gtemata.com

Cum să câștigi în viață

Viața nu este un joc pe care îl puteți câștiga sau pierde, dar asta nu înseamnă că nu puteți să-l îndepliniți și să fiți mai mult senin

. Lucrul pozitiv este că poți schimbați-vă viața și al tău predispoziție pentru a obține beneficii pe termen lung, fără a aștepta ca lucrurile să cadă din cer. Câștigarea în viață înseamnă a învăța să fii calm și satisfăcutDin fericire, există mai multe moduri de a face acest lucru.

paşi

Partea 1
Au rapoarte interpersonale grațioase

Image cu titlul 874875 1
1
Alegeți intenționat persoanele cărora doriți să vă înconjurați. Oamenii care vă dau viață pot să vă susțină în vremuri dificile sau să vă submineze bunăstarea psihofizică. Unii oameni de știință au descoperit că cei cu un cerc puternic și solid de prietenie tind să fie mai mult fericit și a trăiesc mai mult . Ceea ce contează cu adevărat este să ai oameni pe care poți conta, nu bani sau prestigiu. Înconjurați-vă numai cu oameni capabili să aducă cele mai bune din voi.
 • Evenimentele și comunitățile despre care vă interesează vă pot ajuta să găsiți noi prieteni: grupuri de activiști, comunități religioase, oportunități de voluntariat, cursuri pentru a dobândi noi abilități. Internetul oferă multe ocazii de a întâlni oameni cu valori și interese conexe. Rețelele sociale facilitează relațiile interpersonale cu oamenii care locuiesc în fiecare colț al globului.
 • Nu uita prietenii tăi. Acest lucru este deosebit de important în primele etape ale unei relații romantice sau când sunteți plini de angajamente de lucru. Acordați-vă timp pentru a cultiva relațiile de care aveți grijă (cum ar fi o cafea, trimiterea unei scrisori sau a unui e-mail pentru a afla cum este un prieten și pentru a vă actualiza).
 • Să vă asigurați de prieteniile toxice. Oamenii care nu te ascultă, care se gândesc numai la ei sau care te tratează prost (bârfă pe umeri, te denigrează sau nu te susțin) nu merită timpul tău. Nu este nevoie să faceți o tragedie: permiteți-i să iasă relația singură. Dar dacă această persoană simte ceva, puteți explica de ce ați decis să vă încheiați prietenia.
 • Bucurați-vă de oamenii care vă sprijină. Ei pot fi prieteni, membri ai familiei, colegi de muncă, pe scurt, toți acei oameni care v-au sprijinit în vremuri dificile și au zâmbit cu tine în momente fericite. Dacă iubiți pe cineva și aveți încredere în el, clarificați-l.
 • Image cu titlul 874875 2
  2
  Rețineți regula de 30/30/30. Conform unei teorii, orice ai face in viata, o treime dintre cei care vor cunoaște vor iubi necondiționat, 1/3 și 1/3 vei urî fără remușcări nu se va simți nici sentimente speciale față de tine.
 • Mulți suporteri ai acestei idei consideră că este inutil să vă faceți griji cu privire la cele 2/3 care nu vă țin sau nu vă dau importanță. În schimb, încercați să consolidați relațiile cu acea terță parte care vă place, indiferent de tot.
 • Imagine cu titlul 874875 3
  3
  Cereți ajutor. Poate fi foarte dificil să-i spui altora că aveți probleme și că aveți nevoie de o mână, dar nu ar trebui să încercați să vă abordați totul și să vă deplasați. Nevoia de a avea independență absolută (o nevoie deosebit de dominantă în cultura occidentală) poate face mai mult rău decât bine.
 • Dacă vă confruntați cu un timp dificil sau aveți nevoie de ajutor în mutarea unei canapele, contactați un bun prieten. Cui îi pasă de tine va fi mai mult decât dispus să-ți dai o mână (altfel vei înțelege că în realitate nu este o persoană pe care să te bazezi).
 • Încercați să fiți la dispoziția altora. Dacă contribuieți la formarea unei societăți de ajutor reciproc, prietenii dvs. vor fi dispuși să vă ofere sprijinul dumneavoastră.
 • Imagine cu titlul 874875 4
  4
  Nu ardeți poduri. Desigur, nu ar trebui să vă înconjurați cu oameni toxici și să faceți viața voastră mai bună. Cu toate acestea, uneori punerea capăt la o relație ar face viața mult mai dificilă decât ar fi dacă ați menținut o relație cordială, chiar și la o distanță sigură.
 • Nu te ține la ură. Legând-vă de degetul greșelile comise de alții, cu siguranță vă vor face nemulțumiți și starea voastră de spirit va fi în mod constant neliniștită. Dacă cineva v-a rănit, încercați să-l explicați cu prima ocazie, dar fără a provoca conflicte. I-ai putea spune: "M-am simțit foarte rănit / supărat când ați făcut acest lucru".
 • De asemenea, rețineți că aveți dreptul să vă protejați de agresiune. De exemplu, dacă un coleg de-al tău face mereu comentarii rasiste sau sexiste, ai tot dreptul să-l îndrepți sau să limitezi cât mai mult posibil interacțiunile cu această persoană. Dacă credeți că este util, puteți vorbi și cu un superior.
 • Image cu titlul 874875 5
  5
  Încercați să aveți numai relații romantice satisfăcătoare. Pentru a vă simți complet satisfăcuți, mulți oameni consideră că este important să aveți o relație de dragoste. Dar trebuie să vă asigurați că sunteți cu cineva care vă sprijină și că aduceți cele mai bune în voi, altfel nu merită.
 • Nu crede că poți schimba pe cineva. Dacă te duci la o persoană și nu te gândești la tot ce ar trebui să se schimbe pentru a te potrivi, e mai bine să te desparți. Nu este persoana potrivită. De asemenea, dacă cineva se comportă prost sau agresiv față de dvs. și vă promite că se va schimba, nu va mai face acest lucru, astfel încât nu este nevoie să continuați să fiți împreună.
 • Ia riscuri în dragoste. Întreabă-o pe fata drăguță din clasa matematică dacă vrea să iasă cu tine. Dacă el spune nu, nu va fi sfârșitul lumii. Ai avut curajul să o inviți și într-o zi vei găsi pe cineva care să spună da. Cu cât mai multe riscuri pe care le-ați îndrăgostit, cu atât mai probabil veți găsi persoana potrivită.
 • Nu mai participa la oameni care te fac să suferi. Ar trebui să fii cu cineva în care ai încredere, te face să te simți bine despre tine și tu te simți important (pentru că ești). De asemenea, trebuie să vă respectați reciproc.
 • Bucurați-vă de viață unică. Este nevoie de mult timp și energie pentru a căuta o relație, a fi cu cineva, pentru a depăși o relație finită. Ca rezultat, mulți nu se opresc să se gândească la avantajele pe care le are un singur: singurele dorințe pe care trebuie să le luați în considerare sunt ale dvs., vă puteți concentra pe voi înșivă și puteți petrece mai mult timp cu prietenii.
 • Image cu titlul 874875 6
  6
  Distribuiți tot ce puteți. Participând și dând înapoi comunității dvs. ceea ce ți-a dat (fie că e vorba de timp, bani sau resurse) te va ajuta să ai o viață mai împlinită. De ce? Pentru că veți fi implicați într-o comunitate. Deoarece caritatea luptă împotriva stresului. Deoarece reciprocitatea vă va permite să vă bucurați de bucurie și optimism, vă va da sentimentul de a vă controla viața.
 • Deși nu ai prea mult, dă-ți ce poți. O donație de unu sau cinci euro este suficientă pentru un proiect de cultură care se consideră important. Nici nu aveți nevoie de o investiție economică, de exemplu, puteți oferi ceva timp unei cauze pe care o considerați importantă.
 • Faceți un gest frumos pentru cei din jurul vostru. Dacă mama sau soțul vă curăță întotdeauna casa, încercați să faceți acest lucru mai ușor. Oferiți-vă să vă îngrijiți pe nepoții dvs. sau să vă luați bunicul la numirea unui medic.
 • Imaginea intitulată 874875 7
  7
  Nu te compara cu ceilalți. Întotdeauna oamenii vor fi mai buni, mai atrăgători, mai inteligenți sau mai populari decât tine. Comparând-te cu tine sau cu viața ta, te vei dezorienta.
 • Recunoașteți realizările altora fără să vă simțiți rușinați sau credeți că sunt mai buni decât voi. De exemplu, prietenul dvs. tocmai a obținut o bursă de prestigiu. Ori de câte ori te gândești "Sunt proastă, nu aș putea să obțin această bursă" sau "Nu câștig niciodată burse", gândiți-vă: "Prietenul meu a muncit din greu pentru a obține această bursă" sau "Multe lucruri pozitive mi s-au întâmplat și eu, atunci prietenul meu avea nevoie de această bursă".
 • Amintiți-vă că succesul unei alte persoane nu trebuie să vă degradeze sau dezonoreze, departe de ea, trebuie să vă impulsioneze acțiunea. Vă puteți gândi: "Sara a câștigat un premiu artistic. Dacă aș lucra din greu, aș reuși să o câștig într-o zi".
 • Imagine cu titlul 874875 8
  8
  Ascultați cu adevărat. Abilitatea de a asculta cu atenție este deseori subestimată și ignorată. În conversații, oamenii tind să se întrerupă, fiecare se gândește la ceea ce are de spus, ceea ce vrea să sublinieze și, prin urmare, nu stabilește un adevărat dialog cu interlocutorul său.
 • Trebuie, prin urmare asculta activ. În esență, aceasta înseamnă să asculți cu adevărat interlocutorul tău, fără să te gândești cum îi vei răspunde, ce vei găti la cină sau la taxe.
 • Uită-te la interlocutorul tău în ochi (nu-l rezolvi, păstrează contactul vizual corespunzător). Dacă în timpul conversației mintea voastră se rătăcește în altă parte, cereți-i să repete. Încercați să formulați cu bunăvoință solicitarea dvs.: "Scuzați-mă, am fost copleșit, ați putea repeta ultimul lucru pe care l-ați spus?".
 • nu uitați-vă la telefonul mobil atunci când vorbiți cu cineva, cu excepția cazului în care așteptați un telefon sau un mesaj incredibil de important (un iubit la spital, o ofertă de muncă și așa mai departe).
 • Partea 2
  Au o creștere personală satisfăcătoare

  Imagine cu titlul 874875 9
  1
  Crede în tine. Buna stima de sine arata ca esti sigur de tine insuti. La fel ca și alte calități, din fericire, stima de sine poate fi dobândită. Chiar dacă nu te simți în siguranță la început, cu practica vei deveni din ce în ce mai mult și vei fi mai fericit.
  • Încercați să vă prefățiți în siguranță până când o faceți. Practic, asta înseamnă "înșela" creierul până în momentul în care începi să ai încredere în tine. Acesta începe cu lucruri mici (a pus acele tocuri inalte nu ai indraznit sa poarte înainte, vorbind cu o persoană necunoscută pe care le găsiți atractiv și așa mai departe) și îmbunătățește treptat, până a cere o marire de salariu sau relocarea singur într-un oraș nou.
  • Arată încrederea în tine folosind limbajul corpului. Luați o postură de putere timp de cel puțin cinci minute pe zi. De exemplu, stați drept când mergeți sau stați, stați într-un mod care ocupă spațiu. Evitați să traversați brațele, deoarece, de obicei, acest gest înseamnă să ajungeți în defensivă. În schimb, puneți-vă mâinile pe șolduri.
  • Contrateaza gandurile negative. Nu este ușor deloc. Ori de câte ori aveți gânduri negative despre dvs. sau despre ceilalți, opriți-le și reformulați-le pentru a deveni pozitivi sau neutri. De exemplu, dacă te gândești "Nu voi avea niciodată o relație satisfăcătoare", reformulează astfel acest gând: "În trecut nu am avut mult noroc în dragoste, dar acest lucru va afecta viitorul numai dacă îl permit, deci nu înseamnă că nu voi avea niciodată o relație fericită" .
 • Imagine cu denumirea 874875 10
  2
  Continuați să învățați. Nu neglija niciodată instrucțiunea. Învățarea menține creierul activ, scade riscul unor boli cum ar fi Alzheimer și vă oferă indicații de conversație interesante.
 • Asigurați-vă că continuați să învățați toată viața, dar nu trebuie să mergeți la universitate. De fapt, nu este cea mai bună cale pentru oricine. Dar ar trebui să încercați să vă informați despre ceea ce se întâmplă în lume, cum ar fi progresele în domeniul științei, medicinei, politicii, artei și așa mai departe.
 • Învățarea ca persoană autodidactă este foarte utilă. Puteți face totul de la tricotat pentru a studia o limbă străină sau o astrofizică. Biblioteca și internetul (cu condiția să găsească o sursă sigură) sunt surse excelente. În orașul dvs. puteți găsi, de asemenea, cursuri gratuite sau conferințe pe teme diverse.
 • Amintiți-vă că există diferite tipuri de învățare. Acest lucru înseamnă că învățarea unui comerț într-un institut tehnic sau efectuarea unei ucenici are aceeași valoare ca și o educație primită într-o universitate de prestigiu (câteodată este și mai importantă). Știind cum să faci lucruri cum ar fi plata impozitelor, solicitarea unui împrumut și utilizarea transportului public sunt toate cunoștințe fundamentale.
 • Imagine cu titlul 874875 11


  3
  Aflați din timpuri proaste. Indiferent de succesul dvs., de sănătatea dvs., de ceea ce faceți sau nu, veți avea momente dificile. Uneori va fi vina ta, alții nu vor. Este modul în care reacționați, care vă va defini capacitatea de a câștiga în viață.
 • Nu vă fie frică de a face greșeli, pentru că în caz contrar s-ar confrunta cu o viață neliniștită. Greșelile ar părea ca eșecuri uriașe, mai degrabă decât oportunități de învățare. Când faceți o greșeală, întrebați-vă ce ați învățat, ce veți face diferit în viitor și de ce totul a mers prost.
 • Fiți atenți la cele mai grave locuri de muncă. Este, de obicei, experiențe nereușite de lucru pentru a vă învăța cum să vă ocupați de mai multe sarcini în același timp, cum să vă ocupați de oameni dificili (inclusiv sefii), cum să vă afirmați nevoile și limitele.
 • De asemenea, separații dificil de oferit multe oportunități de învățare. Ei vă învață cum să acționați în relațiile interpersonale și aceste abilități vor fi utile pentru viață.
 • Imagine cu titlul 874875 12
  4
  Încercați ceva nou. Așa cum nu ar trebui să încetați să învățați, ar trebui să continuați să trăiți experiențe noi. Fie o activitate intensă (cum ar fi parașutism și alpinism) sau liniște (cum ar fi grădinărit și croșetat), creierul va rămâne activ și nu veți fi inactiv.
 • Spargeți rutina. In viata se va confrunta mereu cu situatii care nu vor fi usoare si de multe ori nu veti alege aceste experiente. Dar ar trebui să creați și oportunități în aceste cazuri. Veți câștiga mai multe resurse și încredere în tine pentru a face față incertitudinilor vieții.
 • Amintiți-vă că ceilalți se concentrează mai mult pe ei înșiși decât pe voi. Chiar dacă credeți că aveți toate ochii pe voi, este mult mai probabil ca oamenii să se gândească la modul în care arată și la problemele lor, mai degrabă decât să vă judece.
 • Faceți pași mici pentru a vă îmbunătăți. De exemplu, dacă suferiți anxietate socială, puteți încerca să vorbiți cu un străin sau să faceți un apel telefonic care te face anxios o dată pe săptămână. În acel moment, puteți încerca să mergeți la un eveniment pe cont propriu sau să discutați cu persoane pe care nu le cunoașteți în mod regulat.
 • Incearca sa faci ceva care te face anxios o data pe zi, chiar daca a fost o actiune mica. Confruntarea cu situații necunoscute și potențial neplăcute va fi întotdeauna mai ușoară. În cele din urmă, veți deveni mai buni în fața lor.
 • Imagine cu denumirea 874875 13
  5
  Faceți-vă problemele. Pentru a câștiga în viață, să fie calm și mulțumit, trebuie să ne confruntăm, de asemenea, cu cele mai dificile provocări ale vieții de zi cu zi. Predarea sau ignorarea dificultăților vă va afecta pe termen lung, fără a menționa că vă va face să vă simțiți mai rău în privința dvs. și să vă vedeți viața în mod negativ.
 • Utilizați cuvinte active. Aceasta înseamnă reformularea potențialelor probleme: de la "Nu știu cum să o fac" și "Sunt prea frică să o fac" la "Voi învăța să o facă" și "Chiar dacă mă simt neliniștit, pot face acest lucru". Veți schimba de fapt predispoziția dvs. mentală, care va deveni pozitivă de la negativ.
 • Amintiți-vă că puteți întotdeauna să învingeți obstacolele. Gândește-te la vremurile în care te-ai confruntat cu o încurcătură mare. Vă amintiți că în cele din urmă totul a mers bine, chiar dacă într-un mod neașteptat? Când ceva vă pune probleme, nu uitați că veți putea să depășiți și această provocare.
 • Luați în considerare dacă merită să cheltuiți energia pe o problemă. De multe ori grijile care te afectează nu sunt atât de importante în marea schemă a lucrurilor. De exemplu, imaginați-vă să deveniți nervoși la gândul de a apela pe cineva. Întrebați-vă de ce vă stresează acest lucru. Când îți dai seama că această anxietate nu are nicio fundație, poți să-ți amintești de fiecare dată când devii nervos înainte de a face un apel telefonic.
 • Imagine cu titlul 874875 14
  6
  Căutați-vă vocația. Teoretic, ar fi de preferat găsiți un loc de muncă pe care îl iubești, chiar dacă ar trebui să fie neașteptat (de exemplu, ați vrut să fii actor și să sfârșești să oferiți cursuri de teatru pentru adolescenți aflați în pericol). Uneori acest lucru nu este posibil, dar o profesie pe care nu o veți dori neapărat vă poate satisface încă.
 • Schimbați perspectiva asupra muncii dvs. Faceți o listă cu toate aspectele pozitive ale postului dvs. curent (colegii care vă plac, faceți o diferență în viața altora, aveți bani pentru a cumpăra casa pe care ați visat întotdeauna).
 • Dacă sarcinile au devenit monotone, faceți schimbări. Organizați-vă ordinea de zi diferită: completați cele mai importante sarcini dimineața și cele mai puțin importante în după-amiaza.
 • Du-te în vacanță când poți. Niciodată nu credeți că nu vă puteți permite, pentru că o vacanță vă va regenera, vă va face să vedeți lucrarea cu ochi diferiți și vă va ajuta să vă ocupați mai ușor de greutățile zilnice.
 • Du-te la lucru pe jos sau cu bicicleta, sau să ia o pauză de prânz. Activitatea fizică vă poate ajuta să reduceți oboseala mintală și să vă considerați munca mai pozitivă.
 • Partea 3
  Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră

  Imaginea intitulată 874875 15
  1
  Creșteți recunoștința. Este una dintre cele mai importante acțiuni pe care le puteți lua pentru a câștiga în viață și a conduce o existență fericită și plină de satisfacții. Chiar dacă lucrurile nu merg bine, amintiți-vă că în trecut ați avut momente pozitive, unele aspecte ale vieții dvs. actuale sunt plăcute și în viitor veți avea alte momente fericite.
  • Fii recunoscător înseamnă recunoașterea lucrurilor frumoase ale vieții, chiar dacă totul nu este perfect. Viața nu va fi niciodată perfectă, dar în cele din urmă nimeni nu merge tot bine (așa că nu încercați să vă convingeți de contrariul). De exemplu, imaginați-vă că ați murit tată recent. Acum ai tot dreptul să fii trist, dar în loc să te concentrezi asupra morții sale, gândește-te la ceea ce ești recunoscător (ca să fiți alături de el când a plecat, tot timpul petrecut împreună și așa mai departe ).
  • Țineți a jurnal de recunoștință. Scrieți toate lucrurile mici care s-au întâmplat în timpul zilei pentru care vă simțiți recunoscători. Acestea pot fi simple, de exemplu, cineva v-a ajutat să vă purtați cu saci de cumpărături sau ați primit un mesaj frumos de la un prieten. Acest lucru vă va aminti de motivele pentru care ar trebui să vă simțiți recunoscători.
  • Aceasta înseamnă renunțarea la o prejudecată egoistă pe care ați avut-o: atunci când lucrurile merg bine, credeți că este din cauza voastră, iar atunci când acestea se înșeală, credeți că se datorează unei forțe externe. Cultivarea recunoștinței înseamnă recunoașterea oportunităților și a ajutorului oferit de alții (de exemplu, ați reușit să mergeți la universitate grație muncii voastre depline, dar și a burselor pe care le-ați primit și a oportunității care vi se oferă. date de părinții dvs.).
 • Imagine cu titlul 874875 16
  2
  Practicați conștientizarea. Vă poate ajuta să luptați cu anxietatea și depresia, să reduceți stresul, să vă îmbunătățiți memoria, să vă concentrați și să deveniți mai stabili din punct de vedere emoțional. În esență, conștientizarea înseamnă a trăi în fiecare moment fără judecăți.
 • Meditația este o modalitate excelentă de a începe să practici conștientizarea. În fiecare zi, stați într-un loc liniștit timp de 15 minute (când ați devenit mai bine, puteți medita în autobuz, într-un cabinet de medic, în timp ce spălați vasele). Respirați profund și, în timp ce faceți acest lucru, repetați mental "Inspire, expirați". Ori de câte ori aveți gânduri negative, lăsați-i să intre în mintea voastră și să nu reacționeze. Dacă sunteți distras, atrageți atenția asupra respirației.
 • Practicați conștientizarea în timpul unei plimbări. În loc să fii obsedat de gânduri negative, acorde atenție copacilor, culorilor cerului, vântului și temperaturii. Nu atribuiți judecăți de valoare lucrurilor (cum ar fi "frumos cer". "vânt rece". "iritant câine"), uita-te la ea.
 • Puteți practica conștientizarea chiar și atunci când mâncați. Examinați mâncarea: consistența (netedă, crocantă, cauciucată), gustul (sărat, dulce, picant), temperatura (fierbinte, rece). Și în acest caz, evită atribuirea judecăților de valoare ("bun". "neânvins" și așa mai departe). În timp ce mănânci, nu fi distras atenția prin televiziune sau citit.
 • Imagine cu denumirea 874875 17
  3
  Asumați responsabilitatea pentru ceea ce sunteți și ce faceți. Trebuie să vă amintiți că viața este o serie de alegeri. Voi decideți cum să vă comportați și cum să reacționați, deci trebuie să vă luați responsabilitățile în loc să vă victimizați.
 • Relatați din nou pentru a reacționa pozitiv. De exemplu, atunci când prietenul tău vorbește rău despre tine în spatele tău, nu-ți asumi o atitudine pasivă-agresivă (și nu începi să faci același lucru). În schimb, comparați-l cu el despre incident (încercați să spuneți: "Mi-au spus că ai spus X, Y și Z. Aș vrea să știu de ce"). Infracțiunea și canalul de furie pozitiv.
 • Amintiți-vă, de asemenea, că decideți să vă demoralizați pentru cărțile care vi-au fost acordate, să le folosiți mai bine sau să cereți mai mult. De exemplu, dacă ați fost diagnosticat cu cancer, nu vă întrebați "De ce eu?", dar încercați să înțelegeți cum să utilizați în mod constructiv această experiență. Puteți profita de ea pentru a trăi așa cum ați vrut mereu, spuneți cuvinte pe care v-ați fost frică să le spuneți și așa mai departe.
 • Imagine cu denumirea 874875 18
  4
  Mănâncă alimente sănătoase. Având obiceiuri alimentare bune vă pot îmbunătăți starea de spirit, vă pot face să vă simțiți mai bine și să trăiți bine. Căutați un echilibru între alimentația sănătoasă și alimentele glumite (cum ar fi cele bazate pe zaharuri și procesate): veți observa o îmbunătățire a sănătății și viața voastră se va schimba și ea.
 • Mănâncă o mulțime de fructe și legume. Cantitatea minimă zilnică este de cinci porții (consumă mai multe legume decât fructele). Ce nu poate lipsi în frigider și în cămară? Pepene verde, avocado, zmeură, broccoli, ceapă, afine, varză neagră, muștar indian, cartofi dulci. Legumele cu frunze întunecate și cele de culori strălucitoare (cum ar fi ardeii roșii, șeful și așa mai departe) sunt deosebit de bogate în substanțe nutritive, deci sunt consumate din abundență.
 • Luați suficientă proteină: acestea vor stimula sistemul imunitar, vă vor da mai multă energie și vă vor umple. Preferați carnea slabă pentru cele grase, asigurați-vă că mâncați pește (în special somon), pui, curcan, ouă, soia, leguminoase și nuci. Aceste alimente nu pot lipsi în bucătărie.
 • Luați carbohidrații potriviți: vă vor da energia de care aveți nevoie pentru a face față zilei. Preferați substanțe bogate în nutrienți, cum ar fi quinoa, ovăz, orez brun și făină integrală. De asemenea, faceți o mică schimbare ca aceasta vă va ajuta să câștigați în viață.
 • Evitați exagerarea cu zahăr, alimente sarate sau prelucrate. În special, zahărul modifică circulația arterială, fără a menționa faptul că a fost asociată cu probleme de sănătate și greutate.
 • Imagine cu denumirea 874875 19
  5
  Obțineți obiceiuri sănătoase. În viață puteți face multe pentru a fi sănătoși, ceea ce vă va face să vă simțiți mai mulțumiți și mai liniștiți. Problemele de sănătate pot consuma mult timp și vă fac să vă faceți griji. De obicei obiceiurile dăunătoare le fac să se înrăutățească.
 • Bea multă apă. Apa reprezintă o mare parte a corpului, astfel încât deshidratarea poate provoca dureri de cap, performanțe slabe și somnolență. Încearcă să bei cel puțin opt pahare de apă pe zi.
 • Ia suficient somn. Lipsa somnului poate agrava problemele de sănătate mentale și fizice, poate afecta productivitatea și vă poate menține în formă. Du-te la somn înainte de miezul nopții, opriți toate dispozitivele electronice cu 30 de minute înainte de a merge la culcare și întotdeauna încercați să vă treziți în același timp. Corpul tau va multumeste.
 • Asigurați-vă exercițiu în fiecare zi. Activitatea fizică permite eliberarea serotoninei, care îmbunătățește starea psihofizică și stima de sine. Nu trebuie să mergi la sală. Căutați o activitate care vă place. Faceți o plimbare de 30 de minute în fiecare zi, dansați la notele muzicii preferate sau practicați yoga.
 • Imaginea intitulată 874875 20
  6
  Ai grijă de tine. În viață, pentru a fi fericit și de succes, doar o singură variabilă intră în joc: voi. Trebuie să ai grijă de tine să te bucuri de viața ta și să te simți bine despre tine.
 • Asta înseamnă să vă răsfățați. Cumpărați o carte mult așteptată, faceți o baie lungă, mâncați o felie de tort de ciocolată (sau două) sau faceți un weekend gratuit și vizitați un oraș din apropiere. Uneori trebuie să-ți dai un premiu, îți datorezi singur.
 • Nu uita să nu te pui în ultimul loc. A fi neegoist este fantastic, dar nu la punctul de a te anula complet. Uneori vă puteți pune pe primul loc (nu trebuie întotdeauna să pregătiți cina și nu trebuie să acceptați toate proiectele care vă sunt propuse la locul de muncă).
 • Învață să spui nu. Dacă nu vrei să faci ceva, nu ești forțat (de obicei). Dacă un prieten vă invită să mergeți la o petrecere și nu doriți, spuneți-o în mod clar sau spuneți-i că poate va fi pentru un alt moment. Când sora voastră vă cere să vă îngrijiți urmașii ei, nu trebuie să încercați (chiar și în mod special) să vă faceți să vă simțiți vinovați.
 • Sfaturi

  • Faceți totul cu pasiune. Când acțiunile voastre degajă pasiune, atunci ei învață și motivează, astfel încât ei vă fac un lider, nu un urmaș.
  • Nu te teme de tine. Credeți în voi înșivă și nu fiți nesiguri.
  • Ce era, a fost. Concentrați-vă pe mâine construind o fundație solidă astăzi. Viata este ca o carte, nu poti schimba ceea ce a fost scris, dar poti imbunatati mereu pagina cu o pagina.
  • Nu vă va plăcea totul. Trebuie să înveți să o accepți și să înțelegi că cineva nu te va interesa. Alții vor să vă cunoască și să vă cunoască.

  Avertismente

  • Mulți descurajează imediat când încearcă ceva nou și nu obțin imediat rezultate bune. Dar amintiți-vă că trebuie să vă dedați corpul și sufletul pentru a vă schimba cu adevărat viața.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit