gtemata.com

Cum să te uiți la oamenii din ochi

Menținerea contactului cu ochii este mai dificilă decât ne putem imagina, dar ne putem îmbunătăți puțin și dezvoltăm abilități bune de comunicare în timpul relațiilor importante. Dacă vrei să fii un ascultător și un vorbitor mai bun și vrei să te uiți mai convingător, poți să practici să înveți să vezi oamenii în ochi în timpul conversațiilor, ca să poți face impresia potrivită.

paşi

Partea 1

Exersați conversațiile
Imaginea intitulată Uită-te pe oameni în ochi Pasul 1
1
Încearcă să te relaxezi cât mai mult posibil. Ca și în cazul tuturor lucrurilor, cu cât te gândești mai mult la ceea ce faci, cu atât mai mult îți dai seama de ea și cu cât te simți mai ciudat și mai inconfortabil. Nervozitatea ta poate fi interpretată ca o lipsă de onestitate și riscă să piardă teren în progresul pozitiv pe care l-ai făcut.
 • În general, cu cât interlocutorul dvs. este mai autoritar și mai intimidant, cu atât este mai greu să mențineți contactul vizual. Din păcate, acestea sunt adesea ocaziile când trebuie să arătați respectul maxim și abilitățile excelente de ascultare, deci este și mai important să vă relaxați.
 • Dacă mergeți la o conferință sau trebuie să faceți un interviu important, faceți mai întâi câteva exerciții de respirație pentru a vă recupera ritmul cardiac normal și pentru a încetini ritmul cardiac, pentru a îmbunătăți oxigenarea și, în consecință, pentru a vă relaxa. Puțini respirații largi și pline pot ajuta foarte mult să vă calmeze.
 • Imaginea intitulată Uită-te pe oameni în ochi Pasul 2
  2
  Concentrați-vă pe un ochi. În realitate, este dificil din punct de vedere fizic să țineți privirea fixată pe ambii ochi ai altei persoane. Este mai frecvent să vă concentrați pe unul sau un punct al feței, decât pe încercarea de a privi ambii ochi în același timp.
 • Dacă vă poate ajuta, încercați să vă mișcați privirea de la un ochi la altul, decât să vă concentrați pe unul. Concentrați-vă pe unul pentru aproximativ 10 secunde și apoi treceți la celălalt.
 • Imaginea intitulată Uită-te pe oameni în ochi Pasul 3
  3
  Găsiți un punct apropiat pe care să vă fixați privirea. Dacă vă uitați la podul nasului, o sprânceană sau chiar sub ochi va da iluzia de a privi în ochii interlocutorului fără a arăta un aer intimidant care ar putea fi creat cu un contact eficient cu ochii. Cealaltă persoană nu va putea să înțeleagă diferența și astfel va putea să se concentreze asupra celor mai importante aspecte ale conversației, cum ar fi abilitățile de ascultare pentru a fi un bun conversant.
 • Imaginea intitulată Uită-te pe oameni în ochi Pasul 4
  4
  Din când în când, te uiți departe, dai din cap sau trimite semnale de feedback atunci când asculți. Trebuie să te uiți departe din când în când, chiar și să te ajuți să faci alte lucruri, decât să te uiți departe pentru că nu te simți confortabil. Este bine să oprești contactul vizual când râzi sau când dai din cap și zâmbi. Acesta este un comportament natural care pune ambele în largul dvs., oferindu-vă, de asemenea, o modalitate de a lua o pauză.
 • Imaginea intitulată Uită-te pe oameni în ochi Pasul 5
  5
  Încercați să vă păstrați atenția în timp ce vorbiți și ascultați. Este important să urmăriți în timp ce ascultați, dar este mult mai dificil să vă mențineți contactul vizual dacă încercați să vă gândiți și la ceea ce să spuneți. Nu vă faceți griji dacă trebuie să priviți din când în când, dar încercați să vă păstrați fața și ochii întorși spre interlocutor în timp ce vorbiți.
 • Uneori se crede că ridicarea privinței în sus este un semn de minciună, în timp ce dacă te uiți în jos la tine, ar putea indica confuzie sau incertitudine. Din acest motiv, este de obicei cel mai bine să priviți drept înainte, chiar dacă vă simțiți incomod și nu puteți menține contactul. Uită-te la ureche, bărbie sau oriunde vrei, dar nu în sus sau în jos.
 • Partea 2

  Practică acasă
  Imaginea intitulată Uită-te pe oameni în ochi Pasul 6
  1
  Practicați-vă să vă amintiți să păstrați contactul vizual în conversații. Unul dintre aspectele cele mai importante este să nu uităm să privim oamenii în ochi. Dacă înclinația voastră naturală este de a privi în picioare, încercați să vă exersați atunci când sunteți singuri, astfel încât să devină natural și spontan să priviți fața interlocutorului. Puteți să vă antrenați în fața televizorului, în oglindă sau într-o varietate de alte moduri.
 • Imaginea intitulată Uită-te pe oameni în ochi Pasul 7
  2
  Practicați-vă în fața televizorului. Este una dintre cele mai ușoare căi de a te obișnui cu căutarea oamenilor în ochi. Concentrați-vă pe ochii personajelor de pe ecran și practicând încercarea de a păstra același aspect chiar și în timpul conversațiilor în viața reală.
 • Desigur, contactul vizual cu fețele la televizor este foarte diferit de cel cu oameni reali. Exercițiul în acest caz constă în practicarea dezvoltării abilității, nu a empatiei care poate fi cu un interlocutor pentru carne și oase.
 • Imaginea intitulată Uită-te pe oameni în ochi Pasul 8
  3
  Încercați să vizionați videoclipuri online. Dacă nu aveți un televizor, căutați pe YouTube și încercați să vedeți caracterele ecranului în ochi. Acest lucru vă poate ajuta să faceți contactul vizual mult mai real. Puteți găsi cu ușurință nenumărate videoclipuri gratuite online, care sunt o aproximare bună a ceea ce este un contact vizual în timpul unei conversații.
 • Imaginea intitulată Uită-te pe oameni în ochi Pasul 9
  4
  Încercați un chat video. Dacă aveți un prieten cu care doriți să vorbiți, conectați prin Skype sau utilizați un alt tip de chat video pentru a practica contactul vizual. Acest lucru este, în general, un pic mai ușor decât să trăiești, deoarece există un ecran de computer care te separă de interlocutor.
 • Imaginea intitulată Uită-te pe oameni în ochi Pasul 10
  5
  Practicați-vă privirea propriilor ochi reflectați în oglindă. Și în acest caz, evident, nu poate fi același lucru ca și un contact vizual cu o altă persoană, dar puteți practica concentrarea ochiului spre ochii pe care îl vedeți în fața voastră, în loc să-l răsturnați în altă parte. Este suficient cu câteva minute înainte sau după un duș în fiecare zi pentru a vă antrena să vă uitați la interlocutorul dvs. în conversații.


 • Imaginea intitulată Uită-te pe oameni în ochi Pasul 11
  6
  Aflați să vă prefaceți contactul vizual dacă aveți dificultăți extreme sau poate o tulburare care face imposibilă. Pentru persoanele cu autism, cei cu anxietate, de exemplu, ar putea fi într-adevăr o experiență teribilă. Nu sacrifica șansa de a avea o conversație plăcută.
 • Îndreptați-vă ochii spre o zonă apropiată de ochii interlocutorului - nas, gură sau bărbie;
 • Dacă observați că nu le arătați în ochi (foarte puțin probabil), pur și simplu spuneți că este dificil pentru dumneavoastră și că puteți asculta mai atent la ceea ce vă spun dacă nu trebuie să vă faceți griji cu privire la contactul vizual.
 • Imaginea intitulată Uită-te pe oameni în ochi Pasul 12
  7
  Nu te grăbi. În timpul conversațiilor, nu trebuie să mergeți dintr-o atitudine aproape intimidată la o privire bruscă de penetrare ca un fascicul laser. În realitate, acest lucru poate fi destul de derutant. Poate că deja păstrezi un anumit grad de contact vizual, dar dacă este un aspect pe care încă mai încerci să-l îmbunătățești, tratează-l încet.
 • Dacă în fiecare zi îți dai seama că faci un efort suplimentar pentru a-ți fixa ochii pe interlocutor în timpul unei conversații, poți considera acest lucru un succes. Nu este necesar să se angajeze în discuții exagerate de lungă durată, păstrând întotdeauna o privire asupra ochilor celeilalte persoane pentru a înțelege că faceți progrese.
 • Partea 3

  Dați impresia potrivită
  Imaginea intitulată Uită-te pe oameni în ochi Pasul 13
  1
  Antrenează-te în ascultarea activă și în alte moduri. În timpul conversației, dacă vă concentrați complet pe ceea ce spune persoana, vă puteți îngrijora și mai puțin de menținerea contactului vizual corespunzător. Captivitatea, repetarea unor părți importante ale conversației, folosirea limbajului corpului și manifestarea altor reacții care demonstrează ascultarea activă este la fel de importantă - dacă nu chiar mai mult - decât contactul cu ochii buni. În acest scop, este important ca:
  • Luați o postură proiectată înainte când stați;
  • Dai din cap pentru o lungă perioadă de timp;
  • Ascultați cu atenție și repetați informații importante;
  • Re-elaborați ceea ce se spune;
  • Nu așteptați să vi se vorbească rândul tău;
  • Răspundeți exact la ceea ce se spune.
 • Imaginea intitulată
  2
  Găsiți un echilibru corect. Când ascultați, ar trebui să priviți în ochii celuilalt persoană pentru aproximativ 80% din timp, iar în restul de 20% trebuie să luați pauze scurte și să dați din cap un pic mișcându-vă capul pentru a clarifica că ascultați. Fii calm și nu te gândi prea mult, să te asiguri că totul are loc în modul cel mai natural posibil.
 • Evitați setarea excesivă. Contactul vizual este bine, dar obiectivul ochiului ca și cum ați fi vrut să fulminați persoana poate fi, de asemenea, deranjant. Rămâi relaxat și nu ai o privință constantă. Doar gândiți-vă că doriți să aveți o conversație plăcută cu această persoană și nu va trebui să vă îngrijorați sau îngrijorați.
 • Imaginea intitulată Uită-te pe oameni în ochi Pasul 15
  3
  Arată un aspect magnetic. Încercați să nu vă uitați imediat când ceva vă atrage atenția. Dacă cineva te cheamă, nu te uita imediat, ai putea face ca persoana să creadă că găsește conversația plictisitoare. În schimb, încercați să ezitați puțin înainte de a vă îndrepta atenția asupra sursei de distragere a atenției.
 • Este o idee bună să te uiți momentan la cine te-a sunat și apoi să te întorci repede la interlocutorul tău. Amintiți-vă, totuși, dacă este o întrerupere din cauza problemelor importante, cum ar fi un pericol bruște sau aspecte prioritare, trebuie să vă acorzi atenție imediat.
 • Imaginea intitulată Uită-te pe oameni în ochi Pasul 16
  4
  Zâmbiți cu ochii. Relaxați-vă sprâncenele, altfel privirea dvs. poate părea suspicios sau intimidantă, chiar dacă încercați să vă reamintiți să priviți în ochii celuilalt. Încercați să vă țineți ochii deschiși cât mai mult posibil, evitând să îi distorsionați, pentru că ați putea determina cealaltă persoană să creadă că nu vă place ce spune el sau să se încruntă, pentru că ați putea comunica o anumită furie.
 • Plasați-vă în fața unei oglinzi și urmăriți-vă ochii pe măsură ce zâmbiți, pe măsură ce vă arătați o încruntare sau o grimasă. Puteți observa diferența în expresia ochilor? Practica arată un aspect zâmbitor, chiar dacă nu ești în mod necesar vesel.
 • Imaginea intitulată Uită-te pe oameni în ochi Pasul 17
  5
  Întotdeauna păstrați contactul vizual în timpul interviurilor de angajare. Contactul cu ochii și ascultarea activă sunt deosebit de importante atunci când faceți un interviu de angajare, dar și ori de câte ori doriți să comunicați atenția și respectul interlocutorului. Potențialii angajatori ar putea crede că ascundeți ceva sau nu sunteți sigur (ă) despre dvs., dacă aveți probleme cu privirea intervievatorului în ochi și puteți compromite posibilitatea de a fi angajat.
 • Imaginea intitulată
  6
  Păstrați contactul vizual în timpul evenimentelor romantice. Privind la cealaltă persoană în ochi arată interes și respect, ambii factori importanți dacă doriți să stabiliți o relație bună. Când sunteți cu cineva care vă interesează, încercați să mențineți cât mai mult posibil contactul vizual. Ochii, după cum știm, sunt fereastra sufletului.
 • Privind ochii celuilalt, este și o modalitate excelentă de a stabili interesul partenerului, chiar dacă nu trebuie să ajungeți la concluzii rapide. Dacă îți dai seama că partenerul are probleme în a privi în ochii tăi, ar putea însemna că nu poți să aștepți să ajungi acasă, dar ar putea fi și un semn de nervozitate, poate și pentru tine.
 • Imaginea intitulată Uită-te pe oameni în ochi Pasul 19
  7
  Priveste in ochii interlocutorului cand vreti sa afirmati o teza. Dacă discutați sau se angajează într-o dezbatere destul de aprinsă, puteți fi tentați să vă uitați. Dar acest lucru ar putea însemna o lipsă de încredere sau o dorință de a ocroti persoana cu care conversați și ambele sunt lucruri pe care trebuie să le evitați. Dacă aveți vreun dezacord, contactul vizual demonstrează securitatea și vă ajută să comunicați încrederea în faptul că ceea ce spuneți este adevărat.
 • Dacă cineva încearcă să vă intimideze, probabil că vrea să te uiți în altă parte. Faceți încercarea lui în zadar în ochii lui. Rămâi concentrat pe contactul vizual.
 • Sfaturi

  • Puteți practica imaginați fața unei persoane în timp ce vorbiți la telefon sau discutați online.
  • Dacă nu puteți păstra contactul vizual pentru că vă plictisiți, așteptați o pauză în conversație și apoi schimbați subiectul.
  • Contactul cu ochii scurt sau frecvent este mai puțin probabil să apară ofensator.
  • Puteți folosi întotdeauna o scuză politicoasă pentru a ieși din conversație: "Wow, nu mi-am dat seama că trecutul trecut - scuzați-mă, dar trebuie să plec pentru că am un alt angajament. A fost foarte frumos să vorbim cu voi!"
  • Imaginați-vă că sunteți o altă persoană care are deja încredere în gestionarea contactului vizual. Imaginați-vă cât de important este să vă asigurați că interlocutorul dvs. are același comportament.

  Avertismente

  • Daca crezi ca arati sprancene sau nas, aveți grijă să nu rătăcească privirea de pe alte părți ale feței, sau cealaltă persoană ar putea crede te holbezi la cosuri lor, pete, alunițe și așa mai departe.
  • Uită-te la cealaltă persoană în ochi, nu te uita la ea prea tare, pentru că ai putea face să creadă că ești un subiect ciudat sau chiar un stalker! Și nu uitați să arătați siguranța în tine!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit