gtemata.com

Cum se preîncălzește cuptorul

Înainte de a găti unele alimente în cuptor, va trebui să preîncălziți aparatul la o temperatură optimă. Deși este nevoie de doar câteva secunde pentru a porni cuptorul, este nevoie de câteva minute înainte de atingerea temperaturii dorite. Porniți aparatul în avans și așteptați să se încălzească "preîncălzire". Deoarece diferitele modele au diferite durate de încălzire, uneori chiar lungi, majoritatea rețetelor vor indica pornirea cuptorului înainte de a începe să gătească. Acest articol vă va arăta cum să preîncălziți un cuptor electric și de gaz.

paşi

Metoda 1

Cuptor electric
Imaginea intitulată Preîncălzirea unui cuptor Pasul 1
1
Pregătiți pentru a preîncălzi cuptorul înainte de a începe să preparați alimente. Majoritatea cuptoarelor electrice necesită 10-15 minute pentru a ajunge la temperatura corectă - între timp aveți posibilitatea de a urma instrucțiunile de rețetă pentru pregătirea vasului. Dacă este nevoie de mai mult de 15 minute pentru a lucra ingredientele, atunci puteți porni cuptorul la jumătatea timpului de pregătire.
 • Imaginea intitulată Preîncălzi un cuptor Pasul 2
  2
  Deschideți cuptorul și verificați dacă toate accesoriile au fost îndepărtate. Dacă păstrați obiecte în cuptor, cum ar fi tăvile de coacere, scoateți-le și lăsați-le deoparte.
 • Imaginea intitulată Preîncălzi un cuptor Pasul 3
  3
  Aranjați diferitele rafturi, dacă este necesar. Majoritatea rafturilor cuptorului sunt introduse în mijloc, dar uneori vasul pe care îl veți găti trebuie gătit la o anumită înălțime în interiorul aparatului. Consultați rețeta, scoateți raftul și puneți-l la înălțimea corectă. Pe pereții cuptorului trebuie să existe caneluri care să sprijine raftul.
 • Mâncărurile care trebuie să fie aurii și clare la suprafață, cum ar fi timbales și lasagna, sunt de obicei gătite în partea superioară a cuptorului.
 • Vasele, cum ar fi prăjiturile, biscuiții și cupcakes, trebuie să fie gătite pe raftul central, cu excepția cazului în care rețeta indică altceva.
 • Alimentele care trebuie să fie aurii și clare pe fund, cum ar fi pâinea și pâinea, trebuie așezate în partea inferioară a aparatului.
 • Imaginea intitulată Preîncălzirea unui cuptor Pasul 4
  4
  Porniți cuptorul și setați temperatura corectă. Pentru a afla ce este, consultați rețeta. Aceste informații sunt, în general, comunicate la începutul descrierii preparatului, în prima etapă. Pur și simplu apucați butonul, apăsați-l și rotiți-l până când marcajul de referință este la temperatura potrivită.
 • Dacă trebuie să prăjiți niște ingrediente, porniți cuptorul și rotiți selectorul de temperatură la scriere "grătar".
 • Imaginea intitulată Preîncălzirea unui cuptor Pasul 5
  5
  Așteptați ca aparatul să atingă temperatura dorită. Majoritatea modelelor moderne emit un semnal acustic când temperatura este corectă sau au dispozitive care permit citirea instantanee. Unele cuptoare au o lumină de avertizare care se aprinde când căldura atinge nivelul dorit - această lumină este localizată de obicei lângă termostat.
 • Majoritatea cuptoarelor au nevoie de 10-15 minute pentru a ajunge la temperatură.
 • Dacă aveți un model vechi, este posibil să nu aveți un termostat cu diferite temperaturi, ci doar un întrerupător pentru a opri și a porni aparatul. În acest caz, porniți cuptorul și așteptați 10-15 minute înainte de a introduce vasul.
 • Luați în considerare ideea utilizării unui termometru pentru cuptoare. Uneori temperatura internă nu corespunde exact cu cea stabilită pe termostat. Un termometru cuptor, poziționat în interior, vă permite să citiți cu precizie nivelul de căldură. Bazați-vă pe acest instrument în loc să așteptați ca lumina să apară sau cuptorul va emite un "beep".
 • Imaginea intitulată Preîncălzirea unui cuptor Pasul 6
  6
  Coaceți mâncarea și gătiți-o conform instrucțiunilor rețetei. Verificați dacă ușa este bine închisă, cu excepția cazului în care instrucțiunile pentru prepararea specifică indică altceva. Nu continuați să verificați procesul de gătire. De fiecare dată când deschideți ușa, lăsați căldura afară, dilatând astfel timpii.
 • Dacă ați decis să gătiți mai multe feluri de mâncare pe mai multe rafturi, dispersați diferitele tăvi și nu le aliniați vertical. În acest fel, aerul cald din interiorul cuptorului circulă și este distribuit mai uniform în jurul hranei.
 • Metoda 2

  Cuptor cu gaz
  Imaginea intitulată Preîncălzi un cuptor Pasul 7
  1
  Verificați dacă există o ventilație corespunzătoare. Cuptoarele cu gaz sunt alimentate de gaze și emit mai mult fum decât modelele electrice. Asigurați-vă că ventilația este suficientă prin deschiderea ferestrei.
 • Imaginea intitulată Preîncălzirea unui cuptor Pasul 8
  2
  Deschideți cuptorul și verificați dacă acesta nu conține nimic. Dacă sunteți obișnuit să depozitați obiecte, cum ar fi tăvile de coacere, trebuie să vă asigurați că le ștergeți înainte de ao porni.
 • Imaginea intitulată Preîncălzirea unui cuptor Pasul 9
  3
  Dacă este necesar, reglați înălțimea rafturilor. Unele rețete includ schimbarea poziției rafturilor pentru a asigura gătitul uniform al vesela. Consultați întotdeauna instrucțiunile și ajustați grila corespunzător. Pur și simplu trageți-l afară și introduceți-l în canelurile corecte pe care le găsiți pe pereții interiori ai cuptorului.
 • Mâncărurile care trebuie să fie aurii și clare la suprafață, cum ar fi timbales și lasagna, sunt de obicei gătite în partea superioară a cuptorului.
 • Vasele, cum ar fi prăjiturile, biscuiții și cupcakes, trebuie să fie gătite pe raftul central, cu excepția cazului în care rețeta indică altceva.
 • Alimentele care trebuie să fie aurii și clare pe fund, cum ar fi pâinea și pâinea, trebuie așezate în partea inferioară a aparatului.
 • Imaginea intitulată Preîncălzi un cuptor Pasul 10
  4


  Verificați dacă modelul dvs. se aprinde cu o flacără pilot sau o scânteie electrică. Aceasta determină modul de pornire a dispozitivului și setarea temperaturii. Majoritatea cuptoarelor vechi utilizează o flacără pilot, în timp ce cele noi au un sistem de aprindere electrică. Iată cum înțelegeți în ce grup aparține cuptorul dvs.:
 • În cazul în care cuptorul are o flacără pilot, atunci veți observa o mică flacără care arde în mod constant și care crește și scade în funcție de temperatură.
 • Dacă modelul dvs. are un dispozitiv de aprindere electrică, atunci nu veți vedea nici o flacără până când nu porniți cuptorul și nu setați temperatura.
 • Imaginea intitulată Preîncălzi un cuptor Pasul 11
  5
  În cazul flacării pilot, porniți cuptorul și setați temperatura dorită. Este posibil să trebuiască să apăsați ușor butonul înainte de ao roti.
 • Dacă cuptorul utilizează o scală de temperatură în grade Fahrenheit, va trebui să faceți conversia potrivită pentru a cunoaște centigrade-ul.
 • Uneori, flacăra pilot se stinge și trebuie să fie re-aprins înainte de a folosi cuptorul. Dacă se întâmplă acest lucru, verificați dacă termostatul este "de pe" și încercați să identificați poziția duzelor de flacără. Aprindeți un meci și apropiați duza - dacă lumina pilot se aprinde, scoateți potrivirea. Dacă nu obțineți rezultate, ridicați ușor temperatura.
 • Imaginea intitulată Preîncălziți un cuptor Pasul 12
  6
  Dacă aveți un model digital, apăsați butonul pentru a activa gratarul sau pentru a porni cuptorul, apoi setați temperatura. Utilizați tastele săgeți pentru a regla ultima. Odată ce ați ajustat nivelul de căldură, apăsați butonul "start". Veți observa că numerele de pe afișaj se vor schimba: este temperatura reală din interiorul cuptorului. Așteptați până ajunge la nivelul dorit.
 • Imaginea intitulată Preîncălzirea unui cuptor Pasul 13
  7
  Când cuptorul este la fel de fierbinte cum doriți, introduceți vasele în interior. Cuptoarele cu gaz se încălzesc mult mai repede decât cele electrice, așa că așteptați doar 5-10 minute.
 • Verificați dacă ușa este închisă strâns, cu excepția cazului în care rețeta indică altceva. Nu deschideți continuu cuptorul pentru a verifica mâncarea, deoarece veți lăsa căldura să iasă și să se dilueze timpul de gătire.
 • Dacă v-ați hotărât să gătiți multe feluri de mâncare pe rafturi diferite, nu puneți prea multe tăvi în partea inferioară - în acest caz, veți împiedica căldura să ajungă la mâncare care este mai sus.
 • Imaginea intitulată Preîncălzi un cuptor Pasul 14
  8
  Fiți foarte precaut dacă mirosi gaz. Dacă miroși metanul în timpul gătitului cu un cuptor de acest tip, ar putea fi o pierdere de combustibil. Opriți imediat cuptorul și nu utilizați orice dispozitiv electric, deoarece există un risc serios de explozie. Deschideți o fereastră și părăsiți casa. Apelați-vă la brigada de pompieri de la telefon sau de la telefonul unui vecin - nu utilizați telefonul mobil în interiorul casei.
 • Metoda 3

  Altitudine mare
  Imaginea intitulată Preîncălzi un cuptor Pasul 15
  1
  Țineți cont de altitudinea în care locuiți. Cota interferează cu timpul de gătit, cu temperatura și chiar cu ingredientele. Cele mai multe rețete nu sunt destinate pregătirii la altitudini mari și trebuie modificate. Dacă locuiți peste 915 m, atunci trebuie să adaptați rețeta.
 • Imaginea intitulată Preîncălziți un cuptor Pasul 16
  2
  Mărește temperatura. Când porniți cuptorul, trebuie să setați temperatura la un nivel mai ridicat decât cel indicat în rețetă. Dacă locuiți la 915 m sau mai mult, atunci trebuie să creșteți nivelul de căldură cu 9-14 ° C.
 • Dacă locuiți la o altitudine cuprinsă între 2134 și 2743 m, atunci luați în considerare creșterea timpilor de gătit.
 • Dacă gătiți peste 2743 m în altitudine, temperatura declarată de rețeta de 14 ° C crește. Imediat după coacerea alimentelor, reduceți temperatura conform instrucțiunilor din rețetă.
 • Imaginea intitulată Preîncălzirea unui cuptor Pasul 17
  3
  Reduceți timpul de gătire. Din moment ce ați ridicat cantitatea de căldură, vasele vor fi pregătite mai repede decât se așteptau. Reduceți timpul de gătire cu 1 minut la fiecare 6 minute indicat de rețetă.
 • De exemplu, dacă instrucțiunile arată un timp de gătire de 30 de minute, reduceți-l la 25.
 • Imaginea intitulată Preîncălzi un cuptor Pasul 18
  4
  Așezați alimentele în apropierea sursei de căldură. Cele mai multe cuptoare sunt mai calde, deci aici trebuie să puneți tigaia pentru a vă asigura că mâncarea este gătită corespunzător.
 • Sfaturi

  • Rețineți că fiecare model de cuptor este diferit și poate fi necesar să se adapteze timpul de preparare indicat de rețetă. Antena poate fi gata mai devreme sau mai târziu decât este descrisă în rețetă.
  • Asigurați-vă că ușa cuptorului este închisă bine. Nu o deschideți în timp ce gătiți alimente, altfel veți lăsa căldura și veți prelungi timpul de gătit.
  • Dacă aveți un cuptor electric, puteți utiliza un termometru pentru cuptoare. Căldura din interiorul cuptorului nu reflectă întotdeauna perfect valoarea stabilită pe termostato- pentru acest motiv, este în valoare de inserați un termometru și verificați citirea, mai degrabă decât să se bazeze pe lumina de avertizare sau se aude un bip.
  • Când gătiți pe mai multe rafturi, nu aliniați tăvile, ci lăsați-le din fază: în acest fel, aerul cald din interiorul cuptorului circulă uniform.

  Avertismente

  • În unele cazuri, preparatele nu trebuie gătite într-un cuptor fierbinte și pot fi arse în timp ce aparatul se încălzește. Verificați instrucțiunile de rețetă.
  • Este foarte important să preîncălziți cuptorul (de ex. Așteptați până ajunge la temperatura corectă). Dacă neglijați acest pas, alimentele pot rămâne parțial crude sau timpul de gătire se poate dilata. În plus, felul de mâncare ar putea fi gătit neuniform.
  • Dacă utilizați un cuptor cu gaz și simțiți miros de metan, atunci ar putea fi o pierdere de combustibil. Opriți imediat cuptorul și nu utilizați orice aparat, deoarece există un risc real de explozie. Deschideți ferestrele, ieșiți din casă și utilizați telefonul vecinilor sau telefonul mobil pentru a apela pompierii. Nu utilizați telefonul mobil în interiorul casei.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit