gtemata.com

Cum să fii recunoscător

Mama ta sau prietenul tău cel mai bun te acuză că ești o persoană nerecunoscătoare? Te simți în imposibilitatea de a aprecia frumusețea naturii și de a iubi mediul înconjurător? Ești obsedat de ceea ce nu ai, mai degrabă decât să te simți recunoscător pentru ceea ce ai? Dacă este așa, este timpul să înveți cum să fii o persoană mai recunoscătoare. Cum se face? Citiți și urmați pașii de articol.

paşi

Partea 1

Aceasta vă modifică perspectiva
Imagine cu denumirea Fii grațioasă Pasul 1
1
În fiecare duminică, creați o listă de recunoștință. Nu trebuie să așteptați o zi specială pentru a realiza toate lucrurile pentru care vă puteți fi recunoscători. În fiecare duminică, luați un notebook și relaxați-vă timp de 15 minute făcând o listă cu toate lucrurile pentru care vă simțiți recunoscători. Încercați să listați cât mai multe lucruri posibil și să nu scrieți niciodată mai puțin de zece, fie că sunt mici sau mari. De exemplu iubirea necondiționată a părinților mei sau imaginea care mi-a pictat un prieten pentru mine.
 • Provocați-vă. Săptămâna se gândește la cel puțin cincisprezece lucruri noi pentru care să fie recunoscător.
 • Scrierea lucrurilor pentru care simțiți recunoștință vă va permite să le apreciați în continuare.
 • Imagine cu denumirea Fii binevenit Pasul 2
  2
  Fii recunoscător pentru prieteniile tale. Mulți oameni sunt vinovați de a-și da prietenii de la sine înțeles. De-a lungul timpului s-ar putea să vă dați seama că prietenii dvs. sunt pur și simplu acolo unde sunt, precum și canapeaua din camera de zi. Dar nu este atât de dragă cititor wikiHow. Dacă îți dai prieteni prea mult timp, riscați să le pierdeți treptat. Deci, ori de câte ori vă petreceți timp cu un prieten, gândiți-vă cât de mult înseamnă această persoană pentru dvs., ce a făcut pentru a vă face fericiți și cât de norocos aveți să îl aveți în viața voastră.
 • Desigur, nimeni nu este perfect și unul dintre prietenii tăi te-ar putea dezamăgi în cazuri rare. Dar poate că nu ai fost mereu un prieten perfect, nu crezi?
 • Imagine cu denumirea Fii binevenit Pasul 3
  3
  Fii recunoscător pentru familia ta. Familia ta este un alt lucru pentru care ar trebui să fii recunoscător. Poate că părinții v-au arătat că ar trebui să fiți mai recunoscători. Asa ca ai timp sa-ti spui familiei cat de important este pentru tine si sa te ajute cu treburile tale zilnice. Dacă locuiți departe sau scrieți o scrisoare și asigurați-vă că oamenii care v-au crescut și care au crescut de partea voastră știu că ele sunt o parte fundamentală a vieții voastre.
 • Nu permiteți să treacă o zi fără ca familia să știe cât de important este pentru tine.
 • Dacă nu ați crescut într-o familie iubitoare, faceți tot ce puteți pentru al accepta. Cu siguranță acesta nu este tratat un lucru bun, dar dacă doriți să învățați cum să fie un mai recunoscător trebuie să se concentreze asupra celor care au fost în măsură să vă susțină și nu pe cei care au fost absenți sau dăunătoare.
 • Imagine cu denumirea Fii grațios Pasul 4
  4
  Fii recunoscător pentru sănătatea ta. Sănătatea este altceva din acele lucruri pe care prea mulți le dau pentru că sunt garantate și este altceva din acele lucruri pe care ar trebui să le gândiți la data viitoare când vă veți plânge nemulțumit. Desigur, vă puteți pierde telefonul sau puteți discuta cu cel mai bun prieten al tău, iar aceste lucruri nu-ți plac nimeni, dar le vei depăși și le vei rezolva destul de ușor. Ceea ce nu pot fi rezolvate la fel de ușor este o condiție fizică debilitante, care pot schimba cursul vieții tale, astfel încât, data viitoare când te simți ca întreaga lume, am avut-o cu tine, fii fericit să aibă un organism funcțional și sănătos.
 • Fiți recunoscători pentru aerul din plămâni, pentru claritatea în mintea voastră și pentru energia în pașii voștri. Mulți oameni nu sunt la fel de norocoși cum sunt, deși sunt totuși recunoscători pentru ceea ce au.
 • După ce te-ai speriat pentru prima dată de sănătatea ta, îți vei îmbunătăți în mod natural recunoștința. Din fericire, totuși, nu este nevoie să vă fie frică să fiți mai fericiți.
 • Imagine intitulată Fii binevoitor Pasul 5
  5
  Fii recunoscător pentru oportunitățile tale. Mulțumesc pentru toate aceste lucruri pe care le poți face. Aceasta poate include participarea la școală, muncă, petrecerea unei nopți cu prietenii sau cumpărarea unei noi haine care vă place foarte mult. Puteți include posibilitatea de a călători pentru a studia un subiect care vă fascinează în timp ce nu este complet practic. Probabil că sunteți capabili să faceți multe lucruri pe care alții nu le pot face nici măcar să viseze, așa că învățați să fiți recunoscători pentru toate oportunitățile pe care le aveți la dispoziție.
 • Cu siguranta exista si oameni care au mai multe oportunitati decat tine, insa asta nu inseamna ca trebuie sa te bucuri de plangeri sau de gelozie.
 • Imagine cu denumirea Be Grateful Step 6
  6
  Fiți recunoscători pentru natură. Natura este în jurul tău, chiar dacă trăiești în inima unei mari metropole. Ieșiți și mergeți la un parc public sau faceți o plimbare în jurul unui lac, vă simțiți recunoscător pentru toată frumusețea care vă înconjoară. Luați douăzeci de minute pe zi pentru a merge în aer liber și vă simțiți recunoscător pentru toate oportunitățile oferite.
 • Chiar și într-o zi gri și ploioasă puteți învăța să vă simțiți recunoscători pentru sunetul plăcut al ploii.
 • Imagine cu titlul Fii binevenit Pasul 7
  7
  Vedeți paharul pe jumătate plin. Dacă doriți să fiți o persoană recunoscătoare, trebuie să învățați să vedeți aspectele pozitive ale fiecărei situații. Nu vă mai plângeți și nu vă gândiți la ceea ce vă face fericiți în loc de ceea ce este între voi și fericirea voastră. Dacă doriți să simțiți un sentiment de recunoștință, trebuie să vă puteți stăpâni gândurile negative, formând trei gânduri pozitive pentru fiecare idee negativă.
 • Puneți lucrurile în perspectivă corectă. S-ar putea să vă simțiți în jos pentru că ați eșuat în sarcina matematică, dar vă reamintiți că nu sunteți pe trotuar. Amintiți-vă că există întotdeauna oameni ale căror probleme sunt mult mai rele decât ale voastre și se concentrează pe a fi pozitive și fericite pentru toate lucrurile pe care le aveți.
 • Imaginea intitulă Fii grațios pasul 8
  8
  Nu mai lua rolul de victimă. Oamenii nerecunoscători tind să învinovățească lumea pentru problemele lor, crezând că nimic rău nu se întâmplă la vina lor. Dacă doriți să fiți o persoană recunoscătoare, trebuie să vă opriți să vă gândiți că lumea, profesorii, șeful, prietenii sau familia ta sunt împotriva ta. Concentrați-vă asupra modului în care lumea vine la voi, făcând viața mai ușoară pentru dvs.
 • Luați controlul asupra vieții voastre. Nu te mai crede că ești victimă a circumstanțelor negative și te-ai concentrat pe tot ce ai în viață, ceea ce este în mod clar un fapt pozitiv.
 • Partea 2

  Modificați-vă interacțiunile
  Imagine cu titlul Fii grațios Pasul 9
  1
  De "mulțumesc" străinilor. Mulțumesc fetei care îți dă cafeaua la ora șase dimineața - probabil e la fel de obosită ca și tine, dar, ca tine, are nevoie de un cuvânt bun. Mulțumiți chelnerului sau agentului de vânzări. Mulțumesc acelei persoane care îți ține ușor ușa deschisă. Mulțumiți conducătorului auto pentru că vă aduc la destinație.
  • Nu numai că este politicos și politicos să-i mulțumiți oamenilor, este de asemenea capabil să vă îmbunătățească starea de spirit și să vă facă să vă simțiți recunoscători.
 • Imagine cu denumirea Fii grațios Pasul 10
  2
  Lăsați-i pe oameni să știe că vă place cât de recunoscător sunteți. Spunând mulțumiri străinilor poate fi mai ușor decât să spui oamenilor pe care îi iubești cel mai mult. Dacă vreți să fiți o persoană recunoscătoare, totuși, trebuie să puteți mulțumi prietenilor și familiei ori de câte ori primiți ajutor sau pur și simplu pentru că au fost alături de dumneavoastră în toți acești ani. Lăsați-i să știe cât de mult dragostea lor necondiționată și sprijinul lor constant au semnificație și înseamnă pentru tine.
 • Poate că nu vă place să vă simțiți vulnerabili, dar nu va fi atât de rău atunci când spuneți mulțumesc oamenilor pe care îi iubiți cu adevărat va deveni obișnuit.
 • Imagine cu denumirea Fii grațioasă 11


  3
  Scrie cărți de mulțumire. Nu-i păstrați în rezervă decât pentru șeful tău sau pentru secretarul tău - obții obiceiul de a le trimite oricând cineva te ajută cu adevărat. Ar putea fi un prieten pe care nu l-ați mai văzut de mult timp, dar care a fost de acord să vă găzduiască câteva zile sau un coleg de clasă care a petrecut mai multe ore pentru a vă explica un subiect dificil. Trimiteți un card de mulțumire pentru a vă exprima toată recunoștința.
 • Indiferent de bunătatea pe care o primiți, scrierea unei note de mulțumire nu numai că va face ca persoana care o primește să zâmbească, vă va face o persoană mai recunoscătoare, obligându-vă să vă exprimați recunoștința în cuvinte.
 • Imagine cu titlul Fii grațios pas 12
  4
  Ia plăcere să faci o favoare unui prieten. Cei nerecunoscători sunt cunoscuți a fi egoiști, dorința lor de a petrece timp cu cineva este strâns legată de posibilitatea de a profita de ea. Învățați să oferiți favoruri prietenilor chiar și atunci când nu sunt necesare. Poate că cineva are o zi foarte ocupată și ar avea nevoie de cineva care să-i aducă masa de prânz, sau mai simplu, un prieten are nevoie de un sfat atunci când aleg rochia de bal pentru bal. Oricare ar fi sarcina în cauză, să se ocupe de ea, vă veți simți recunoscători când primiți ajutor în schimb.
 • A face favoruri oamenilor vă va face mai puțin egoiste și vă va face să vă simțiți mai recunoscători la momentul potrivit.
 • Imagine cu titlul Fiți recunoscători Pasul 13
  5
  Nu te mai plânge pe Facebook. Acest pasaj este foarte simplu. Nu intri pe Facebook spunandu-i celor 500 de prieteni cat de groaznic a fost ziua ta. Evitați partajarea că ați fost în coada de trafic timp de 25 de minute sau ați pierdut telefonul pentru a treia oară. Nu pierdeți timpul cu ucigașii, ei vă fac imposibilă viața și nu vă plângeți de falsitatea oamenilor și de felul în care vă simțiți folosiți. Nu folosiți niciodată Facebook pentru a-ți exprima negativitatea.
 • Scrie comentariile stigmatizate pe Facebook în căutarea de sprijin și i Îmi place din oameni vă hrănesc doar negativitatea, inspirându-vă să aveți un comportament mai negativ.
 • Dacă simți cu adevărat nevoia de a împărtăși ceva personal cu prietenii tăi de pe Facebook, încearcă să fii pozitiv.
 • Imaginea intitulă Fii binevoitor Pasul 14
  6
  Fii drăguț cu bătrânii. Nu te gândești că vizitarea bunicilor tăi este o rutină neplăcută. Fiți recunoscători pentru prezența lor și pentru experiențele pe care le pot oferi, fiind conștienți de faptul că ei nu vor fi de partea voastră pentru totdeauna. Atâta timp cât vă puteți bucura de timpul prețios petrecut în compania lor, dacă sunteți atât de norocoși că le mai aveți la dispoziție. Dacă nu, fiți amabili cu membrii mai în vârstă ai familiei dvs. și arătați-i cât de mult îi prețuiți dragostea și înțelepciunea.
 • Și tu într-o zi vei fi un vechi prieten al meu. Chiar vrei ca nepotul tău să se uite la ceas în timp ce așteaptă să-i ajungă prietenii la mall?
 • Imagine cu denumirea Fii binevenit Pasul 15
  7
  Păstrați departe de gelozie. Gelozia este o caracteristică clasică a oamenilor nerecunoscători. Dacă nu vă simțiți recunoscători, sunteți îndemnați să vă comparați în mod constant cu alții, dorind să fiți diferit și să posedați băiatul, mașina, garderoba sau apariția unui prieten sau a unui străin. Dacă doriți să vă simțiți recunoscători, trebuie să opriți imediat jocul dăunător al comparațiilor, altfel niciodată nu veți fi mulțumiți de ceea ce aveți deja.
 • Amintiți-vă că este imposibil să vă comparați într-adevăr cu o altă persoană fără să cunoașteți întreaga poveste. Desigur, ați putea dori să aveți cât mai mulți bani ca cel mai bun prieten al tău, dar poate că nu știi că vrea să primească cât mai multă dragoste pe măsură ce primești.
 • Partea 3

  Practica Recunostinta
  Imagine cu titlul Fii grațios pasul 16
  1
  Oferiți-vă voluntar. A fi un voluntar în comunitatea dvs. este o altă modalitate de a vă arăta toată recunoștința față de tot ce ți-a dat lumea. Fie că vă decideți să contribuie la curățenia parcului de cartier, pentru a distribui mese calde la mai puțin norocoși, sau pentru a preda lectură pentru copii și adulți, vei deveni o persoană mai recunoscătoare dedică timp pentru cei care au nevoie de ea și apreciind „totul“ care trebuie să vă ofere.
  • Dacă vă place voluntariatul, puteți participa, de asemenea, la o excursie pentru a vă ajuta într-o țară străină. Vă va ajuta să vă schimbați cu adevărat perspectiva și vă veți face să vă simțiți și mai recunoscători.
 • Imagine cu denumirea Fii binevenit Pasul 17
  2
  Comunicați cu natura. Pur și simplu mergi în aer liber și mergi într-un parc pentru a sta într-un loc însorit te va ajuta să apreciezi tot ce ai în viață. Indiferent dacă mergeți la înot, meditați în parc, drumeți sau cățăriți pe munte, comunicând cu natura vă va arăta cât de temporară este viața ta și cât de important este să apreciezi lucrurile mici pe care ni le oferă. în fiecare zi.
 • Cu cât petreceți mai mult timp în aer liber, în afara pereților casei, vă veți simți mai recunoscători.
 • Imagine cu denumirea Fii bine primit 18
  3
  Practicati yoga. Yoga este practica recunoștinței. Pe măsură ce căutați echilibru în poziții și în timp ce respira in armonie cu corpul tau, va contribui la căutarea unei legături între minte și corp, care vă permite să aprecieze fiecare respirație, fiecare mișcare și fiecare persoană de lângă tine. Yoga vă va reaminti că lumea are ceea ce aveți nevoie și că aveți ceea ce aveți nevoie.
 • Obțineți obiceiul de a face yoga săptămânal, vă va ajuta să apreciați lucrurile mici și să nu vă simțiți nemulțumiți de viața voastră.
 • Yoga este inerentă de a fi generos și de a oferi lumii ceea ce aveți. Este o practică care vă garantează să deveniți mai puțin egoiste și mai recunoscători.
 • Imagine cu denumirea Fii grațios pasul 19
  4
  Faceți gesturi în instanță la întâmplare. Nu trebuie să-ți rezerve bunătatea decât membrilor familiei sau prietenilor apropiați. Ajutați-l pe un vecin să caute câinele pe care la pierdut. Ajutați-o pe o persoană care a răsturnat accidental o ceașcă de cafea fierbinte. Ajutați o persoană în vârstă să efectueze cumpărăturile până la domiciliu. Uneori aceste oportunități se vor prezenta, nu va mai fi nevoie să le căutați. Și când vin, cel mai bun lucru este să acționezi generos și apoi să te simți mai recunoscător pentru a fi parte din această lume.
 • Oferiți-vă obiectivul de a efectua la întâmplare cel puțin o acțiune în instanță în fiecare lună. Încercați apoi să rulați o dată pe săptămână. Crezi că o poți face în fiecare zi? Nu puteți ști până nu încercați.
 • Imagine cu denumirea Fii grațios pas 20
  5
  Acordați un cadou unui prieten fără un motiv anume. A face un cadou este o modalitate foarte bună de a practica recunoștința. Nu trebuie să așteptați ziua de naștere pentru a da un cadou care arată cineva cât de important este pentru tine. Dacă vedeți un cadru care vă place, adăugați o imagine care vă prezintă și vă dă o imagine. Dacă vedeți un obiect care ar putea face un prieten fericit să-l cumpere, chiar dacă o ocazie specială nu vine. Amintiți-vă că nu este prețul care contează, este gândul.
 • Obișnuința de a face mici cadouri neplanificate pentru a vă arăta afecțiunea pentru familie și prieteni este o modalitate foarte bună de a practica recunoștința.
 • Sfaturi

  • Mulțumiți pe cineva pe care-l aveți în jur, chiar și pentru cele mai mici gesturi care vă arată recunoștința (nu exagerați să nu deranjeze persoana).
  • Legi ale cărților, cum ar fi Parvana și Călătoria lui Parvana.
  • Încercați să nu pierdeți alimentele în timpul meselor.
  • Nu vă plângeți de lucrurile pe care le luați de la sine, cum ar fi școala, părinții de protecție etc.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit