gtemata.com

Cum să ieșiți din Monotonia

Simți că viața a devenit monotonă? Există numeroase motive pentru care o persoană este blocată într-o rutină emoțională și uneori este dificil să scăpați de ea. Această situație a fost experimentată de mulți alți oameni în fața dvs. și există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru ao schimba și pentru a schimba atitudinea spre bine. Nu este necesar să fii deprimat!

paşi

Partea 1
Identificați ce să modificați

Imaginea intitulată Ieși dintr-un Rut Pasul 1
1
În primul rând, amintiți-vă că nu sunteți singura persoană care să experimenteze acest sentiment. Când vă simțiți în jos și nemotivat, ați putea crede că toată lumea, cu excepția faptului că sunteți în picioare înainte și finalizați proiecte mari în timp ce așteptați "pe bancă". Pierderea motivației este uneori o parte a naturii umane - nimeni nu este un robot. Iată câteva exemple de situații monotone:
 • Sentimentul de plictisire sau de la locul de munca - multe locuri de munca, mai ales cele care au fost in jur de ceva timp, pot deveni plictisitoare.
 • Pentru a pierde "scânteie" în relații sentimentale. În special, o relație de lungă durată poate duce la rutina care îl privează de orice emoție. Acest concept este de asemenea aplicabil prieteniilor platonice - prietenii vă pot restrânge uneori în modelul de monotonie.
 • Dezvoltarea obiceiurilor alimentare nesănătoase. Dacă aveți o agendă completă sau doar cum vă puteți mânca, puteți cădea cu ușurință în ispită și puteți face alegeri greșite la orele de masă. Când vă obișnuiți să mâncați alimente nesănătoase, pare aproape imposibil să opriți acest obicei.
 • Toți factorii menționați mai sus. Adesea, există mai multe situații care contribuie la menținerea rutinei și a monotoniei - toate se pare "exploda" în același timp, crearea unei situații stresante care nici măcar nu știți cum să începeți rezolvarea.
 • Imagine cu titlul Ieși dintr-un Rut Pasul 2
  2
  Luați câteva zile pentru a încerca să înțelegeți exact ce cauzează depresia. Probabil că aveți o idee despre ceea ce vă chinuiește. Fii cinstit cu tine - odată ce ai identificat sursa nemulțumirii, te poți angaja să o schimbi.
 • Dacă simțiți că nu puteți identifica factorii care vă fac nefericiți, încercați să păstrați un jurnal - nu ar trebui să fie prea elaborat și nu ar trebui să dureze mult. La sfârșitul fiecărei zile, scrieți niște reflecții asupra evenimentelor și sentimentelor pe care le-ați experimentat. După un timp, nu veți avea dificultăți în recunoașterea modelelor repetitive negative. Sa dovedit că scrierea unui jurnal îi ajută pe oameni să urmărească obiceiurile proaste și să le abandoneze.
 • Imaginea intitulată Ieși dintr-un Rut Pasul 3
  3
  Fiți conștienți de faptul că gândirea trecutului vă poate face să vă pierdeți entuziasmul. În loc să vă învinovățești pentru situația actuală, vă arogați puterea de ao schimba într-un mod pozitiv. S-ar putea să pară o propoziție, dar să vă imaginați că un viitor roșu vă poate oferi în mod concret motivația necesară pentru ao face să se întâmple!
 • Partea 2
  Modificați rutina

  Imaginea intitulată Ieși dintr-un Rut Pasul 4
  1
  Începeți cu lucrurile mici. Dacă te simți încurcat în monotonie, știi că ai făcut aceleași lucruri pentru o vreme. Încercarea de a schimba fiecare aspect al vieții într-o noapte nu este un proiect realist, fără a menționa că este incredibil de dificil. Veți găsi că este mai ușor să fii de succes prin stabilirea de obiective care pot fi atinse de la care să înceapă.
  • Dacă v-ați hotărât să faceți mari schimbări în viața voastră, să le distrugeți într-o serie de etape intermediare - gestionând așteptările dvs., veți avea mai multe șanse de a vă tăia reperele. De exemplu, dacă doriți să vă întoarceți la universitate, căutați mai întâi o universitate care oferă programul de diplomă pe care doriți să-l participați - este un pas simplu pentru a finaliza, dar totuși esențial!
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-un Rut Pasul 5
  2
  Monitorizați progresul. Puteți face acest lucru în mai multe moduri, mai ales dacă aveți un smartphone. Luați câteva minute pentru a descărca o aplicație utilă sau pentru a opri într-un magazin de papetărie pentru a cumpăra un calendar și câteva autocolante în formă de stea. Observarea progreselor pe care le-ați făcut vă poate da o explozie de energie!
 • Ar putea părea o contradicție, dar încercați să nu vă lăudați de proiectele voastre mari înainte de a le face. Potrivit unor cercetări, vorbim despre propria lor intențiile a face ceva reduce șansele de a realiza acest lucru.
 • Ținând cont de acești factori, nu uitați să vă felicitați de fiecare dată când ajungeți la o scenă. Dacă scopul principal este de a pierde în greutate de 8 kg, datti "un pat pe umăr" când ai pierdut trei.


 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-un Rut Pasul 6
  3
  Citiți articole sau cărți despre alte persoane care au realizat ceea ce încercați să faceți. Indiferent dacă doriți să faceți mari schimbări sau aveți nevoie doar de puțină vitalitate, este posibil ca altcineva să vă fi făcut deja drumul. Încercați despre aceste experiențe ale altora vă oferă o mică "motivație și vă permite să observați situația dintr-o altă perspectivă.
 • În funcție de situația pe care o întâmpinați, ar putea fi util să vă alăturați unui grup sau unei comunități de persoane cu aceleași dificultăți ca tine - ar putea fi un grup tradițional de "ajutorul reciproc" sau chiar un forum on-line. Fiind înconjurat de o rețea foarte puternică de sprijin social este esențială pentru evitarea stresului.
 • Imaginea intitulată Ieși dintr-un Rut Pasul 7
  4
  Nu renunta. Sunt multe dificil schimba-ți rutina, mai ales dacă a fost stabilită de mult timp. În primul rând, recunoașteți meritul că doriți să încercați - amintiți-vă cât de departe ați plecat și nu lăsați-vă să vă oprească un mic răsturnare.
 • Partea 3
  Păstrați impulsul

  Imaginea cu titlul Ieși dintr-un Rut Pasul 8
  1
  Nu fiți prea pretențioși cu voi înșivă. Este puțin probabil să fiți capabil să atingeți ținta imediat - să vă concentrați asupra progresului. Cele mai multe dintre lucrurile bune necesită timp, necazul și durerea vă pot face să faceți un pas înapoi de tot ceea ce ați realizat. Uită-te la toate proiectele pe care le-ai reușit să le completezi și să te complimentezi - la urma urmei, ești mult mai aproape de țintă.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-un Rut Pasul 9
  2
  Introduceți noua rutină. Este normal să vă întoarceți în obiceiuri vechi și confortabile, chiar dacă vă fac să vă simțiți nemulțumiți. Cel mai important este să realizăm acest lucru "pas greșit" și imediat reveniți pe drumul cel bun. Nu lăsați o zi dificilă să distrugă întregul etaj.
 • În unele cazuri, puteți pierde din vedere scopul mai mult timp - poate sa întâmplat ceva neașteptat sau poate că tocmai ați pierdut motivația. Întoarceți-vă în minte prima dată când v-ați hotărât să vă schimbați și vă reamintiți că, dacă ați făcut-o înainte, o puteți face din nou. Repornirea nu este sinonimă cu eșecul, ci renunțarea la da.
 • Imaginea intitulată Ieși dintr-un Rut Pasul 10
  3
  Practica conștientizării, angajamentul de a trăi momentul prezent. Uneori, oamenii sunt mai vulnerabili la neajunsuri după ce au făcut unele progrese. Nu lăsați pașii pe care i-ați făcut deja să devină o scuză pentru a vă întoarce la punctul de plecare - întotdeauna să fiți conștienți de scopul final și de punctul în care vă aflați pe drum.
 • Aceasta este o altă situație în care poate fi utilă menținerea unui jurnal. Urmărirea reflecțiilor vă ajută să vă mențineți conștiința, mai ales când simțiți că sunteți pe cale să pierdeți motivația. Conștientizarea este o tehnică excepțională pentru a reduce stresul cauzat de mai multe schimbări care apar în existența dvs.
 • În același timp, să fiți conștienți de situațiile care vă fac să regretați trecutul și să vă concentrați energiile asupra viitorului. Dacă faceți o greșeală la locul de muncă, faceți o listă cu toate lucrurile de care trebuie să vă amintiți pentru data viitoare.
 • Rețineți că starea departe de rutină este un proces continuu. Un actor care joacă într-un film rău nu este neapărat un actor rău, așa cum o persoană care a avut o săptămână rea nu trăiește neapărat o existență nefericită.
 • Sfaturi

  • Nu subestimati importanta unei odihne bune de noapte. Dacă ați avut o zi proastă, gândiți-vă la somn ca o oportunitate de a reseta și a începe a doua zi.
  • Ascultați muzică care vă pune într-o stare bună. Chiar și schimbarea tipului de muzică pe care o ascultați poate îmbunătăți ziua!
  • Evitați comparațiile cu ceilalți. Sunteți singura persoană care vă trăiește viața.
  • Amintiți-vă că, indiferent cât timp trăiți într-o situație de monotonie, tu și numai tu poți decide să ieși din ea.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit