gtemata.com

Cum să se laude fără a fi arogant

Există o limită labilă între auto-promovare și aroganță. În multe situații, de exemplu, atunci când faci un interviu de angajare, pe care doriți să obțineți o marire de salariu sau de promovare, du-te cu cineva sau de a face noi prieteni, ar trebui să vorbești pozitiv despre tine, fără să apară minimalizeze interlocutorul tău. Oamenii tind să se simtă mai atrași, implicat și bine pregătit împotriva celor care vorbesc propriile merite și realizări, dar poate risultarti greu să te pui într-o lumină bună, fără senzație de prea mult pentru a face paradă.

paşi

Metoda 1
Promovează-te cu Tatto

Imagine intitulată Brag fără a fi arogant Pasul 1
1
Încercați să înțelegeți când să utilizați strategia de auto-promovare. Există situații clasice care te pot face mai predispuse la ostentație. Se poate întâmpla într-adevăr atunci când dobândiți cunoștințe noi, în special în timpul interviurilor de angajare sau al întâlnirilor. În ambele aceste contexte, trebuie să încercați să vă demonstrați valoarea pentru o persoană care, pe lângă afirmațiile dvs., nu are prea multe informații pentru a vă face o părere corectă despre dumneavoastră.
 • Într-o primă întâlnire, trebuie să uimiți și să-i atragi pe celălalt să te cunoască mai bine, dar nu trebuie să o faci să creadă că ești supărat sau arogant. O metodă validă? Înainte de a vă furniza în mod voluntar informații despre contul dvs., așteptați să adresați întrebări personale.
 • De exemplu, dacă această persoană v-ar fi întrebat despre hobby-urile dvs., ați putea răspunde: "Îmi place foarte mult să alerg. Am început prin simpla jogging în cartierul meu și am crescut în mod constant și treptat distanțele călătorit. Am participat la primul meu maraton cu o lună în urmă. Și tu fugi? Aș vrea să mă antrenez în compania cuiva". În timpul unei cina, această propoziție este mai personală și mai puțin arogantă decât: "Sunt un atlet excelent. Recent am luat parte la un maraton și am terminat pe locul doi printre riderii grupului meu de vârstă. Anul acesta mă voi înscrie în alte trei curse".
 • Imagine cu denumirea Brag fără a fi arogant Pasul 2
  2
  Vorbește despre succesele împărtășite cu o echipă. Aducerea aerului este adesea un semn al unei anumite competitivități și egoismului. Cu toate acestea, recunoașterea faptului că meritul realizărilor dvs. depinde atât de dvs. cât și de ceilalți oameni poate reduce la minimum șansele de a fi arogant.
 • Potrivit cercetării, oamenii tind să obțină o părere mai bună a celor care folosesc un limbaj incluziv (de exemplu, folosiți cuvinte asemănătoare "ne" și "echipă").
 • De exemplu, lucrați într-o firmă de arhitectură și echipa dvs. tocmai a primit un contract pentru o clădire nouă. În acest caz, asigurați-vă că folosiți pronumele personale "ne" în loc de "eu" când vorbești despre acest succes. "După câteva luni de muncă grea, am semnat un contract de proiectare și construire a unei noi biblioteci publice. Este o mare oportunitate pentru echipa", este de preferat: "Am semnat recent un contract fantastic pentru a construi o clădire nouă. Va consolida restul carierei mele".
 • Imagine intitulată Brag fără a fi arogant Pasul 3
  3
  Fiți atenți atunci când folosiți pronumele "eu" și "mă". Desigur, trebuie să vorbești în prima persoană atunci când circumstanțele necesită să te promovezi, dar ar trebui să încerci să subliniezi realizările tale și să-ți lași creditul să vorbești.
 • În plus, încercați să evitați un limbaj bazat pe superlative relative sau absolute. Nu spune: "Eram cel mai bun angajat al fostului meu angajator" sau "Am muncit mai mult și mai greu decât toți colegii mei". Afirmațiile extreme precum acestea sunt greu de adevărat. Nu sunt chiar pentru cei mai renumiți oameni dintr-un câmp, deci, în general, par a fi doar exagerări.
 • Dovezile unei naturi evident megalomaniaci făcute de o persoană care pretinde a fi "cel mai bun" sau "cea mai mare" ele tind să fie considerate o formă de ostentație, nu un semn de succes real (chiar dacă ar trebui să fie adevărate).
 • De exemplu, o teză ca "A fost ideea mea de a crea un spațiu în care angajații să poată vorbi liber despre preocupările lor" te face să crezi că îți dai niște aer, în timp ce "Am creat un spațiu în care angajații să poată vorbi liber" este de preferat.
 • În loc să utilizați superlative, încercați să faceți declarații precum: "Când am lucrat pentru fostul meu șef, am făcut mereu tot ce mi-a făcut pentru a fi dedicat profesiei și pentru a-mi demonstra angajamentul".
 • Imaginea intitulată Brag fără a fi arogant Pasul 4
  4
  Întoarceți o propoziție curajoasă într-o afirmație pozitivă. Dacă folosiți o limbă care pune echipa mai întâi și vorbiți despre succesele dvs., descriindu-le într-un mod mai modest, puteți face o impresie bună și vă puteți promova fără ostentație.
 • Iată cum puteți să exprimați aceași propoziție haughtily sau într-un mod simplu și pozitiv:
 • Versiune pozitivă: "Noaptea trecută echipa mea de softball a participat la ceremonia de premiere. Acest sezon trecut a fost fructuos, așa că au fost toți în spiritele excelente. Am primit chiar și premiul jucătorului pentru anul respectiv. Am fost uimit! În această vară am dat cele mai bune rezultate pe teren, dar am făcut-o mai întâi să se distreze și să rămână în mișcare. Primirea unui premiu și a unei recunoașteri a fost o surpriză minunată. Sunt fericit că am ajutat echipa mea să obțină rezultate atât de bune".
 • Versiune Soggy: "Noaptea trecută echipa mea de softball a participat la ceremonia de premiere. În sezonul trecut am jucat foarte bine, așa că aveam o stare bună. Am primit premiul jucătorului pentru anul respectiv. Nu a fost o surpriză, pentru că am fost prețioasă pe teren pentru toată vara. Pentru a fi sincer, eu sunt cel mai bun și mai versatil jucător pe care liga a văzut-o vreodată. Anul viitor voi decide care echipă va juca, așa că probabil voi alege unul mai bun".
 • Imaginea intitulată Brage fără a fi arogant Pasul 5
  5
  Când vă confruntați cu o persoană care vă promovează, acordați atenție reacției dvs. Dacă încă ezitați și nu știți cum să evitați să vă uitați la convingere, un truc bun este să observați modul în care reacționați la comportamentul altcuiva. Când observați că o persoană este strutting, gândiți-vă de ce o face și cum ar putea să-și reformuleze frazele proprii, pentru a nu părea că se dăruiește aerului de superioritate.
 • Când întâmpinați îngrijorări, întrebați-vă: "Mă dau în aer? Cum te pot asigura?".
 • Metoda 2
  Simțiți-vă sigur

  Imagine intitulată Brag fără a fi arogant Pasul 6
  1


  Cresterea stimei de sine autentice si solide, prin constientizarea caracteristicilor tale pozitive. Puteți realiza acest proces, făcând o listă detaliată a realizărilor dvs., pașii care v-au permis să ajungeți la ele și motivul pentru care sunteți mândri de ei.
  • De exemplu, poate sunteți mândri de gradul dvs. pentru că ați fost primul din familia dvs. pentru a finaliza un curs de studii universitare. Printre altele, ai reușit să jonglezi între două locuri de muncă.
  • Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți că ați obținut într-adevăr rezultate bune. De asemenea, vă va permite să analizați în detaliu realizările.
  • Mulți oameni sunt mai generoși și mai simpatici când trebuie să-i laude pe alții, în timp ce ei se comportă strict cu ei înșiși. Pentru a învăța să fii mai obiectiv și să depășești această reticență care te împiedică să te felicitezi, gândește-te la abilitățile tale și la succesele tale, luând un punct de vedere extern. Puteți face acest lucru prin a scrie aspecte pozitive despre tine în a treia persoană, ca și cum ați fi scris o scrisoare de recomandare sau de sprijin pentru un prieten sau coleg.
 • Imagine intitulată Brag fără a fi arogant Pasul 7
  2
  Evitați străpungerea. Persoanele arogante și egoiste (dar și nesigure) au tendința de a vorbi și de a vorbi despre ele însele și despre calitățile lor, chiar și atunci când interlocutorii lor nu mai ascultă.
 • Învață să identifici anumite semne ale limbajului corpului, cum ar fi aspectul gol, să priviți ceasul, să scoateți scamele din haine. Aceste indicii vă pot face să înțelegeți că ați devenit plictisitori și trebuie să renunțați. Nu mai vorbi despre tine și pune întrebări personale interlocutorului tău.
 • Încearcă să fii atent și să rezumă pe scurt cuvintele interlocutorului tău pentru ai face să înțeleagă că ai auzit și ai înțeles. De exemplu, el afirmă: "Deci vrei să spui asta ...". Acest comportament vă permite să recunoașteți cealaltă persoană și să vă poziționați într-o lumină bună. Ascultarea întotdeauna îi impresionează pe ceilalți, mai ales când se simt înțeleși.
 • Fii concis. Dacă puteți comunica ideea dvs. cu una sau două propoziții, este mai probabil ca conceptele să fie fixate în mintea interlocutorului tău. Dacă te vei îngriji de tine timp de 15 minute, atunci oamenii vor fugi de fiecare dată când te văd venind, pentru că ei vor crede că ești arogant și petulant.
 • Imaginea intitulată Brag fără a fi arogant Pasul 8
  3
  Stabiliți obiective pentru îmbunătățire. După ce recunoașteți realizările dvs., nu ignorați zonele în care doriți să vă îmbunătățiți. Neglijarea punctelor potențial optimizabile vă poate face să arătați ca un bully.
 • Recunoscând domeniile pe care doriți să le îmbunătățiți, puteți adăuga mai multă credibilitate la afirmațiile dvs. pozitive și vă face să arătați și mai experimentați într-un anumit domeniu.
 • Imagine intitulată Brag fără a fi arogant Pasul 9
  4
  Dacă sunteți femeie, puneți accentul pe abilitățile dumneavoastră. În timp ce succesele bărbaților tind să fie atribuite abilităților lor, exact aceleași realizări ale unei femei sunt adesea asociate cu noroc pur și simplu. Femeile care se laudă de mai multe ori sunt judecate mai greu decât bărbații care strut. Ce înseamnă asta? Dacă sunteți o femeie care încearcă să demonstreze etapele pe care le-ați realizat, trebuie să vă asigurați că vă promovați abilitățile, precum și realizările dumneavoastră.
 • Puteți face acest lucru elaborând mai detaliat calea pe care ați urmat-o pentru a câștiga ceva. De exemplu, dacă ați câștigat un premiu sau o bursă, concentrați-vă pe descrierea postului care vă permite să faceți acest lucru și nu vorbiți despre succesul în sine.
 • Imaginea intitulată Brag fără a fi arogant Pasul 10
  5
  Dacă este necesar, cereți ajutor. Dacă aveți probleme cu stima de sine scăzută, depresie sau anxietate socială, trebuie să contactați un psihoterapeut. Aceste tulburări vă pot împiedica să vorbim mai mult sau mai puțin în serios cu dumneavoastră despre o altă persoană.
 • De exemplu, persoanele care suferă de supremație de sine excesiv de mică nu pot găsi nici măcar o trăsătură pozitivă în sine. Astfel, ei riscă să experimenteze stări psihice cum ar fi tristețea, anxietatea sau teama.
 • Profesionistii in domeniul sanatatii mentale pot sa va ofere instrumentele de care aveti nevoie pentru a dezvolta stima de sine si sa lucrati pe probleme precum anxietatea sociala si depresia. De asemenea, vă pot arăta tactici pentru a schimba anumite mecanisme mentale și comportamentale în scopul îmbunătățirii vieții.
 • Imaginea intitulată Brag fără a fi arogant Pasul 11
  6
  Faceți complimente sincere celorlalți. Dacă sincer admirați o persoană, o felicităm. Încercați să lăudați oamenii de multe ori. Cu toate acestea, niciodată nu faceți un compliment fals.
 • Când o persoană vă oferă un compliment, nu începeți să vă străpuiți cele mai bune calități. Fii umil, accepta slăvirea și mulțumesc. Dacă doriți să adăugați ceva, puteți spune: "Mă bucur că ai observat asta. Am lucrat la ea toată viața mea".
 • Dacă nu ai nimic sincer să spui, nu ești forțat să întorci un compliment. Doar una simplă: "Mulțumesc, apreciez foarte mult".
 • Sfaturi

  • Înainte de a vă lăuda, puneți-vă în brațele interlocutorului dvs. și gândiți-vă cum veți simți în locul lui.
  • Nu începe să acumuleze lucruri materiale doar pentru a putea strut. Dacă aveți o mașină sport nouă fantastică sau un Rolex, dar sunteți o persoană superficială, arătându-vă ceea ce aveți, nu vă va face să vă simțiți mai bine cu privire la voi, în orice situație.

  Avertismente

  • Fiecare cultură reacționează diferit la ostentație. De exemplu, americanii sunt de obicei ridicați cu ideea că individualismul este pozitiv și vorbește de propriile succese. În alte țări, oamenii sunt educați ca fiind mai degrabă modest cu ceilalți și consideră că este inadecvat să se vorbească deschis despre realizările lor. Înainte de a începe să vă laudați, respectați aceste diferențe.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit