gtemata.com

Cum să utilizați o racletă de curățare a limbii

Curățarea limbii este o practică antică, o procedură de igienă și un ritual ayurvedic de purificare. Cercetarea științifică nu a ajuns la o concluzie clară cu privire la eficacitatea răzuire a limbii (și, în orice caz, această tehnică nu ar trebui niciodată să înlocuiască alte forme de igienă orală, cum ar fi periajele si folosirea atei dentare). Cu toate acestea, mulți oameni care suferă de "limba albă"

sau de halitoză sunt convinși de beneficiile medicale ale acestui obicei.

paşi

Partea 1
Înlăturați limba

Imaginea intitulată Utilizați o racletă pentru limbă Pasul 1
1
Deschide-ți gura. Trebuie să o deschideți cât mai mult posibil fără să vă simțiți inconfortabil. În acest fel, veți avea mai mult acces la limbă, iar procesul de curățare va fi mai ușor.
 • Imaginea intitulată Utilizați o racletă pentru limbă Pasul 2
  2
  Scoate-ți limba. Scopul dvs. este de a fi capabil să-l curățați confortabil, așa că încercați să-l scoateți din gură cât mai mult posibil.
 • Pune-l "ascuțit"altfel veți reduce suprafața expusă și veți face procesul mai puțin eficient.
 • Imaginea intitulată Utilizați o racletă a limbii Pasul 3
  3
  Luați un răzuitor. Luați-l de mâner și puneți-l pe spatele limbii. Adâncimea pe care o puteți obține depinde numai de cât de confortabil vă simțiți în această operație. Amintiți-vă că puteți curăța o suprafață mai mare dacă puteți aduce racleta înapoi foarte departe în cavitatea bucală. Dacă simțiți o senzație de gâdilă sau rectilinie, înseamnă că ați trecut prea departe.
 • După mai multe sesiuni de răsturnare, veți putea ajunge în zone mai profunde decât primele încercări.
 • Imaginea intitulată Utilizați o racletă pentru limbă Pasul 4
  4
  Începeți să răzuiți. Aplicați o presiune fermă asupra instrumentului și trageți-l din spate în fața limbii, într-o mișcare lentă, care curge. Marginea aspră a racletei va freca suprafața limbii și va îndepărta orice patină sau reziduuri.
 • În timpul acestei operații trebuie să aplicați o presiune fermă, dar fără a suferi dureri și mai ales fără a crea abraziune pe țesutul limbii. La primele încercări, este mai bine să greșești în mod implicit decât să acționezi prea puternic - poți crește puterea treptată până când ajungi la un nivel corect.
 • Nu deplasați răzuitorul înapoi, dar întotdeauna din interiorul gurii spre exterior. altfel "spalmeresti" reziduurile de pe limbă și va trebui să repetați toată lucrarea.
 • Imaginea intitulată Utilizați o racletă a limbii Pasul 5
  5
  Clătiți instrumentul după fiecare trecere. Răzuitorul împinge patina pe limbă și îl îndepărtează de la vârful fiecărui pasaj. Din acest motiv merită spălat după fiecare mișcare.
 • Imaginea intitulată Utilizați o racletă pentru limbă Pasul 6
  6
  Spală-o după ce termini. Clătiți-l sub apă de la robinet pentru a elimina reziduurile și urmele de saliva. Amintiți-vă că trebuie să-l păstrați uscat și curat într-un sertar sau cabinet de medicamente între utilizări.
 • Partea 2
  Alegeți racleta limbii

  Imaginea intitulată Utilizați o racletă pentru limbă Pasul 7
  1


  Evaluați dimensiunea limbii. Dacă a ta este mare și mare, racletele a "U" acestea sunt cele mai eficiente modele pentru a le curăța. Copiii și adulții cu o limbă mică ar trebui să aleagă cele în formă de "Y".
 • Imaginea intitulată Utilizați o racletă pentru limbă Pasul 8
  2
  Luați în considerare confortul. Dacă sunteți deosebit de susceptibili la vărsături, trebuie să aveți în vedere acest lucru atunci când alegeți instrumentul pentru curățarea limbii.
 • Unele persoane preferă o periuță de dinți specifică, care combină aceleași elemente ale unei periuțe de dinți și ale unei răzuitoare a limbii. Este un instrument mai restrâns decât modelele a "U", dar cu un profil mai înalt care poate fi încă enervant.
 • Ca regulă generală, puteți lua în considerare cât de adânc puteți pune periuța de dinți în gură. Dacă observați că este o problemă, atunci ar trebui să alegeți o răzuitoare a "Y". Este un model mai mic, cu părțile aplecate pentru a nu declanșa reflexia vărsării.
 • Imaginea intitulată Utilizați o racletă a limbii Pasul 9
  3
  Căutați un instrument eficient. Dacă sensibilitatea nu este o problemă primară pentru dvs., alegeți o răzuitoare cu mai multe suprafețe de curățare: în acest fel curățarea va fi mai rapidă. Aceste modele pot fi modelate "Y" și, în general, sunt echipate cu două "lame"- cu toate acestea, există și raclete mai înguste, cu patru sau cinci lame, care arată mai mult ca o periuță de dinți.
 • Imaginea intitulată Utilizați o racletă pentru limbă Pasul 10
  4
  Evaluați materialul. În general, răzuitoarele de limbă sunt fabricate din oțel inoxidabil, cupru sau plastic. Modelele metalice durează mai mult și le puteți dezinfecta periodic în apă clocotită. Materialele din plastic sunt mai ieftine și ar trebui înlocuite la fiecare 3-4 luni.
 • Partea 3
  Înțelegerea utilității rătăcirii limbii

  Imaginea intitulată Utilizați o racletă pentru limbă Pasul 11
  1
  Gândiți-vă la această practică ca parte a rutinei de igienă orală zilnică. Prin ea însăși, răzuirea limbii nu garantează o curățare perfectă a gurii. Cu toate acestea, acesta oferă avantajele sale în combinație cu utilizarea periuței de dinți și a atei dentare.
  • Halitoza este cauzată de bacterii care acționează asupra reziduurilor alimentare din gură. Aceste bacterii eliberează compușii volatili ai sulfului responsabili de mirosul rău. Prin înlăturarea limbii, îndepărtați particulele de hrană și bacteriile care se află pe suprafața sa și reduceți simptomele de halitoză cu 75%, cu 30% mai mult decât periajul dinților.
  • Patina pe limbă este un simptom comun cauzat de fumat, gură uscată și infecții de drojdie. Este neplacut din punct de vedere estetic și contribuie la halitoză. Printr-o astfel de acoperire, pacienții observă îmbunătățirea igienei orale și a confortului.
  • Cercetările indică faptul că această practică reduce și acumularea de plăci și cariile prin îndepărtarea particulelor alimentare din gură.
 • Imaginea intitulată Utilizați o racletă pentru limbă Pasul 12
  2
  Știți că răzuirea este capabilă să îmbunătățească simțul gustului. De asemenea, în acest caz, cercetarea științifică a demonstrat că curățenia limbii expune mugurii gustative și după două săptămâni de răzuire constantă, pacienții se confruntă cu o senzație crescută de gust. Aceste rezultate sunt mai evidente atunci când răzuirea face parte din procedurile normale de igienă orală.
 • Imaginea intitulată Utilizați o racletă pentru limbă Pasul 13
  3
  Evaluați posibilele beneficii ale acestei proceduri pe tractul digestiv. L `ayurveda, medicamentul holistic provenit din India antică, susține că i "reziduuri toxice" formate de bacterii și celule moarte care sunt depuse pe limbă au un efect negativ asupra sistemului digestiv.
 • Sfaturi

  • Când vă grăbiți, vă puteți limita la 3-4 pași și la sfârșit spălați atât gura cât și răzuitorul.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit