gtemata.com

Cum să trăiești cu un handicap

Persoanele cu dizabilități, fie ele noi sau cronice, pot părea extrem de dificile. Societatea este structurată astfel încât să se adreseze în primul rând persoanelor fără dizabilități, deși 20% din populația din lume suferă de aceasta. Indiferent de poziția sau stilul tău de viață, există unele schimbări pe care le poți face pentru a-ți trăi starea într-un mod mai simplu și mai fericit. Prin implementarea atât a adaptărilor emoționale cât și fizice, veți putea stabili o viață fericită și confortabilă, chiar și cu handicap.

paşi

Partea 1
Aspect emoțional

Imagine intitulată Live with Disabilities Pasul 1
1
Acceptă situația. Poate că aspectul cel mai dificil de adaptare emoțională la un handicap este să accepți prognosticul. Deși este întotdeauna de dorit să speri și să lucrezi pentru recuperare, dacă trăiești în condiții nefondate și te uiți la starea actuală cu dispreț, vei ajunge să fii deprimat și nu vei avea nici o îmbunătățire. Trebuie să acceptați situația actuală, precum și viitorul posibil. În acest fel, vă puteți concentra eforturile pe îmbunătățirea nivelului de trai, mai degrabă decât pe cât de șocați sunteți în modul în care merg lucrurile.
 • Nu confunda acceptarea cu lenea. Acceptarea înseamnă pur și simplu că trebuie să înțelegeți pe deplin că situația dvs. este ceea ce este - dar totuși aveți ocazia să vă angajați să vă îmbunătățiți.
 • Negarea sau ignorarea gravității problemei dvs. vă poate face mult mai dificilă desfășurarea unor activități emoționale și fizice regulate.
 • Imaginea intitulată Live with Disabilities Pasul 2
  2
  Nu vă concentrați pe trecutul dvs. Dacă ați suferit recent de această afecțiune, după un accident sau o boală progresivă, probabil că nu puteți evita compararea stării actuale cu modul de viață anterior. Permiteți-vă trecutul să mergeți mână în mână cu acceptarea noii dvs. situații. Nu trebuie neapărat să uiți modul în care ai trăit înainte, dar nu trebuie să te uiți la trecutul tău în disperare. Bucurați-vă de amintirile bune ale lucrurilor experimentate (înainte de a suferi un handicap), dar nu le permiteți să vă țină legată de ceea ce nu mai există. Păstrați o atitudine întotdeauna pozitivă în perspectiva viitorului și încercați să vă îmbunătățiți situația actuală.
 • Încă mai puteți petrece timp pe amintiri, dar nu-i lăsați să vă deprime.
 • Dacă observați că vă petreceți tot timpul gândindu-vă la viața anterioară, ar trebui să încercați să faceți alte activități care vă forțează să planificați pentru viitor.
 • Imaginea intitulată Live with Disabilities Pasul 3
  3
  Faceți tot ce puteți pentru a rămâne pozitiv. Oamenii optimi, chiar și atunci când suferă de o circumstanță îngrijorătoare, tind să fie mai fericiți și mai sănătoși decât cei care sunt cinici cu viața lor. Puteți face o mare diferență în starea dvs. mentală și fizică, urmărind să rămâi pozitiv chiar și atunci când treceți printr-o perioadă atât de dificilă. Deși poate părea trivial să o repet, întotdeauna priviți partea luminată. Nu puteți depinde de stimuli și experiențe externe pentru a fi fericiți - trebuie să vă asumați responsabilitatea de a găsi fericire, altfel nu veți găsi niciodată.
 • Încercați să găsiți partea dreaptă în orice situație, chiar dacă este un lucru mic. De exemplu, dacă un vechi prieten nu vă mai participă, acest lucru vă permite să înțelegeți cine sunt adevărații dvs. prieteni și care, în realitate, nu a fost niciodată sincer.
 • Ori de câte ori doriți să faceți un comentariu negativ, luați conștiința și opriți-vă. Unii oameni folosesc "machiaj de bandă de cauciuc", adică dețin o bandă de cauciuc în jurul încheieturilor care declanșează de fiecare dată când au un gând negativ, să se condiționeze pentru a fi mai pozitivi.
 • Imaginea intitulată Live with Disabilities Pasul 4
  4
  Nu vă izolați. Poate fi tentat să eviți oamenii și situațiile sociale atunci când sunteți deprimat, dar făcând acest lucru vă veți simți mai rău. Nu folosiți dizabilitatea ca alibi pentru a scăpa de prieteni, de familie și de activitățile pe care le iubiți. Ar trebui să faceți mai degrabă contrariul. Profitați de toate oportunitățile pe care vi le-ați dat să ieșiți și să experimentați lucruri noi și interesante. Ieșiți cu prietenii, mergeți la întâlniri sociale, vizitați familia, încercați hobby-uri noi. Veți fi mult mai fericiți dacă faceți lucruri distractive cu oamenii pe care îi iubești.
 • Timpul petrecut singur este diferit de timpul de izolare. Este bine să vă obișnuiți cu petrecerea timpului pe cont propriu, dar nu trebuie să vă petreceți toată ziua în singurătate.
 • Organizați-vă pentru a avea o întâlnire săptămânală cu un prieten sau un membru al familiei. În acest fel, chiar dacă sunteți foarte ocupat, veți avea întotdeauna un motiv să ieșiți și să vedeți pe cineva cu care vă simțiți bine.
 • Imaginea intitulată Live with Disabilities Pasul 5
  5
  Concentrați-vă pe punctele forte. O dizabilitate vă poate determina să vă vedeți mai ușor toate defectele și imperfecțiunile, neglijând astfel abilitățile și abilitățile dumneavoastră. În loc să vă gândiți la lucrurile pe care nu mai puteți să le faceți, să vă concentrați asupra lucrurilor pe care le puteți face bine. Dezvoltați și cultivați aceste puteri atunci când puteți. Dacă nu reușiți să scrieți bine, deoarece mâna ta tremură prea mult, încercați să pictați acuarele. Există mereu lucruri pe care le poți face și trebuie să te concentrezi pe acelea pe care să le faci bine.
 • Când vorbiți despre dizabilitatea dvs., nu vă gândiți la lista lucrurilor pe care nu mai puteți să le îndepliniți. Vorbiți întotdeauna înainte de abilitățile tale.
 • Luați în considerare participarea la cursuri și cursuri care vă pot ajuta să vă dezvoltați talentele și cunoștințele.
 • Imaginea intitulată Live with Disabilities Pasul 6
  6
  Moneda pentru a merge la un psiholog. Deși gândul de a spune unui străin despre problemele tale ar putea să te facă să te trezești inițial, nu există o persoană mai bună decât un profesionist mental care să te ajute în timpul fazei de tranziție. Psihologii sunt specialiști care îi ajută pe oameni să facă față traumelor emoționale și psihice ca cele pe care le puteți experimenta cu o nouă dizabilitate și vă pot oferi resursele și serviciile de care aveți nevoie pentru a vă depăși pe dvs. Găsiți un psiholog în zona dvs., care este expert în cazuri ca al dumneavoastră și face o programare. Dacă nu este nimic altceva, vedeți în mod regulat un consultant este o modalitate bună de a face față problemelor care nu sunt întotdeauna legate de handicapul dumneavoastră.
 • Dacă suferiți de o boală emoțională sau psihică legată de handicapul dvs., un psiholog vă va oferi dreptul de tratament și de medicație.
 • Fiți întotdeauna sincer și deschis în discutarea problemelor cu psihologul. Cu cât veți fi mai cinstiți și cu cât veți putea obține mai mult ajutor.
 • Imaginea intitulată Live with Disabilities Pasul 7
  7
  Participă la întâlniri de terapie de grup. Terapia de grup (ca și pentru alcoolici anonimi) pentru persoanele care au limitări fizice este o modalitate excelentă de a depăși nu numai luptele emoționale, ci și de a întâlni alte persoane care trăiesc cu aceleași tipuri de probleme. S-ar putea să vă gândiți că este o pierdere de timp, dar de-a lungul anilor sa constatat că persoanele care urmează terapie de grup sunt în mod regulat mai fericite și mai adaptate emoțional la condițiile lor. Căutați un grup de acest tip în zona dvs. și verificați dacă există secțiuni specifice care se ocupă de problema dvs.
 • Dacă vizitați un psiholog, probabil vă va sfătui să participați la un grup de acest gen.


 • Partea 2
  Aspect practic

  Imaginea intitulată Live with Disabilities Pasul 8
  1
  Nu vă simțiți incomod pentru a cere ajutor. Unul dintre cele mai mari obstacole de depășire pentru persoanele cu dizabilități pentru prima dată este să ceri ajutor atunci când este necesar. Deși poate fi frustrant și jenant, este adesea necesar să se adreseze altora. Știți când este potrivit să faceți ceva de la sine, dar nu depășiți limitele. Exagerarea ar putea fi de fapt periculoasă și ar provoca daune fizice. Aflați că nu trebuie să vă fie rușine să cereți ajutor și să o obțineți nu înseamnă că nu puteți sau nu puteți să faceți ceea ce doriți să faceți.
  • Dacă este necesar, asigurați-vă că există persoane (sau asistente medicale) în apropiere în permanență pentru a interveni și a vă ajuta.
  • Luați în considerare obținerea unui câine care să vă ajute, în cazul în care este posibil.
 • Imaginea intitulată Live with Disabilities Pasul 9
  2
  Aflați despre programele de asistență de stat. Nu este ușor să gestionați o dizabilitate, dar nu trebuie să luptați fără sprijin. Dacă handicapul dvs. este dezactivarea în viața de zi cu zi, există programe de stat și mari organizații caritabile care sunt disponibile pentru a vă oferi ajutor. Contactați un asistent social din orașul dvs. pentru a afla ce inițiative există și cum puteți beneficia de ele.
 • Rețineți că multe programe necesită mai multe vizite medicale pentru a vă stabili handicapul, deci nu trebuie să vă simțiți ofensați dacă vi se cere un control de către un nou medic.
 • Căutați câteva organizații de caritate în zona dvs. care ar putea să vă sprijine în mod activ problema dvs. specifică.
 • Imaginea intitulată Live with Disabilities Pasul 10
  3
  Luați în considerare ideea de a lua un câine. Acești câini sunt folositori incredibil din două motive distincte: pot să vă ajute să desfășurați activități pe care handicapul dvs. nu le permite să le efectuați și se dovedesc a fi fantastice pentru pet-terapie (zooterapie), reducând riscul de depresie și singurătate. Dacă handicapul dvs. vă împiedică să vă desfășurați cu succes activitățile zilnice, ar trebui să încercați să obțineți un câine de asistență calificat, care vă va permite să obțineți ajutor atunci când aveți nevoie de el, fără a fi nevoie să vă depindeți de alte persoane.
 • Informați-vă în realitate dacă un program de stat sau o organizație caritabilă este disponibil pentru a vă ajuta să găsiți un câine de serviciu.
 • Unele dintre aceste programe au liste lungi de așteptare, deci trebuie să fiți conștienți de faptul că este posibil să nu fiți chiar și imediat.
 • Imaginea intitulată Live with Disabilities Pasul 11
  4
  Păstrați-vă hobby-urile și interesele cât mai mult posibil. Dacă opriți cultivarea acestora, vă veți simți mai rău. Când puteți, faceți tot ce este mai bun pentru a păstra activitățile pe care le doriți. Dacă lucrurile pe care ați iubit-o înainte de azi sunt dificile pentru dvs., căutați noi modalități de a le face. De exemplu, dacă ți-a plăcut să citească, dar acum nu putem, valuta audiolibri- asculta dacă vă aflați într-un scaun cu rotile și te iubesc sport, uita-te pentru echipe din zona dumneavoastră, care desfășoară activități pentru persoanele cu dizabilități ca tine (acolo Sunt sigură).
 • Nu exclude chiar cultivarea de noi hobby-uri.
 • Participarea la cursuri și cursuri este o modalitate bună de a vă menține activi în societate și de a face ceva care vă place.
 • Imaginea intitulată Live with Disabilities Pasul 12
  5
  Continuați să vă tratați sănătatea generală. O dietă bună și un exercițiu regulat sunt importante pentru toată lumea, dar pot fi deosebit de utile într-o viață cu dizabilități. Asigurați-vă că mâncați mese obișnuite care includ o mulțime de fructe și legume. Încercați să faceți activitate fizică în fiecare zi, pe baza nivelului de abilități. Asigurați-vă că să se uite la dieta și exercițiile fizice, de asemenea, pentru a reduce riscul de depresie si singuratate, deoarece ambele creste nivelul de dopamina si serotonina (hormoni fericit) în creier.
 • Dacă este necesar, încercați să faceți terapia fizică ca un exercițiu zilnic.
 • Întotdeauna consultați-vă cu medicul înainte de a vă schimba în mod semnificativ dieta.
 • Exercițiile fizice regulate vă vor ajuta să construiți și să mențineți mușchii care vă pot ajuta să depășiți un handicap fizic.
 • Imaginea intitulată Live with Disabilities Pasul 13
  6
  Căutați un loc de muncă care să țină cont de aptitudinile curente. Se poate întâmpla ca, ca urmare a dizabilității dvs., să nu vă puteți păstra locul de muncă sau să nu mai puteți îndeplini sarcinile pe care le-ați făcut întotdeauna. Pentru a continua să fiți independenți din punct de vedere economic și pentru a vă menține ocupați, ar trebui să căutați un nou loc de muncă, indiferent de limitele fizice. Faceți o listă a lucrurilor la care sunteți buni și posibilele ocupații care se referă la aceste abilități. Căutați aceste tipuri de locuri de muncă în zona dvs. și vedeți dacă puteți obține un loc de muncă. Amintiți-vă, este ilegal ca angajatorul te discriminează handicapul dumneavoastră, în cazul în care abilitățile dumneavoastră se potrivesc cu cele necesare pentru a obține locuri de muncă și dacă dizabilitatea nu afectează îndeplinirea sarcinilor. Deci, atâta timp cât poți să faci treaba, starea ta nu trebuie să te împiedice să fii angajat.
 • Aflați că pe baza procentului de handicap care este recunoscut, vă puteți bucura de benzi preferențiale în obținerea unui loc de muncă.
 • Moneda pentru a servi ca voluntar dacă banii nu reprezintă o problemă pentru dvs.
 • Sfaturi

  • Faceți tot ce este mai bun pentru a trăi "în mod normal", nu tratați handicapul ca un aspect al personalității voastre.

  Avertismente

  • Consultați întotdeauna cu un medic sau un psiholog înainte de a face schimbări semnificative în viața voastră.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit