gtemata.com

Cum să pictezi o suprafață Chrome

Este greu să pictezi o suprafață cromată, deoarece proprietățile intrinseci ale acestui material îl fac neted și alunecos. Cu toate acestea, poate fi o sarcină mai simplă folosind produsele potrivite și tehnicile corecte.

paşi

Partea 1
Protejați-vă propria sănătate

Imaginea intitulată Vopsea deasupra unei suprafețe cromate Pasul 1
1
Cromul are multe efecte adverse asupra sănătății umane. În funcție de modul în care intră în organism, prin inhalare sau prin absorbție prin piele, poate provoca iritarea gâtului, nasului, pielii, ochilor, cu riscul de a le deteriora. Poate provoca simptome asemănătoare gripei, astm bronsic, alergii și chiar cancer pulmonar atunci când vine în contact cu aerul.
 • În plus față de crom, toți amorseii utilizați în pictura nu pot genera doar problemele descrise mai sus, ci și interfera negativ cu ficatul, cu sistemul cardiovascular, cu sistemul reproducător și cu sistemul urinar care duc la tulburări cronice.
 • Imaginea intitulată Paint over a Chrome Surface Step 2
  2
  Organizați-vă spațiul de lucru într-o zonă bine ventilată. În acest fel reduceți șansele de a vă îmbolnăvi de faptul că ați inhalat substanțe periculoase. Acest tip de reparații se efectuează aproape întotdeauna în garaj, astfel încât aerul proaspăt poate intra liber în cameră și poate înlocui vaporii, praful și vaporii toxici.
 • Păstrați lacurile și grundurile în recipientele originale bine închise, pentru a păstra mediul cât mai curat posibil și pentru a limita expunerea la substanțe chimice.
 • Imaginea intitulată Vopsirea peste o suprafață cu crom Pasul 3
  3
  El poartă pantaloni lungi și cămăși cu mâneci lungi, precum și un șorț. În acest fel evitați contactul direct cu cromul și / sau grundul. Alternativ, puteți utiliza o salopetă mecanică. Acest articol de îmbrăcăminte este favoritul celor care lucrează în ateliere mecanice și magazine de reparații auto, deoarece este o singură piesă, oferă o acoperire largă a bustului și a membrelor și este perfect pentru asigurarea siguranței.
 • Imaginea intitulată Vopsirea peste o suprafață cu crom Pasul 4
  4
  Puneți mănuși și încălțăminte închise pentru a vă proteja mâinile și picioarele. Deoarece sunteți pe punctul de a lucra cu substanțe corozive, mănușile subțiri din plastic nu sunt suficiente. Prin urmare, este recomandabil să purtați mănuși din PVC, din cauciuc sau din neopren. În ceea ce privește încălțămintea, în magazinele de specialitate online puteți găsi pantofi de siguranță rezistenți la chimicale. Cu toate acestea, din moment ce nu ar trebui să se ocupe de nimic periculos cu picioarele dvs., este mai important să utilizați pantofi care acoperă întreaga piele.
 • Imaginea intitulată Paint over a Chrome Surface Pasul 5
  5
  Nu uitați ochelarii de protecție, o mască sau alt dispozitiv de protecție a ochilor. Dacă v-ați hotărât să folosiți un polizor electric, ochelarii vor apăra țesutul moale al ochilor de toate reziduurile difuzate în aer. Ele vor bloca, de asemenea, vopselele, grundurile și vaporii de vapori din materiale. Deși în acest caz dispozitivul de protecție este o pereche simplă de pahare cu temple, în realitate atunci când lucrați cu substanțe chimice, trebuie să purtați o mască care aderă în jurul zonei ochiului, de asemenea, reparând-o din particule gazoase.
 • Imaginea intitulată Vopsirea peste o suprafață cu crom Pasul 6
  6
  Purtați o mască pentru a evita toate problemele respiratorii și iritarea țesuturilor interne. Ar trebui să luați o mască respiratorie conformă Standardul EN 405. Acest dispozitiv filtrează toate particulele de vopsea și grundurile care pot provoca infecții pulmonare. Măștile antiparticulare, cum ar fi N95, care sunt foarte frecvente în spitale, sunt disponibile pe scară largă, dar nu oferă o protecție adecvată. Aveți nevoie de ceva care nu numai că blochează particulele, ci și vaporii și gazele epuizate de substanțe chimice.
 • Partea 2
  Pregătiți suprafața

  Imaginea intitulata Vopsiti peste o suprafata cromata Pasul 7
  1
  Spălați suprafața cromată cu săpun și apă până când este perfect curată. În final, frecați-l cu o cârpă spălată în bleu și așteptați să se usuce complet. Această etapă trebuie efectuată înainte de șlefuire, pentru a evita riscul ca particulele străine să rămână pe metal și să contamineze lucrarea. Stofa spălată cu înălbitor vă permite să păstrați mediul cât mai steril posibil, pentru a obține rezultate excelente.
 • Image cu titlul Vopsirea peste o suprafață cu crom Pasul 8
  2
  Reparați orice vânătăi și deformări cu ajutorul unui ciocan de reparații auto. De asemenea, în acest caz este o operație care trebuie finalizată înainte de a fi vopsită, pentru a nu ruina culoarea aplicată. Dacă lucrați cu o bucată de metal care are o parte interioară și o parte exterioară, amintiți-vă că trebuie întotdeauna ciocanul pe fața interioară și, din acest motiv, trebuie să îndepărtați orice element care împiedică accesul la această suprafață. Plasați un material dur pe suprafața exterioară și ciocănați dinții din interior, apăsând pe materialul dur. Lucrați încet în jurul daunelor, începând de la marginile spre centru.
 • Odată ce repartiția a fost reparată, deplasați materialul dur pe suprafața interioară a obiectului și atingeți ușor capacul exterior pentru a elimina neregulile.
 • Imaginea intitulată Vopsirea peste o suprafață cu crom Pasul 9
  3
  Șlefuirea cromului cu șmirghel. Șlefuirea este metoda cea mai puțin complicată și cea mai utilizată pentru a elimina stratul de crom. Deși este un material dificil de îndepărtat, ar trebui să începeți cu o șmirghel de șlefuit sub 160 pentru a elimina cea mai mare parte a acestuia. După aceasta, puteți trece la o granulă de 320 pentru a sapa ultimele reziduuri și a obține o suprafață uniformă.
 • În această fază este esențial să fii foarte precis și să aplici o presiune constantă asupra întregii suprafețe, dedicând fiecărei secțiuni o perioadă egală de timp - în acest fel obțineți un rezultat perfect. Suprafața rezultată va permite vopselei să adere mai ușor și nu veți observa vreo neregularitate sau duritate.
 • 4
  Încercați sablarea pentru a curăța piesa cromată. Dacă șmirghelul nu este suficient pentru a rupe stratul de crom, știți că mulți profesioniști merg la un pistol de sablare. Acest instrument folosește aer comprimat pentru "trage" particule mici (de obicei, granule de plastic, sticlă, cochilii de nuc zdrobit și oxid de aluminiu), pentru a elimina stratul de vopsea și a netezi suprafața metalelor foarte rezistente.
 • Pentru a preveni răspândirea peste tot a materialului de sablare, se recomandă utilizarea unei camere de sablare. Acest lucru limitează spațiul de lucru, dar îl va menține curat.
 • În plus față de echipamentul de protecție individuală obișnuit pe care îl purtați deja, ar trebui să obțineți și niște dispozitive de protecție a urechii deoarece sandblastul emite un zgomot puternic care ar putea deteriora sau cauza probleme de auz.
 • Imaginea intitulată Vopsirea peste o suprafață Chrome 11
  5
  Spargeți obiectul cromat pentru a îndepărta toate resturile și urme de particule. Spray-o cu un degresant și un produs pentru a îndepărta ceara. Utilizați o sticlă cu vaporizator pentru a simplifica lucrul și apoi frecați obiectul cu cârpe spălate cu înălbitor.


 • Partea 3
  Vopsea Suprafața Chrome cu Airbrush sau Paint Can

  Imaginea cu titlul Vopsea deasupra unei suprafețe cromate Pasul 12
  1
  Protejați-vă spațiul de lucru de schitele nedorite. Acoperiți toate suprafețele, cum ar fi ferestrele, podelele și corpurile de iluminat, cu o cârpă. Tabelele pictorului sunt perfecte, deoarece absorb bine vopseaua și vă permit să lucrați în pace.
  • În acest moment ar trebui să eliminați toate materialele inutile și periculoase de pe podea, astfel încât tubul pistolului să nu fie prins.
 • Image cu titlul Vopsea deasupra unei suprafețe cromate Pasul 13
  2
  Se amestecă grundul și se filtrează pentru a evita formarea unor cheaguri care să înfunde vârful și filtrele interne ale pistolului. În general, împreună cu vopseaua, puteți cumpăra bețișoare din lemn care sunt perfecte pentru amestecare. Cu toate acestea, pentru a filtra lichidul, puteți folosi o bucată de plasă de plasă de țânțari. Toate aceste trucuri vă permit să eliminați orice element străin, fiecare bucată și aplicați straturi netede.
 • Alegeți un grund epoxidic bicomponent care este rezistent la apă, rezistent la coroziune și oferă cel mai bun nivel de aderență pe vopselele metalice și industriale.
 • Imaginea intitulată Vopsea deasupra unei suprafețe cromate Pasul 14
  3
  Așezați sau plasați toate piesele de care aveți nevoie pentru a picta pe un suport metalic. Prin agățarea obiectului, veți avea acces la el din orice unghi, practic la 360 °. Această soluție este perfectă, chiar dacă decideți să utilizați un spray. Dar dacă nu aveți un suport disponibil, plasați pur și simplu elementul care urmează să fie vopsit pe o bucată de pânză.
 • Imaginea intitulată Paint over a Chrome Surface Step 15
  4
  Aplicați un strat uniform de grunduri epoxidice bicomponente utilizând un strat de etanșare aerograf. Așteptați până se usucă și apoi se pulverizează un al doilea strat. Dacă ați decis un produs într-o cutie de pulverizare, aplicați primerul pe toate părțile metalice cât mai uniform posibil.
 • Imaginea intitulată Vopsirea peste o suprafață Chrome 16
  5
  Păstrați orice grund rămas, transferându-l din rezervorul de aerograf în recipientul original. Așezați-l pe celălalt într-un loc răcoros, uscat și bine ventilat. Verificați dacă capacul are o garnitură etanșă etanșă. Grundul nu are o dată de expirare, dacă este bine depozitat, dar se poate evapora dacă capacul nu este sigilat. De asemenea, rețineți că este un produs inflamabil și trebuie depozitat departe de flăcări deschise, posibile declanșatoare și temperaturi de peste 38 ° C.
 • Imaginea intitulată Vopsirea peste o suprafață Chrome 17
  6
  Curățați corect airbrush-ul înainte de a adăuga vopseaua pe care ați ales-o. Nu uitați să-l deconectați de la compresor și de la regulatorul de aer înainte de curățare. Este vital ca instrumentul să fie curățat în întregime înainte de al utiliza cu altă substanță, deci urmați instrucțiunile producătorului sau să vă bazați pe acestea Pulire_sub sfaturi înainte de a continua.
 • 7
  Se amestecă și se filtrează toată vopseaua pe care doriți să o vărsați în aerograf. Cel mai probabil, asistentul de magazin color vă va oferi un stick de lemn special pentru acest scop. Nu uitați să-l întrebați când faceți cumpărarea. La fel cum ați făcut și cu grundul, utilizați o bucată de plasă de țânțari pentru a filtra culoarea și a elimina orice bucăți sau corpuri străine.
 • Imaginea intitulată Paint over a Chrome Surface Pasul 19
  8
  Aplicați vopseaua vehiculului. Există câteva detalii-cheie pe care trebuie să le rețineți. În primul rând, trebuie să păstrați vârful pistolului de pulverizare la cel puțin 15 cm de obiect - în plus, trebuie să mutați instrumentul dintr-o parte în alta în timp ce stropiți. Când pistolul de pulverizare este oprit, nu trageți trăgaciul, altfel veți obține o vopsea neuniformă și colorată. Așteptați până când primul strat se usucă complet înainte de a aplica celelalte. Aproximativ 20 de minute vor fi necesare pentru fiecare aplicație.
 • Imaginea intitulată Paint over a Chrome Surface Pasul 20
  9
  Dați obiectelor cromate un aspect strălucitor prin pulverizarea a trei straturi de vopsea transparentă pentru mașini. Acest produs are o funcție protectoare, precum și estetică, previne ruginirea și atragerea prafului. Pentru aplicarea sa utilizați aceleași proceduri descrise în pașii anteriori.
 • Imaginea intitulată Vopsea deasupra unei suprafețe cromate Pasul 21
  10
  Așteptați aproximativ trei zile pentru a lăsa să se usuce perfect lacul transparent. În acest moment puteți lustrui obiectul cu o cârpă moale și un produs special.
 • Avertismente

  • Nu spargeți suprafața cromată mai mult decât este necesar, altfel va deveni prea subțire. Este mai bine să folosiți șmirghelul obișnuit decât o mașină de șlefuit electric, pentru a nu fi exagerat.

  Lucruri de care ai nevoie

  • săpun
  • apă
  • Stofa se usuca si se spala in bleach
  • Caroserie ciocan
  • șmirghel
  • Degreaser și produs pentru îndepărtarea ceară
  • Foi de ziar sau folie protectoare
  • Compresor cu regulator de putere
  • Tub de aer și conectori
  • Airbrush pistol
  • Grund epoxidic bicomponent
  • Vopsea pentru autovehicule
  • Vopsea transparentă pentru mașini
  • Stofă de lustruire
  • Paste de lustruire
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit