten foarte bun care v-a ajutat în trecut, sau o altă persoană care este capabilă și dispusă să vă călăuzească, el acceptă și ajutorul său.
 • Imagine intitulată Îndepărtați-vă pe cineva pe care nu îl faceți`t Like Step 14
  2
  Uită-te în jur pentru a vedea dacă există pericole REAL care te pot răni cu adevărat sau te pot ucide. Nici măcar nu trebuie să ieșiți din mașină pentru a examina situația.
 • Imaginea intitulată
  3
  Analizați situația și definiți exact ce cauzează nemulțumirea în viața voastră. De exemplu, doriți mai mulți prieteni sau un prieten? Ambele lucruri? Identificați exact ce doriți să modificați pentru a evita confuzia - în acest fel, veți ști exact ce fel de comportament să faceți.
 • Imagine intitulată Obțineți o relație în mai puțin de o săptămână Pasul 05
  4
  Recunoașteți că majoritatea situațiilor care pot exista pot fi cauzate de o reacție fizică excesivă.
 • Imagine intitulată Obțineți o relație în mai puțin de o săptămână Pasul 02
  5
  Vorbește cu un prieten în care ai încredere, pentru a vedea dacă te poate liniști și te face să simți că totul va fi bine. Totul va fi bine și nu este nimic de temut.
 • Imaginea intitulată
  6


  Rămâi la eveniment timp de cel puțin 5-10 minute. Uneori, atunci când lucrurile se înșeală (și se pare că se pot înrăutăți), situația se poate îmbunătăți în mod miraculos și puteți regreta să părăsiți prea curând.
 • Imagine intitulată Construiți încredere într-o relație Pasul 07
  7
  Amintiți-vă că viața merge pe orice rezultat al evenimentului în care veți participa. Nu puteți schimba trecutul (puteți să vă schimbați comportamentul viitor și să vă confruntați cu consecințele), dar nu există nicio modalitate de a schimba ceea ce ați făcut, după ce ați făcut acest lucru.
 • Imaginea intitulată
  8
  Lasă scenă, dacă ți se pare că anxietatea crește prea mult. Numai atunci când atât tu cât și cel care te-ai invitat crezi că ești gata, poți reveni la eveniment.
 • Imaginea intitulată
  9
  Adăugați la exercițiile dvs. de program tehnicile de meditație, dacă credeți că îndepărtarea puțin din eveniment nu este suficient de utilă. Printre multele forme de meditație care există (cum ar fi yoga, tai chi, exerciții de respirație - cum ar fi cele pe care le-ați învățat în ultimele luni de sarcină - și altele), puteți găsi ceva la care să vă întoarceți, să vă liniștiți.
 • Imaginea intitulată Depășirea anxietății sociale Pasul 10
  10
  Reveniți la eveniment, pentru a vedea cum vă simțiți acum. Ar trebui să fii mult mai bine.
 • Sfaturi

  • Nu vă alăturați unui grup dacă nu sunteți interesat (ă). Rămâi adevărat pentru tine.
  • Pentru majoritatea oamenilor, problemele asociate cu lipsa stimei de sine sunt la fel de grave ca cele legate de anxietatea socială. Învață să dezvolți un grad de stima de sine înaintea evenimentului sau chiar în timpul evenimentului.
  • Persoanele care suferă de anxietate socială devin adesea îngrijorătoare dacă simt că sunt întotdeauna examinate de alții. Cu toate acestea, întrebați-vă: chiar îmi pasă de ceea ce alții pot să se gândească la mine? Desigur, răspunsul va fi afirmativ, în cazul celui mai bun prieten al tău, dar dacă e cineva care nu te place sau că nu știi bine, încercați să ignorați complet faptul că judecați sau nu.
  • Chiar și problemele de anxietate care vă paralizează pot fi abordate și tratate. Dar pot fi tratați cu ajutorul unui medic care, dacă este necesar, prescrie medicamente adecvate.
  • Nu vă faceți prieteni cu cineva doar pentru a nu fi fără prieteni. Trebuie să vă implicați în activități de împărtășire cu cineva care îi place pe amândouă. Cu toate acestea, în unele cazuri, vă poate surprinde numărul de lucruri pe care le puteți avea în comun cu unii, prin urmare, nu judeca niciodată o carte prin coperta sa.
  • Modificați aspectul. Încercați să vă schimbați culoarea părului, tăiați-o, aplicați machiajul, cumpărați haine noi sau chiar faceți găuri în urechi. Atât schimbările simple, cât și schimbările radicale vă pot atrage puțină atenție. Uneori, ceva la fel de simplu ca și perforarea urechilor, de exemplu, poate atrage atenția celorlalți care au făcut același lucru și, înainte de a ști, veți realiza că aveți ceva în comun și că un nou grup de prieteni.
  • Schimbați aspectul, dar nu și personalitatea dvs. (cu excepția cazului în care este de a înlocui caracteristicile negative ale persoanei dvs. cu alții mai radiante și vesele). Dacă o faceți, sinele real va ieși mai devreme sau mai târziu. Și nu asta vrei. Fii tu insuti, nu trebuie sa incerci sa devii ceva ce nu esti. Fiecare dintre noi este unic.
  • Grupurile de sprijin pentru anxietate vă pot ajuta să rezolvați orice problemă de anxietate cronică. Spuneți grupului cum vă simțiți, iar grupul vă poate ajuta cu o soluție care vă va ajuta să reveniți la o viață normală.

  Avertismente

  • Amintiți-vă că uneori oamenii "în" nu sunt la fel de "în" așa cum se pare. Uneori, ei sunt doar oameni frivoli cu multe cârlige. Apropiați-vă de oamenii "adevărați", care vă plac pentru cine sunteți și care au interese comune cu ale voastre.
  • Genuine atacuri de panică pot necesita intervenția medicilor specializați care acordă atenție corespunzătoare. De îndată ce observați oricare dintre simptomele unui atac de panică, ar trebui să căutați profesioniști instruiți pentru problema respectivă, în spitale sau în practici medicale. Unele dintre simptome (dar amintiți-vă că lista nu este completă) include: scurtarea respirației, tremurul, senzația de a avea un cap gol și / sau dureri în piept.

  Lucruri de care ai nevoie

  • un loc sau un eveniment care ar putea da naștere unei forme de anxietate socială
  • un prieten de încredere care vă poate ajuta să vă ocupați și să gestionați situația
  • un timp pentru a strânge informații despre evenimentul în cauză
  • de tehnici de meditație pentru mai multe atacuri de panică "serios"
  • o mașină care să scape de eveniment pentru perioade scurte de timp
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit