gtemata.com

Cum să utilizați un prezervativ

Când situația devine intimă și personală, este întotdeauna mai bună "preveni vindecarea". În ceea ce privește comportamentul sexual, prezervativele sunt, fără îndoială, accesorii indispensabile și trebuie utilizate în mod corect. Profilactic este cel mai bun prieten pentru a proteja împotriva bolilor cu transmitere sexuală, inclusiv HIV - este, de asemenea, foarte eficient în îndeplinirea funcției primare pentru care a fost inventat: contracepție. Există două tipuri principale de prezervative: masculin și feminin.

paşi

Metoda 1
Utilizați un prezervativ masculin

Imaginea intitulată Utilizați un pas Condom 1
1
Mențineți prezervativul în siguranță. Dacă nu le depozitați corect, materialul din care fac parte devine fragil și se poate rupe. Prezervativele care au fost expuse la căldură sau la lumină sunt mai predispuse la rupere.
 • Nu le țineți în buzunarul din spate al pantalonilor, în portofel sau în torpedoul mașinii. Dacă credeți că aveți sex în timpul serii, puneți un cuplu în portofel sau conduceți înainte de a pleca, dar nu lăsați-i acolo zile sau săptămâni.
 • A se păstra într-un loc răcoros și uscat, departe de lumina directă a soarelui.
 • Lăsați-le în ambalajul lor până când trebuie să le folosiți.
 • 2
  Verificați pachetul. Înainte de a cumpăra prezervative, verificați data de expirare tipărită pe cutie. Înainte de a utiliza prezervativul, trebuie să verificați cu atenție cel de pe sacul unic. Dacă prezervativul a expirat, aruncați-l. Nu folosiți niciodată un prezervativ după data de expirare, pentru că s-ar putea sparge și nu te poate proteja.
 • Controlați plicul unic pentru lacrimi și fisuri evidente. Dacă pachetul este rupt sau deteriorat, aruncați prezervativul și utilizați unul nou.
 • Dacă prezervativul este lipicios, friabil sau arătat colorat, aruncați-l și luați altul.
 • Imaginea intitulată Utilizați un prezervativ Pasul 3
  3
  Purtați-o înainte ca penisul să intre în contact cu organele genitale ale partenerului. Barbatii produc un fluid cunoscut sub numele de Cowper e lichid care poate fi un purtător al bolii venerice și, în unele cazuri, poate să conțină spermă și să provoace sarcină (deși este foarte puțin probabil). Înainte de fiecare act sexual, purtați un prezervativ.
 • Trebuie, de asemenea, să o puneți înainte de un contact oral, anal sau aur-anal. Puteți deveni infectați cu boli venerice și prin sexul anal, deci este esențial să vă protejați chiar și în timpul acestor activități. De asemenea, puteți să o tăiați și să o deschideți pentru a acoperi vaginul femeii în timpul unui raport oral sau cum baraj pentru o relație aur-anal.
 • De asemenea, trebuie să o purtați în timpul unei masturbări reciproce. În acest fel, evitați contactul fluidele corporale cu mâinile și de acolo către organele genitale sau la gura partenerului.
 • Dacă folosiți zei sex jucărie, aplicați prezervativ chiar și pe ele. Materialele folosite pentru a face aceste obiecte nu sunt întotdeauna sigure pentru utilizare în corp (de exemplu, există materiale plastice care conțin ftalați). De asemenea, nu este ușor să se garanteze igiena jucăriilor sexuale, ceea ce înseamnă că bacteriile se pot acumula în special pe materiale poroase.
 • 4
  Deschideți carcasa care protejează prezervativul folosind margini pentru o deschidere ușoară. Împingeți prezervativul departe de marginea pe care doriți să o tăiați și folosiți sistemul ușor de deschidere. În general, aceasta arată ca o frontieră a "zig-zag" concepute pentru a rupe rapid și fără dificultăți.
 • Nu fi tras de pasiunea momentului. Nu rupeți violent carcasa din aluminiu, nu utilizați foarfece, dinți, un cuțit sau alte instrumente ascuțite, altfel ați putea sparge prezervativul! Un prezervativ sfâșiat nu vă va proteja de boli și nu va împiedica sarcini nedorite.
 • Dacă ați distrus ultimul prezervativ la dispoziția dumneavoastră, l-ați încheia "sărbătoare"!
 • 5
  Încercați să înțelegeți în ce mod prezervativul a fost rulat. Uneori nu este o operație simplă, mai ales dacă ești în întuneric. Cu toate acestea, inspecția vizuală este cea mai sigură metodă de a înțelege versul în care a fost rulat, deci nu trebuie să o faceți prea mult și nu riscați să-l rupeți cu degetele. Dacă prezervativul a fost înfășurat cu partea laterală "drept" la exterior, atunci ar trebui să existe o limbă mică sau un tiv la margine. Dacă a fost rulat până la "inversa" atunci marginea va fi netedă. Puteți utiliza degetele pentru a înțelege mai bine:
 • Puneți prezervativul pe degetul mare fără a îl derulați. Așezați-l în echilibru ca și cum ar fi fost un capac pentru deget.
 • Glisați indicele de pe partea din față a prezervativului, de la vârf la inel.
 • Dacă degetul rămâne blocat pe marginea inferioară, atunci prezervativul este "pe drepte", altfel a fost înfășurată "pe spate".
 • În acest al doilea caz, apucați prezervativul de margine și întoarceți vârful lui spre gură-lovitură pe vârf pentru al răsturna.
 • Notă de siguranță: nu derulați prezervativul, altfel reduceți eficacitatea acestuia și va fi mult mai greu de purtat.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas de prezervativ 6
  6
  Asigurați-vă că rezervorul de pe vârf este în direcția corectă. Acest lucru ar trebui să indice deja în afara capătului prezervativului, dar uneori se inversează în timpul fazei de ambalare. Verificați dacă este orientat în direcția corectă, astfel încât restul prezervativului să se desfășoare "departe" din ea.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Condom 7
  7
  Utilizarea lubrifiantului. Luați în considerare aplicarea unei mici picături de lubrifiant pe bază de apă în interiorul rezervorului. Această operație simplifică procesul de purtare, mai ales dacă sunteți circumcis. Nu uitați să utilizați numai o mică picătură de produs, deoarece nu trebuie să limitați spațiul rezervorului disponibil pentru sperma.
 • nu folosiți creme, uleiuri pentru bebeluși, vaselină sau alte lubrifianți grași, deoarece ele degradează și slăbesc latexul.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Condom 8
  8
  Asigurați-vă că penisul este complet erect. Prezervativul trebuie întotdeauna să îl înfășoare foarte strâns fără a se înăspri și în același timp fără a lăsa zone libere. Dacă încercați să dezarhizi un prezervativ pe penis care nu este complet erect, protecția nu va fi "o va lua" corect și vor exista mai multe șanse să iasă sau să se rupă în timpul actului sexual.
 • Prezervativul trebuie să treacă de la plicul unic la organele genitale relativ repede. Nu o deschideți până când nu sunteți gata să îl utilizați și niciodată să nu reciclați prezervativul folosit.
 • Imaginea intitulată Utilizați un prezervativ Pasul 9
  9
  ciupi toate rezervorul amplasat pe vârf pentru al închide. În acest fel, elimină posibilitatea de a crea un buzunar de aer o dată prezervativul pe penis, reducând riscul de spargere și asigurarea unui spațiu în care materialul seminal poate tinde să se colecteze după ejaculare.
 • 10
  Desfaceți prezervativul. Ar trebui să se desfacă peste arborele penisului de-a lungul lungimii sale fără dificultate. Dacă observați că încercați să o purtați în mod greșit, aruncați-o și începeți din nou. Penisul erect produce un lichid înainte de ejaculare (numit fluidul lui Cowper) care poate conține spermatozoizi. Dacă prezervativul a intrat în contact cu această secreție, o întoarceți și aplicați-o din nou, ar putea expune partenerul la boală venerică și, în cazuri rare, duce la sarcină. Pentru a purta un prezervativ urmați aceste instrucțiuni:
 • Strângeți rezervorul cu o mână pentru ao închide și puneți prezervativul pe vârful penisului în erecție. Cu cealaltă mână mișcați părul pubian, dacă este necesar.
 • Apoi, rotiți cu grijă prezervativul pe întreaga lungime a arborelui penisului, netezind bulele de aer de îndată ce acestea sunt create.
 • Respectați aceleași indicații și pentru a aplica un prezervativ unei jucării sexuale.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Condom 11
  11
  Dacă este necesar, răspândiți lubrifiantul peste prezervativ. Dacă lubrifiați prezervativul în timpul actului sexual nu numai că reduceți riscul de rupere, dar în același timp distrugeți țesuturile partenerului. Unele produse conțin, de asemenea, spermicide care ajută la reducerea șanselor de sarcini nedorite. Dacă prezervativul pe care îl utilizați nu este deja lubrifiat, răspândiți produsul atât pe prezervativ cât și pe partener, mai ales dacă sunteți pe punctul de a avea contact sexual.
 • Nu exagerați lubrifiantul, deoarece prezervativul ar putea aluneca - în plus, este necesar un anumit grad de frecare pentru stimularea sexuală.
 • Amintiți-vă nu utilizați niciodată un produs pe bază de ulei sau ulei, cu prezervative latex deoarece distruge materialul. Lubrifianții pe bază de apă sau pe bază de silicon sunt siguri că se pot folosi cu latex, dar cele mai ușoare se pot spăla și nu se pătrund foile.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Condom 12
  12
  În timpul utilizării, verificați periodic dacă prezervativul nu sa rupt. Dacă ar trebui să vă rupeți sau să vă trageți în timpul actului sexual, înlocuiți-o imediat și luați în considerare utilizarea unui sistem de contracepție de urgență, cum ar fi pilula de dimineață. Acest medicament previne sarcina înainte de a se produce prin întârzierea ovulației sau blocarea fertilizării - din acest motiv nu ar trebui considerată o "pilula abortivă".
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Condom 13
  13
  Înlocuiți prezervativul când treceți de la un tip de penetrare la altul. Dacă doriți să treceți de la un anal la un act sexual vaginal, de exemplu, trebuie să schimbați prezervativele pentru a reduce riscul de infecții. Bacteria Escherichia coli care se găsește în rect datorită infecțiilor urinare sau unei infecții vaginale severe. Se pot dezvolta infecții gastrice grave dacă penisul trece de la anus la gură.
 • Trebuie să schimbați prezervativul dacă folosiți o jucărie sexuală cu mai mulți parteneri. Amintiți-vă că este acoperit sau conține fluide ale corpului și apoi trebuie să îl modificați înainte de a împărți obiectul.
 • 14
  Extrageți penisul e scoateți prezervativul imediat după ejaculare. Luați prezervativul la bază cu o mână și trageți-l afară pentru a preveni alunecarea și scoaterea conținutului. Nu lăsați penisul înfășurat de prezervativul să se întoarcă înainte de al scoate, în caz contrar prezervativul poate cădea sau rămâne în partener.


 • 15
  arunca cu discreție. Așezați deschizătura cu un nod pentru a împiedica scoaterea conținutului, înfășurați-o într-o țesătură sau hârtie igienică și aruncați-o în coșul de gunoi.
 • Nu-l descărcați în toaletă. Majoritatea rezervoarelor septice nu sunt în măsură să dispună de un prezervativ și, eventual, pot fi înfundate.
 • Metoda 2
  Utilizați un prezervativ feminin

  Imaginea intitulată Utilizați un pas Condom 16
  1
  Verificați pachetul. Înainte de a începe achiziția, verificați data de expirare indicată pe cutie. Apoi, înainte de a utiliza un prezervativ, asigurați-vă că data de expirare imprimată pe plicul unic nu a trecut deja. Dacă da, aruncă prezervativul - nu trebuie niciodată utilizați un prezervativ expirat deoarece ar putea să vă rupă și să nu vă protejeze.
  • Controlați carcasa pentru deteriorări sau spargere. Dacă observați răni sau deschideri, aruncați prezervativul și luați unul nou.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Condom 17
  2
  Introduceți prezervativul înainte de un contact sexual sau vaginal. Prezervativul femeie acestea sunt, de obicei, pungi din poliuretan sau nitril cu un inel flexibil la fiecare capăt și trebuie inserate în vagin sau anus înainte de actul sexual. Ei sunt capabili să colecteze fluidele Cowper și sperma, evitând sarcini și reducând riscul de a suferi boli venerice.
 • Femeile prezervative nu protejează femeile în timpul actului sexual oral. În acest caz, ar trebui să utilizați un baraj dentar sau un tăiat și prezervativ deschis.
 • Nu utilizați în același timp o femelă și un prezervativ masculin. În acest fel, nu veți fi protejat de două ori, dar veți avea un risc mai mare, deoarece fricțiunea le-ar putea sparge pe amândouă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Condom 18
  3
  Deschideți folia de prezervativ folosind marginea cu deschiderea ușoară. Acest mecanism apare ca o aripă a "zig-zag" care vă permite să deschideți rapid și ușor pachetul.
 • Nu fi tras de pasiunea momentului. Nu rupeți carcasa și nu utilizați foarfece, dinți, cuțite sau alte instrumente ascuțite, deoarece poate de asemenea rupe prezervativul însuși! Un prezervativ rupt nu te va proteja de sarcinile nedorite și de bolile cu transmitere sexuală.
 • Femeile prezervative sunt mai scumpe decât bărbații, costând aproximativ 3,5 euro pe bucată.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Condom 19
  4
  Luați o poziție confortabilă. Multe femei preferă să stea în picioare plasând un picior pe scaun, în timp ce alții se întind, înclină sau ridică un picior. Găsiți cea mai bună poziție pentru dvs., va trebui să faceți niște exerciții.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Condom 20
  5
  Zdrobiți inelul interior care se află la capătul închis al prezervativului. Acest tip de protecție este echipat cu două inele flexibile, câte unul la fiecare capăt. Un capăt este închis într-o manieră foarte asemănătoare cu prezervativul masculin. Strângeți inelul interior cu degetul mare și degetul mijlociu, pentru a restrânge diametrul. Capătul deschis ar trebui să se învârtă liber.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Condom 21
  6
  Introduceți inelul interior în interiorul vaginului. Dacă ați folosit deja amortizoare interne, știți că metoda este aceeași. Apăsați inelul interior pentru al face mai mic și introduceți prezervativul în vagin, cât mai mare posibil. În acest moment puneți degetul în interiorul prezervativului și împingeți-l ușor în sus. Fii foarte precauți dacă aveți unghii lungi, deoarece prezervativul rupt este complet inutil.
 • La un moment dat ar trebui să simțiți o rezistență mică. Acesta este semnalul că ați atins colul uterin.
 • Asigurați-vă că prezervativul nu a fost înfășurat în interiorul vaginului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Condom 22
  7
  Extrage-ți degetele. Dacă ați făcut toate etapele corect, inelul exterior ar trebui să stea din vagin aproximativ 2,5 cm.
 • Puteți utiliza aceeași metodă pentru a introduce un prezervativ feminin în anus, dacă anticipați acest tip de relație sexuală - totuși, în acest caz, cea mai simplă metodă este de a elimina inelul interior și de a plasa prezervativul pe penis sau jucărie de sex înainte de penetrare.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Condom 23
  8
  Aplicați un lubrifiant pe bază de apă penisului sau jucăriei sexuale. Indiferent dacă sunteți pe punctul de a avea un contact vaginal sau anal, lubrifiantul reduce oarecum fricțiunea și, prin urmare, riscul de rupere a prezervativului.
 • Deoarece prezervativele de sex feminin sunt fabricate din poliuretan sau nitril (un latex sintetic) și nu din latex natural, puteți utiliza în siguranță un lubrifiant pe bază de ulei, apă sau silicon.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas 24 de prezervativ
  9
  Ghidați penisul sau jucăria sexuală în interior. Este foarte important să verificați penetrarea cu o mână, astfel încât să nu alunece din buzunarul prezervativului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Condom 25
  10
  Opriți-vă imediat, dacă simțiți că ceva nu funcționează. Trebuie să întrerupeți imediat contactul sexual, să eliminați prezervativul și să inserați unul nou dacă:
 • Prezervativul face diapozitive
 • Penisul sau jucăria sexuală penetrează vaginul (sau anusul) în afara prezervativului -
 • Inelul exterior intră în vagin
 • Trebuie să utilizați contracepția de urgență (dimineața după pilula) dacă partenerul ejaculează în vagin, la deschiderea acestuia sau dacă sperma se scurge de la anus la vagin.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Condom 26
  11
  Îndepărtați încet prezervativul. Zdrobiți inelul exterior pentru al închide cu două degete. Îndepărtați-o delicat din vagin sau anus. Nu trageți sau trageți pentru că ați putea să-l rupeți.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Condom 27
  12
  Îndepărtați prezervativul cu discreție. Așezați deschizătura cu un nod pentru a preveni scurgeri. Apoi, înfășurați-l cu hârtie igienică sau prosop de hârtie înainte de ao arunca în coșul de gunoi.
 • Nu-l descărcați în toaletă. Majoritatea sistemelor septice nu sunt capabile să gestioneze aceste deșeuri și ar putea deveni înfundate.
 • Nu reciclați niciodată un prezervativ feminin. Este fără îndoială un dispozitiv scump, dar o sarcină neașteptată sau o boală venerică sunt mult mai multe.
 • Sfaturi

  • Verificați întotdeauna data de expirare pe ambalaj înainte de a utiliza un prezervativ.
  • Dacă dumneavoastră sau partenerul dumneavoastră sunteți alergic la latex, vă puteți baza pe prezervativele din poliuretan. Celelalte soluții sunt prezervativele din nitril și miel, dar știu că acestea din urmă sunt eficiente doar pentru a preveni sarcini și nu împotriva bolilor cu transmitere sexuală.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă lubrifiantul pe care îl utilizați este apă sau ulei, citiți lista ingredientelor de pe ambalaj. Dacă aveți în continuare îndoieli, nu riscați și nu o utilizați.
  • Consilierii familiali distribuie adesea prezervative gratuite pentru a încuraja sexul sigur. De asemenea, le puteți cumpăra în supermarketuri, farmacii și automate care se află în unele băi publice.

  Avertismente

  • Nu purtați prezervativ dacă carcasa acestuia este deja ruptă sau sfâșiată înainte de utilizare.
  • Nu uitați să nu contactați lubrifiant pe bază de ulei (nu numai comercial) cu prezervative din latex! Substanțele uleioase slăbesc latexul care se poate rupe foarte repede. Uleiurile lubrifiante includ cremă de mâini, vaselină, hidratant, ulei pentru bebeluși și chiar balsam de buze.
  • Nu puneți prezervativul pe limba partenerului sau în gură, sperând că poate fi o măsură preventivă în timpul actului sexual oral. În acest fel riscați asfixierea și chiar moartea. Condomele de sex masculin sunt concepute pentru a înfășura numai penisul.
  • Nu păstrați niciodată un prezervativ în portofel "fiecare eventualitate". Căldura corporală și presiunea accelerează procesul de degradare a prezervativului.
  • Prezervativele naturale fabricate din membrane de animale nu protejează, precum și altele - sunt eficiente împotriva sarcinilor nedorite, dar nu împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Stick cu prezervative latex sau poliuretan sau discutați alte posibilități cu medicul dumneavoastră.
  • Condițiile originale, cum ar fi cele fosforescente, nu vă pot proteja de sarcină și boală venerică. Aceste produse aromate sunt destinate sexului oral și nu pentru vagin sau anal. Zaharurile conținute în ele pot stimula infecțiile, în special în interiorul vaginului.
  • Dacă nu este utilizat corect, prezervativul nu oferă o protecție prea mare. Chiar dacă respectați toate procedurile pentru scrisoare, există întotdeauna o mică șansă de a avea o sarcină neașteptată sau de a contracta o boală. Un prezervativ feminin, dacă este utilizat perfect, are o rată de eșec de 5%, în timp ce dacă este utilizat în cea mai mare parte a timpului, acest procent se ridică la 21%. Condomul masculin, pe de altă parte, are o rată de risc de 2% atunci când este utilizat într-o manieră neexprimabilă, dar această rată atinge 18% atunci când prezervativul este utilizat în mod obișnuit.
  • Nu reutilizați niciodată un prezervativ. Când o scoateți, nu o purtați din nou, chiar dacă nu există urme de fluide corporale.

  Lucruri de care ai nevoie

  • prezervative
  • Lubrifiant pe bază de apă
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit