gtemata.com

Cum se utilizează ustensile din sticlă pentru coacere

Mulți se tem să gătească folosind pirolize de sticlă pentru că s-ar putea sparge. Cu toate acestea, în ciuda acestei posibilități, este foarte puțin probabil să se întâmple, mai ales după instrucțiunile date de producător. De asemenea, ar trebui să evitați zgârierea sau despicarea sticlei. Asigurați-vă că manipulați corect aceste recipiente atunci când le folosiți pentru gătit, spălat și depozitat.

paşi

Metoda 1
gătire

Imaginea intitulată Folosiți cuptorul de sticlă pentru prepararea de sticlă sigură Pasul 18
1
Citiți instrucțiunile înainte de utilizare. Este important să citiți cu atenție toate instrucțiunile și avertismentele înainte de a trece la utilizarea recipientelor. Aceste indicații ar trebui să explice în mod clar modul în care sunt utilizate. Urmați-le pentru a evita ruperea lor din cauza folosirii incorecte.
 • Imaginea intitulată Folosiți cuptorul de sticlă pentru prepararea de sticlă sigură Pasul 2
  2
  Puteți pune aceste recipiente numai în cuptor clasic sau cu microunde. Tăvițele de coacere din sticlă sunt special concepute pentru acest tip de gătit. Utilizarea greșită le-ar putea face să se rupă, cu riscul de a provoca o mizerie și de a vă rani.
 • Nu le folosiți pentru a găti mâncăruri la grătar, aragaz, cuptor electric și grătar.
 • Imaginea intitulată Folosiți cuptorul de sticlă pentru copt în condiții de siguranță. Pasul 4
  3
  Preîncălziți cuptorul înainte de a pune vasul de coacere. În acest fel, timpul de gătire va fi mai precis.
 • Nu depășiți temperaturile indicate de producător.
 • Imaginea intitulată Folosiți cuptorul de sticlă pentru prepararea de sticlă sigură Pasul 9
  4
  Se evită supunerea vaselor de copt la un șoc termic, care apare atunci când acestea suferă o schimbare bruscă și bruscă de temperatură, ceea ce le-ar putea cauza împărțirea sau dispensarea. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le țineți cont atunci când le folosiți.
 • Nu vărsați lichide reci într-un recipient fierbinte.
 • Nu puneți recipientele fierbinți în mașina de spălat vase.
 • Nu le așezați direct pe suprafețele de lucru, ci puneți-le pe o mănușă de cuptor, un suport pentru oală sau un prosop.
 • Nu deplasați recipientul direct din congelator în cuptor.
 • Imaginea intitulată
  5
  Nu utilizați recipientul dacă acesta este cioplit, împărțit, zgâriat sau rupt. O zgârietură sau o așchiere evidentă s-ar putea extinde și ar provoca o pauză atunci când recipientul este încălzit pentru a sufla toate cele deteriorate. În mod similar, nu ar trebui să utilizați cele care au căzut sau au fost lovite brusc cu alte ustensile de bucătărie - folosirea eronată le-ar fi slăbit, astfel încât acestea vor fi mult mai probabil să se rupă.
 • Imaginea intitulată Folosiți cuptorul de sticlă pentru copt în condiții de siguranță. Pasul 11
  6
  Când gătiți legumele, adăugați niște lichid în recipient, cum ar fi apa sau stocul de legume - aceasta va asigura că nu se vor lipi de fund.
 • Turnați lichidul înainte de încălzire, altfel recipientul ar putea suferi un șoc termic.
 • Metoda 2
  Depozitați alimentele  1
  Mențineți alimentele în vasul de sticlă, indiferent dacă este brut sau fiert. Apoi puteți pune în congelator sau în frigider. De exemplu, dacă pregătiți lasagna folosind acest recipient și doriți să-l înghețați să mănânce la un alt moment, îl puteți păstra în interior și închideți recipientul cu capacul din plastic adecvat (dacă este prevăzut).
 • Imaginea intitulată Folosiți cuptorul de sticlă pentru paine în condiții de siguranță. Pasul 13
  2
  Dezghețați alimentele înainte de al găti. Dacă ați înghețat în interiorul recipientului, așteptați până când acesta este bine dezghețat înainte de al introduce în cuptor, altfel ar putea suferi un șoc termic, o fisură sau o pauză.
 • Imaginea intitulată Folosiți cuptorul de sticlă pentru paine în condiții de siguranță. Pasul 1
  3
  Capacele din plastic servesc numai la depozitarea alimentelor în frigider sau congelator și gătesc în cuptorul cu microunde, dar nu în cuptorul tradițional. Sunt prevăzute mai multe tăblițe de copt. Citiți instrucțiunile înainte de a pune capacele în cuptorul cu microunde sau în mașina de spălat vase.
 • Dacă aveți nevoie să acoperiți alimentele pentru a le găti în cuptor, utilizați folie de aluminiu.
 • Metoda 3
  Ai grijă de asta

  Imaginea intitulată Folosiți cuptorul de sticlă pentru prepararea de sticlă sigură Pasul 16
  1
  Spălați recipientele cu bureți anti-zgarieturi. Zgârieturile pot sparge și sparge paharul în timp. Spălați recipientul cu un burete de nailon anti-zgârieturi pentru a evita problema.
  • Pentru a îndepărta murdăria incrustată, puneți tigaia în apă călduță înainte de ao spăla. În acest fel reziduurile alimentare se vor topi, iar curățarea va fi facilitată.
 • Imaginea intitulată Utilizați cuptorul de sticlă pentru prepararea de sticlă sigură Pasul 17
  2
  Încercați să spălați tigaia cu un agent de spălat vase și o bicarbonat de sodiu pentru a elimina petele de grăsime. Se presară bicarbonatul pe fundul recipientului și se toarnă un detergent. Îndepărtați-l în apă călduță timp de 15 minute, apoi treceți un burete fără zgâriere.
 • 3
  Manipulați cu grijă recipientul atunci când îl spălați, îl depozitați sau îl folosiți pentru gătit. Nu zgâriați-l cu vase metalice, nu lăsați-l sau loviți-l cu alte vase și tigăi. Sticla se poate rupe în timp, deci aveți grijă de ea: în acest fel vă va dura ani de zile.
 • Avertismente

  • Instrucțiunile producătorului au prioritate față de cele indicate în acest articol. Este responsabilitatea dvs. să le citiți înainte de a utiliza orice produs, inclusiv tăvile de sticlă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit