gtemata.com

Cum se utilizează Pedometrul

În ultimii ani, aptitudinea fizică a devenit o prioritate tot mai mare în întreaga lume, astfel încât tot mai mulți oameni caută modalități de a face o activitate fizică mai târziu în cursul zilei. Pentru mulți, pedometrul oferă o modalitate convenabilă de a urmări activitatea fizică zilnică (de obicei numărarea numărului de pași întreprinși). Este un instrument practic, mai mic decât o persoană de căutare, accesibilă, disponibilă peste tot și ușor de folosit!

paşi

Partea 1
Măsurați numărul de pași

Imaginea intitulată Utilizați un pedometru Pasul 1
1
Dacă este necesar, setați lungimea pasului. Majoritatea pedometrelor vor putea detecta automat pașii dvs. fără a introduce informații suplimentare. Cu toate acestea, pentru a putea calcula "distanța totală" pe care ați parcurs-o, unele pedometre vă cer să setați lungimea medie a pasului tău. Dacă nu sunteți sigur dacă acest pedometru necesită aceste informații, citiți manualul.
 • Pentru a găsi lungimea medie a pasului dvs., luați o măsurătoare, începeți mersul pe o cale dreaptă, opriți brusc într-un pas aleator (de exemplu, la pasul șapte) și măsurați distanța dintre tocuri.
 • Pedometrele nu sunt la fel, astfel încât instrucțiunile de introducere a lungimii medii a pasului dvs. pot diferi de la un model la altul. Unele pedometre sunt setate astfel: apăsați butonul "Mode" până când vedeți citirea contoarelor parcurse. Apăsați pe "Set". Veți vedea o lungime de bază, de obicei în jur de 76 cm. Corectați lungimea pasului cu butoanele din dreapta pedometrului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pedometru Pasul 2
  2
  Purtați pedometrul. Pedometrele numără pași prin înregistrarea de câte ori percep o "joltă" sau "lovitură" în timpul zilei. De obicei, acest lucru se face la fiecare pas pe care îl faceți, astfel încât numărul pe care îl vedeți pe pedometru este, de obicei, o măsură bună (uneori chiar "exactă") a câtor pași ați făcut. Deoarece pedometrele funcționează astfel, ele pot fi legate de haine sau de corp pentru a număra pași.
 • Cele mai comune tipuri de pedometre sunt atașate la marginea unui buzunar sau la centura pantalonilor, astfel încât să se afle de-a lungul laturilor. De obicei, acestea funcționează cel mai bine dacă sunt aliniate la centrul coapsei. Dacă pedometrul are și o bandă, încercați să o fixați pe cârlig pentru a preveni căderea acestuia.
 • Rețineți că nu toate pedometrele sunt purtate la talie. Unele, de exemplu, sunt purtate pe încheietura mâinii. În acest caz, pedometrul este cuplat ca un ceas. Unele instrumente de înaltă calitate, numite accelerometre, funcționează similar cu pedometrele și sunt de asemenea purtate la picioare sau glezne.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pedometru Pasul 3
  3
  Începeți mișcarea! Odată ce pedometrul este fixat ferm și verificați că acesta este pornit, puteți începe să mutați. Va conta automat pașii. De fiecare dată când pedometrul este agitat de o mișcare de sus în jos în timpul ritmului mediu, acesta înregistrează un alt pas. Nu este necesar să oferiți niciun fel de informație, o puteți uita pur și simplu până la sfârșitul zilei!
 • Nu trebuie să te limitezi la mers pe jos când porți pedometrul. Puteți, de asemenea, jog, alerga sau sprint, pedometrul ar trebui să înregistreze pașii dvs. chiar și în timpul acestor activități.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pedometru Pasul 4
  4
  Verificați pedometrul la sfârșitul zilei. Când ați terminat de mers pe jos pentru acea zi (de exemplu, înainte de a merge la culcare), scoateți pedometrul și verificați numărul de pași pe care i-ați făcut. Dacă intenționați să creșteți capacitatea de fitness, înregistrați numărul și satisfaceți rezultatul zilei. În timp, vă puteți mări activitatea, treptat crescând numărul de pași pe care îi faceți în fiecare zi.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pedometru Pasul 5
  5
  Repetați numărul în fiecare zi. În următoarele zile, luați-vă obiceiul de a purta pedometrul de îndată ce vă ridicați și scoateți-l când vă culcați. Înregistrați sau luați notă de rezultate în fiecare zi. Aceste acțiuni simple sunt tot ce aveți nevoie pentru a începe înregistrarea numărului de pași zilnici! Odată ce ați devenit un obicei, veți observa abia pedometrul în timp ce îl purtați.
 • Partea 2
  Definiți un obiectiv

  Imaginea intitulată Utilizați un pedometru Pasul 6
  1
  Stabiliți obiective în mod regulat. Mulți încep să poarte pedometrul pentru că vor să se întoarcă în formă. În acest caz, este mai ușor să creșteți nivelul de activitate și numărul de pași zilnici prin stabilirea unor obiective precise și rezonabile. Aceste obiective ar trebui să aibă un nivel de provocare care crește treptat de la o săptămână la alta, dar ar trebui să fie complet fezabil.
  • Mulți spun că creșterea ritmului cu aproximativ 500 de pași pe săptămână reprezintă un obiectiv rezonabil. Cu alte cuvinte, ar trebui să urmăriți în jur de 3500 de pași pe zi în prima săptămână, cu 4.000 de pași în al doilea și așa mai departe.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pedometru Pasul 7
  2
  Stabiliți obiective ambițioase pe termen lung. Nu este practic să creștem pur și simplu numărul de pas în fiecare săptămână pentru totdeauna. La un moment dat, majoritatea oamenilor doresc să găsească un nivel de activitate care poate fi adaptat la nevoile lor sportive și poate fi ușor echilibrat cu alte angajamente de lucru și acasă. Acesta ar trebui să fie obiectivul dvs. pe termen lung. Acordați-i ceva timp pentru ao obține, pur și simplu prin creșterea numărului de pași de la săptămână la săptămână, atâta timp cât este la îndemână. Nu căutați imediat scopul final. A pune brusc o provocare excesivă este o cale de a eșua și a fi descurajată.
 • Un scop pe termen lung, publicat pe scară largă, este de 10.000 de pași pe zi. Pentru o persoană cu o lățime a terenului mediu este de aproximativ 8 kilometri. Deși 10.000 de pași pe zi este un obiectiv excepțional, trebuie remarcat faptul că poate fi nesustenabilă pentru unii oameni (cum ar fi o persoană bolnavă sau o persoană în vârstă). În plus, acest nivel de activitate este, probabil, prea scăzut pentru adolescenți și copii.


 • Imaginea intitulată Utilizați un pedometru Pasul 8
  3
  Păstrați un jurnal cu toate rezultatele zilnice. Pentru a urmări progresul pe termen lung, este o idee bună să scrieți numărul pedometrului zilnic într-un jurnal. După câteva luni, este ușor să vedeți schimbările efectuate. Puteți, de asemenea, să faceți o diagramă care să reprezinte vizual progresul dvs.
 • Rețineți că, în mod evident, jurnalul nu trebuie să fie scris. Chiar și jurnalele digitale sunt bine. De fapt, programele care gestionează foi de calcul, cum ar fi Microsoft Excel, fac din acest lucru incredibil de ușor să transforme datele într-o diagramă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pedometru Pasul 9
  4
  Dacă aveți îndoieli, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări. Dacă nu sunteți sigur dacă obiectivele pe termen scurt și lung sunt rezonabile, discutați cu medicul dumneavoastră. Doar un specialist vă poate spune exact ce fel de exercițiu este potrivit pentru dvs. pe baza istoricului medical.
 • Dacă aveți o problemă de sănătate care afectează nivelul de activitate pe care îl puteți efectua (de exemplu, boli de inimă), adresați-vă medicului dumneavoastră pentru sfaturi în primul rând pentru a începe să utilizați pedometrul, nu după. Deși pericolele de mers pe jos sunt puține, unele probleme de sănătate pot schimba situația.
 • Partea 3
  Îmbunătățiți calitatea vieții

  Imaginea intitulată Utilizați un pedometru Pasul 10
  1
  El merge într-un ritm susținut. În general, cu cât vă mutați mai repede, cu atât mai mult vă veți descurca corpul, folosiți mai multă energie și consumați mai multe calorii. De exemplu, o persoană cu greutate medie poate arde 70 de calorii pe oră prin mărirea vitezei de mers pe jos de la 5,6 la 7,2 kilometri pe oră. Deci, dacă sunteți interesat de arderea caloriilor sau de îmbunătățirea potențialului sportiv, trebuie să vă mișcați mai repede.
  • Acesta este definit ca "pas susținut" de mers pe jos, care este de aproximativ 4,8 kilometri pe oră sau mai repede. Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, aceasta este o viteză bună.
  • Rețineți că, pe lângă faptul că sunteți un exercițiu mai bun, mersul pe jos duce rapid la o anumită distanță, ceea ce vă permite mai mult timp să faceți alte lucruri în timpul zilei!
 • Imaginea intitulată Utilizați un pedometru Pasul 11
  2
  Faceți alte mișcări, în afară de mers. După cum sa menționat mai sus, pedometrele nu măsoară numai pașii în timpul mersului pe jos. Deoarece înregistrează fiecare tip de mișcare repetitivă, în sus și în jos, ele sunt, de asemenea, utile pentru înregistrarea pașilor în timpul altor activități. Rețineți însă că lungimea medie a pitch-ului poate varia în timpul altor acțiuni și, prin urmare, este posibil ca citirea să nu fie exactă. Iată câteva activități în care pedometrul poate măsura "pașii":
 • CORSA-
 • Excursions-
 • Făcând scările -
 • Săriți frânghia.
 • Unele pedometre au, de asemenea, opțiunea de a măsura viteza și distanța parcursă de bicicletă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pedometru Pasul 12
  3
  Utilizați pedometrul pentru a număra calorii. De obicei, pierdeți greutatea în timp, dacă consumați mai multe calorii pe zi, comparativ cu cele acumulate prin alimente. Dacă mersul pe jos este singura formă de activitate fizică zilnică, puteți utiliza pedometrul pentru a calcula pierderea în greutate. Deoarece pedometrul vă poate spune cât de mult ați mers, puteți utiliza un calculator de calorii on-line pentru a afla câte calorii ați ars pe baza distanței pe care ați călătorit-o. Adăugați aceasta la rata metabolică bazală (sau BMR, de la engleză Rata metabolică bazală), adică cantitatea de calorii pe care o arzi în timp ce trăiți și veți ști cât de multe calorii ați ars în timpul zilei.
 • De exemplu, o persoană de 80 de kilograme care merge 8 kilometri în 3 ore, în timpul zilei arde aproximativ 720 de calorii. Dacă BMR al acestei persoane este în jur de 1800 de calorii (tipic unui bărbat tânăr de 1,82 m înălțime), el ar fi ars aproximativ 2,520 de calorii pe parcursul zilei, astfel că scăderea în greutate va duce la scăderea caloriilor.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pedometru Pasul 13
  4
  Găsiți o motivație care vă impulsionează să fiți constanți. Menținerea activităților zilnice la un nivel rezonabil nu este ca intențiile bune de la începutul anului care pot fi abandonate câteva săptămâni mai târziu, ci mai degrabă un angajament față de viață. Oamenii care au obiceiul de a face o activitate fizică (cu sau fără pedometru) trăiesc de fapt o viață mai lungă și mai sănătoasă decât alte persoane mai sedentare. Cu toate acestea, aceste beneficii sunt doar rezultatul angajamentului continuu și pe termen lung, așa că încercați să rămâneți motivați și utilizați pedometrul pentru a face sarcina mult mai ușoară. Iată câteva modalități de a fi "stimulat" pentru a vă atinge obiectivul de fitness:
 • Amintiți-vă obiectivele atunci când nu vă simțiți ca să faceți o activitate fizică -
 • Răsplătește-te când atingi obiectivele minime -
 • Se odihnește suficient în fiecare zi -
 • Ascultați muzică frumoasă și copleșitoare -
 • Urmăriți câteva filme care vă inspiră -
 • Luați pauze de la activitatea fizică obișnuită din când în când -
 • Spuneți altora despre obiectivele dvs.
 • Sfaturi

  • Încercați să nu faceți salt, altfel veți primi o citire inexactă de la pedometru. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să scoateți pedometrul înainte de a face salturi.
  • De mers pe jos în mod normal în timpul zilei poate crește numărul de pași. Veți exercita fără a ști asta!
  • Luați în considerare planificarea unei căi de mers pe jos sau jogging. Alegeți un stimulent, dar nu prea dificil și mai ales interesant. Dacă călătoriți pe un drum nou, puteți compara piesa în timp și în timp, informații utile chiar și atunci când sunteți departe de casă!

  Avertismente

  • Dacă pedometrul cade, se poate rupe sau îl puteți pierde. Asigurați-vă că este bine atașat la centură.
  • Ferește-te de glume, cineva ar putea reseta pedometrul când nu te uiți.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit