gtemata.com

Cum să câștigați temerile utilizând afișajul

Vizualizarea este o tehnică de relaxare în care sunt imaginate locuri plăcute sau scenarii. Există două modalități de bază pentru a vă depăși temerile utilizând această metodă. Îți poți imagina câștigarea fricii tale, care ar putea într-o bună zi să traducă într-un succes în viața reală sau să prezinți un scenariu relaxant în momentele în care te-ai panicat.

paşi

Partea 1
Vedeți succesul

Imaginea intitulată Depășiți-vă temerile prin vizualizare Pasul 1
1
Fii realist. Ecranul este foarte puternic. Reacția minții în fața unui scenariu imaginar este comparabilă cu reacția pe care o va avea la un succes sau un eșec în viața reală. Dacă intenționați să depășiți o teamă, încercați să vă imaginați că faceți acest lucru. Cu toate acestea, încercați să creați un scenariu realist. Gândiți-vă la câștigarea acesteia, alegând o soluție care ar putea funcționa.
 • Să presupunem că vă este frică să vorbiți în public și pentru muncă trebuie să organizați o conferință în timpul unui seminar. Evitați să vă imaginați intenția într-un discurs pasionat și magnolucent care se termină cu o ovație în picioare. Chiar dacă expunerea dvs. va fi în favoarea celor din jur, este puțin probabil să aibă o astfel de reacție.
 • Dimpotrivă, imaginați-vă că totul va avea loc în mod substanțial. Imaginați-vă că rămâne calm și concentrat în timp ce vă aflați în fața publicului, pentru a menține ritmul cardiac relativ stabil și pașnic, articulând cu atenție cuvintele sale și să răspundă la întrebările care le-ai cerut, fără prea multă ezitare.
 • Imaginea intitulată Depășiți-vă temerile prin vizualizare Pasul 2
  2
  Încercați să vizualizați treptat succesul. Dacă, prin ea însăși, ideea rezultatului final (de exemplu, legată de conferința în timpul unui seminar), vă îngrozeste groaznic, începe să vă descompune vizualizarea începând cu pregătirea. În acest fel, va fi mult mai ușor să vă imaginați că discursul dvs. va avea succes, deoarece veți fi depășit toți pașii pe care i-ați folosit pentru a vă pregăti și avea succes.
 • De exemplu, imaginați-vă finalizarea tuturor cercetărilor și organizarea notelor. Odată ce ați terminat acest pasaj în viața reală, la început vă imaginați că vă vorbiți discursul într-o cameră goală și apoi o faceți cu adevărat. Apoi, imaginați-vă că prezintă o relație convingătoare în fața unui prieten sau coleg ai încredere, cineva care te poate sprijini și de a vă oferi un aviz constructiv cu privire la punctele pe care le-ar putea angaja-te pentru a îmbunătăți discursul. Apoi continuați și faceți acest pas în viața reală. În cele din urmă, imaginați-vă o conferință strălucită la birou, cu una sau două zile înainte de data stabilită, dacă este posibil.
 • Folosind această metodă, veți progresa până când atingeți obiectivul final, sporind încrederea în tine în timp ce mergeți.
 • Imaginea intitulată Depășiți-vă temerile prin vizualizare Pasul 3
  3
  Vizualizați-vă succesul. Când trebuie să vă confruntați cu ceva care vă sperie, încercați să-l imaginați în mod regulat. Închideți ochii și imaginați-vă că faceți acest lucru. Înainte de a dormi seara, gândiți-vă timp de 10-15 minute pentru a vă depăși frica. Dacă faceți acest exercițiu în mod regulat, puteți deveni mai liniștiți chiar și în viața reală, venind să vorbiți mai calm în timpul întâlnirilor de afaceri regulate.
 • Chiar și în acest caz, ar fi mai bine să înceapă treptat, imaginându-se să comenteze în timpul unei întâlniri sau să susțină opiniile altcuiva. Odată ce ați făcut-o într-adevăr, gândiți-vă să vă imaginați ceva mai decisiv, cum ar fi recunoașterea a ceea ce au spus alții în timpul unei întâlniri, condensând-o într-una sau două propoziții, urmată de o întrebare. În acest fel, veți urma o evoluție care vă va duce la obiectivul principal de a participa calm și confident la întâlniri.
 • Alegeți un loc fără distragere. Fără zgomote externe, veți putea să vă concentrați mai ușor pe scena care vă va fi imaginată. Așezați-vă sau așezați-vă într-o poziție confortabilă. Trebuie să fiți sigur că nici o durere sau disconfort nu vă poate distrage atenția de la vizualizare. Închideți ochii și începeți să vă imaginați.
 • Unii oameni preferă să noteze ceea ce au văzut, înainte sau după exercițiu. Această metodă vă poate permite să setați detalii specifice și să vă imaginați un scenariu de succes mai complet.
 • Încercați să puneți muzică ușoară sau să aprindeți o lumânare. Dacă atmosfera se relaxează, acest exercițiu va fi mai puțin dificil. Asigurați-vă că respirați încet și în mod constant pe măsură ce vă imaginați succesul.
 • Imaginea intitulată Depășiți-vă temerile prin vizualizare Pasul 4
  4
  Du-te în detalii. Cu cât vizualizarea dvs. va fi mai detaliată, cu atât va fi mai bine. Atunci când scenariul imaginar va apărea în realitate, veți fi mai liniștiți dacă situația este foarte asemănătoare cu ceea ce ați crezut. Încercați să angajați toate simțurile: vederea, mirosul, auzul, atingerea și gustul.
 • Viziunea este probabil cea mai ușoară cale de implicare. Revenind la exemplul discursului care trebuie pronunțat în public, puteți vizualiza cu ușurință aspectul sălii de conferințe. De asemenea, aveți ocazia să găsiți câteva imagini ale locului în care vă aflați pe Internet, astfel încât să vă imaginați mai bine succesul.
 • Mirosul și gustul sunt puțin mai dificil de stimulat în anumite scenarii. Cu toate acestea, faceți tot ce este mai bun. De exemplu, într-o sală de conferințe ați putut mirosi detergenții utilizați pentru curățarea acesteia. Dacă sunteți obișnuiți să beți cafea înainte de a vorbi în public, vă puteți imagina gustul său în gură.
 • De asemenea, folosește auzul și atingerea. Încercați să simțiți coerența colilor de hârtie în mâinile tale, pe măsură ce le răsuciți. Ați auzit zgomotul oamenilor care tusesc, se deplasează scaune, se joacă cu telefoane mobile și chiar șoptesc aici și acolo.
 • Imaginea intitulată Depășiți-vă temerile prin vizualizare Pasul 5
  5
  Obțineți mementouri. Mulți oameni folosesc acest sistem pentru a ușura procesul de vizualizare. Pentru a face acest lucru, puteți plasa un buletin de bord în dormitorul în care să închideți imagini ale persoanelor care au reușit în ceea ce vă sperie cel mai mult. Ele vă pot motiva să vă depășiți temerile. De exemplu, dacă vă este frică de înălțime, puneți un poster pe pat care portretează pe cineva pe măsură ce urcă pe pietre.
 • Partea 2
  Combaterea anxietății cu vizualizarea

  Imaginea intitulată Depășiți-vă temerile prin vizualizare Pasul 6
  1


  Listează locurile care te liniștesc. Uneori, puteți utiliza vizualizarea pentru a vă putea liniști în timpul unei crize de anxietate și pentru a vă oferi o respirație minții. Gândiți-vă la un loc relaxant sau peisaj, închideți-vă ochii și imaginați-vă că sunteți acolo. Pentru început, ia în considerare o serie de locuri care inspiră seninătate.
  • Gândiți-vă la trecutul și la prezentul. Care sunt amintirile care te fac fericit? Există un loc sau un moment special care vă oferă fericire?
  • Pregătiți o listă cu cele mai relaxante locuri. Acestea variază de la o persoană la alta și pot fi vagi sau precise. De exemplu, vă puteți imagina că sunteți pe marginea unui lac. Cu toate acestea, vă puteți aminti de asemenea camera din casa bunicii, unde obișnuiai să iei un pui de somn când erai mic.
 • Imaginea intitulată Depășiți-vă temerile prin vizualizare Pasul 7
  2
  În primul rând, găsiți un mediu în care vă simțiți în largul tău. Înainte de a utiliza vizualizarea în momentele cele mai stresante, trebuie să practicați acasă pentru a înțelege cum funcționează această tehnică.
 • Găsiți un loc confortabil acasă, fără distragere atenție. Stai jos sau stai într-o poziție confortabilă. Dacă vă ajută, puneți niște muzică moale sau lumină câteva lumânări. Organizat pentru a face această experiență mai relaxantă.
 • Închide ochii. Veți avea mai puțin efort să vă concentrați asupra imaginilor mintale și nu veți fi distrași de mediul înconjurător.
 • Dacă aveți probleme la relaxare și la pornire, încercați să respirați adânc câteva. Inspirați prin nas și expirați folosind gura, direcționând aerul spre fundul abdomenului. În acest fel, veți putea să vă relaxați mintea și să vă concentrați asupra a ceea ce doriți să vă imaginați.
 • Imaginea intitulată Depășiți temerile prin vizualizare Pasul 8
  3
  Funcționează toate simțurile. Vizualizarea este mai puternică atunci când sunt implicate toate simțurile. Pe măsură ce vă relaxați mental, acordați atenție la tot ceea ce stimulează vederea, mirosul, atingerea, auzul și gustul.
 • Să presupunem că o imagine relaxantă este o zi de primăvară de-a lungul unui lac ce urmărește un grup de rațe de înot. În primul rând, cum este peisajul? Ce culoare este apa? Ce culoare sunt ratele? Cum sunt în jur frunzele copacilor? Unde vă aflați în acest scenariu? Sunteți pe o bancă din apropiere? Sau stând pe un pod care traversează un curs de apă?
 • Puneți celelalte simțuri în joc. Ce zgomote auziți? Imaginați-vă că apa curge ușor. Gândește-te la direcția rațelor care flutură. Ce miros îți face nasul în această zonă? De exemplu, există în apropiere niște copaci de liliac înfloriți? Poți mirosi noroi lângă lac?
 • Puteți gusta gustul aerului din gură? Percepeți gustul de praf amestecat cu umiditate cu fiecare respirație? Cum te simți fizic acum? Simți un sentiment plăcut de căldură în timp ce îți port că ai doar o jachetă de primăvară ușoară? Există vreo briză care vă lovește ușor pe față?
 • Imaginea intitulată Depășiți-vă temerile prin vizualizare Pasul 9
  4
  Utilizați vizualizarea în momente de frică. Când vă aflați într-o situație stresantă, închideți-vă ochii și începeți călătoria dvs. mentală. Dacă vă puteți imagina că sunteți undeva liniștiți și relaxați, veți începe să intrați într-o stare de relaxare fizică. Prin practicarea acestui exercițiu în mod regulat, vă puteți obișnui să reacționați calm în momente de stres sau teamă extreme.
 • Când sunteți pradă de teamă, corpul se pregătește să scape sau să lupte, ceea ce crește producția anumitor hormoni, cum ar fi adrenalina și cortizolul (cunoscuți sub numele de "hormon de stres"), crește tensiunea arterială și accelerează bătăile inimii.
 • Folosind vizualizarea pentru a vă liniști fizic și mental, activați o reacție de relaxare care determină creierul să trimită semnale și hormoni care pot calma corpul și mintea.
 • Mulți oameni cred că vizualizarea este o tehnică foarte eficientă de combatere a fricii în momentele cele mai grave. Dacă vă este frică de zbor, încercați să vă imaginați decolarea. Dacă nu puteți dormi din cauza unor gânduri stresante, utilizați vizualizarea înainte de a merge la culcare seara.
 • Partea 3
  Mergeți înainte

  Imaginea intitulată Depășiți-vă temerile prin vizualizare Pasul 10
  1
  Consultați un terapeut dacă este necesar. Oricine poate să se teamă din când în când. E normal. Cu toate acestea, dacă frica sau anxietatea este atât de puternică încât afectează viața de zi cu zi, puteți suferi de o tulburare de anxietate. Faceți o întâlnire cu un terapeut pentru a vă evalua disconfortul. Reluați-vă pe medicul dvs. pentru a ști care profesionist să vă contacteze. Dacă te duci la universitate, întreabă-ți universitatea dacă oferă studenților un serviciu de consiliere psihologică.
 • Imaginea intitulată Depășiți-vă temerile prin vizualizare Pasul 11
  2
  Fii răbdător. Vizualizarea este o tehnică și, ca toate tehnicile, necesită practică. Prima dată când încercați să depășiți temerile dvs. prin utilizarea vizualizării, nu veți obține rezultate foarte bune. Cu toate acestea, continuați să încercați și, eventual, situația se va îmbunătăți.
 • Practicați vizualizarea în mod regulat. Chiar și atunci când nu sunteți stresați, încercați să vă imaginați un scenariu relaxant care implică toate simțurile.
 • Vizionarea este una dintre multele moduri de relaxare. Nu se spune că funcționează cu toată lumea. Dacă credeți că este ineficient, chiar și după mai multe încercări, treceți la o altă tehnică. Puteți încerca meditația, yoga, respirația profundă și multe alte tehnici de relaxare.
 • Imaginea intitulată Depășiți-vă temerile prin vizualizare Pasul 12
  3
  Cunoașteți temerile voastre. Adesea, cele mai mari temeri sunt iraționale. Învățând să cunoașteți temerile dvs. și să înțelegeți că probabilitatea apariției anumitor evenimente este foarte scăzută, anxietatea poate fi uneori atenuată. De exemplu, dacă vă este frică de zbor, ar putea fi util să știți că probabilitatea de a fi implicată într-un accident avion letal este de 1 din 7 milioane.
 • Cu toate acestea, informațiile sunt riscul de agravare a anumitor temeri. De exemplu, dacă vă îngrijorați de sănătatea dumneavoastră și căutați simptome sau boli, anxietatea poate crește. Dacă observați că sunteți mai anxios atunci când vă înscrieți într-un subiect, nu mai căutați informații și nu vă concentrați asupra altceva.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit