gtemata.com

Cum să te comporți cu o persoană gelos

Poate fi dificil de a face cu o persoana geloasa, mai ales dacă intenționați să mențină contactul cu ea sau dacă este cineva care joacă un rol important în viața ta, ca un membru al familiei sau co-lucrător. Aflând cum te poți referi la cei care au manifestări de gelozie față de tine, vei reuși să stabilești o relație sănătoasă. Dacă partenerul dvs. tinde să se comporte așa, trebuie să aveți timpul necesar pentru rezolvarea corectă a problemelor legate de lipsa de încredere.

paşi

Metoda 1

Aflați să știți gelozia
1
Nu fi alarmat dacă cealaltă persoană vorbește sau se comportă prost atunci când este lângă dvs. Gelozia poate determina oamenii să formuleze gânduri negative despre ei înșiși și relațiile pe care le au, chiar dacă nu corespund realității. Dacă sunteți cu cineva gelos de tine, ar putea lua cuvintele și acțiunile tale într-un mod personal, chiar și atunci când acestea nu sunt îndreptate spre tine. De exemplu, dacă ați ieșit împreună, dar vă închideți ochii și doriți să vă întoarceți acasă devreme pentru că ați avut o zi plină, s-ar putea să aveți impresia că compania dvs. vă plictisește.
 • Nu intrați în defensivă ca răspuns la atitudinea negativă a partenerului dvs. Mai degrabă, explicați ce sa întâmplat cu dvs., probabil spunând: "Nu mă căscruci din cauza ta. Îmi place să merg cu dvs., dar sunt somnoros pentru că am fost forțat să mă trezesc la ora 5 dimineața să mă prezint într-o întâlnire de afaceri devreme".
 • 2
  Observați dacă observați numai lucrurile frumoase care vi se întâmplă, ignorând aspectele mai puțin fericite ale vieții voastre. Uneori oamenii cad în capcana geloziei, deoarece au dificultăți în a înțelege cât de complexă sunt viețile celorlalți. Se întâmplă deoarece sunt victime ale nesiguranței lor.
 • Dacă vă simțiți că de multe ori o persoană aduce tot norocul asta să se întâmple, și chiar pare să se simtă un sentiment de resentiment, îi amintesc că în viața ta, există multe alte părți din care cu siguranță nu este conștient.
 • Probabil că nu veți putea schimba punctul de vedere al unei persoane geloase, dar puteți începe să le spuneți toate dificultățile și provocările cu care vă confruntați în viață. De exemplu, ați putea spune: "Când eram la camping, m-am simțit atât de pierdut încât aproape că am decis să mă întorc acasă după prima zi".
 • 3
  Întrebați-vă dacă prietenul sau partenerul dvs. se simte amenințat sau nesigur în ceea ce privește relația dvs. Unii oameni au probleme cu gelozia, deoarece se tem că sunt lăsați în urmă. Această frică îi poate determina pe ceilalți să fie considerați o amenințare personală.
 • De exemplu, cei care sunt invidioși ai putea amplifica relațiile pe care le au cu alte persoane, pentru că ei au impresia că de obligațiuni este mai puțin puternică și această teamă hrănește gelozia spre tine. Din păcate, relațiile tale îl fac să se simtă amenințat, deși nu este același pentru tine și nici nu atingi ideea de a face comparații.
 • 4
  Realizați faptul că rețelele sociale pot agrava problema. Rețelele sociale, inclusiv Facebook, Twitter, Instagram și altele, pot face viața fiecăruia să pară perfectă. În general, utilizatorii publică imagini și considerații în cele mai frumoase momente ale acestora, lăsând deoparte toate dificultățile și temerile pe care trebuie să le facă față. La unii oameni acest lucru poate genera un sentiment de gelozie viziune destul de tare și distorsionat, din cauza pe care ei cred să știe personalitatea și viața ta, atunci când realitatea este destul de diferit.
 • Prin urmare, dacă credeți că a devenit o problemă, luați în considerare modificarea setărilor de confidențialitate ale profilurilor dvs. sociale.
 • 5
  Aflați când și cum să vă îndepărtați de o persoană gelos. Dacă înțelegeți ce declanșează gelozia față de dvs., schimbarea atitudinii dvs. ar putea îmbunătăți situația.
 • Dacă sunteți gelos atunci când auziți despre noua dvs. flacără, evitați să faceți comentarii despre relația voastră în prezența voastră. Nu le permiteți să vadă fotografiile pe care le-ați luat cu prietenul dvs. și pe care le-ați postat pe rețelele sociale. Nu ieși cu ambele în același timp.
 • Țineți minte că, totuși, ar trebui să găsiți o soluție la această problemă pentru a accepta noua dvs. dragoste, în loc să o păstrați ascunsă.
 • Uneori este mai bine să nu dai o mulțime de șir. Când o întâlnești, vorbește cu ea, dar fii scurt și du-te la subiect. S-ar putea să aveți un aspect pozitiv care vă privește și vă va concedia în curând. De exemplu, dacă este un coleg, încercați să spuneți: "Am auzit că telefonul tău către acel client a fost un mare succes. Păstrează-te, faci o treabă bună!".
 • Metoda 2

  Comunicați eficient
  1
  Spuneți celeilalte persoane cum vă simțiți. Când discutați cu un prieten care arată gelozie față de dvs., vă exprimați personal pentru a vă comunica sentimentele. Începeți prin a spune "Simt ..." și apoi descrieți starea de spirit în legătură cu un anumit gest sau discurs pe care la făcut.
  • De exemplu, ați putea spune: "Mă simt în dificultate atunci când vorbești prost despre prietenii mei, pentru că am impresia că vrei să fii considerat ca singura persoană în jurul căreia ar trebui să-și rotească toate relațiile".
  • Verbul "auzi" aceasta nu ar trebui să fie urmată sau modificată de alte elemente care vă pot distrage atenția de starea dumneavoastră de spirit. De exemplu, nu spuneți "Te simt". "Mă faci să mă simt" sau "Acest lucru mă face să mă simt". Sunt expresii care te privesc de paternitatea a ceea ce simți. De exemplu, propoziția "Mă face să mă simt inconfortabil" este mai degrabă generică și, în plus, riscă să atribuie responsabilitatea a ceea ce simți cu altcineva.
  • Iată câțiva termeni pe care le puteți utiliza pentru a transmite emoțiile afectate, nervos, speriat, confuz, plin de resentimente, nesigur, gol, furios, enervat, și așa mai departe. Dacă întâmpinați dificultăți în găsirea cuvintelor potrivite, încercați să citiți acest lucru articol.
 • 2
  Descrieți ce comportament te face nervos. Trebuie să menționați doar gesturile pe care le observi în persoana voastră gelosă și nu motivele care, în opinia dumneavoastră, stau la baza comportamentului său. Este cel mai bun mod de a rezolva o problemă de genul asta, deoarece vă permite să exprimați cu exactitate ceea ce simțiți, fără a învinge pe cei cu care vă confruntați.
 • De exemplu, dacă spui că ești cel mai bun prieten cu o atitudine care te face să te simți obligat să îți răspunzi declarația, răspunde: "Când repetă de mai multe ori în aceeași noapte, sunt cel mai bun prieten al tău, mă simt obligat să-ți spun același lucru". Nu spune: "Mă obligă să-ți spun că ești cel mai bun prieten al meu".
 • Când vorbim de comportamentul său, să evite cealaltă persoană pentru a lega etichete, generaliza excesiv, amenințătoare, nu moralismul, oferind ultimatumuri, interpreta ceea ce ei cred sau de a face presupuneri. De exemplu, nu spune: "Mă simt în dificultate când faci totul pentru a mă forța să te definez ca fiind cel mai bun prieten al meu". În acest fel riscați să faceți un proces de intenții, presupunând să știți ce este în mintea voastră.
 • Când vorbim de felul său de a face, dacă raportați anumite comportamente cu precizie, veți simți mai puțin ofensat și încărcat împotriva apariției în care a trebuit să le compare bazate pe presupuneri și ipoteze greu, ceea ce se întâmplă de multe ori, atunci când lupta.
 • 3


  Explicați modul în care acțiunile dvs. v-au influențat sau ce înseamnă comportamentul dvs. în ochii voștri. Clarificați de ce vă simțiți într-un anumit mod. De aceea, ar trebui să vă gândiți la modul în care vă gândiți la relația voastră, la ceea ce vă amintiți, simțiți, presupuneți și așteptați de la prietenia sau relația voastră în legătură cu manifestările sale de gelozie.
 • De exemplu, puteți explica ceea ce vă simțiți, spunând: "Sunt nerăbdător când mă întrebi dacă voi ieși împreună cu alți prieteni, pentru că îmi este frică să o luați rău dacă vă spun".
 • Alternativ, încercați să clarificați modul în care interpretați un anumit comportament. De exemplu, ați putea spune: "Sunt nerăbdător când mă întrebi de mai multe ori dacă prefer să merg cu un alt prieten în loc cu tine, pentru că percep din cuvintele tale că ne întrebi prietenia noastră".
 • Când dați explicațiile, evitați atribuirea responsabilității sentimentelor dvs. celeilalte persoane. De exemplu, nu spune: "Mă simt obligat să răspund la mesajele tale din cauza geloziei tale".
 • Metoda 3

  Găsirea de soluții pentru a gestiona gelozia în interiorul unui raport
  1
  Distingeți între forme de prevaricare și gelozie normală. Mai jos veți găsi câteva semne de avertizare care vă pot spune dacă relația dvs. se caracterizează prin atitudini preclinice. Ar trebui să căutați ajutor dacă cineva vă izolează, vă verifică sau vă arată semne evidente de gelozie puternică.
  • Vă împiedică să ieșiți, pentru că vă temeți că puteți întâlni pe altcineva.
  • Refuză-ți adesea prietenii și familia, pentru că dorește completă devotamentul tău.
  • Vă contactați frecvent, pentru că doriți să verificați ce faceți.
  • Te intrebi adesea despre ce faci.
  • Verificați telefonul mobil, istoricul browserului pe care îl utilizați, căsuța dvs. poștală și așa mai departe.
  • Dacă nu sunteți sigur de a fi victima unui abuz, sau dacă este altcineva, apelați 1522, numărul de utilitate publică, sponsorizat de Departamentul pentru Egalitatea de Șanse, care oferă o mai multe limbi de telefon de serviciu linie de asistență și disponibil 24 de ore la 24 de 365 de zile pe an, destinate victimelor tuturor formelor de violență. Este gratuit și confidențial și vă poate ajuta să înțelegeți dacă sunteți victima abuzului.
 • 2
  Invitați partenerul dvs. să vorbească cu dvs. Întreabă-l când și unde ar fi mai potrivit pentru el să aibă o confruntare. Dacă puteți, încercați să sugerați un loc liniștit, unde puteți vorbi liber fără distragere. Stați ori de câte ori aveți ocazia de a discuta și de a clarifica.
 • Asigurați-vă că televizorul este oprit și că telefoanele mobile, laptopul, tableta și alte dispozitive sunt în modul silențios sau sunt lăsate deoparte.
 • 3
  Exprimați deschis partenerului dvs. ce simțiți. Chiar și în această situație, vorbiți despre sentimentele voastre în prima persoană. Comunicați ce comportament vă deranjează și ce este starea ta de spirit.
 • În timp ce sunt dreptul de a exprima în prima persoană, atunci când analizează în mod specific manifestările sale de gelozie, ar fi de dorit, de asemenea, să se gândească la momentele în care ați văzut acest tip de comportament și consecințele, în opinia dumneavoastră, să se comporte în interiorul a relației tale. De exemplu, ați putea spune: "De când am avut un iubit gelos în trecut, am devenit nervos atunci când am citit mesajul dvs. întrebându-mă cu cine am fost".
 • 4
  Încercați să vă expuneți clar poziția. Când explicați motivele pentru care simțiți anumite sentimente, vă referiți la amintiri, așteptări, considerații, speranțe și interpretări care se referă la situație. Pentru a comunica în mod clar partenerului dvs. ce se întâmplă cu dvs., introduceți discursul folosind declarații precum "Mi-am imaginat ...". "Înțeleg că ..." sau "Am vrut ...".
 • De exemplu, "Aș fi preferat să mă avertizați despre sosirea ta, dar am avut impresia că nu ai încredere în mine". Evitați să generați un sentiment de vină în cealaltă parte pentru felul în care vă simțiți. De exemplu, nu spune: "Mă simt blocat din cauza geloziei tale".
 • 5
  Încercați să rezolvați problemele de încredere împreună. În practică, ambii trebuie să încercați în mod activ să vă bazați relația pe încredere reciprocă. În acest scop, raportați o problemă prezentă în raportul dvs. și analizați-o. Fiecare dintre voi ar trebui să explice ce reacție doriți să vedeți în cealaltă. Apoi, puteți determina cum să se comporte pentru a ridica situația și a rămâne calm.
 • De exemplu, o soluție eficientă ar putea fi să spui: "Te voi uita în ochi pentru câteva secunde când vorbesc cu o altă fată care să te anunțe că te iubesc". Evitați să faceți cereri nerealiste. De exemplu, imposibilitatea de a nu vorbi cu alte fete nu este o modalitate sănătoasă de a rezolva problema. Soluțiile trebuie să fie practice și realizabile.
 • 6
  Lucrează ca un cuplu pe abilitățile tale de comunicare. Când vă adresați geloziei sau problemelor din cadrul relației dvs., încercați o tehnică simplă care vă ajută să creșteți respectul și înțelegerea între voi.
 • Exprimați-vă fără să mergeți prea departe și încercați să înțelegeți ce simte cealaltă persoană. În cele din urmă, acordă importanță ceea ce spune și răspunde arătând că a înțeles discursul său.
 • Afișați simpatie atunci când vorbiți, spunând de exemplu: "Chiar v-am apreciat sinceritatea și faptul că mi-ați spus ce simțiți. Știu cât de greu e pentru tine".
 • Vă puteți arăta și înțelegerea prin raportarea a ceea ce a spus cealaltă persoană. De exemplu, dacă spuneți că sunteți speriat și vă simțiți gelos atunci când vorbiți cu ex, încercați să răspundeți astfel: "Am înțeles că nu te liniștește că am fost în prietenie cu fostul meu și m-am întrebat ce pot face pentru a te liniști".
 • Sfaturi

  • Încercați să rămâneți liniștiți cât mai mult posibil atunci când vă confruntați cu subiecte dificile, cum ar fi gelozia. Faceți tot ce este mai bun pentru a menține un ton calm și calm al vocii. Este ușor de cealaltă parte să se simtă atașat și să devină defensiv.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit