gtemata.com

Cum să gândiți pozitiv

Având o atitudine pozitivă este o alegere. Puteți alege să aveți gânduri care să vă îmbunătățească starea de spirit printr-o viziune constructivă a situațiilor dificile și să vă vopsiți zilele cu culori strălucitoare, apropiindu-vă cu încredere tot ceea ce faceți. Alegerea unei mentalități pozitive vă permite să eliminați negativitatea din mintea dvs. și să vedeți viața ca pe un loc plin de posibilități și soluții, mai degrabă decât de îngrijorări și obstacole. Dacă doriți să știți cum să gândiți pozitiv, urmați aceste sfaturi eficiente.

paşi

Partea 1

Evaluați-vă gândurile
Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 2
1
Luați responsabilitatea pentru atitudinea dvs. Sunteți singurul responsabil pentru gândurile voastre, iar perspectiva voastră asupra vieții este alegerea voastră. Dacă aveți tendința să gândiți negativ, este pentru că alegeți să o faceți. Cu practica puteți învăța să aveți un punct de vedere mai pozitiv.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 1
  2
  Înțelegeți beneficiile gândirii pozitive. Alegerea să ai mai multe gânduri pozitive nu numai că îți va ajuta să ai mai mult control asupra vieții tale, făcând experiențele tale zilnice mai plăcute, dar va avea, de asemenea, nenumărate beneficii asupra sănătății fizice și mintale, precum și asupra capacității tale de a face față schimbării. Fiți conștienți de faptul că aceste beneficii vă pot ajuta să fiți și mai motivați și consecvenți în alegerea dvs. de a gândi pozitiv. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale gândirii pozitive:
 • Creșterea speranței de viață.
 • Niveluri mai scăzute de depresie și stres.
 • O mai bună rezistență la influența comună.
 • Mentalitate și bunăstare fizică.
 • Capacitate mai mare de a depăși perioadele de stres.
 • O mai bună capacitate naturală de a forma relații de cuplu și legături importante.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 3
  3
  Păstrați un jurnal pentru a reflecta asupra gândurilor voastre. Prin înregistrarea gândurilor dvs. zilnice, veți putea identifica în prealabil modelele lor de dezvoltare, fiind capabile să recunoască în timp formarea gândurilor pozitive și negative. Scrieți gândurile și sentimentele iminente și încercați să identificați cauzele declanșatoare - fie pozitive, fie negative. La sfârșitul fiecărei zile, dedicați douăzeci de minute analizei schemei dvs. de gândire și încercați să identificați ce nu a mers bine și cum puteți face îmbunătățiri.
 • Puteți să vă dați jurnalul forma pe care o preferați. Dacă ideea de a trăi pe descrierile lungi ale reflecțiilor dvs. nu vă atrage atenția, vă puteți limita să vă enumerați zilnic cele cinci gânduri negative și pozitive.
 • Periodic, asigurați-vă timpul și oportunitatea de a evalua informațiile din jurnalul dvs. Dacă de obicei faceți acest lucru în fiecare zi, găsiți timpul să reflectați asupra cuvintelor dvs. în timpul weekend-ului.
 • Partea 2

  Combaterea gândurilor negative
  Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 4
  1
  Identificați gândurile dvs. automate negative. Cu scopul de a elimina gândurile negative care te îndepărtează de o atitudine pozitivă, trebuie să devii mai conștient de a ta "ganduri automate negative". Odată ce le recunoașteți, veți dezvolta puterea de a le provoca, ordonându-le să vă lase mintea imediat.
  • Următoarele sunt un exemplu de gândire automată negativă: știți că în curând va trebui să faceți un examen și să vă gândiți imediat la acest lucru "Probabil că va merge prost". Ca o primă reacție la știrile despre sosirea unui examen, este un gând automat.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 5
  2
  Provocați-vă gândurile negative. În ciuda faptului că am petrecut cea mai mare parte a vieții noastre gândindu-ne negativ, nu există nici un motiv să continuăm să fim negativi. De fiecare dată când observați apariția unui gând negativ, mai ales dacă este automat, opriți și evaluați acuratețea reală și veridicitatea.
 • Fiind obiectivă este o modalitate de a contesta gândurile negative. Scrieți gândurile negative pe o bucată de hârtie și opriți-vă și gândiți-vă: care ar fi reacția dvs. dacă ar fi fost formulate de mintea altcuiva? Probabil, dacă ar veni din afară, ați putea contesta o astfel de negativitate, dar cu greu o puteți refuza atunci când vine vorba despre voi înșivă.
 • Gândul negativ ar putea fi, de exemplu: "Întotdeauna am fost respins pentru examene". Dar dacă ar fi într-adevăr, probabil că ați mai participat la clasa a cincea. Revedeți-vă mentale calea și opriți-vă să observați cuceririle care ți-au permis să avansezi, provocând astfel gândurile tale negative. Unele amintiri ale examenelor trecute ar putea apărea chiar cu mare succes, confirmând că negativitatea dvs. actuală este într-adevăr exagerată.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 6
  3
  Înlocuiește gândurile negative cu gânduri pozitive. Când simțiți că vă puteți confrunta și provocați cu gânduri negative gândurile negative, veți fi gata să faceți alegeri active, înlocuind gândurile negative cu gânduri pozitive. Acest lucru nu înseamnă că de acum înainte fiecare aspect al vieții tale va curge pozitiv, este normal să experimentezi o mare varietate de emoții, totuși te poți angaja să înlocuiști acele tipare de gândire de zi cu zi care de-a lungul anilor s-au dovedit inutile, cu gânduri favorabile pe care tu ajutați-i să trăiască mai bine.
 • De exemplu, v-ați gândit: "Probabil că nu voi trece examenul"... opriți-vă! Ați identificat deja acest gând și ați evaluat deja acuratețea acestuia. Acum încercați să o înlocuiți cu un gând pozitiv. Pentru ca aceasta să fie pozitivă, un gând nu trebuie neapărat să fie orbește optimist, de exemplu "Voi trece examenul cu onoruri, chiar dacă nu voi studia". Este de preferat ceva simplu și constructiv, cum ar fi: "Voi studia și mă pregătesc la timp, iar în ziua examenului voi face tot ce pot".
 • Utilizați puterea întrebărilor. Ori de câte ori adresați o întrebare creierului, îl îndemnați să găsească un răspuns. Întreabă-te "De ce viața este atât de nedreaptă?" vă veți forța mintea să încercați să răspundeți la întrebarea dvs. La fel se întâmplă și dacă întrebi "Ce am făcut pentru a merita o astfel de avere?". Angajați-vă pentru a pune întrebări care vă vor obliga să vă concentrați exclusiv pe gânduri pozitive.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 7
  4
  Minimalizați influențele externe care vă stimulează negativitatea. Uneori anumite tipuri de muzică sau filme și jocuri video violente se dovedesc a fi capabile să stăpânească atitudinea noastră generală. Încercați să minimalizați timpul când vă expuneți la stimuli violenți și stresanți, în loc să vă dedicați ascultarea și citirea muzicii relaxante și a pieselor literare. Muzica aduce beneficii reale bunăstării mintale, iar cărțile care se ocupă de gândirea pozitivă vă pot oferi sfaturi utile care vă vor ajuta să deveniți o persoană mai fericită.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv la pasul 8
  5
  Fiți atenți la viziune "alb sau negru". În gândire "sau tot sau nimic", de asemenea, numit "gândire dihotomă", tot ceea ce analizați este alb sau este negru, fără nici o nuanță de gri. O astfel de atitudine vă poate face să credeți că fie faceți lucruri perfect, fie că nu le faceți deloc.
 • Pentru a evita acest gen de gânduri, apelați la viața voastră nuanțe de gri. În loc să vă gândiți doar la două rezultate posibile, unul pozitiv și unul negativ, faceți o listă cu toate soluțiile posibile incluse în mediu: puteți constata că lucrurile nu sunt la fel de dezastruoase cum se pare.
 • De exemplu, dacă aveți nevoie să faceți curând un examen și subiectul în cauză vă pune probleme, este posibil să fiți tentat să îl amânați în viitor sau să nu studiați deloc. În acest caz, eșecul dvs. ar putea fi atribuit numai deciziei dvs. de a nu încerca să reușiți și decizia dvs. de a ignora faptul că, cu siguranță, dedicați timpul potrivit pentru a studia subiectul, ați putea obține un rezultat mai bun.
 • De asemenea, trebuie să evitați să gândiți că singurele rezultate posibile sunt una "excelent" sau a "în mod serios insuficient". Între aceste două extreme este una mare "zona gri".
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 9
  6
  nu "personaliza" faptele. Personalizarea presupune a fi vinovată personal de orice adversitate. Aduceți acest mod de gândire la extrem, riscați să deveniți paranoici și presupunând că nu vă place nimeni și că fiecare dvs. gest în mod inevitabil ajunge la dezamăgirea sau neplăcerea cuiva.
 • Prin personalizarea unei persoane se poate gândi: "Betty nu mi-a zâmbit azi dimineață. Probabil că am făcut ceva care a deranjat-o". Dar, cel mai probabil, Betty are pur și simplu o zi proastă și nu veți face decât să vă frustrați încercând să vă dați seama cum ați putea fi rănit.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv pasul 10
  7
  Evitați "filtrarea gândirii". Filtrarea gândirii este ceea ce vă determină să alegeți să ascultați doar aspectele negative ale unei situații. Cele mai multe experiențe conțin elemente bune și rele și este util să știm cum să recunoaștem ambele. Din cauza gândirii de filtrare, este posibil să nu puteți observa niciodată nimic pozitiv în orice situație.
 • De exemplu, este posibil să vă confruntați cu un examen școlar și să primiți un grad suficient, plus o notă din partea profesorului care este foarte mulțumit de progresul dumneavoastră. În acest caz, gândul de filtrare vă poate determina să vă concentrați doar pe votul suficient și să ignorați complet faptul pozitiv de a vă demonstra că știți cum să creșteți și să vă îmbunătățiți.


 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv la pasul 11
  8
  Nu fi "catastrofic". Fiind catastrofă presupune prezumția că se va întâmpla cel mai grav scenariu posibil. În mod normal, avem tendința de a fi catastrofali atunci când suntem neliniștiți, pentru că ne este frică să nu reușim în ceva. Pentru a combate efectiv catastrofismul, încercați să fiți realist în evaluarea posibilelor rezultate ale fiecărei situații.
 • Iată un exemplu: ați putea crede că nu puteți trece un examen chiar dacă sunteți pregătit. Dacă ați fi catastrofali, veți aduce nesiguranța dvs. la extrem, convingându-vă că în curând veți eșua toate examenele programate și veți fi obligați să părăsiți școala și apoi veți ajunge șomeri și depind de subvenții publice. Dacă ați fi realist cu privire la consecințele unui rezultat negativ, ați putea să realizați că, chiar dacă nu reușiți să faceți un examen, este puțin probabil să nu puteți depăși nici unul din cele ulterioare și, prin urmare, nu veți fi forțat să părăsiți universitatea.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv la pasul 12
  9
  Vizitați un loc liniștit. Având un loc personal pentru a vă refugia când aveți nevoie să vă revizuiți comportamentul poate fi foarte util. Mulți oameni confirmă faptul că petrecerea timpului în aer liber este capabilă să îi facă să se simtă mai bine.
 • Dacă în jurul locului de muncă există bănci sau mese de picnic, găsiți timpul să vă relaxați și să vă bucurați de aerul proaspăt.
 • Dacă nu aveți ocazia să ieșiți și să mergeți într-un loc liniștit, încercați să meditați și să vă folosiți imaginația pentru a vizualiza un climat deschis, calm și plăcut.
 • Partea 3

  Traieste optimist
  Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv la pasul 13
  1
  Aveți timp să vă schimbați. Dezvoltarea unei atitudini pozitive înseamnă dezvoltarea unei calități reale. Ca orice altă abilitate, să fie dobândită și stăpânită, acest lucru necesită și timp, practică și hotărârea de a nu mai reveni în vechiul obicei de a gândi negativ.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv la pasul 14
  2
  Fii pozitiv fizic. Când vă schimbați obiceiurile fizice sau fizice, mintea dvs. este înclinată să facă același lucru. Pentru a vă simți în general mai fericiți, tratați cu fizicitatea în mod pozitiv. Păstrați o poziție corectă, cu o spate bine construită și umerii relaxați și bine înapoi. Când vă așezați, evitați să vă prăbușiți sau să vă întindeți pentru a evita să primiți un impuls negativ. Zâmbiți mai frecvent. Privind la tine zâmbetul, alții vor fi condamnați să facă același lucru, în plus, corpul tău te va convinge să te simți fericit.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 15
  3
  Fii constient. A fi mai conștienți de acțiunile și de viața voastră vă va ajuta să fiți mai fericiți. Când vă limitați să urmăriți fluxul de viață ca un robot, riscați să pierdeți capacitatea de a vă bucura de lucrurile mici de zi cu zi. Prin conștientizarea a ceea ce vă înconjoară, a alegerilor pe care le faceți și a activităților dvs. de zi cu zi, veți putea să vă controlați mai mult viața și fericirea.
 • Evaluați pentru a învăța să meditați pentru a putea să vă concentrați și să vă îmbunătățiți capacitatea de concentrare. Meditând în fiecare zi timp de 10-20 de minute, în timpul zilei pe care o preferați, vă puteți mări gradul de conștientizare asupra dvs. și momentului prezent.
 • Încercați să urmați o clasă de yoga. Ca și meditația, yoga vă poate ajuta să deveniți mai conștienți de lumea din jurul vostru, punându-vă în contact cu respirația.
 • Chiar și o simplă pauză de câteva minute, pentru a respira adânc și a lăsa mintea să se odihnească, te-ar putea face să te simți mai fericit.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv la pasul 16
  4
  Explorați partea creatoare. Dacă, până acum, nu ați avut niciodată șansa de a explora aspectul dvs. creativ, este timpul să faceți acest lucru! Găsirea timpului pentru a te exprima prin artă, pentru a crea și a explora manual gândurile cele mai autentice: vă poate ajuta să vă deschideți mintea considerabil și, în consecință, să gândiți într-un mod mai pozitiv. Chiar dacă sunteți convins că nu aveți o înclinație naturală față de artă și creativitate, încercați să observați că modalitățile de a vă exprima personalitatea pentru a deveni mai pozitive sunt cu adevărat numeroase.
 • Participați la un curs referitor la un hobby pe care nu l-ați experimentat niciodată, evaluând, de exemplu, ceramică, pictură, poezie, inlay de lemn etc.
 • Încercați să aflați o nouă abilitate manuală, de exemplu în coasere, tricotat, croșetat sau broderie. Dacă sunteți începător și nu doriți să luați lecții, începeți să urmați câteva tutoriale online și mergeți la o gamă de articole de mercerie oferite.
 • Luați un bloc și vă exprimați în fiecare zi prin schițe și desene. Revedeți-vă creațiile mai vechi și încercați să le transformați în ceva nou.
 • Deveniți scriitor creativ. Încercați să compuneți o poezie, o scurtă poveste sau chiar să vă încercați mâna la un roman. Dacă vrei, poți chiar să interpretezi prin recitarea poeziei tale într-un eveniment public.
 • Încercați să jucați rolul de a vă deghiza ca personalitate preferată de televiziune sau preferat, sau de a participa la o audiție la teatrul local.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv la pasul 17
  5
  Înconjurați-vă cu oameni pozitivi. Suntem deseori influențați de oamenii din jurul nostru. Dacă observați că persoanele care sunt aproape de dvs. tind să fie negative, ocupate cu participarea la cele mai pozitive, va fi propria dvs. pozitivitate pentru a beneficia de ea. Dacă aveți un prieten dragi, un membru al familiei sau un partener care se dovedește a fi în mod constant negativ, încercați să îl încurajați să vă însoțească în călătoria dvs. către pozitivitate.
 • Evitați oamenii care suge energia și motivația. Dacă nu vă puteți ajuta să le vedeți sau dacă nu doriți să le scoateți din viața dvs., învățați să nu vă deranjați și încercați să reduceți participarea la minim.
 • Evitați partenerii negativi. Dacă sunteți înclinați spre gânduri negative, prezența constantă a unei persoane negative vă va face capabili să vă prindeți. În cazul în care ambii doriți să deveniți mai pozitivi, totuși, căutarea în comun a ajutorului ar putea fi o soluție bună.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv la pasul 18
  6
  Dă-ți niște obiective semnificative. Oricare ar fi acestea, ei se angajează să le atingă și să vă mențină motivați. De fiecare dată când atingi un obiectiv, te vei simți inspirat să continue să urmărești și să adaugi pe lista ta alții. Fiecare cucerire nouă, oricât de mică ar fi ea, vă va permite să obțineți mai multă încredere și respect de sine, aducând o nouă pozitivitate în viața voastră.
 • Angajându-vă să vă atingeți obiectivele, chiar și prin îndeplinirea unor pași mici, vă veți permite să vă simțiți mai fericiți.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 19
  7
  Nu priviți distracția. Oamenii care se lasă să se bucure în mod regulat trăiesc o viață mai fericită și mai pozitivă, deoarece nu se simt asupriți de rutină și de monotonie. Timpul liber vă permite să faceți o pauză de la munca grea și provocările zilnice. Rețineți că nu toată lumea are aceeași distracție, așa că va fi important pentru dvs. să aflați ce activități considerați cu adevărat distractive.
 • Întotdeauna găsești timp să râzi. Petreceți timp cu prietenii care vă fac să râdeți și să vă distrați, urmăriți filmele de comedie sau mergeți la cabaret. Când simțiți-vă simțul umorului, capacitatea de a avea gânduri negative devine imediat complicată.
 • Sfaturi

  • "Pozitivitatea atrage pozitivitatea" și în același mod "negativitatea atrage negativitatea". Dacă sunteți amabili, prietenoși și ajutați cu alții, vă puteți aștepta să primiți același tratament. Dimpotrivă, dacă ești nepoliticos, nepoliticos și nedrept, oamenii nu te vor respecta și te vor evita din cauza comportamentului tău neplăcut.
  • Controlul evenimentelor din viața noastră nu este întotdeauna posibil, dar este întotdeauna posibil să ne controlam sentimentele și gândurile noastre în această privință. Puteți alege să priviți lucrurile într-un mod pozitiv sau negativ. Tu decizi.
  • Păstrați fit și sănătos - ambele acțiuni sunt esențiale dacă doriți să aveți o atitudine pozitivă. Este mai greu să fii pozitiv atunci când ești bolnav și / sau în formă.
  • Râzi de multe ori. Râsul și emoțiile pozitive, declanșate de comedie, distracție și activitățile preferate, vă permit să păstrați spiritul înalt. De fapt, este bine să râzi chiar și în momente critice - uneori, umorul este tot ce este necesar pentru a începe rezolvarea unei probleme.
  • Dacă la sfârșitul zilei ți se pare că totul a mers prost, sa oprit și sa angajat să identifice micile evenimente pozitive pe care le neglijezi cu siguranță - notează și cum ar fi putut fi lucrurile mult mai rele. Prin schimbarea perspectivelor dvs. veți fi uimiți de cât de favorabil a fost ziua dvs. de fapt.
  • Dacă doriți să aveți gânduri și comportamente pozitive, este important să aveți un sentiment de control asupra vieții voastre.

  Avertismente

  • Uneori trecutul sau viitorul împiedică gândirea pozitivă. Dacă sunteți blocați în trecut și dacă lăsați experiențele trist sau rău să vă afecteze prezența, învățați să acceptați incidentul și opriți-i să influențeze gândurile și atitudinea dvs. curentă. Dacă, dimpotrivă, te concentrezi pe viitor, în detrimentul prezentului, încerci să fii mai puțin îngrijorat de ceea ce se va întâmpla și să începi să trăiești mai mult în prezent.
  • Anxietatea și depresia sunt boli reale care necesită tratament medical. Deși gândirea negativă poate agrava sau prelungi ambele patologii, ele nu ar trebui niciodată comparate cu superficialitatea. Dacă este necesar, solicitați asistență medicală imediată pentru acest tip de boală mintală: mai întâi veți primi ajutor, mai întâi veți primi viața înapoi și vă veți simți bine din nou.
  • Dacă aveți gânduri de sinucidere, căutați imediat ajutor. Viața merită să trăiască și meritați să o trăiți pe deplin. Sunt atât de mulți oameni gata să vă ajute să depășiți disperarea și adversitatea.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit