gtemata.com

Cum să trăiți cu sindromul Asperger și să dezvoltați abilitățile sociale

Unii au spus că trăiesc cu sindromul Asperger este ca a fi născut pe planeta greșită, pentru că oamenii care au autism trebuie să învețe să trăiască cu tulburări neurotipici. Cine are sindromul Asperger prezintă o atenție puternică și un interes intens, în ciuda dificultăților de a interacționa cu alții. Acest articol vă va ajuta să socializați în mod corespunzător și să deveniți un excelent convergent.

paşi

Imagine intitulată Live With Asperger` class=
1
Consultați un psiholog, asistent social sau psihiatru pentru ajutor. Fiecare dintre ele vă poate ajuta să dezvoltați un program terapeutic util în viața de zi cu zi. Încercați să alegeți un profesionist specializat în autism, pentru a fi garantat că veți primi cea mai bună îngrijire.
 • Pentru a afla mai multe despre autism și terapii asociate, consultați site-urile web deținute de bloggerii cu autism.
 • Imagine intitulată Live With Asperger
  2
  Asigurați-vă că terapeutul este, de asemenea, informat despre alte complicații care afectează subiecții Asperger. De exemplu, dacă suferiți de depresie, spuneți terapeutului dvs. că vă poate ajuta.
 • De obicei, tulburări coexistente sunt anxietate, depresie, epilepsie, tulburări în „prelucrare senzoriale și problemele legate de sentimentele de furie. De asemenea, ar putea suferi de sindromul de stres post-traumatic în cazul copiilor a fost supus unui tratament abuziv. În cazul în care credeți pentru a avea una dintre aceste probleme, cereți un cec.
 • Imagine intitulată Live With Asperger` class=
  3
  Utilizați programul terapeutic pentru a dezvolta abilitățile sociale. Practicați conversația cu persoane din diferite situații sociale.
 • Imagine intitulată Live With Asperger
  4
  Identificați resursele utile pentru a învăța abilitățile sociale. Terapistul dvs. poate obține documente tipărite, dar există și cărți pe această temă și informații disponibile pe Internet. Găsiți resursele potrivite pentru dvs.
 • Multe emisiuni TV, în special desene animate, vă pot oferi câteva exemple de comportament social. De exemplu, în cazul în care doi oameni argumentând într-un episod, probabil, acestea ar putea învăța „importanța de a avea o comunicare clară. Uita-te la televizor și să încerce să reflecteze asupra a ceea ce a văzut la sfârșitul fiecărui episod.
 • Unii oameni cu autism împărtășesc sfaturi despre abilitățile sociale pe Internet. Site-urile web ca Realsocialskills.com vă pot învăța cum să interacționați și să vă autoprotecați.
 • Imagine intitulată Live With Asperger` class=
  5
  Aflați când este necesar să atingeți persoane. Practicați ceea ce ați învățat și încercați să urmați recomandările specialistului care vă urmează.
 • Imagine intitulată Live With Asperger
  6
  Aflați care aspecte ale sindromului Asperger te deranjează și încercați să le înconjurați.
 • Imagine intitulată Live With Asperger
  7
  Când vorbești cu oameni, interacționează cu ei. Încercați să urmați regula 30/70: vorbiți pentru 30% din conversație și ascultați 70%. Incercati sa nu ocupe mai mult de jumătate din dialog, monologuri cu mai mult de cinci minute (cu excepția cazului în partenerul dumneavoastră nu este cu adevărat cufundat în ceea ce spui, contactând întrebări legate de acest subiect). Lasă cealaltă persoană să determine ritmul conversației.
 • Imagine intitulată
  8
  Afișați interes pentru ceilalți. În felul acesta se vor simți apreciați și luați în considerare.
 • Când vă spun ce sunt numiți, repetați numele în minte. Folosește-o ulterior pentru a dovedi că-ți amintești.
 • Amintiți-vă de lucrurile pe care le preferă alții: hobby-uri, alimente, locuri frecventate și așa mai departe. Sunt idei excelente pentru a propune activități, a face conversații și idei de cadouri. De exemplu, dacă știți o femeie care îi place roboții, spuneți-i că tocmai ați auzit despre un nou dispozitiv de știri și vorbiți cu ea despre asta. Va fi bucuroasă să știe că ți-ai amintit.
 • Descoperiți lucrurile pe care le aveți în comun cu ceilalți și faceți-le să devină un subiect de discuție. De exemplu, probabil că ați fost în Germania ca interlocutor sau că sunteți amândoi pasionați de măiestrie.
 • Adnotați imediat zilele de naștere, aniversările și alte date importante. Adăugați-i în calendar pentru a afla când vor veni.
 • Ascultați cu atenție când vă vor vorbi. Stabiliți un contact vizual (sau priviți în direcția interlocutorului), dați din cap și puneți întrebări pentru a afla mai multe despre gândurile sale. Oamenii iubesc acest tip de comportament.


 • Imagine intitulată Live With Asperger` class=
  9
  Memorați comportamentul oamenilor atunci când sunt în dificultate. Cel trist se încruntă, întărește expresiile faciale pentru a ascunde durerea pe care o simte și evită contactul vizual. Puteți să vă trageți nasul sau să vă curățați discret ochii.
 • Adresați-vă unei persoane dacă se simt rău și ce puteți face pentru a le ajuta. Dacă strigă, dă-i o batistă.
 • Dacă ați tulburat pe cineva, cereți imediat scuze. Este mai bine să vă spuneți că sunteți o persoană cu autism și să explicați de ce ați făcut o greșeală, făcând clar că nu ați deranjat pe nimeni. Atunci fă-te să ierți: să-l îmbrățișezi, să-l duci la cină sau undeva amuzant, sau să desenezi ceva dulce.
 • Imagine intitulată Live With Asperger
  10
  Înscrieți-vă pentru o "asociație sau curs în care activitățile reflectă interesul dvs. special. În acest fel, puteți împărtăși pasiunile dvs. altor persoane.
 • Imagine intitulată Live With Asperger` class=
  11
  Nu vă fie teamă să vă extindeți interesele și să încercați noi activități. Cel mai probabil veți învăța să apreciați ceva nou și acest lucru vă va oferi noi oportunități de a vă întâlni cu oamenii și de a vă lărgi orizonturile.
 • Imagine intitulată Live With Asperger
  12
  Păstrați contactul cu ochii, fără a privi dacă puteți. Cel mai bun mod de a face contactul cu ochii este să vă uitați la cine vă este în fața ochiului stâng pentru o perioadă scurtă de timp și apoi treceți la ochiul drept.
 • Dacă aveți dificultăți în a vă contacta cu ochii, nu vă faceți griji. Este chiar bine dacă te uiți la nas, gură, păr, umeri, mâini sau în direcția în care este interlocutorul tău. Unii oameni cu autism preferă să se uite la umerii sau mâinile celor din fața lor, oprindu-se pe fețele lor din când în când. Cei mai mulți oameni nu-i pasă.
 • Dacă stați lângă cineva, contactul vizual devine mai puțin important.
 • Imagine intitulată Live With Asperger` class=
  13
  Rețineți că unele asociații oferă grupuri care oferă un sprijin special adulților cu autism. Vizitați site-uri precum Meetup, Craigslist și asociații pentru persoanele cu autism din zona dvs. pentru a vedea dacă există astfel de grupuri. În acest fel, veți avea un loc sigur de a vă face prieteni și de a învăța abilități sociale.
 • Imagine intitulată Live With Asperger
  14
  Luați în considerare intrarea într-o asociație condusă de persoane cu autism. Vă puteți întâlni pe alții care suferă de autism într-un mediu mai relaxat și să lucrați pentru includerea și acceptarea persoanelor cu autism. Oferindu-te ca voluntar, poți avea o experiență incredibil de constructivă.
 • Imagine intitulată Live With Asperger` class=
  15
  Nu fi tare pe tine însuți. Oricine face greșeli când este printre alții. Iertați-vă când faceți câteva gafele și amintiți-vă că nimeni nu vă investighează fiecare acțiune. Nu-ți face griji.
 • Sfaturi

  • Se poate întâmpla ca nu aduna întotdeauna starea de spirit a altora, așa că ar trebui să întrebați dacă sunt interesați sau dacă aveți timp pentru a asculta înainte de a sari într-o discuție pe subiectul preferat.
  • Este foarte important să înveți abilitățile de autoapărare. De vreme ce persoanele cu autism au încredere în mod natural și întotdeauna văd bine în altele, riscă să devină victime ale abuzului sau al agresiunii.
  • Evitați problemele personale: salariul, bunăstarea economică, dragostea și viața sexuală, greutatea, politica și alte subiecte sensibile. Ele vă pot supăra pe interlocutorul dvs., așa că nu vorbiți despre el, decât dacă persoana în fața voastră se va arăta.
  • Amintiți-vă de diferența dintre adevărurile care trebuie comunicate și adevărurile pe care trebuie să le păstrați pentru voi înșivă. De exemplu, dacă tatăl tău gătea un timal groaznic, e mai bine să nu spui deschis.
  • Când cineva vorbește despre o problemă din viața lui, el nu vrea să știe neapărat cum să o rezolve, chiar dacă ai răspuns. În schimb, întrebați-l cum se simte, ce a încercat sau ce gândește. Prin a pune câteva întrebări, veți comunica interesul dvs. și, în același timp, respectați abilitatea de a rezolva problemele pe cont propriu. Dacă doriți să oferiți sfaturi, întrebați mai întâi dacă doriți.

  Avertismente

  • În jurul dvs. veți găsi multe sfaturi greșite despre cum să dezvoltați abilități sociale. Amintiți-vă că doar pentru că cineva sugerează că faceți ceva nu înseamnă că este o idee bună. Dacă nu sunteți sigur de vreun sfat, discutați cu un prieten de încredere, cu un membru al familiei sau cu un consultant înainte de a-l urmați.
  • Aflați diferența dintre terapia utilă și terapia abuzivă. Dacă psihoterapeutul vă împiedică să aveți comportamente autostimulatoare, încurajându-vă să faceți lucruri care nu vă plac sau neplăcute, atunci probabil că ceva nu funcționează. Există o mulțime de informații pe internet pentru a apăra împotriva acestui tip de terapie.
  „>
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit