gtemata.com

Cum să utilizați o baie publică într-un mod sigur

Utilizarea unei toalete publice poate fi o sarcină dificilă și mulți oameni ezită să se teamă de a intra în contact cu germenii și bacteriile. Toaletele publice sunt pline de diferite tipuri de bacterii periculoase, cum ar fi E. coli, salmonella, coliformi și viruși, cum ar fi rotavirusurile și răcelile. Cu toate acestea, aceste microorganisme nu supraviețuiesc mult timp în afara gazdei și nu sunt mai periculoase decât germenii pe care îi puteți găsi într-o casă normală. Deși nu toate toaletele publice sunt egale, iar unele sunt mai murdare decât altele, dacă sunteți în căutarea o toaletă curată și să respecte regulile de igienă bune, ar trebui să fie în măsură să evite contactul cu acești agenți patogeni.

paşi

Partea 1
Găsiți o Baie publică curată

Imaginea intitulată Folosiți cu siguranță o baie publică Pasul 1
1
Știți unde să găsiți cele mai curate toalete. Pentru a limita contactul cu germenii și bacteriile, trebuie să utilizați doar facilitățile disponibile în spitale și clădiri care sunt curățate în mod regulat. Clinicile și spitalele au, în general, băi mai curate, deoarece personalul utilizează adesea cantități mari de dezinfectanți.
 • Evitați cele ale aeroporturilor și avioanelor. Acestea sunt foarte mici, oamenii au probleme cu spălarea mâinilor, lăsând bacteriile pe suprafețe pe care nu le puteți evita să le atingeți atunci când mergeți la toaletă. Aeroporturile sunt foarte ocupate, iar băile lor nu sunt curățate suficient în raport cu numărul de utilizatori zilnici.
 • Imaginea intitulată Folosiți în siguranță o baie publică Pasul 2
  2
  Mergeți la primul compartiment. Oamenii tind să folosească una centrală sau ultima pentru a obține o intimitate puțin mai mică, deci ar trebui să alegeți primul care să limiteze expunerea la bacterii și germeni. Acest compartiment este probabil cel mai puțin folosit și cel mai curat în baie.
 • Imaginea intitulată Folosiți în siguranță o baie publică Pasul 3
  3
  Nu vă odihniți lucrurile pe podea. Un studiu a arătat că cea mai mare concentrație de germeni într-o baie publică este chiar pe această suprafață. A doua zonă cea mai contaminată este coșul de gunoi, împreună cu chiuvetele și robinetele. Evitați să atingeți agenții patogeni din toaletă prin agățarea sacului sau a stratului pe cârlig, în loc să le puneți pe pământ sau să le lăsați la un prieten în afara serviciilor.
 • Dacă există un cârlig pe partea interioară a ușii compartimentului, puteți închide punga la gât sau să dețină haina purtat în timp ce espleti nevoile Physiological- aceste soluții sunt cu siguranță mai igienice decât a pune obiecte pe podea.


 • Partea 2
  Prevenirea răspândirii germenilor și a bacteriilor

  Imaginea intitulată Folosiți în siguranță o baie publică Pasul 4
  1
  Nu vă fie teamă să stați pe toaletă. Contactul dintre piele și urină sau materii fecale nu este cu siguranță plăcut, dar nu reprezintă un pericol clar pentru sănătate. Există un risc mult mai mare de contaminare cu bacterii și germeni prin atingerea suprafețelor băii cu mâinile, dacă nu le spălați, mai degrabă decât prin pielea de jos.
  • Dacă utilizarea WC are implicații psihologice care te fac inconfortabil, poți rămâne suspendat deasupra tabletei sau folosești un scaun de toaletă de unică folosință. Cu toate acestea, ar trebui să evitați să atingeți mânerul pentru toaletă sau ușa compartimentului cu mâinile, deoarece puteți transmite cu ușurință microorganismele pe față și pe gură fără să-l realizați.
 • Imaginea intitulată Folosiți în siguranță o baie publică Pasul 5
  2
  Spală-ți mâinile după ce ai fost în baie. Poate părea evident, dar este esențial să le spălați întotdeauna cu atenție după ce ați folosit o toaletă publică. În acest fel, reduceți semnificativ riscul transferării bacteriilor sau a materiilor fecale din mâinile - care au intrat în contact cu suprafețele băii - la nivelul feței, gurii sau ochilor.
 • la spălați-vă bine mâinile, utilizați săpunul și frecați timp de 20 de secunde creând o spumă. Clătiți-l cu grijă și uscați-l cu un șervețel sau un prosop de hârtie prosoape electrice. Nu atingeți ușa de serviciu în timp ce plecați, deoarece mulți oameni nu au un obicei obișnuit de a-și dezinfecta mâinile și nu doriți să le contaminați cu bacteriile rămase pe mâner.
 • Imaginea intitulată Folosiți în siguranță o baie publică Pasul 6
  3
  Limitați contactul cu suprafețe, cum ar fi mânerele ușilor și chiuvetele. Ar trebui să încercați să minimalizați interacțiunea fizică cu aceste elemente pentru a evita contaminarea mâinilor - utilizați un dozator de săpun și robinete automate, dacă este posibil. Un prosop electric automat este o soluție bună pentru a evita atingerea distribuitorului de hârtie atunci când părăsiți serviciile.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit