gtemata.com

Cum să utilizați un filtru de cafea francez

Mașinile automate de cafea sunt confortabile și rapide, dar nimic nu poate bate cafetierele franceze pentru intensitatea aromelor perfuziei și stilului. Lăsați cafeaua să se amestece în apă pentru a pregăti o cafea mai puternică, mai groasă și mai condimentată, deoarece uleiurile esențiale (care într-o mașină de cafea normală sunt reținute de filtru) nu se pierd. Dacă aveți o minciună neutilizată în dulapul de bucătărie, urmați instrucțiunile articolului pentru a crea o ceașcă de cafea.

paşi

Partea 1
Obțineți instrumentele

1
Alegeți cea mai bună varietate de cafea. Există zeci de soiuri și puteți cumpăra atât la supermarket, cât și la cele mai bine dotate baruri - atât de multe încât pare imposibil să faceți o selecție și să alegeți tipul de cafea. Din fericire, există câteva criterii care vă ajută în acest proces, pentru a vă bucura de o cafea care este potrivită pentru dvs.
 • Dacă doriți o cafea cu o cantitate mare de cafeină, alegeți o ceașcă ușor toascată. Contrar credinței populare, o prăjire profundă care face ca boabele întunecate să nu mărească concentrația cofeinei, dar o reduce. Cu cât este mai întunecată boabele, cu atât mai mult a fost prăjită, astfel încât cofeina mai naturală a fost arsă. Aceste informații vă ajută să alegeți o cafea mai ușoară.
 • Decide cu privire la intensitatea aromei. Deși fiecare prăjire oferă o aromă diferită la cafea, de obicei cele mai lungi dau fasolei o aromă mai profundă și mai plină. Pâinea prăjită este puțin mai puțin amară și are dulce subtoni. Dacă vă apropiați acum de lumea de cafea și de temele de a cumpăra o varietate de la gustul "ars", alegeți o prăjire ușoară. Dacă sunteți deja un expert, atunci vă va plăcea mai mult boabele întunecate.
 • Asigurați-vă că grinda este mai degrabă grosieră. Spre deosebire de perfuzia de espresso și percolație (care necesită pământ foarte fin), filtrul de cafea francez are nevoie de granule destul de mari. Aceasta înseamnă că nu trebuie să utilizați o cafea cu o consistență de praf, dar mai mult ca cea a nisipului.
 • Utilizați întotdeauna fasole proaspătă. Indiferent de metoda de extracție pe care ați decis să o utilizați, este important ca boabele să fie mereu măcinate în stare proaspătă. Boabele vechi care au rămas în aer prea mult timp și-au pierdut aroma și vă vor da o ceașcă de cafea cu gust proastă. Cumpărați suficient boabe de cafea timp de două săptămâni de utilizare și întotdeauna măcinați chiar înainte de a face cafea.
 • 2
  Luați filtrul francez de cafea. Este un aparat de cafea format dintr-un cilindru mare de sticlă cu un filtru plat conectat la un fel de piston pe capac. Acest mecanism vă permite să turnați pământul în fund, plasați filtrul și apoi adăugați apă fierbinte.
 • Cu toate acestea, mulți oameni se plâng că găsesc diferite reziduuri în cafeaua lor. Acest dezavantaj este, totuși, atribuit mai mult granulei de pământ decât capetei de cafea. De fapt, dacă utilizați o cafea prea fină sau neregulată, aceasta va depăși bariera filtrului și va ajunge în ceașcă.
 • Producătorul francez de cafea din țara natală se numește "Cafetiere".
 • 3
  Cumpărați o moară de cafea bună. Acest instrument este la fel de important ca și vasul de cafea în sine. Găsiți un model cu morcovi conici și nu vă bazați pe cele mai ieftine. O moară de cafea trebuie să rupă boabele în bucăți de dimensiuni uniforme și perfecte pentru a permite apelor să-și extindă aroma.
 • 4
  Obțineți toate celelalte instrumente. Veți avea nevoie de apă fierbinte și cupe (ca cani), evident că totul depinde de dumneavoastră. Puteți alege îndulcitorul dvs. preferat (zahăr, miere, caramel) sau ciocolată sau cremă. Dacă sunteți purist și beți cafea neagră, veți gusta toată aroma sa intensă și profundă.
 • Partea 2
  Extrageți cafeaua cu o mașină de cafea franceză

  1
  Preîncălziți vasul de cafea. Deși nu este necesar să se adauge apă în această etapă, este o practică bună să puneți vasul de cafea francez sub apă fierbinte. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea modelelor sunt fabricate din sticlă și turnarea apei fierbinți poate provoca ruperea. Asigurați-vă că geamul este ușor cald la atingere înainte de turnarea apei.
 • 2
  Cafeaua se mănâncă. Este esențial să o faceți întotdeauna înainte de extragerea băuturii, pentru a obține o aromă mai bună, care durează mai mult.
 • Dacă vrei să faci doar o ceașcă de cafea, atunci trebuie să mănânci o lingură.
 • Dacă doriți să pregătiți mai multe cupe, adăugați mai multe fasole păstrând proporția 1 ceașcă de cafea: 1 lingură de fasole.
 • În timp ce mănâncați cafeaua, începeți să fierbeți apa într-o oală separată. O puteți face pe soba normală sau cu un ceainic electric. Temperatura ideală pentru un filtru de cafea francez este de aproximativ 90-93 ° C.
 • 3
  Puneți solul în vasul de cafea. Scoateți capacul, astfel încât pistonul la care este conectat filtrul se stinge. Puneți cantitatea dorită de cafea pe fundul cilindrului de sticlă.
 • 4
  Adăugați apa. Odată ce filtrul se află peste boabele de cafea, turnați apă fierbinte în vasul de cafea. Pentru fiecare ceașcă de cafea lungă vor fi necesare aproximativ 240 ml de apă. Ridicați pistonul și amestecați fasolea cu apă pentru a extrage toate aromele.


 • 5
  Stai. Lăsați pistonul cu filtrul conectat în sus, astfel încât fasolele să rămână mereu în contact cu apa. Setați un cronometru pentru a vă asigura că așteptați timpul potrivit - 3-4 minute este ideal pentru extragerea perfectă.
 • 6
  Se toarnă ceașcă de cafea. Odată ce timpul de odihnă a trecut, apăsați pistonul în jos pentru a separa partea solidă de apă. Faceți o mișcare lentă și constantă pentru a evita amestecarea fasolei și dispersarea în apă. În cele din urmă, toarnă cafeaua în cana ta preferată.
 • Partea 3
  Pregătiți ceaiul cu filtrul de cafea francez

  1
  Alege ceaiul pe care-l preferi. Puteți opta pentru orice varietate neambalată cu frunze suficient de mari pentru a fi capturate de filtru. Alternativ, deschideți un plic de ceai obișnuit și turnați conținutul în vasul de cafea. Pentru fiecare ceașcă veți avea nevoie de o lingură de frunze.
  • Ceaiul verde este bogat in antioxidanti si aduce multe beneficii pentru sanatate. Dacă doriți o explozie de energie, alegeți acest lucru sau un amestec care îl conține.
  • Dacă doriți un ceai simplu și curat, optați pentru ceaiul alb. Este varietatea mai puțin procesată și oferă o aromă ușoară și dulce. De asemenea, pare să facă bine pentru piele și ten.
  • Ceaiul negru este întunecat, cu o aromă bogată și intensă. Acestea includ Mic dejun Early Grey și Engleză, dar există multe alte soiuri.
  • Dacă preferați o infuzie de flori, încercați un ceai din plante. În cea mai mare parte, nu conțin cofeină și ajuta digestia. Îți aminteam de mușețel și menta.
  • Dacă sunteți în căutarea unei taxe de energie similare pentru cafea, încercați pereche. Este bogat în vitamine, are un gust minunat și conține puțin "cofeină".
  • ceaiuri Oolong ele sunt puternice și răspândite în China. Acestea sunt adesea asimilate cu ceaiurile negre, dar sunt disponibile în multe soiuri și arome.
 • 2
  Aduceți apa la fierbere. Puteți folosi un ceainic electric sau unul tradițional pentru aragaz. Utilizați aproximativ 240 ml de apă pentru fiecare cești de perfuzie. Asigurați-vă că aparatul de cafea francez este cald la atingere înainte de turnarea apei fierbinți, pentru a preveni ruperea sticlei datorită șocului termic.
 • Temperatura ideală variază în funcție de tipul de ceai utilizat, dar, în principiu, 93 ° C este considerată o temperatură corectă.
 • 3
  Combinați ingredientele. Puneți frunzele de ceai aflate pe fundul vasului de cafea și adăugați apa. Se amestecă câteva secunde pentru a da frunzelor capacitatea de a elibera aroma.
 • 4
  Stai. Lăsați pistonul ridicat și așteptați perfuzia timp de aproximativ 3 minute. Dacă așteptați prea mult, ceaiul va deveni amar și gustul va fi afectat.
 • 5
  Turnați ceaiul. Odată ce timpul de perfuzare a trecut, turnați berea în ceașcă clasică chineză sau cana preferată confortabilă! Pentru ao personaliza, adăugați lămâie, zahăr, miere sau lapte.
 • Sfaturi

  • Dacă preferați cafeaua rece, folosiți apă rece și lăsați aparatul de cafea la frigider peste noapte. Băutura va fi foarte dulce, deoarece căldura nu va afecta uleiurile esențiale.
  • Cafeaua franceză de cafea este, de asemenea, ideală pentru ceai, deși timpul de perfuzare este diferit.
  • Spălați vasul de cafea între utilizare și imediat după turnarea cafelei. Pentru a scoate filtrul, țineți partea inferioară cu o mână și deșurubați partea de sus cu cealaltă. Componentele sunt diferite, deci rețineți ordinea lor și apoi reasamblați-le. Curățați-l cu bicarbonat și cu un burete abraziv pentru a elimina urmele și aroma de cafea. Filtrul trebuie să aibă un miros neutru, altfel se va schimba aroma următoarelor perfuzii. De asemenea, puteți pune o tabletă de proteză pe partea inferioară a coșului de cafea, în interiorul căruia veți amplasa piesele dezasamblate. Umpleți cu apă, lăsați-o să acționeze și apoi clătiți.
  • Pentru a evita supraîncălzirea, nu supraîncălziți aparatul de cafea sau împingeți prea repede filtrul. Unele aparate de cafea franceze sunt caracterizate de o linie care indică cantitatea maximă de apă permisă. Conform unei reguli generale, este recomandabil să lăsați cel puțin 25 mm de spațiu deasupra liniei de apă.

  Avertismente

  • Sedimentele sunt inamicul fiecărui producător de cafea francez și chiar și cei mai buni mașini de măcinat cafea nu rezolvă problema în întregime. Dacă nu le lași să se depună în partea de jos, prima gură va fi granulară și neplăcută. Ar trebui să începeți să simțiți boabele de lângă capătul paharului.
  • Studiile clinice indică faptul că poate exista o legătură cauzală între cafeaua nefiltrată și creșterea nivelului colesterolului LDL. Dacă vă îngrijorează acest lucru, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări sau utilizați o hârtie de filtru nealbit. Acest pas va schimba gustul băuturii, deoarece filtrul de cafea francez nu este proiectat să funcționeze cu o filtrare externă.
  • Dacă încărcați prea mult vasul de cafea sau apăsați agresiv pistonul, apa se va stropi și vă puteți arde.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit