gtemata.com

Cum să trăiți în pace

Dacă umanitatea dorește să progreseze, învățăturile lui Gandhi sunt esențiale. El a trăit, a crezut el, a acționat și a fost inspirat de viziunea unei omeniri capabile să evolueze spre o lume a păcii și armoniei. - Dr. Martin Luther King, Jr.


Pacea nu este doar chestii hippie! A trăi în pace înseamnă a trăi în armonie cu voi, cu ceilalți și cu toate ființele simțitoare din jurul vostru. A trăi în pace este un proces care se desfășoară atât în ​​exterior, cât și în interior. Pe plan extern, trăirea în pace este un mod de viață care ne permite să ne respectăm și să ne iubim unii pe alții în detrimentul diferențelor noastre culturale, religioase și politice. Pe plan intern, trebuie să căutăm pacea în inimile și mințile noastre și să înțelegem că frica este impulsul spre violență. Dacă vom continua să ignorăm furia pe care o simțim, furtuna din afara noastră nu va fi niciodată plăcută.

Pe măsură ce căutați ceea ce este o existență pașnică pentru dvs. și încercați să manifestați idealurile unei vieți pașnice bazate pe ceea ce credeți și pe stilul vostru de viață, amintiți-vă că există niște hub-uri care se rotesc în jurul vieții pace care nu poate fi subestimată, cum ar fi non-violența, toleranța, moderarea în punctul lor de vedere și celebrarea miracolului vieții. Acest articol vă va oferi câteva sugestii pentru a vă ajuta să descoperiți călătoria voastră în pace, călătorii și un mod de viață care, la urma urmei, sunteți singurul responsabil.

paşi

Imaginea intitulată 483861 1
1
Căutați iubire necondiționată, nu controlați pe alții. Opriți să vă exersați puterea asupra altora și rezultatele vieții voastre reprezintă primul și cel mai mare pas pentru a trăi în pace. Încercarea de a controla oamenii se învârte în jurul valorii de dorința de a vă impune voința și realitatea asupra altora fără a încerca chiar să înțeleagă punctul lor de vedere. În relații, abordarea manipulativă vă va ține în conflict cu ceilalți. Înlocuirea dorinței de a controla cu o abordare largă, bazată pe iubirea pentru alții, totuși, salută deficiențele și diferențele lor, și aceasta este calea către o viață pașnică.
 • Gândiți-vă la pacea înaintea puterii. Gandhi a spus că puterea bazată pe iubire este de o mie de ori mai eficientă și mai permanentă decât cea obținută prin amenințările de pedeapsă. Dacă ați învățat "verifica" altele prin comportamente, acțiuni și atitudini amenințătoare, acești oameni supuși puterii voastre vor răspunde din cauza constrângerii, nu pentru respectul sau afecțiunea cultivată față de voi. Și acesta nu este un mod pașnic de viață.
 • Absoarbe abilitățile de negociere, rezolvarea conflictelor și comunicarea asertivă. Acestea sunt abilități de comunicare importante și constructive care vă ajută să evitați sau să gestionați eficient conflictele cu ceilalți. Nu toate conflictele pot fi evitate și nu toate conflictele sunt negative, cu condiția să știți cum să le gestionați cu abilitate. Dacă credeți că nu aveți suficientă capacitate pentru aceste forme de comunicare, citiți multe cărți despre modalități de îmbunătățire a acestora. Claritatea mesajului este întotdeauna vitală pentru a asigura pacea, deoarece conflictul provine din neînțelegeri.
 • Atunci când comunicați cu ceilalți, încercați să evitați ordonanțele, să faceți moralism, să solicitați, să amenințați sau să exersați excesiv oameni cu întrebări pentru a obține prea multe informații. Fiecare dintre aceste forme de comunicare va ridica conflictul cu cei care simt că încercați să îi controlați în loc să ne vorbească ca și cum ați fi la același nivel.
 • Începeți să aveți încredere că oamenii din jurul vostru ar putea trăi o viață bună dacă toate lucrurile ar fi aceleași pentru toată lumea. În acest sens, oferirea de consiliere poartă și tendințe manipulative atunci când folosiți sugestii pentru a interfera în viețile altora, în loc să vă oferim pur și simplu punctele de vedere fără a vă aștepta pe alții să acționeze asupra a ceea ce ați spus. Diplomatul suedez Dag Hammerskjold a spus odată: "Fără să știe întrebarea, era ușor pentru el să dea răspunsul". Când acordăm sfaturi altora, uneori greșim să presupunem că avem o înțelegere completă a problemelor cu care se confruntă, când, pentru a fi sincer, nu este în general cazul și ne împărtășim dificultățile prin experiența noastră. Este mult mai bine să respectați inteligența celeilalte persoane și să fiți acolo pentru ea, în loc să încercați să vă impuneți experiența ca și cum ar fi răspunsul potrivit pentru oricine. În acest fel, veți cultiva pacea, nu resentimentul, respectul, nu trivializarea punctului de vedere și încrederea în inteligența voastră, fără a o insulte.
 • 2
  Moderați-vă credințele. Gândirea în termeni absoluți și oferirea de idei pentru anumite fără a lua în considerare opiniile și perspectivele celorlalți este o modalitate sigură de a trăi o viață fără pace. Acest tip de gândire extremistă duce de obicei la un comportament reactiv, nesăbuit și prea sigur, lipsit de avantajul reflecției și al deliberării. Deși acest lucru poate fi convenabil pentru că vă permite să acționați încrezător în certitudinile absolute, blochează alte realități din lume și vă poate duce cu ușurință să trăiți în conflict cu persoane care nu sunt de acord cu ideile dvs. Este o sarcină mai dificilă de a avea o minte deschisă și de a fi gata să vă revizuiți înțelegerile, dar este mult mai plină de satisfacții, deoarece veți maturiza și veți trăi în armonie cu cei din jurul vostru.
 • Moderați-vă convingerile absolute, încercând să fiți întotdeauna gata să puneți întrebări și să reflectați. Acceptați că credințele, credința, patimile și opiniile voastre sunt printre alte convingeri, credințe, pasiuni și opinii în lume. Urmați o etică a moderației care prețuiește demnitatea și valoarea umană - urmați singurul adevăr absolut sau tratați-i pe ceilalți cum doriți să vă trateze (regula de aur).
 • Găsiți o varietate de lucruri de făcut în viața dvs. dacă simțiți că vă alunecați în poziții ne-moderate față de ceilalți. Este dificil să fii puțin moderat dacă te implici în multe activități și vezi diferite tipuri de oameni care vin din diferite categorii de viață.
 • Creșteți simțul umorului. Umorul oferă un farmec dezarmant celui care iubește pacea - unii fanatici nu glumesc niciodată pentru că sunt prea ocupați, luându-și singuri pe ei înșiși și cauza lor prea în serios. Umorul vă permite să vă relaxați tensiunea și să descoperiți tendințele represive ale gândirii extremiste.
 • Imaginea intitulată 483861 3
  3
  Fii tolerant. Toleranța în tot ceea ce credeți și faceți va marca o mare diferență în viața voastră și în viața celor din jurul vostru. Toleranța față de alții presupune aprecierea diversității, pluralitatea societății moderne și dorința de a trăi și de a lăsa să trăiască. Când nu putem tolera credințele, căile de a fi și opiniile altora, ajungem pe teritoriul discriminării, al represiunii, al dezumanizării și, în cele din urmă, al violenței. Practicarea toleranței este centrul unei vieți petrecute în pace.
 • În loc să săriți la concluzii negative despre alte persoane, schimbați-vă perspectiva și lăsați-o să consolideze ceea ce ceilalți au bine. Dacă vă schimbați perspectiva asupra celorlalți, puteți începe să vă schimbați percepția despre ei înșiși. Pentru a da un exemplu, în loc să ia în considerare pe cineva prost sau incompetent, el începe să-l definească drept "inteligent", "eficient" și "treaz". Acest lucru îl va hrăni și îl va încuraja să trăiască cultivând părțile pozitive pe care le vedeți în el. Luând în considerare pe ceilalți ca ființe umane interesante, speciale și afectuoase sub firea lor, mânia și chinul lor pot face o mare schimbare spre bine.
 • Citiți cărți și articole pentru a obține mai multe idei despre cum să creați o toleranță mai mare în viața voastră.
 • 4
  Fii pașnic. Gandhi a spus: "Sunt multe cauze pentru care sunt dispus să mor, dar nici o cauză pentru care sunt dispus să ucid". O persoană pașnică nu folosește violența împotriva unei alte persoane sau a unui animal (ființe senzitive). Pe măsură ce lumea este plină de violență, alegeți să nu lăsați moartea și crimele să facă parte din filozofia vieții voastre.
 • Ori de câte ori o persoană încearcă să vă convingă de valabilitatea violenței, respectați ceea ce credeți și exprimați în mod politicos dezacordul dumneavoastră. Amintiți-vă că unii oameni vor încerca să vă provoace, insistând că slăbiți imaginea persoanelor implicate în situații de conflict "pentru un motiv justificat". Știți că nu este adevărat și că este o viziune distorsionată care acceptă conflicte care ucid oamenii sau le lasă orfani sau fără adăpost. Fostul Înalt Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Mary Robinson, a declarat: "Experiența mea cu acest conflict este că cei care sunt implicați vor chiar o zi de pace. Dorind cel puțin o zi de încetare a violenței este o indicație a faptului că a sosit momentul să se pună capăt războiului ". Ea întărește realitatea faptelor: violența nici măcar pe cei care sunt implicați în ea și pacea pentru întreaga rasă umană nu este o dorință valabilă de a fi protejată.
 • A fi pașnică înseamnă a fi capabil să acționați compasiune față de cei care sunt violenți. Chiar și criminali merită să știe cum funcționează compasiunea, chiar dacă, atunci când o societate încarnează, tortuează și permite violența în închisori și inimi, noi, cei care vă aparțin, sunt egali cu acești criminali. Încercați să demonstrați (nu numai să vă exprimați) principiile unei societăți loiale și loiale și, de aici, să reprezenta un bun exemplu.
 • Evitați filmele violente, știri despre violență și muzică marcate de ură sau versuri degradante.
 • Înconjurați-vă cu imagini, muzică și oameni pașnici.
 • Considerați serios convertirea la vegetarianism sau veganism pentru a vă hrăni în viitor. Pentru mulți iubitori de pace, violența împotriva animalelor nu duce la o viață pașnică. Știți bine cum sunt tratate animalele în ferme și în industriile farmaceutice și cum are loc vânătoarea. Citiți cât se poate de mult despre stilurile de viață vegetariene și vegane pentru a găsi pe cineva în care credeți că aveți deplina respectare a altor ființe simțitoare. În mod pașnic, aliniază înțelegerea pe care o obțineți din această cercetare cu modul dvs. de viață.
 • Image cu titlul 483861 5
  5
  Reflecta. Reflecția este importantă: multe răspunsuri grave și neplăcute sunt date deoarece nu ne gândim la toate problemele și la toate unghiurile. Desigur, uneori, o acțiune rapidă este esențială pentru a asigura siguranța, dar aceste momente nu justifică altă parte, atunci când, dacă ar fi reacționat cu grijă și respect, rezultatele ar fi mult mai bine pentru toți cei implicați.
 • Dacă cineva te doare din punct de vedere fizic sau emoțional, nu reacționezi cu furie sau violență. Opriți și gândiți-vă. Voi decideți să răspundeți pașnic.
 • Cereți altor persoane să se oprească și să le gândească și să le spună că furia și violența nu vor rezolva nimic. Doar spuneți "Nu faceți asta". Dacă refuză să se oprească, pleacă de la această situație.
 • Stop. Când simțiți că trebuie să răspundeți la ceva într-un mod care vă descrie furia, frustrarea sau iritarea, spuneți-vă "Stop". Depășiți-vă de situația care v-a condus la confuzie și la incapacitatea de a reflecta. Oferindu-vă spațiul potrivit, veți avea timp să depășiți sentimentele inițiale ale furiei și să le înlocuiți cu soluții grijulii, inclusiv non-răspuns.
 • Practicați ascultarea reflexivă. Limba vorbită este imprecisă, iar persoanele supuse stresului spun adeseori lucruri care maschează ceea ce vor spune de fapt. John Powell a spus: "Când ascultă cu adevărat, treceți dincolo de cuvinte, vedeți prin ele, pentru a găsi persoana pe care o dezveliți. Ascultarea este o sursă pentru a găsi comoara adevăratei esențe a persoanei, descoperită verbal și non-verbal ". Importanța ascultării reflectorizante pentru a trăi o viață liniștită vă impune să opriți analizarea oamenilor numai din perspectiva voastră și începeți să încercați să vă grăbiți în ceea ce spune interlocutorul dvs. și chiar vrea să spună. Acest lucru poate duce la o schimbare eficientă, în loc de a avea o reacție declanșată de ceea ce a făcut ascultatul dvs. să vă imaginați și să vă presupuneți.
 • Imaginea intitulată 483861 6
  6


  Căutați iertare, nu răzbunare. Care este legea unui ochi pentru un ochi? Pentru a avea mai mulți orbi. Este inutil și devine un cerc vicios, istoria ne-a învățat mai bine. Indiferent de locul unde trăim, ce religie am practica sau ce cultura cultivam, la sfârșitul zilei, toți suntem oameni, cu aceleași ambiții și aspirații de creștere a familiei noastre și de a trăi o viață plină. Diferențele noastre culturale, religioase și politice nu ar trebui să fie o scuză pentru a invoca conflicte care pot provoca numai tristețe și distrugeri pentru lumea noastră. Când te simți obligat să rănești o altă persoană pentru o infracțiune percepută de reputația ta sau pentru că simți că acțiunile tale merită o reacție destul de respingătoare, perpetuează furia, violența și durerea. Înlocuiți toate acestea cu iertare pentru a găsi calea vieții pașnice.
 • Trăiește în prezent, nu în trecut. A trăi asupra a ceea ce ar fi trebuit și a trăi suferințele din trecut va păstra vie părțile negative și va lăsa un conflict intern constant. Iertarea vă permite să trăiți în prezent, să priviți spre viitor și să lăsați puțin trecutul în urmă. Iertarea este victoria finală pentru că vă permite să vă bucurați din nou de viață, făcând pace cu trecutul.
 • Iertarea te ridică și te eliberează de resentimente. Iertarea se învârte în jurul învățării, învățând să facă față sentimentelor negative care apar ca urmare a unui act care te-a făcut supărat sau trist. Învață să recunoști aceste sentimente în loc să le îngropi. Și, în iertare, ea creează empatie cu cealaltă persoană, înțelegând ce a motivat-o - nu trebuie să vă simțiți mâncați de ceea ce a făcut, ci să o înțelegeți.
 • Încercați să înțelegeți că este o insultă să vă mascați mânia ca "apărarea onoarei altei persoane". Acest lucru face mai puțin autonom persoana pe care se presupune că apărarea, vorbind și reacția în locul lui (care, la rândul său, împinge-o să fie slabă) și este o scuză violentă pentru a repara o greșeală. Dacă onoarea unei alte persoane a fost compromisă, permiteți presupusei victime să spună ce crede (poate că nu evaluează situația în felul tău) și să caute soluționarea prin iertare și înțelegere mai bună.
 • Chiar dacă simt că nu este posibil să iertăm, nu există nici o scuză pentru violență. Mai degrabă, distanțează-te și fii mai bun decât această persoană.
 • 7
  Găsiți pacea interioară. Fără pace interioară, veți simți într-o stare constantă de conflict. Încercarea de a-ți umple viața cu lucruri materiale sau de a te îmbunătăți prin alpinism social, fără să te oprești chiar să-ți evaluezi valoarea interioară, te va face să fii mereu nefericită. Când ai nevoie de ceva și nu ai așa ceva, creezi o situație de conflict. Este ușor să uiți că ești recunoscător pentru ceea ce ai dacă nu faci altceva decât să te lupți pentru a-ți ridica bunurile, cariera, casa și viața ta. De asemenea, posedarea prea multor lucruri va crea conflicte și va împiedica posibilitatea de a trăi în pace pentru că veți fi întotdeauna la dispoziția nevoilor a ceea ce aveți, de la curățenie până la întreținere, de la asigurare la siguranță.
 • Trăiți într-un mod esențial și luați decizii conștiente cu privire la ceea ce vă îmbunătățește sau vă face viața mai frumoasă, aruncând în exces.
 • Când vă simțiți supărat, găsiți un loc liniștit pentru a opri, respirați adânc și relaxați-vă. Opriți televizorul, stereo sau computer. Întoarceți-vă la natură dacă este posibil sau faceți o plimbare lungă. Puneți muzică moale sau coborâți luminile. Odată ce veți găsi calm, ridicați-vă și continuați cu viața voastră.
 • Cel puțin o dată pe zi, petreceți 10 minute într-un loc liniștit, sub umbra unui copac sau în parc, oriunde puteți sta liniștit, fără distragere a atenției.
 • A trăi în pace este mai important decât să trăiești într-o situație de lipsă de violență. Încercați să cultivați pacea în toate zonele vieții, reducând stresul cât mai mult posibil. Dacă este posibil, evitați situațiile de înaltă tensiune, cum ar fi traficul, mulțimile mari etc.
 • Imaginea intitulată 483861 8
  8
  Trăiți trăind fericirea. Alegerea de a aprecia minunile lumii este un antidot la violență. Este greu să fie motivați să opteze din nou pentru violența împotriva lucrurilor pe care le vedeți dacă știți că ele sunt frumoase, miraculoase, surprinzătoare și pânză bogat de bucurie, într-adevăr, cea mai mare nenorocire provocate de război vine anihilarea de nevinovăție, frumusete și de fericire. Bucuria aduce pacea în existența voastră pentru că sunteți mereu pregătiți să vedeți ce au bine și pe alții și lumea și să vă mulțumiți pentru surprizele vieții.
 • Nu vă autosabitați dreptul de a fi fericit. Simțiți-vă nu merită fericire, vă faceți griji cu privire la modul în care sunt percepute de către alții, atunci când sunt fericiți și se tem de potențialul de tristețe care predomină atunci când fericirea se termină reprezintă tiparele de gândire negative care pot submina căutarea fericirii în viața lor.
 • Fă ceea ce-ți place. Viața nu este doar slujba ta. Deși profesia dvs. ar trebui să fie capabilă să vă asigure supraviețuirea, trebuie să îmbogățiți și alte aspecte ale vieții voastre. Thich Nhat Hanh are acest sfat pentru dvs.: "Nu trăiți cu o vocație dăunătoare omului și naturii. Nu investiți în companii care îi lipsesc pe alții de șansa lor de a trăi. Alegeți o vocație pentru a vă ajuta să vă realizați idealul de compasiune ". Voi decideți cum să aplicați sensul acestui gând și să căutați un loc de muncă care vă permite să trăiți o viață pașnică și durabilă.
 • 9
  Faceți parte din schimbarea pe care doriți să o vedeți în lume. Această teză nu se referă numai la cuvintele lui Gandhi, ci este o îndemnare reală. Și există numeroase metode proactive care vă pot ajuta să faceți parte din schimbarea pașnică pe care sperați să o vedeți în jurul dvs., inclusiv:
 • Schimbă-te. Violența începe cu acceptarea posibilității sale ca soluție și inevitabilitate. Prin urmare, este în tine că trebuie să oprești violența și să devii pașnic. Asigurându-vă că nu vă răniți ființele vii și trăiți în pace, mai întâi vă schimbați și apoi schimbați lumea.
 • Faceți parte din soluție. Fiți o persoană care iubește fiecare ființă umană pentru ceea ce este cu adevărat. Faceți-i pe oameni să se simtă confortabil în jurul tău și să permiți fiecăruia să se afirme când sunt cu tine. Veți face o mulțime de prieteni și veți câștiga respectul celor pe care îi aveți deja.
 • Alăturați-vă și participați la o zi de pace. Luați-vă un angajament online și în întreaga lume pentru a sărbători Ziua internațională a păcii a ONU, o sărbătoare anuală pentru a încuraja armistițiul și non-violența globală. Se desfășoară în fiecare an pe 21 septembrie.
 • Discutați cu alte persoane cum văd pacea. Distribuiți idei despre cum să creați o lume mai pașnică și modalități de a îmbrățișa diferențele fără a provoca conflicte. S-ar putea să vă interesați să filmați videoclipuri pentru a fi publicate online sau pentru a scrie povestiri, poezii sau articole despre importanța păcii pentru a le împărtăși cu toată lumea.
 • Faceți sacrificii pentru ai ajuta pe alții. Cea mai mare cauză nobilă este să-ți arăți dorința de a aduce pacea lumii prin sacrificii, nu prin folosirea celor care se opun opiniilor tale. Mahatma Gandhi și-a sacrificat firma de avocatură lucrativă în Durban, Africa de Sud, pentru a duce o viață simplă și pentru a împărtăși durerea oamenilor fără putere și celor nevoiași. Ea a cucerit inimile a milioane de oameni fără a conduce pe nimeni, doar cu puterea altruismului. Și tu poți aduce pacea lumii demonstrându-ți voința de a-ți sacrifica dorințele egoiste. Cuceriti inimile celorlalti subliniind faptul ca sunteti dispusi sa serviti pentru mai multe cauze decat voi. Cel puțin, ia în considerare voluntariatul.
 • Aduceți armonie în lume prin promovarea iubirii și a păcii pentru tot și pentru toată lumea. Deși se pare intimidant, ia în considerare modul în care Gandhi, un om fragil și docil de statură mică, a fost capabil să obțină rezultate de magnitudine incredibil, toate bazate pe convingerea fermă de a practica pace prin non-violență. Intrarea dvs. individuală contează.
 • 10
  Extindeți-vă înțelegerea păcii. Sunteți liberi să vă alegeți calea. Tot ce ați citit în acest articol este o serie de sugestii pure. Nu ar trebui să fie urmată ca și cum ar fi o dogmă, nu înseamnă să te impunem și nu neapărat pentru tine. În cele din urmă, trăirea în pace va depinde de conștiința voastră, de acțiunile dvs. zilnice bazate pe luptele și înțelegerile voastre, adunate din toate colțurile lumii, de la oamenii pe care i-ați întâlnit și ai întâlnit și de la conștiința și cunoștințele voastre. Continuați cu pace.
 • Continuați să învățați. Acest articol a atins suprafața unei nevoi foarte profunde, continue și personale a lumii. Învățați cât de mult posibil despre pace, mai ales citiți textele activiștilor și practicienilor, de la care puteți învăța multe. Distribuiți ceea ce ați învățat cu alții și răspândiți cunoștințele pașnice oriunde ați merge în viața voastră.
 • Sfaturi

  • Întotdeauna căutarea confirmării valorii tale în ceilalți nu este modul corect de a trăi - este, în realitate, o modalitate de a se conforma dorințelor lor și de a trăi o viață nerezolvată în mod constant. În schimb, acceptați-vă pentru ceea ce sunteți și trăiți cu totul viața, iubindu-vă pe voi înșivă și pe alții.
  • Acceptați faptul că unii oameni nu vă vor lăsa să-și îmbunătățească viața, pentru că nici nu le pot ușura viața. Ele trebuie privite cu compasiune, nu se teme sau urăsc, dar, în orice caz, nu trebuie să dansați la ritmul muzicii lor sau să le urmați. Fiți politicoși, fermi și buni la acest tip de oameni.
  • Dacă vă cer să faceți o disecție în clasă sau dacă sunteți un profesor și elevii dvs. trebuie să facă acest lucru, căutați alternative pentru această practică dăunătoare. Sunt atât de multe disponibile.

  Avertismente

  • Pacea cu orice preț te va conduce spre sclavie sau eliminare din mâna inamicului tău. Există oameni care urmează o ideologie bazată pe sisteme extrem de agresive militare sau totalitare. Este posibil să coexiste pașnic cu acești oameni, dar nu fără supraveghere fixă.
  • Cunoașteți bine valorile nutriționale ale alimentelor dacă decideți să urmați o dietă vegetariană sau vegană - acest tip de dietă necesită o anumită strategie de integrare a tuturor nutrienților necesari din surse de plante.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Cărți despre activiștii de pace
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit