gtemata.com

Cum sa te imbraci la cina de casatorie

Cina de nuntă de probă are loc după ce mireasa, mirele și oaspeții de nuntă au încercat ceremonia de nuntă înainte de ziua cea mare. Cina de nuntă de probă are loc, de obicei, în noaptea dinaintea nunții, într-un restaurant sau în casa părinților mirelui, deoarece acestea sunt, în mod tradițional, cele care găzduiesc. Cina poate fi un eveniment formal sau informal, așa că atunci când decideți ce să purtați, trebuie să luați în considerare locul desfășurării evenimentului. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre cum să vă îmbraciți pentru o cină de nuntă de încercare

paşi

Metoda 1
Verificați eticheta îmbrăcăminții

Imaginea intitulă Rochie pentru o cină pentru repetiții Pasul 1
1
Verificați invitația pentru detaliile rochiei. Mirele și mirele sau părinții mirelui vă vor trimite o invitație cu detalii despre cină. În plus față de ora și data evenimentului, unele invitații arată eticheta pentru îmbrăcăminte. Iată câteva dintre stilurile de îmbrăcăminte pe care le puteți vedea enumerate într-o invitație la o cină de căsătorie:
 • Cravată neagră. Acest stil este mai des întâlnit în ziua nunții reale, dar este posibil să se vadă o cerere de îmbrăcăminte în cravată neagră pe o invitație la cina de nuntă. Bărbații trebuie să poarte un tuxedo potrivit pentru un eveniment de cravată neagră, în timp ce femeile trebuie să poarte o rochie de cocktail sau o rochie lungă de seară.
 • Formal cu cravată neagră opțională. Un eveniment formal cu o cravată neagră opțională indică faptul că îmbrăcămintea recomandată este puțin mai formală decât un eveniment cu cravată neagră. Barbatii pot purta un tuxedo, dar pot purta si costum negru si cravata. Femeile pot purta o rochie de cocktail, rochie elegantă sau rochie de seară.
 • Rochie pentru un eveniment "formală la plajă". Dacă invitația spune că cina este formală la plajă, pregătește-te pentru un eveniment elegant în aer liber. Oaspeții trebuie să se îmbrace corespunzător în mediul înconjurător, având în vedere, printre altele, soarele și nisipul. Bărbații pot purta o rochie ușoară cu o cămașă de in, sau pantaloni de kaki sau de in, cu o cămașă de bumbac. Cravata nu este, în general, necesară pentru evenimente formale la plajă. Femeile pot purta o rochie fără mâneci ușoare cu umeri deschise cu lungimea genunchiului sau mai jos.
 • Alegeți îmbrăcămintea potrivită pentru o cină "semi-formale" sau "elegant casual". Pentru bărbați, îmbrăcămintea semi-formală necesită o jachetă și o cravată. O rochie întunecată este recomandată pentru seară, în timp ce culorile mai ușoare pot fi potrivite pentru un eveniment pe parcursul zilei. Cu toate acestea, deoarece majoritatea meselor de nuntă de probă au loc seara, se recomandă culori mai întunecate. Femeile pot purta o rochie de cocktail sau o fustă elegantă și de sus.
 • Haine pentru un eveniment "ocazional". În timp ce purtați haine casual pentru unii oameni poate însemna blugi și pantaloni scurți, în majoritatea cazurilor acest lucru nu este dreptul de îmbrăcăminte pentru o cină de nuntă de încercare, cu excepția cazului în care specificate în invitație. Bărbații trebuie să poarte pantaloni eleganți cu cămașă de polo sau cu cămașă. Femeile ar trebui să poarte o rochie sau o fustă sau pantaloni cu o bluză elegantă.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru o cină pentru repetiții Pasul 2
  2
  Luați în considerare timpul cina. Dacă invitația nu dă indicații privind îmbrăcămintea, există și alte indicii care trebuie evaluate. Puteți obține o mulțime de informații despre cum să se îmbrace în funcție de ora programată pentru cină. Dacă e devreme, spuneți în jurul orei 17:00, este probabil mai mult decât o oră fericită sau un aperitiv și ar însemna o rochie mai puțin formală decât o cină completă de la 7 sau cam asa ceva.
 • În unele mese de căsătorie, mesele nu sunt cele de cină, ci mai degrabă de un mic dejun mai mult sau mai puțin abundent. Dacă acesta este cazul, îmbrăcămintea va fi puțin mai puțin formală.
 • Numai timpul nu este suficient pentru a vă oferi o indicație clară despre ce să purtați, deci luați în considerare și alte lucruri împreună cu acest lucru.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru o cină pentru repetiții Pasul 3
  3
  Luați în considerare locul cina. Acesta este probabil cel mai important element pe care trebuie să-l luați în considerare atunci când decideți ce să purtați. Restaurantele fine pot avea o etichetă pentru îmbrăcăminte, care include, de exemplu, o jachetă și o cravată pentru bărbați. Camerele mai casual nu au o etichetă pentru îmbrăcăminte sau chiar cele mai multe hangouturi în aer liber. În aceste cazuri, va trebui să utilizați abilitatea discreționară de a înțelege ce este potrivit să purtați.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru o masă de repetiție Pasul 4
  4
  Luați în considerare tema căsătoriei. Tema căsătoriei poate sugera îmbrăcămintea cea mai potrivită pentru cină. De obicei, alegeți un costum de nuntă de la nuntă, în conformitate cu rochia miresei, doar puțin mai elegant. De exemplu, o nuntă de probă pe plajă va avea, probabil, o atmosferă relaxată pentru cină, ceea ce sugerează o rochie fără mâneci, cu umeri goi pentru femei, și pantaloni pentru bărbați. O nuntă foarte tradițională ar putea sugera îmbrăcămintea clasică de cină semi-formală, ca un costum pentru bărbați și o rochie de cocktail pentru femei.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru o cină pentru repetiții Pasul 5
  5
  Determinați îmbrăcămintea potrivită, pe baza meniului pentru cină. Dacă este specificat în invitație, tipul de mâncare servit poate indica formalitatea evenimentului. De exemplu, un picnic pe plajă, unde fructele de mare sunt gătite și consumate, pot sugera îmbrăcăminte casuală, în timp ce o masă cu cinci feluri poate face pentru un costum semi-formal.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru o cină pentru repetiții Pasul 6
  6
  Apelați locul în care va avea loc evenimentul sau gazda, dacă nu sunteți sigur încă. Dacă vă îngrijorați că există o regulă pentru îmbrăcăminte și nu sunteți sigur ce este, puteți apela locul unde are loc evenimentul sau gazda pentru a ști ce este potrivit. Nu este nevoie să intrați în detalii despre ceea ce doriți să purtați - să întrebați dacă evenimentul este formal, semi-formal sau informal. După aceea, depinde de tine să alegi tinuta potrivită.
 • Metoda 2
  Aflați ce stil să purtați

  Imaginea intitulă Rochie pentru o cină pentru repetiții Pasul 7
  1


  Purtați țesături frumoase. Mătasea, sifonul și tricotajele fine sunt bune pentru o cină formală sau informală. Evitați purtarea bumbacului sau a poliesterului ieftin. Alegeți o țesătură sobră și elegantă și asigurați-vă că nu este prea subțire și transparentă.
  • Femeile pot purta haine de orice material, altele decât denim ieftine sau poliester.
  • Bărbații ar trebui să aleagă costume sau tuxeduri din lână. Dacă este vara, o țesătură mai ușoară este bine.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru o cină pentru repetiții Pasul 8
  2
  El poartă bucăți bune de gust. Indiferent dacă este vorba de o cină formală sau semi-formală, alegeți reduceri gustoase, clasice care nu dezvăluie prea mult sau vă fac să observați mai mult decât este necesar. Cu siguranță nu doriți să umbriți mireasa și să vă atrageți atenția asupra dumneavoastră.
 • Rochiile lungi sau de cocktail sunt potrivite.
 • Nu purta o rochie prea mare deasupra genunchiului.
 • Bărbații ar trebui să insiste cu costume tăiate în stilul clasic de tuxedo, însoțite de o cămașă albă și cravată neagră și banda de mătase.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru o cină pentru repetiții Pasul 9
  3
  Purtați culori potrivite. Culorile pe care le purtați trebuie să fie în ton cu sezonul. Alegeți culori mai întunecate în toamnă sau iarna și culori pastelate sau strălucitoare în primăvară și vară.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru o cină pentru repetiții Pasul 10
  4
  Alegeți pantofii. Femeile trebuie să poarte tocuri înalte sau pantofi eleganți de îmbrăcăminte împerecheați cu rochia, în timp ce bărbații trebuie să poarte pantofi din piele de culoare neagră, negru sau maro.
 • Evitați să purtați sandale sau pantofi casual.
 • Bărbații ar trebui să poloneze pantofii dacă sunt murdari.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru o masă de repetiție Pasul 11
  5
  Purtați haine adecvate pentru condițiile meteorologice. Multe mese de nuntă informale au loc în setări în aer liber. Asigurați-vă că purtați un pulover sau o jachetă potrivită cu rochia sau costumul dvs. frumos, astfel încât veți fi mereu elegant chiar și atunci când adăugați un strat la tinuta dumneavoastră.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru o cină pentru repetiții Pasul 12
  6
  Nu vă puneți în lumină proastă. Pe măsură ce mergeți la nuntă a doua zi, nu purtați ceva mai frumos decât hainele pe care le veți purta în ziua următoare. Rezervați-vă rochia mai formală și mai frumoasă pentru ziua nunții dvs. și purtați ceva de o importanță mai mică pentru cina de nuntă.
 • Imaginea intitulă Rochie pentru o masă de repetiție Pasul 13
  7
  Dacă aveți îndoieli, alegeți un stil de afaceri obișnuit. Dacă evenimentul nu specifică faptul că este "cravată neagră", dar totuși doriți să purtați ceva clasic, stilul de afaceri casual merge, de obicei, bine. Roșu, albastru, negru sau roșu închis pentru costume sau costume de afaceri sunt potrivite pentru majoritatea meselor. Pentru bărbați, pantaloni eleganți, o jachetă și o cravată ca și cum ați purta o întâlnire de afaceri sunt, de obicei, bine.
 • Sfaturi

  • Purtați un pulover sau un sacou de lumină pentru evenimentele de vară când temperaturile variază de la zi la noapte.
  • Alegeți pantofi confortabil pentru cină. Cei mai mulți invitați invitați la cina de nuntă sunt de asemenea implicați în repetițiile unei nunți reale. Acest lucru poate însemna să stați bine în timp ce vă ridicați și mergeți mult înainte de cină. Alegeți pantofii confortabili și potriviți pentru îmbrăcăminte
  • Dacă încă nu sunteți sigur despre îmbrăcămintea potrivită pentru cina de nuntă de încercare după ce ați luat în considerare locul de desfășurare, meniul și tema nunții, presupuneți că îmbrăcămintea este casuală sau semi-formală.

  Avertismente

  • Nu scoateți scena de la mireasă sau mire. Cina este o sărbătoare pentru mireasă și mire, iar atenția ar trebui să se concentreze asupra cuplului care se căsătorește. Nu purtați haine care vor distrage atenția mirelui. Nu purtați îmbrăcăminte provocatoare și evitați să vă îmbrăcați într-un mod mai formal decât mireasa. Stilurile simple, clasice, sunt cele mai potrivite pentru mesele de căsătorie.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit