gtemata.com

Cum să trăiești pe o insulă deșertului

din fericire

nu te vei simți niciodată în situația de a trăi pe o insulă deșartă, dar dacă se întâmplă, nu ai multe alternative dacă vrei să supraviețuiești.

paşi

1
Căutați apă și construiți un adăpost într-o zonă protejată. Majoritatea oamenilor încep să caute mâncare, dar este adevărat că majoritatea persoanelor dispărute se găsesc în câteva ore sau zile. Puteți trăi 2 săptămâni fără hrană, dar numai 3-4 zile fără apă.
 • 2
  Calmează-te. Cel mai important lucru este să rămâi calm și să gândești în mod clar. Dacă vă faceți panică, puteți pierde controlul și puteți să pierdeți șansa de a vă salva. Dacă te înnebunești, nu poți face lucruri bune. Citiți cartea lui William Golding "The Lightning Light" pentru o mărturie despre modul în care vă puteți convinge de orice, dacă nu preluați controlul asupra situației, pentru că permiteți panică pentru a obține totul mai bine. Pentru a vă liniști mai mult, puteți căuta ceva care să vă păstreze compania. Dacă găsiți un partener cu care să discutați, acest lucru vă va ajuta să vă liniștiți.
 • 3
  Evaluați-vă resursele. Aveți o sursă de apă dulce? Aveți un radio cu rază lungă de acțiune, un telefon prin satelit sau alte mijloace de comunicare? Există alți oameni? Oamenii, dacă sunt gestionați corect, pot fi cea mai bună resursă.
 • 4
  Acționați împreună pentru toate ideile aprobate. Toți cei din grup ar trebui să colaboreze pentru a se asigura că toate nevoile sunt îndeplinite și pentru a vă asigura că toate resursele disponibile sunt bine utilizate.
 • 5
  Aprinde focul. Acest lucru poate părea un lucru irelevant, dar focul are utilizări diferite. Cel puțin păstrează moralul. Ați terminat prima dvs. sarcină, care este esențială pentru menținerea moralei. Focul poate fi, de asemenea, utilizat pentru a distila apa (mai multe informatii despre el), sa gatiti si sa aveti lumina pentru voi si salvatorii. Dacă nu puteți aprinde focul, nu vă faceți griji, mergeți la pasul următor și continuați să încercați.
 • 6
  Construiți un adăpost. Un adăpost vă oferă o casă de bază, un loc cald și umbrit de somn, unde să depozitați consumabile și să vă ascundeți de animale. Încercați să păstrați adăpostul deasupra solului, astfel încât insectele să nu meargă pe tine.
 • 7
  Căutați apă. Orice sursă de apă este bine. Atâta timp cât îl aveți, puteți să îl purificați sau să îl desoliți.

 • Dacă aveți apă proaspătă, fierbeți-o timp de 2-3 minute pentru siguranță.
 • Dacă aveți un dispozitiv de desalinizare a apei, este minunat! Altfel, există modalități de a construi unul.

 • O metodă este distilarea. Construiți un producător de apă solară sau unul care lucrează la foc.
 • Un constructor solar de apă poate fi construit prin umplerea unui recipient mare de apă sărată sau de urină, care poate fi reutilizat dacă este necesar.

 • Puneți un recipient mai mic în centru cu o piatră interioară care o ține. Acoperiți-l cu o foaie subțire de plastic sau orice ați avea și puneți o piatră în centrul de deasupra cupei.
 • Dacă este expus direct la lumina soarelui, apa trebuie să se evaporeze și să se condenseze pe materialul plastic prin picurare și picurare în recipientul mic.
 • În schimb, dacă utilizați un producător de apă care funcționează cu foc, creați aburi și condensați-l folosind o bucată mică de sticlă sau metal, care permite ca apa condensată să vă treacă într-un alt recipient.


 • 8
  Aranjați pietrele sau obiectele mari pe o cale fără obstacole pentru a semnala cererea de ajutor. În cartea lui William Golding, "Black Lightning", omul dispărut construiește o figură din pietre care poate fi văzută prin trecerea navelor. Semnalele de urgență merg în grupuri de câte trei (șase în Regatul Unit). Semnele de urgență pot fi trei incendii sau o grămadă de roci în formă de triunghi, trei fluiere, trei lumini de lumină - de obicei apar în ordine, intercalate cu un minut de pauză și repetate până când primiți un răspuns. Trei lumini de lumină sunt răspunsul potrivit. Dacă aveți șansa de a fi văzut de bărci încercați să faceți un X mare.
 • 9
  Căutați alimente. Există atât de multe rădăcini comestibile și fructe de pădure, dar aveți grijă! Unii sunt otrăviți. Numai mâncați-o dacă sunteți sigură că sunt inofensive. Insectele sunt cea mai bună și cea mai fiabilă sursă de hrană. Da, insectele. Ele se găsesc peste tot și sunt o excelentă sursă de proteine. Dacă, în schimb, decideți să pescuiești cu insectele, un cârlig poate fi modelat prin tăierea unei crengi în formă de cârlig și punerea unui vârf înțepenit la capăt. Puneți o coardă în jurul ei și sunteți gata să pescuiești.
 • 10
  Încercați să contactați. Creați forme nenaturale folosind culori strălucitoare și lucruri strălucitoare. Utilizați un radio dacă este disponibil pentru a contacta posibile salvatori. Utilizați oglinzi de semnalizare, incendii, lanterne sau orice altceva care să vă atragă atenția.
 • 11
  Cum să folosiți timpul? Încercați să profitați la maximum de acest moment rău în timp ce așteptați ajutor sau relaxați-vă. Dacă sunteți în companie, vă puteți distra cu jocuri cum ar fi îngroparea oamenilor în nisip (dar nu vă risipiți toată energia pentru asta) sau sapa un mesaj SOS mare în nisip.
 • 12
  Nu renunta niciodata. Acțiunile disperate pot fi letale pentru tine și pentru ceilalți. Willpower este ceea ce permite oamenilor să supraviețuiască fără hrană timp de câteva săptămâni. Fără dorința de a trăi, nu vei reuși. Imaginați-vă viața minunată pe care o veți trăi și dacă renunțați, acesta va fi sfârșitul.
 • Sfaturi

  • Fiecare situație individuală este unică și necesită o analiză separată. Luați timp să vă gândiți la ceea ce aveți, la cine sunteți, la cine sunteți, la ceea ce aveți nevoie și la lucruri de genul asta.

  Avertismente

  • Nu beți apă sărată ca o ultimă opțiune. Sarea se deshidrateaza si te face sa te simti mai rau doar daca nu ai nicio alta apa disponibila. Un profesor englez a experimentat acest lucru navigând timp de 58 de zile și consumând doar apă sărată.
  • Beți urina numai ca o ultimă soluție. Ar trebui să beți numai urină atunci când nu există altă sursă de apă disponibilă. Nu depozitați-o într-o sticlă, deoarece numai urina proaspătă este sterilă. Bea doar prima urină, deoarece consumul prea mare de concentrat provoacă o criză de rinichi. Trebuie să faceți o desalinizare pentru ao face. Trebuie să eliberați apa de sare și impurități, altfel este mai rău decât apa sărată.
  • Nu mâncați meduze sau pești care au margini, care se umflă sau par a avea un cioc.
  • Fructele copacului, lăsați-le unde sunt. Unii pot fi otrăviți!

  Lucrurile de care ai nevoie

  • Cuțitul! Un cuțit este cel mai versatil instrument inventat vreodată. Nu e nimic ce nu poți face cu un cuțit. Dacă nu ai una, fă-o! Făcând-o prin ruperea unei pietre este un început bun.
  • Ata dentara! Dacă aveți ață dentară în valiză, nu o subestimați. Ateul dentar poate fi folosit ca o linie de îmbrăcăminte, șireturi de pantofi,

  pentru a repara corzile freatice, coaseți și chiar curățați dinții!

  • Coarda! O funie poate fi folosită în multe feluri ca suport!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit