gtemata.com

Cum să te îmbraci pentru că te duci la teatru

E prima oară la teatru? Este unul dintre puținele medii în care anumite reguli tradiționale sunt încă valabile, tipice unei societăți de modă veche. Actorii, designerii de scene, machinistii si directorul operei pe care o veti vedea au muncit din greu pentru a oferi un spectacol profesionist cu o estetica rafinata. Ca urmare, spectatorii ar trebui să fie suficient de respectabili pentru a reveni la favoarea. Dacă directorul nu specifică altfel, nu este necesar să alegeți o îmbrăcăminte complet formală. Cu toate acestea, cunoașterea unor îndrumări de bază pentru îmbrăcare vă poate ajuta să creați atmosfera potrivită.

paşi

Metoda 1
Îmbrăcăminte în modă formală

Imaginea intitulă Rochie pentru teatru Pasul 1
1
Alegeți un costum formal care vă îmbunătățește. În unele cazuri (cum ar fi primele evenimente speciale organizate de teatru care necesită strict o rochie de seară), participarea la spectacolul teatral implică îmbrăcăminte formală. Pentru o astfel de ocazie, ar trebui să vă pregătiți să alegeți mai multe articole elegante. În principiu, pentru un eveniment de acest calibru, este ideal să vă prezentați îmbrăcat în alb sau negru.
 • Dacă este necesară o rochie de seară sau este inerent un eveniment formal, cum ar fi o primă sau o lucrare, se așteaptă automat o rochie elegantă.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru teatru Pasul 2
  2
  Purtați haine potrivite pentru un eveniment special. În ultima vreme, regulile privind uzura formală s-au schimbat. Pentru a nu face greșeli, alegeți hainele pe care le purtați pentru a lua masa într-un restaurant de lux sau într-un context profesional. Dacă sunteți o femeie, puteți purta un costum, alcătuit dintr-o jachetă și o longuette sau pantaloni, chiar dacă o bucată de îmbrăcăminte mai potrivită pentru un eveniment de seară, ca o rochie de cocktail elegant, vă va face să arătați mai sofisticate. Bărbații ar trebui să aleagă un costum întunecat croit, de culoare neutră, potrivit pentru un eveniment de seară. În general, o cămașă fără sacou este de asemenea bună, combinată cu o cravată și pantaloni clasici bine călduși.
 • Pentru un eveniment teatral modern și formal, aceleași haine pe care le-ați alege pentru o nuntă, o înmormântare sau o cină de caritate ar fi bine.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru teatru Pasul 3
  3
  Alegeți accesoriile potrivite pentru costum. Completați aspectul cu coliere, brățări, ceasuri și alte accesorii. Purtați încălțăminte închise în față cu șosete sau șosete oficiale, chiar și în timpul verii. Aduceți-vă o pungă sau un ambreiaj potrivit pentru a avea cele mai importante lucruri cu dvs. (saci mari care ocupă prea mult spațiu și împiedică trecerea oamenilor ar trebui lăsați acasă). Evident, respectă actorii și spectatorii ținând telefonul sau orice alt dispozitiv până la sfârșitul spectacolului.
 • Dacă exagerezi cu mărimea sau cantitatea de accesorii, o combinație elegantă poate deveni imediat vizibilă și vizibilă.
 • Dacă teatrul în care te vei afla este destul de mare sau dacă ai probleme cu miopia, poți folosi binocluri. Deoarece nu emite zgomote sau lumini, așa cum se întâmplă cu telefoanele și aparatele foto, este considerat un accesoriu mai mult decât acceptabil în acest context.
 • Imagine cu titlul Rochie pentru teatru Pasul 4
  4
  Spălați-vă părul și stilul acestuia. Chiar și pieptănarea este esențială pentru un aspect sofisticat. Parul neglijent, plin de noduri și murdar, poate ruina un costum altfel impecabil, așa că nu uitați să le spălați noaptea înainte sau dimineața spectacolului. Dacă sunteți o femeie, puteți aduce un val bun, moale sau perfect neted. Dacă sunteți bărbat, păstrați-i sub control cu ​​ceva brilliantină. Dacă ar fi mai puțin pentru că nu ați reîmprospătat tăieturile obișnuite sau dacă sunteți obișnuit să le aduceți în acest fel, faceți linia laterală sau trageți-le înapoi, fixându-le cu sclipici.
 • Consultați un ghid pentru a găsi idei despre cum să vă pieptești părul pe baza structurii și lungimii.
 • Indiferent cât de prostești arăți, pălăriile și coafurile mari pot perturba oamenii care stau în jurul tău. În general, pălăriile nu trebuie purtate în interior, iar atunci când fitiți, ar trebui să vă gândiți la ceilalți spectatori.
 • Metoda 2
  Îmbrăcăminte de ocazie

  Imaginea intitulă Rochie pentru Teatru Pas 5
  1
  Purtați haine informale, dar clasice. În acest caz, cuvântul ocazional Are un înțeles diferit de cel obișnuit, așa că nu purtați primul lucru care se întâmplă. Stilul obișnuit este preferabil pentru anumite producții, dar, în orice caz, va fi de așteptat să arate bine. De fapt, chiar dacă nu se impune o avere formală, ca membru al publicului, ați consimțit în mod tacit să faceți parte integrantă dintr-un eveniment organizat meticulos. Scurte, tricouri, bocanci și sandale nu sunt potrivite: gândește-te cum te-ai îmbraci pentru cină într-un restaurant clasic (dar nu foarte luxos), nu pentru o seară de lenezie.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru teatru Pasul 6
  2
  Îmbrăcăminte într-un mod simplu și confortabil. Îți amintești cum mama ta te-a îmbrăcat la Paște sau a vizitat rudele? Inspirat de stilul obișnuit pe care te-a învățat mama ta. Dacă sunteți bărbat, puteți purta pantaloni formali, tricouri polo sau tricouri. În ceea ce privește încălțămintea, preferați mocasini sau pantofi de bărci. Femeile în teorie au mai multe opțiuni. Puteți purta pur și simplu o cămașă și o fustă, dar puteți purta și o rochie informală, poate însoțită de un pulover și o pereche de șosete atunci când este mai rece.
 • Indiferent de ceea ce purtați, asigurați-vă că sunteți confortabil. Veți rămâne așezat pentru câteva ore, apoi alegeți haine care nu irită pielea și nu sunt prea strânse.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru teatru Pasul 7


  3
  Profitați de sezon. Pentru a vă îmbracă și a alege accesorii, există numeroase combinații perfecte doar pentru anumite perioade ale anului. Utilizați-le în avantajul dvs. În primăvară și vară, are culori mai deschise, cum ar fi nuanțele pastel și țesăturile ușoare. În toamnă și iarna, preferați țesături mai groase și haine stratificate, dar într-un mod sofisticat. Cardigane, catifea, cizme elegante pentru glezna si lenjerie de pat pot revigora toate aspectul sezonier.
 • În anumite momente ale anului, în teatru poate fi puțin mai cald sau mai rece. Aduceți o bucată de îmbrăcăminte, cum ar fi o haină sau o jachetă, pentru a vă acoperi dacă este necesar.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru teatru Pasul 8
  4
  Încercați să aveți bune obiceiuri de igienă personală. Deși acest eveniment nu este deosebit de formal, trebuie să fiți în continuare prezenți. Părul și hainele trebuie să fie curate și ordonate. Își pune cămașa în pantaloni. Nu purtați fuste sau rochii deasupra coapsei. Evitați gâturile prea libere. Teatrul va fi plin de oameni și veți avea mulți oameni în jurul valorii, așa că împrospătat cu un pic „de deodorant. Dacă doriți să spray-parfum sau Koln, usane o cantitate mică: aromele prea intense pot dezgusta.
 • Periați-vă dinții, tăiați-vă unghiile, purtați șosete curate, spălați-vă fața și mâinile. Nu neglija niciodată aceste bune obiceiuri de igienă personală. Ar fi deranjant să deranjați alți telespectatori din cauza aspectului sau a mirosului.
 • Metoda 3
  Rochie pentru un spectacol special

  Imaginea intitulă Rochie pentru teatru Pasul 9
  1
  Aflați despre nevoile teatrului. Nu toți au nevoie de același grad de formalitate în ceea ce privește îmbrăcămintea. Luați în considerare tipul de spectacol pe care îl veți asista și decideți care este cel mai potrivit mod de a se îmbrăca. De exemplu, este puțin probabil ca un spectacol pentru copii să includă atenții speciale, în timp ce pentru o mică lucrare de producție locală este, de asemenea, necesar să se facă alegeri diferite. În acest caz, totul depinde de context. Evenimentele speciale sau primele care seamănă cu o rochie de seară includ, de obicei, o îmbrăcăminte formală, în timp ce pentru o emisiune Broadway, diurnă sau conceptuală (ca și cele ale teatrelor experimentale), aspectul mai relaxat este bine.
  • Înainte de un spectacol, ar trebui să faceți o căutare sau să apelați managerii evenimentului pentru a înțelege ce este binevenit.
  • Dacă aveți îndoieli cu privire la modul de îmbrăcăminte pentru un anumit eveniment și nu vi sa dat indicații speciale de urmat, de obicei, puteți opta pentru uzură casuală.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru teatru Pasul 10
  2
  Comercializeaza si comercializeaza articole de merchandising. Dacă ați văzut deja acest spectacol sau ați stabilit un stand care vinde produse de merchandising, cumpărați un tricou sau o pălărie pentru a vă arăta suportul. Mulți producători de spectacole de lungă durată sau familii apreciază fanii care poartă îmbrăcăminte tematică. Adesea, aceste produse sunt unice și exclusive pentru performanța în direct la care participați, astfel încât să nu aveți niciodată o șansă mai bună să vă prezentați.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru teatru Pasul 11
  3
  Purtați un costum și pictați-vă fața. Această idee nu este absolut recomandată pentru majoritatea primelor și pentru cele mai sofisticate spectacole, dar pentru producții stabilite precum Regele leului și nelegiuit este perfect. Poate fi foarte distractiv, mai ales pentru cei mai tineri. Îmbracă-te inspirat de personajul tău favorit și te scufunzi complet în acest eveniment. Dacă aveți copii, implicați-i și pe ei. Lucrul important nu este să exagerați costumele și accesoriile scenei: amintiți-vă că aspectul unui spectator poate distrage restul publicului.
 • Înainte de a cumpăra bilete și de a decide ce să purtați, faceți niște cercetări, astfel încât să știți dacă utilizarea unei costume și accesorii este recomandată pentru o anumită producție. În orice caz, bunul trebuie să fie rezonabil. De asemenea, vă împiedicați să faceți zgomot sau să enervați alți spectatori în timpul spectacolului.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru teatru Step 12
  4
  Îmbrăcat ca de obicei. În cazuri rare, este posibil să mergeți la salonul de teatru fără o îngrijire specială. În general, spectacolele mai mici și cele alternative nu impun o avere, deci nu veți avea probleme dacă vă prezentați în blugi și în tricouri. Fiți sigur că vă informați în prealabil despre îmbrăcămintea de bun venit pentru orice spectacol sau în funcție de mediul înconjurător. În cazul unui eveniment formal, profitați de ocazie pentru a vă îmbogăți într-un mod rafinat: în prezent, este din ce în ce mai puțin obișnuit să aveți grijă de aspectul dvs. în acest fel.
 • Atât cât poți purta hainele pe care le poți purta de obicei în viața de zi cu zi, îmbrăcămintea nu este niciodată o idee proastă. Aspectul dvs. spune multe despre identitatea dvs., asigurați-vă că este o carte de vizită bună.
 • Sfaturi

  • În funcție de sezon și de numărul de spectatori, în teatru poate fi foarte rece sau foarte cald. Purtați o haină pe care o puteți purta cu ușurință și decolați.
  • Nu fi obsedat de ceea ce purtați. Faceți tot ce este mai bun pentru a vă arăta frumos și a vă bucura de spectacol!
  • Dacă nu ați mai fost vreodată la un spectacol de teatru, poate că nu știți eticheta acestui mediu. Puteți găsi o mulțime de informații pe internet.

  Avertismente

  • În general, încălțămintea deschisă pe față, sandalele și flip-flops nu sunt recomandate pentru evenimentele teatrale, indiferent de perioada din an.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit