gtemata.com

Cum să evaluezi stadiul relației tale

Aproape toate relațiile trec prin diferite faze, fiecare cu diferite provocări și particularități. Cu toate acestea, nu se spune că toate cuplurile se confruntă cu aceleași etape. Este posibil să aveți dificultăți în înțelegerea stadiului în care vă aflați, dar fiecare dintre ele vă oferă posibilitatea de a analiza gradul de compatibilitate și implicare a cuplului. Indiferent dacă vă confruntați cu o nouă relație, cultivând o relație mai serioasă sau luând un angajament pe termen lung, ar trebui să vă opriți pentru un moment pentru a evalua unde este cuplul dvs.

paşi

Metoda 1
Evaluați un nou raport

Image cu titlul Deal cu Teen Sarcina Pasul 18
1
Determinați dacă factorul de noutate este încă în viață. Primele etape ale unei relații se caracterizează prin infatuare și dorința de a fi mereu împreună. Evaluați dacă descoperiți în continuare partenerul dvs. în ceea ce privește gusturile, aversiunile, hobby-urile, interesele și ideile. Examinați dacă vă analizați personalitatea și obiceiurile pentru a determina gradul de compatibilitate. Trebuie să înțelegeți dacă vă simțiți suficient de confortabil pentru a continua să o participați. De exemplu, răspundeți la următoarele întrebări:
  • Partenerul tău este iubitor și deschis?
  • Este autoritar sau surre?
  • Tind să fii nefericit sau iritabil?
  • În general, compania dvs. este plăcută?
  • Imagine intitulată Figura dacă cineva îți place Pasul 1
    2
    Vedeți dacă vă concentrați asupra atracției fizice. Examinați dacă idealizați-o, dacă entuziasmul este puternic sau dacă vă gândiți adesea la sine. Dacă nu puteți găsi un defect, atunci sunteți încă în faza de infatuare. Probabil, când vedeți partenerul dvs., observați următoarele semne, tipice de atracție fizică:
  • Blush.
  • Mâinile se agită.
  • Aveți probleme de tahicardie.
  • Simti ca esti pe cale sa slabesti.
  • Image title Confort Cineva care a pierdut în Sibling Pasul 7
    3
    Observați dacă este foarte important să arătați întotdeauna bine. Întreabă-te dacă încerci să te comporți în cel mai bun mod, te vei apleca în spate, ca să o faci pe plac sau să încerci să o faci și să o trimiți. În acest caz, sunteți probabil încă în faza de infatuare, astfel încât să simțiți mai multă presiune pentru a impresiona și pentru a fi în acord cu ea. Veți fi atât de entuziasmați de atenția primită că veți încerca să faceți tot ce este mai bun pentru a nu face nici măcar o greșeală.
  • De exemplu, aveți mai mult timp să vă pregătiți pentru întâlniri, sunteți de acord să faceți activități care de obicei nu vă interesează, cumpărați sau purtați haine mai frumoase și petreceți mai mult timp cu partenerul dvs. sau cu prietenii.
  • Amintiți-vă de importanța limitelor. Pentru ca relația să crească și să fie sănătoasă, trebuie să învățați să fii autentic și să nu mai încerci să faci o lovitură întotdeauna partenerului tău. Acordarea de prietenii și familia nu este sănătoasă, pentru o relație pe termen lung.
  • Imaginea intitulă A face pe cineva să se îndrăgească cu tine Pasul 1
    4
    Evaluați dacă sunteți dispus să îl participați serios. Dacă petreceți mai mult și mai mult timp împreună, vă simțiți mai bine cu ea și veți învăța să o cunoașteți mai bine, relația devine monogamă. În această fază veți descoperi adevărata identitate a celeilalte persoane și vă veți evalua compatibilitatea la un nivel mai profund. Adresați-vă următoarele întrebări:
  • Știi cum să te consolezi și să te sprijini?
  • Ai încredere în tine și nu ai nici o problemă să fii cinstit cu tine?
  • Respectați-vă familia și prietenii?
  • Înțelegi simțul umorului?
  • Acordați atenție așteptărilor. Văzându-vă mai des, probabil veți începe să aveți așteptări reciproce care ar putea fi diferite și vor afecta viitorul relației. Dacă luați în considerare aceste aspecte mai profunde, treceți dincolo de stadiul de infatuare și intrați în etapa următoare "lună de miere", tipic unei iubiri mai realiste. ia în considerare:

    1. 1
    2. Ce îți place să faci în timpul tău liber, fie cu prietenii tăi, fie cu partenerul tău?
    3. Cât timp aveți nevoie pentru a fi singur?
    4. Cine plătește factura când ieși împreună.
    5. Câtă contact fizic sau afecțiune arată că aveți nevoie.

    Metoda 2
    Evaluarea unui raport deja început

    Imaginea intitulată Aflați dacă o fată vă iubește sau dacă sunteți doar un bun prieten Pasul 1
    1
    Evaluați dacă acceptați greșelile partenerului dvs. Ești conștient de imperfecțiunile și ciudățenia lui? În acest caz, ați ajuns la o fază realistă a relației: nu mai sunt toate trandafiri și flori, veți începe să observați aspecte care ar putea să vă deranjeze sau să vă irită. Nu este deloc o problemă: nimeni nu este perfect, iar partenerul dvs. va începe să observe greșelile și ciudățenii. Este important să înțelegeți dacă sunteți dispus să acceptați aceste caracteristici.
    • Ați observat că partenerul dvs. nu a spălat niciodată mâncăruri după masă? Ați observat probleme mai mari care trebuie abordate (de exemplu, spuneți întotdeauna că este bine când nu este așa)?
    • Dacă în acest moment nu puteți tolera greșelile partenerului dvs. sau credeți că există aspecte pe care nu le puteți îmbunătăți, puteți decide să întrerupeți relația.
  • Imaginea intitulată Găsiți lucruri de vorbit despre pasul 30
    2


    Vedeți cum rezolvăți neînțelegerile. Atunci când intimitatea este întărită, este mai probabil să se certe și să nu fie de acord. Dacă sunteți dispuși să compromiteți și să vă puneți întâi partenerul sau relația, atunci treceți printr-o fază a relației caracterizată printr-un angajament mai mare și o mai mare plenitudine. Dezacordurile sunt inevitabile, dar puteți îmbunătăți comunicarea cuplului în următoarele moduri:
  • Ascultați cu atenție.
  • Evitarea judecării sau a învinuirii.
  • Solicitarea clarificărilor.
  • Reformularea sau repetarea a ceea ce vă spune să dovediți că ați înțeles-o.
  • Vorbind de subiecte spinoase, cum ar fi ceea ce doare sentimentele tale.
  • Determinați gradul de încredere. Îți poți da unii altora ce ai nevoie? Pentru a construi o relație de succes trebuie să ai încredere unul în celălalt. Dacă vă sprijiniți și vă ascultați, în loc să vă supărați sau să negați nevoile celeilalte persoane, atunci cu siguranță vă aflați într-o fază mai matură și mai satisfăcătoare a relației. Pentru a vă evalua gradul de încredere, întrebați-vă dacă sunteți capabil să:

    1. 1
    2. Fiți vulnerabili cu partenerul dvs., împărtășiți-i îngrijorările și nesiguranța cu ea.
    3. Deschideți-vă sentimentele partenerului dvs.
    4. Evitați să fii supărat, gelos sau posesiv.

    Încearcă să afli dacă te gândești la viitor. Dacă aveți o relație sănătoasă și împlinită, în acest moment veți începe să împărtășiți vise. Veți începe să vă imaginați un viitor împreună și veți vorbi spontan despre el cu ea. Vă puteți întreba dacă partenerul dvs.:

    1. 1
    2. Vrea să crească cu tine.
    3. Au idei similare cu ale tale despre căsătorie și familie.
    4. Se simte motivată să-și imagineze și să-și atingă obiectivele cu tine.

    Vezi dacă începi o viață împreună. În faza de împlinire sau de co-creare, vă veți confrunta cu noi provocări și, poate, va trebui să puneți întâi relația. În timp ce vă angajați să dezvoltați obiceiuri noi și o viață de zi cu zi bazată pe munca în echipă, veți recunoaște, de asemenea, o nevoie mai mare de independență, atât din partea dvs., cât și din partea partenerului dvs. În acest stadiu, este normal să negociezi noi roluri și reguli privind următoarele aspecte:

    1. 1
    2. Adoptați un animal de companie.
    3. Să locuiască împreună sau să cumpere o casă.
    4. Gândiți-vă la angajare sau la căsătorie.
    5. Distribuiți sau uniți finanțe.

    Metoda 3
    Evaluați o relație angajată și durabilă

    Imagine intitulată Creșterea mușchiului cu diabet Pasul 4
    1
    Efectuați o echipă de joc. Vedeți dacă continuați să cultivați angajamentul și loialitatea prin colaborarea. Relațiile necesită muncă constantă și sprijin, chiar dacă vă cunoașteți bine și ați fost împreună de mult timp. Într-o fază mai matură, ajungem la punctul de:
    • Conteaza-te reciproc.
    • Satisfaceți sau păstrați promisiunile făcute.
    • Simțiți-vă confortabil cu responsabilitățile și rolurile atribuite fiecăruia.
    • Fugiți de partenerul dvs. în momente dificile.
  • Imagine cu titlul Ajutor Cineva sfârșește o dependență pornografie Pasul 19
    2
    Fiți atenți la plictiseală. Atunci când relația este stabilă și romantismul se estompează puțin, poate fi greu de spus dacă relația este încă sănătoasă. Examinați dacă obiceiurile împărtășite cu partenerul vostru te-au purtat sau te-ar fi frustrat. În acest caz, este posibil ca relația să se înrăutățească.
  • Ia ceva timp să faci ceva distractiv împreună.
  • Faceți împreună activități dinamice.
  • Deschideți la noi activități.
  • Încearcă ceva ce ți-a plăcut când erai tânăr.
  • Evitați activitățile prea competitive.
  • Imaginea intitulată Salvați un pas de relaționare 12
    3
    Prezbiți-vă dorințele și nevoile partenerului dvs. În această fază, ne cunoaștem de obicei foarte bine, astfel încât este posibil să se prevadă nevoile celeilalte persoane în momente dificile sau în viața de zi cu zi. Cunoașterea și acordarea importanței nevoilor partenerului dvs. chiar înainte de a vă face cereri vă permite să aveți grijă de ea în fiecare zi.
  • De exemplu, dacă știți că ați avut o zi stresantă, pregătiți cina înainte de a ajunge acasă, apoi spălați vasele. Dacă ați confruntat cu o perioadă, o încurajați să iasă împreună cu prietenii ei: spuneți-i că nu trebuie să se simtă vinovată atunci când face ceva fără dvs., ca să petreceți o noapte și să vă distrați.
  • Dacă nu sunteți sigur ce doriți și aveți nevoie de partenerul dvs., trebuie să discutați cu ea despre asta. Întreabă-o ce căută în relație și de ce are nevoie, fără să o întrerupă sau să te părăsească în defensivă. Apoi, faceți același lucru.
  • Observați dacă tăiați timpul pentru a cultiva relația. Dacă aveți copii și / sau lucrați ambii, poate fi dificil să vă mențineți o relație sănătoasă, stabilă și afectuoasă datorită angajamentelor și stresului. Evaluați dacă tind să desfășurați mai multe activități în același timp, petreceți mai mult timp cu copiii sau la locul de muncă și neglijați partenerul. În acest caz, relația ar putea fi oprită, deci trebuie să vă amintiți următoarele:

    1. 1
    2. Exprimați-vă aprecierea. Ai putea să-i spui: "Mulțumesc că ați făcut cafea în această dimineață. Al tău este mult mai bun și mă salvează. Apreciez tot ce faci pentru mine".
    3. Afecțiune expresă. Știind ce-i place, surprinde-o, cu o îmbrățișare, una simplă "Te iubesc", o notă sau un buchet de flori.
    4. Ascultați-l. În fiecare zi, ia 20 de minute pentru a-ți spune ce ai făcut. Nu încercați să rezolvați o problemă sau să judecați: trebuie doar să vă ascultați și să trageți conectorul împreună.
    5. Imagine cu titlul Deal cu un iubit autism Pasul 18
      2
      Respectul nu poate lipsi niciodată. Dacă tratați-o întotdeauna cu dragoste, chiar și atunci când nu sunteți de acord cu opiniile ei, cuplul a ajuns într-o scenă bazată pe angajament și soliditate. Sunteți din nou în măsură să acceptați partenerul dvs. pentru ceea ce este - inclusiv defectele. Veți învăța să gestionați sau să renunțați la așteptările pe care le aveți pentru dvs. Dacă nu puteți să faceți acest lucru sau dacă vă dați seama că conflictul sau lipsa de respect se agravează, luați în considerare terapia prin cupluri.
    6. Violența nu este niciodată solidă sau acceptabilă, în nici un stadiu al relației. Dacă cealaltă persoană devine violentă fizic sau verbal, cere ajutor de la un psiholog sau un adăpost pentru persoanele abuzate.

    Sfaturi

    • În etapele mai avansate ale relației, atunci când tind să vă concentrați mai mult pe muncă, copii sau alte responsabilități, nu uitați să continuați să cultivați relația și să comunicați cu partenerul.
    • Adresați-vă unui psiholog pentru ajutor în cazul dificultăților cu comunicarea, încrederea sau satisfacerea nevoilor reciproce.
    • Păstrați o minte deschisă în faza inițială a relației: puteți crede că cealaltă persoană este perfectă, astfel încât s-ar putea să pierdeți anumite clopote de alarmă sau probleme vizibile altora.
    • Dacă încă nu sunteți sigur (ă) în legătură cu relația dvs., nu spuneți tuturor că vă întâlniți cu cineva.
    • Dacă argumentele sau argumentele devin agresive, violente sau fizice, solicitați ajutor și gândiți-vă la siguranța dvs. Nu trebuie să fii într-o relație bazată pe abuz.
    Distribuiți pe rețelele sociale:

    înrudit