gtemata.com

Cum să trăim cu fibromyalgie sau o altă durere cronică

Durere. Rar nu încercați. Uneori, aproape că aveți sentimentul că o altă personalitate vă copleșește pe a voastră. Depresia și oboseala vin cu durere. Lumina de la capătul tunelului pare să fie mai departe și mai departe. Dar știți că este posibil să înveți să trăiești cu durere și să conduci o viață fericită, plină și plină de viață chiar și cu fibromialgie.

paşi

Imagine intitulată Live cu fibromialgie sau altă boală cronică Pasul 1
1
Faceți o promisiune personală. Exprimați-l într-un mod semnificativ pentru dvs. Fii hotărât să trăiești o viață plină și fericită - supraviețuirea nu este suficientă. Poate că va trebui să vă reînnoiți angajamentul în fiecare zi, dar faceți în fiecare zi cât mai productiv posibil - poate puteți face un lucru, dar faceți-o!
 • Imagine intitulată Live cu fibromialgie sau altă boală cronică Pasul 2
  2
  Cunoașteți și acceptați că veți avea zile rele, dar nu trebuie să renunțați și nu trebuie să vă simțiți învinși. Mâine nu va fi neapărat așa de rău, dar chiar dacă ar fi, fă ce poți, căuta frumusețea și succesul în fiecare zi și mergi mai departe.
 • Imagine intitulată Live cu fibromialgie sau altă boală cronică Pasul 3
  3
  Înțelegeți și sunteți de acord că este posibil să trebuiască să faceți unele schimbări semnificative în stilul tău de viață. Dacă nu vă angajați, veți cădea într-un comportament pasiv.
 • Imagine intitulată Live cu fibromialgie sau altă boală cronică Pasul 4
  4
  Utilizați TOATE resursele. Medicii, vindecătorii, medicamentele, modificările dietei * (consultați sfaturile), terapiile alternative, familia, prietenii, șefii, colegii. Toată lumea poate avea un rol proactiv în viața ta.
 • Imagine intitulată Live cu fibromialgie sau altă boală cronică Pas 5
  5
  Găsiți un grup bun de suport dacă nu aveți o familie / prieten care vă va încuraja să faceți ceea ce aveți nevoie, dacă nu puteți găsi motivația de a face acest lucru singur. * (vezi avertismentele).
 • Imagine intitulată Live cu fibromialgie sau altă boală cronică Pasul 6
  6
  Înțelegeți că este activ un termen relativ. În câteva zile veți putea să desfășurați mai multe activități decât altele, dar este responsabilitatea dvs. să profitați din plin de fiecare zi.
 • Imagine intitulată Live cu fibromialgie sau altă boală cronică Pasul 7
  7
  Faceți activitatea fizică în mod regulat. Exercitiul elibereaza endorfinele si promoveaza productia de neurotransmitatori. Poate fi o activitate simplă, cum ar fi o plimbare rapidă timp de 20 de minute, o lecție de yoga sau Tai Chi, aqua-sală de gimnastică, pilates de bază, orice ai de făcut. Ar trebui să aibă un impact redus și să nu se bazeze pe rezistența fizică. * (vezi sfaturi).
 • Imagine intitulată Live cu fibromialgie sau altă boală cronică Pasul 8
  8
  Aveți grijă să nu exagerezi zilele pozitive, pentru că în caz contrar riscați să plătiți consecințele mai târziu. Fiți în pace cu voi înșivă.
 • Imagine intitulată Live cu fibromyalgie sau altă boală cronică Pasul 9
  9
  Așteptați cel puțin 8 ore pe noapte. Dacă credeți că nu dormiți bine, informați-l pe medicul dumneavoastră. Există medicamente și / sau tratamente care vă pot ajuta. Un somn neîntrerupt și profund este necesar pentru reconstituirea neurotransmițătorilor și a altor elemente necesare care sunt utilizate în timpul zilei. * (vezi sfaturi).
 • Imagine intitulată Live cu fibromialgie sau altă boală cronică Pasul 10


  10
  Nu gândiți prea mult la ceea ce nu puteți face, concentrați-vă în schimb asupra lucrurilor pe care le puteți face. Dacă mâinile tale te rănesc sau sunt prea slabe pentru a deschide un borcan, găsește un instrument sau alt mod de ao face. Există întotdeauna alternative.
 • Imagine intitulată Live cu fibromialgie sau altă boală cronică Pasul 11
  11
  Luați timp să vă simțiți slab / obosiți / suferiți. Vă puteți simți mai puternic dacă știți că nu trebuie întotdeauna să fiți neapărat "în partea de sus". De asemenea, poate fi doar despre vegetație sau de a lua un pui de somn pentru o perioadă scurtă de timp.
 • Imagine intitulată Live cu fibromialgie sau altă boală cronică Pasul 12
  12
  Păstrați sentimentul de perspectivă. Unele lucruri tind să fie mai șocante decât sunt cu adevărat când vă simțiți foarte dureroase sau pur și simplu epuizate. Încearcă să faci un pas înapoi cu gândurile tale când simți așa. Nu vă concentrați asupra problemei, ci căutați soluția. Sau pur și simplu l-ați lăsat deoparte pentru o vreme și să se ocupe de ea mai târziu.
 • Imagine intitulată Live cu fibromyalgie sau altă boală cronică Pasul 13
  13
  Pretindeți până devine adevărat!"De asemenea, vă puteți simți foarte rău, dar zâmbiți și salutați pe toți cu entuziasm. Ei vă vor răspunde cu un zâmbet și poate chiar cu un râs plin de viață. Permite-te să râzi din nou, te face să te simți bine. Când unii oameni încep să te salute cu un zâmbet, te simți puțin mai bine. Cu cât vă veți descurca mai des așa, cu atât mai mult va deveni, atâta timp cât este o parte integrală a zilei voastre. (Funcționează cu adevărat dacă o faci.)
 • Imagine intitulată Live cu fibromyalgie sau altă boală cronică Pas 14
  14
  Reduceți nivelul stresului. Viața este făcută de tensiuni, știm, altfel ne-am găsi încă în zorii civilizației, fără a face vreun progres. Cu toate acestea, trebuie să învățați să o minimalizați. Tindem să ne stresăm cu ușurință * (vezi sfaturile). Deci, trebuie să învățați metode de relaxare, cum ar fi meditație, yoga, ascultarea muzicii relaxante, folosirea aromoterapiei etc.
 • Imagine intitulată Live cu fibromialgie sau altă boală cronică Pasul 15
  15
  Utilizați umorul ca un analgezic natural și antistres. Găsiți o modalitate de a insera umorul sănătos în ziua voastră. Cu cât râzi și mai zâmbi, cu atât mai mult corpul tău produce endorfine naturale și neurotransmițători sănătoși.
 • Imagine intitulată Live cu fibromialgie sau altă boală cronică Pasul 16
  16
  Aflați despre starea dvs. Adresați-vă medicilor, vindecătorilor, prietenilor, căutați pe site-uri web și grupuri de asistență. Cunoașterea este putere, iar puterea este controlul asupra propriei vieți. Acest control este diferența dintre viață și pur și simplu supraviețuitor. * (vezi avertismentele).
 • Imagine intitulată Live cu fibromialgie sau altă boală cronică Pasul 17
  17
  Informați-vă pe cei din jurul vostru. Dacă un pat prietenos pe umăr te face să treci prin durere, spune-i prietenilor și colegilor tale că preferi o îmbrățișare sau o bătălie de cinci sau doar o "hei, e drăguț să te văd!". Lăsați prietenii și colegii să știe că nu doriți ca ei să vă întrebe cum vă simțiți. Spuneți-le că apreciați că au grijă de voi, dar că nu doriți ca ei să se concentreze asupra acestui aspect al vieții voastre. * (vezi sfaturi).
 • Imagine intitulată Live cu fibromyalgie sau altă boală cronică Pasul 18
  18
  Găsiți ceva care vă poate inspira și vă poate ajuta să vă motivați când este necesar. Ar putea fi o melodie, o scurtă poezie, un citat, o combinație a acestora sau orice altceva care are sens pentru tine.
 • Sfaturi

  • Ochelarii de protecție pentru urechi și plasturile de ochi pot contribui, de asemenea, la menținerea ciclului de somn - totuși, acestea nu sunt fezabile pentru unii oameni (de exemplu, părinții copiilor mici). Persoanele care au întreruperi frecvente de somn datorate apneei de somn pot beneficia de anumite dispozitive pentru a ajuta respirația în timpul nopții.
  • Alegeți câteva persoane dispus să aibă grijă de tine când vă simțiți nevoia de a aerisi durerea / oboseala / incapacitatea de a realiza ceea ce vrei, etc .. Lăsați-i să știe că te întorci la ei atunci când simt nevoia. Dar face un efort conștient să apară rar, astfel încât să nu devină rutină.
  • Mulți oameni consideră că elimină anumite alimente din dieta lor ("declanșează alimente") și introducerea altora îi pot face să se simtă mai bine, să aibă mai multă energie și mai puțină durere.
  • Alimentele declanșatoare comune (Dar ține cont de faptul că nu toată lumea are aceleași reacții la anumite alimente), pentru a evita sau a elimina sunt: ​​porumb, sirop de porumb cu conținut mare de fructoză, zaharuri concentrate sau rafinate, faina rafinat (alb) și alte cereale rafinate, ardei, conservanti alimentari (cum ar fi în alimente pre-ambalate), grăsimi saturate și cofeină.
  • Alimente pentru a include in dieta sunt: ​​cereale integrale, cum ar fi orez / orz / grau, paste grâu și orez, produse din soia, fructe proaspete, ardei roșu și / sau galben, ulei de măsline, miere, ghimbir, rozmarin, cimbru și scorțișoară.
 • Activitatea fizică trebuie să se desfășoare în mod regulat, dacă nu în fiecare zi, cel puțin 3-5 zile pe săptămână.
 • Nu simți întotdeauna că vrei, mai ales dacă ești muncitor cu normă întreagă, părinte sau ambii. Dar trebuie să faci ce poți. Dacă puteți merge doar 10 minute astăzi, este mai bine decât nimic. Poate poți face 20 de minute mâine.
 • Găsiți un partener pentru a vă antrena. Cineva care vă poate ajuta să rămână motivat și are nevoie de stimulare.
 • Nu alegeți un partener care vă încurajează fără rezerve să vă raționalizați boala sau să găsiți scuze pentru că nu sunteți pregătit.
 • Cum vă generați propriul stres? De exemplu, nu puteți să vă ocupați de căsuța poștală deoarece există facturi restante pe care nu le puteți plăti deoarece durerea nu vă permite să lucrați. Deci, deveniți din ce în ce mai stresat atunci când primiți notificări și mementouri de plată. Vă simțiți din ce în ce mai inutil când ați putea afla că majoritatea companiilor de servicii, cabinete medicale, agenții etc. ar fi dispuși să vă ajute și să vă întâlnească, dacă doar v-ați explicat situația. Mulți ar renunța la interes și ar fi dispuși să întârzie plățile.
 • Contactați site-uri bine definite și credibile și să evalueze toate informațiile atent colectate înainte de integrarea sau inițierea unor noi regimuri de tratament.
 • Avertismente

  • Feriți-vă de site-urile web care promite tratamente miraculoase, mai ales dacă sunt "revoluționari", dacă au fost dezvoltați de unul "doctor" sau "vindecător", și dacă nu sunt susținute de mai multe studii din diferite surse.
  • Alegeți grupurile de asistență cu atenție. Multe dintre aceste grupuri de sprijin așa-numite de fapt, colectează plângerile oamenilor și sunt contraproductive pentru bunăstarea ta.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit