gtemata.com

Cum se evaluează dacă suferiți o cezariană cezariană

O secțiune cezariană, cunoscută și ca operație cezariană, este un tip de intervenție chirurgicală în care chirurgul face o incizie abdominala urmata de incizie uterin pentru a elimina fătului. Această practică chirurgicală este destul de frecventă în Italia, dar este recomandabilă numai dacă este strict necesară. Având în vedere că operațiile cezariana sunt reale, implica riscuri asociate cu anestezie, copci, un proces de vindecare dureros, o posibila infectie si un potential incapacitatea de a avea o naștere naturală în sarcinile ulterioare. Pentru multe femei însă, medicii recomandă ca aceștia să fie supuși unei operații cezariene pentru sănătatea mamei sau a copilului. Dacă intenționați să faceți o operație cezariană, citiți cu atenție următoarele informații pentru a lua cea mai bună decizie.

paşi

Imaginea intitulată Decide dacă să aibă o secțiune C Pasul 1
1
Cereți sfatul unei moașe sau al ginecologului. Pentru majoritatea femeilor, nașterea naturală este cea mai bună opțiune. Majoritatea medicilor recomandă, în condiții normale, o naștere vaginală deoarece permite o perioadă mai lungă de gestație pentru copil și reduce șederea mamei. Cu toate acestea, dacă vă aflați într-una din următoarele situații, va trebui să vă gândiți dacă secțiunea prin cezariană este cea mai bună alegere.
 • Copilul se află într-o poziție complicată în timpul travaliului. Când bebelușul se află la naștere într-o poziție de plecare, munca dvs. poate deveni mai lungă și mai complicată, cu un risc mai mare de a suferi leziuni pentru ambele persoane. Dacă se întâmplă acest lucru, va trebui să evaluați riscurile asociate unei nașteri naturale cu medicul dumneavoastră. În unele cazuri, o secțiune cezariană devine esențială pentru a asigura îndepărtarea în siguranță a nou-născutului.
 • Cordonul ombilical a fost înfășurat sau este parțial transmis pe colul uterin înaintea bebelușului. În cazul în care cordonul ombilical este zdrobit din cauza contracțiilor sau înfășurat în jurul gâtului copilului în timpul travaliului, o secțiune cezariană ar deveni necesară pentru a furniza copilului oxigen cât mai curând posibil.
 • Aveți o naștere gemenească sau plurigemelară. În multe cazuri, chiar dacă primul copil se naște cu naștere naturală, riscul de a suferi dificultăți crește pentru ceilalți copii. Adesea, copilul se putea prezenta într-o poziție care ar face imposibilă practicarea unei operații cezariene. Dacă primul copil se naște fără probleme, poate fi evaluat în momentul de față dacă secțiunea cezariană este cea mai bună soluție. În orice caz, este posibil să aibă o naștere vaginală pentru toți gemenii.
 • Există o problemă cu placenta sau travaliul nu se procedează în mod regulat - În unele cazuri, placenta se poate desprinde inainte de nastere sau care acopera colul uterin, în acest caz, o secțiune C, ar fi cea mai bună opțiune pentru copil. În caz contrar, dacă aveți o muncă naturală și a fost de mai multe ore de contractii dureroase regulate fara a colului uterin este dilatat suficient sau nici un progres pentru copil, o cezariană poate fi cea mai buna alegere pentru sanatatea copilului tau.
 • Ați făcut deja o cezariană - În unele cazuri, procedura chirurgicală efectuată în timpul sarcinii anterioare face ca nașterea naturală să fie periculoasă și inadecvată. Dacă ați trecut deja printr-o operație cezariană, medicul ginecolog vă poate recomanda o nouă operație cezariană. Cu toate acestea, multe femei, după o operație cezariană, pot să efectueze cu succes o naștere naturală.
 • Dacă aveți o tensiune arterială problematică, diabet gravidarum numit, de asemenea, preeclampsie, probleme cardiace, sau o serie de alte boli - aceste condiții pot pune în pericol viața ta și a copilului ei: medicul ginecolog va recomanda probabil o cezariana pentru a reduce riscul de complicații în timpul naștere. Mulți medici cred că este mai ușor să efectueze o livrare cu succes atunci când se efectuează intervenția chirurgicală și poate încerca să programeze o operație cezariană. Dacă este posibil, medicul dumneavoastră va aștepta debutul forței de muncă înainte de a vă opera, dar dacă starea dumneavoastră medicală este severă sau riscați să muriți, veți efectua o operație de urgență prin operație cezariană.
 • Copilul are o stare medicală gravă cunoscută sub numele de hidrocefalie (exces de lichid în creier) - în cazul în care medicul consideră că nasterea naturala nu este sigur pentru copil, o cezariana poate fi cea mai sigură soluție. De asemenea, dacă capul copilului este prea mare, ginecologul poate recomanda o operație cezariană.
 • Imaginea intitulată Decide dacă aveți o secțiune C Pasul 2
  2
  Evaluați riscurile unei secțiuni prin cezariană. Înainte de a decide dacă se va efectua o operație cezariană, mai ales dacă procedura nu este o decizie de urgență, trebuie să fiți conștienți de riscurile asociate operației.
 • În unele cazuri, copiii născuți prin operație cezariană au probleme de respirație temporară. Copiii nascuti prin cezariana inaintea celei de-a 39-a saptamani de gestatie pot avea probleme asociate cu nasterea prematura (cum ar fi plamanii care nu au fost complet dezvoltati), ceea ce ar putea duce la probleme de respiratie.
 • Rareori, pielea bebelusului poate fi incizată de bisturiu, totuși aceste incidente sunt foarte rare.
 • Uterul sau peretele membranei dvs. se pot aprinde sau se pot infecta. Această situație este tratată cu antibiotice. Puteți pierde mai mult sânge în timpul unei operații cezariane decât o naștere vaginală, dar o transfuzie este puțin probabilă.
 • Este posibil să aveți o reacție adversă la anestezie. Unele femei sunt alergice la anestezie sau au efecte secundare asupra medicamentului. Dacă ați avut o reacție adversă la anestezie în trecut, ați dori să evitați o operație cezariană dacă este posibil.
 • Un trombus ar putea fi format. Echipa chirurgicală va adopta protocolul necesar pentru a preveni formarea unui cheag, dar în unele cazuri trombul poate fi deja prezent în picior, în organe sau în creier. Dacă se întâmplă acest lucru, sunteți în pericol de viață.
 • Operația chirurgicală poate provoca infecții sau deteriorări. În unele cazuri, organele dvs. pot fi deteriorate în timpul operației cezariene și poate fi necesară o intervenție chirurgicală suplimentară pentru a repara daunele. ca și în orice intervenție chirurgicală, există, de asemenea, un risc de infecție în zona care a fost supusă inciziei și suturii.
 • Este posibil să aveți nevoie de o secțiune cezariană pentru sarcini viitoare. Supuse o cezariana te pune la un risc mai mare de complicatii pentru sarcinile ulterioare, cum ar fi placenta previa, ruptura uterina, si sangerari excesive, care ar putea fi mai puțin probabil dacă vă sottoporrai în viitor, la o cezariana.


 • Imaginea intitulată Decide dacă aveți o secțiune C Pasul 3
  3
  Dacă este posibil, luați-vă decizia înainte de muncă.
 • Dacă, în timpul tragerii, veți fi asistat de partenerul dvs., de un prieten, de o rudă sau de dula, asigurați-vă că îi informați în prealabil cu privire la decizia dvs., astfel încât să poată comunica atunci când începe munca.
 • Comunicați alegerea dvs. echipei medicale înainte de naștere și când ajungeți la spital. În unele cazuri, o secțiune cezariană este necesară pentru sănătatea dumneavoastră și cea a copilului, dar dacă preferați să încercați mai întâi nașterea naturală, este necesar să informați personalul medical care vă va ajuta în timpul travaliului.
 • Dacă aveți o sarcină cu risc crescut, planificarea unei operații cezariană vă poate reduce anxietatea. Veți deveni conștienți că trebuie să vă confruntați cu o operație care vă va garanta o mai mare siguranță pentru sănătatea dumneavoastră și cea a copilului nenăscut.
 • Concurează-te cu moașa ta înainte de a planifica o operație cezariană. Vă va permite să obțineți clarificări și sfaturi. Dacă ginecologul recomandă o secțiune cezariană, este bine să știți în avans despre operația chirurgicală. Aveți posibilitatea să planificați o operație cezariană după ce vă garantați că veți fi asistat de ginecologul dvs. de încredere.
 • Sfaturi

  • Dacă doriți o naștere vaginală, dar în cele din urmă aveți nevoie de o secțiune cezariană pentru siguranța dumneavoastră și cea a copilului, amintiți-vă că o operație cezariană nu este o înfrângere. Când procedura este necesară, cel mai destept lucru pe care trebuie să-l faceți este să faceți procedura, pentru sănătatea dumneavoastră și pentru copil.
  • Majoritatea femeilor au un ședere spital mai lung decât nașterea vaginală. Dacă vă decideți să aibă o naștere naturală, va trebui să-și petreacă mai mult timp departe de locul de muncă, ajutor suplimentar pentru a avea grijă de nou-născut și alți copii și de a ajuta pentru a efectua treburile casnice până când sunt complet vindecat.

  Avertismente

  • Nu este recomandabil să programați o secțiune cezariană numai pentru confort, mai ales dacă alegeți o dată înainte de ziua stabilită. Dacă credeți că ginecologul vă împinge să faceți o operație cezariană doar pentru interesul dumneavoastră personal, luați în considerare consultarea unui alt medic.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit