gtemata.com

Cum se utilizează un monopod

Monopodul este similar cu un trepied și este utilizat pentru a stabiliza dispozitive cum ar fi camere și binocluri. Cu toate acestea, în timp ce trepiedul are trei picioare ajustabile pentru stabilizarea și echilibrarea echipamentului, monopodul are numai unul. Aceasta duce la stabilitate mai precară în schimbul libertății de mișcare și transportului facil. Monopodurile sunt adesea folosite de fotografi din natură, fotografi sportivi și observatori de păsări.

paşi

Metoda 1
Poziționarea monopodului

Imaginea intitulată Utilizați un monopod Pasul 1
1
Utilizați monopodul pentru a vă ajuta cu picioarele pentru a forma un trepied. Stând cu picioarele în afară, poziționați partea de jos a monopodului în fața dvs. Înclinați-vă spre dvs. și țineți-l bine, menținându-vă coatele strânse la dvs.
 • Imaginea intitulată Utilizați un monopod Pasul 2
  2
  Puneți monopodul pe picior. Asigură partea inferioară a monopodului din spatele piciorului. Lăsați tijă să stea pe picior și mutați monopodul până când ajungeți în poziția ideală.
 • Imaginea intitulată Folosiți un monopod Pasul 3
  3
  Fixați monopodul împotriva cămășii pentru al stabiliza. În picioare, cu picioarele în afară, plasați partea inferioară a monopodului în dreptul căpriorii. Reglați partea superioară până când ajungeți în poziția ideală pentru utilizare. Probabil că va trebui să vă mutați piciorul sau să înclinați dispozitivul înainte de a ajunge în poziția ideală.
 • Imaginea intitulată Utilizați un monopod Pasul 4
  4
  Închideți monopodul în parte și puneți baza într-o pungă de stabilizare. Dacă purtați o centură de sculă, puteți adăuga un suport pentru copii în față. Astfel, puteți folosi corpul pentru a stabiliza monopodul.
 • Metoda 2
  Când să folosiți monopodul  Imaginea intitulată Utilizați un monopod Pasul 5
  1
  Montați aparatul foto pe monopod pentru a reduce vibrațiile atunci când utilizați o lentilă lungă. Monopodul vă va ajuta să gestionați greutatea camerei atunci când aveți nevoie să o utilizați pentru perioade lungi de timp.
 • Imaginea intitulată Utilizați un monopod Pasul 6
  2
  Puteți utiliza monopodul atunci când nu aveți timp să montați un trepied. Dacă fotografiați un eveniment sportiv sau doriți să urmăriți animale sălbatice care ar putea fi speriate cu cel mai mic zgomot, monopodul este soluția cea mai rapidă și cea mai silențioasă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un monopod Pasul 7
  3
  Monopodul este ideal pentru fotografiere în condiții de lumină scăzută. Veți putea gestiona mai bine diafragma și obturatorul cu camera stabilizată de monopod, în comparație cu ceea ce ați face cu o mână liberă. Trepiedul, care păstrează complet camera, este o unealtă mai bună pentru fotografierea în aceste condiții
 • Imaginea intitulată Utilizați un monopod Pasul 8
  4
  Luați monopodul în locul trepiedului când știți că va trebui să lucrați în condiții de supraaglomerare. Monopodul ocupă mai puțin spațiu decât trepiedul.
 • Sfaturi

  • Unii vânători folosesc monopoduri pentru a stabiliza puștile care așteaptă jocul. Acestea sunt dispozitive mici, adesea folosite împreună cu bipedurile pe partea frontală a armei.
  • Atunci când alegeți un monopod, luați în considerare tipul de utilizare pe care îl așteptați. Un monopod în stilul unui băț de mers pe jos are numai un atașament șurub în partea de sus și un vârf de metal în partea de jos. Acesta din urmă este foarte ușor de transportat, dar are puține funcții. Un monopod bogat în caracteristici oferă opțiuni de poziționare și stabilitate mai multe, dar trebuie să îl transportați cu restul echipamentului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit