gtemata.com

Cum se utilizează un cuțit

Dacă sunteți începător în bucătărie, știți că învățarea cum să utilizați cuțitele și alegerea instrumentelor potrivite pentru fiecare sarcină este esențială pentru a obține mai multă experiență și pentru a vă simți mai confortabil în bucătărie. Aflați cum să alegeți cuțitul pentru fiecare utilizare, cum să îl manevrați și cum să-l păstrați în stare perfectă.

Dacă, în schimb, dacă sunteți interesat de alte utilizări ale cuțitului supraviețuirea, lansarea sau lupta, citiți legăturile respective.

paşi

Partea 1
Alegeți cuțitul potrivit

Imaginea intitulată Utilizați un cuțit Pasul 1
1
Cumpărați un cuțit bun multifuncțional. Dacă aveți spațiu disponibil numai pentru un cuțit, alegeți o bază care este potrivită pentru măcinare, feliere și efectuarea unei serii de tăieturi și incizii. Lama trebuie să fie de înaltă calitate și foarte versatilă. Chiar dacă restul echipamentului dvs. de bucătărie este ieftin și nu este ascuțit, un cuțit bun vă va permite să continuați să gătiți.
 • Nu există "cel mai bun cuțit" absolut sau perfectă. Dacă sunteți în căutarea unui set de cuțite, luați în considerare cumpărarea unei bucăți de calitate foarte bună, precum și a altor piese mai ieftine pentru a completa. Puteți realiza majoritatea lucrărilor de tăiere cu un cuțit de bază bun, de aproximativ 12,5 cm, cu o lamă triunghiulară din oțel inoxidabil sau alt material.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas cuțit 2
  2
  Utilizați cuțitul unui bucătar-șef pentru a tăia, tăia și tăia în cuburi. Cuțitele bucătarului se numesc și "cuțite de bucătărie", iar lamele lor sunt potrivite pentru sarcini grele. Pentru unii bucătari, cuțit de un mare bucatar este singurul instrument de care aveți nevoie în bucătărie, deoarece este capabil să fin felie de fructe, zdrobi usturoiul si se toaca ceapa.
 • Cuțitele de bucătărie sunt, de obicei, fabricate din ceramică, oțel inoxidabil sau policarbonat și există diferite modele. Cele occidentale sunt mai mari și mai potrivite pentru tăiere, în timp ce cele orientale și cele japoneze sunt oțel mai rezistent și mai rezistent.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuțit Pasul 3
  3
  Utilizați un cuț curbat pentru a coaja fructele și legumele. Acesta este un alt instrument clasic de bucătărie, mai mic și folosit pentru a coaja și felie legume și fructe. Nu este recomandat pentru tocare sau pentru alte utilizări grele în bucătărie.
 • Acest tip de lamă este deosebit de util pentru fructele proaspete, pentru tăierea unui măr, a unui fruct de pere sau de piatră.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuțit Pasul 4
  4
  Utilizați un cuțit de pâine pentru a tăia felii. Cuțitele cuțite sunt deosebit de utile pentru tăierea pâinii. Nu este nimic mai frustrant decât să gătești o pâine frumoasă și să o zdrobești cu un cuțit greșit în încercarea de ao tăia. Un cuțit zimțat este de asemenea excelent pentru tăierea fripturilor și a altor alimente. Este un instrument foarte util în bucătărie.
 • 5
  Alegeți cuțitele cu o greutate bună și sunt bine echilibrate. Un cuțit bun trebuie să aibă un anumit echilibru între greutatea lamei și coadă, partea din oțel a lamei care se potrivește în mâner. Verificați cu degetul centrul de greutate al cuțitului așezat chiar deasupra mânerului. Trebuie să vă simțiți atât de greu, încât este masa să faceți lucrul pentru voi.
 • Partea 2
  Utilizați cuțite de bucătărie

  1
  Aflați cum să îl păstrați în mod corect. Trebuie să luați mânerul ca și cum ați vrea să scuturați mâna cuiva. Când ridicați un cuțit, degetul arătător ar trebui să fie pe partea exterioară a lamei, pe partea plată, în timp ce celelalte trei degete trebuie să fie înfășurat în jurul mânerului imediat înainte de cuțitul. Ar trebui să fie, de asemenea, paralel cu corpul tău. Această prindere este numită "o pensetă" și este modalitatea corectă de a apuca cuțitul de bucătărie deoarece oferă o excelentă precizie de control și tăiere. Deoarece degetele se află aproape de lamă, o puteți gestiona și o puteți controla mai bine.
  • Când țineți cuțitul, vârful și lama trebuie să fie orientate în jos pentru o poziție sigură. Cuțitul trebuie să fie întotdeauna foarte ascuțit, așa încât întotdeauna să îl ocupați cu mare grijă.
  • Mulți bucătari neexperimentați, atunci când hapsân cuțitul, utilizați un „ciocan Jack“, cu toate cele patru degete înfășurat în jurul mânerului și cu un vârf drept, perpendicular pe corp. Nu trebuie să arați ca Jason, protagonistul "Vineri 13", când țineți un cuțit în mână.
 • 2
  Învățați să tăiați corect. Primul pas în a învăța cum să folosești un cuțit de bucătărie în mod corect este să știi cum să te desparți. Deși există câteva stiluri diferite, există încă câteva orientări de bază pe care începătorii le pot învăța rapid. Aflați cum să țineți în siguranță degetele care direcționează mișcările și să faceți tăieturi precise este esențială pentru siguranța în bucătărie.
 • În metoda care furnizează vârful tăieturii vârfului, aceasta nu iese niciodată de pe suprafața plăcii de tăiere. Trebuie să utilizați vârful drept punct de sprijin, ca un punct de sprijin pentru a ridica corpul lamei și apoi să-l coborâți prin împingerea fermă prin alimentele care urmează să fie tăiate.
 • In tehnica care ofera punctul de sprijin tăiat în încheietura mâinii, partea finală a lamei, cel mai aproape de punctul în care apuca, nu părăsește niciodată placa de tăiere și vârful este ridicat și coborât folosindu-l ca un știft să străpungă mâncarea. Această metodă este adesea folosită pentru a tăia ceapa și alte legume.
 • Nu bateți niciodată lama de pe placa de tăiere atunci când traversați hrana. Nu există niciun motiv pentru a face acest lucru, este periculos și răstoarnă firul.
 • 3
  Aflați cum să conduceți în mod corespunzător produsele alimentare spre cuțit. Luați lama cu mâna dominantă și îndoiți cealaltă ca o gheară, cu degetele curbate spre palmă. Antrenează-te cu un morcov sau o ceapă și puneți "gheara" deasupra lor. Așezați partea dreaptă a lamei pe articulațiile mâinii non-dominante, astfel încât acestea să nu se afle pe traseul marginii de tăiere. Ghidați alimentele la lamă cu "mâna cu gheare" și rotiți lama cu mâna care se taie.
 • Mulți bucătari preferă să arate cât de repede sunt în această tehnică. Pare periculos și extravagant. Deși este tehnica "corect" tăiere, au "ghidați degetele" atât de aproape de lamă fac unii bucătari nervi. Dimpotrivă, este o metodă mult mai sigură decât având degetele deschise și expuse, chiar dacă este nevoie de puțină practică pentru ao învăța. Fă ceea ce găsești cel mai confortabil și lucra încet până când devii expert.
 • 4
  Învață să taie în lungime. Tăierea legumelor alungite sau rotunde poate fi o sarcină periculoasă - de aceea încercăm întotdeauna să creăm mai întâi o suprafață plană și apoi să procedăm la prelucrare. "Decuparea de la cap până în picioare" înseamnă tăierea unei legume pe lungime pentru a crea o suprafață de lucru plană.
 • Cartofii, roșiile și alte legume rotunde ar trebui mai întâi să fie procesate în acest fel. Țineți mâncarea ferm și tăiați capetele. Aruncați aceste "tăieturi". Roșia este de obicei tăiată în jumătate de la o latură plană la cealaltă și apoi este tăiată sau împărțită în cuburi la fiecare jumătate.


 • 5
  Tăiați în cuburi dacă doriți bucăți de dimensiuni mari. Legumele tocate sunt reduse în mușcături, în timp ce cele tăiate în cuburi sunt bucăți mai mici, de obicei câteva centimetri pătrați. O bună prelucrare a cuburilor trebuie să fie uniformă și aceasta poate fi obținută cu inciziile inițiale și apoi să se procedeze la tăieturi perpendiculare.
 • Tăiați legumele în două direcții, la intervale regulate, apoi rotiți 90 ° pentru a le tăia complet pe întreaga grosime.
 • 6
  Legume de legume. Acest proces produce bucăți mici de legume care se dizolvă în oală atunci când sunt fierte. Usturoiul este adesea mărunțit. Pentru a continua, trebuie să reduceți mai întâi legumele în cuburi și apoi trebuie să tăiați cuburile de mai multe ori cu lama pentru al tăia cât mai mult posibil. Rezultatul ar trebui să fie mai aspru decât o pastă, dar mult mai mic decât cuburile.
 • 7
  Tăiați "chiffonade". Se taie cu ghiveci ierburile aromatice și alte legume cu frunze verzi. Această tehnică vă permite să tăiați legumele cu frunze și ierburile, în general, în bucăți mici uniforme. Se folosește pentru sigilii care conferă atingerea finală salatelor, supei și pastelor sau a preparatelor din carne. De obicei, legumele care se taie foarte des sunt mai frecvent spanacul și busuiocul. Tehnica este mult mai simplă decât sugerează numele francez de înaltă calitate.
 • Rulați fiecare frunză de legume foarte strâns și apoi tăiați-o la intervale regulate. Ca rezultat, veți obține câteva benzi frumoase de legume pe care le puteți folosi pentru a vă decora felurile de mâncare.
 • 8
  Tăiați legumele julienne pentru sigilii. Este una dintre cele mai avansate tăieri subțiri pe care le puteți învăța și este o modalitate foarte bună de a înfrumuseța aspectul unui vas sau de a-i da caracter. Dacă vă simțiți ambițioasă, introduceți tăietura de julienă între zona dvs. de îndemânare cu cuțitul. Cele mai potrivite legume sunt morcovii, sfecla, castraveții și tuberculii în general. Trebuie să fie destul de fermi pentru a fi lucrați în acest fel, probabil că va fi imposibil să tăiați o tomată în julienne.
 • Alimentele trebuie tăiate în bucăți groase de 3 mm și pe lungime. În acest fel, obțineți benzi subțiri lungi, mai mult sau mai puțin, ca distanța care separă niturile cuțitului.
 • Partea 3
  Făcând întreținerea cuțitului

  1
  Curățați cuțitele cu apă caldă și săpun. Curățați-le imediat după utilizare cu o cârpă curată pentru a îndepărta bucățile de alimente și alte resturi de la lamă. Cu cât cuțitul rămâne mai murdar și mai umed, cu atât se deteriorează mai mult. Este o practică bună ca lama să fie uscată și curată între utilizări.
  • Spălați cuțitele individual cu apă foarte fierbinte și săpun. Acordați o atenție deosebită, nu aruncați un cuțit de bucătărie mare în chiuvetă și apoi trebuie să mergeți și să-l aduceți. Cuțitele nu trebuie niciodată lăsate să se înmoaie pentru niciun motiv.
  • Nu spălați cuțitele de bucătărie în mașina de spălat vase, mai ales dacă mânerul este fabricat din lemn sau alt material care poate fi umezit cu apă.
 • 2
  Utilizați cotele și îngrijiți în mod regulat lamele. Aceasta înseamnă îndepărtarea crestăturilor, a frotiurilor metalice și șlefuirea lamei pentru recalibrarea unghiului firului. Acest lucru trebuie facut in mod regulat cu un ascutitor de otel la un unghi de 20 de grade. Dacă utilizați întotdeauna cuțitul pentru bucătărie, este bine să utilizați cuțitul pe lamă după fiecare utilizare sau cel mult la fiecare două.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas cuțit 16
  3
  Ascuțiți lama aproximativ o dată pe an. Un cuț tangent este un cuțit periculos. Lamele de bucătărie trebuie ascuțite cu o cotă la un unghi cuprins între 20 ° și 23 °. Puteți obține o ascuțire profesionistă, cheltuind câteva euro pentru fiecare cuțit și este cel mai bun lucru să păstrați lame de înaltă calitate. Ascuțiți întotdeauna cuțitul în aceeași direcție, aplicând o presiune constantă pe toată lungimea sa.
 • Dacă folosiți lama foarte des, ar fi mai bine să o fixați în mod regulat. Dacă tăiați morcovii în fiecare zi, ar trebui să puteți folosi în mod regulat cota, dar va trebui să o ascuțiți la fiecare două luni.
 • Un cuțit ascuțit ar trebui să poată tăia o foaie de hârtie fără efort. Dacă lama este rotită, riscul de alunecare pe legume este mult mai mare, deci este foarte important să lucrați numai cu cuțite ascuțite. Cei blonzi sunt încă destul de ascuțiți încât să-i rănească un deget, de aceea sunt mai periculoși.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuțit 17
  4
  Utilizați o placă de tăiere din plastic sau lemn. Tăierea pe un blat de granit sau ardezie este cea mai rapidă modalitate de a distruge atât cuțitele, cât și frumoasele suprafețe de lucru. Tăierea pe o bază din lemn sau plastic este cea mai bună precauție pentru a păstra lamele în stare bună.
 • Sfaturi

  • Învățați să vă ascuțiți cuțitele.
  • Amintiți-vă întotdeauna că cuțitele fără fir sunt periculoase.
  • Dacă sunteți capabil, utilizați un cuțit ascuțit pentru a fi mai rapid și nu vă faceți rău.

  Avertismente

  • Fiți foarte atent când folosiți cuțite ascuțite.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit