gtemata.com

Cum să utilizați un calcul simplu de interes pentru a calcula suma ratei

De asemenea, ratele dobânzilor "simplu" ei pot dezorienta. Cu acest articol vom încerca să explicăm modul în care o rată a dobânzii simplă influențează deciziile de cumpărare și cum se calculează valoarea medie a ratelor.

paşi

Metoda 1
Utilizarea unui Calculator Normal

Imaginea intitulată Utilizați un calcul simplu de interes pentru a găsi suma dvs. de plată Pasul 1
1
Cunoașteți variabilele programului de amortizare. Pentru a calcula ratele trebuie să știți rata dobânzii, capitalul finanțat și perioada de timp în care trebuie să fie plătite rate.
 • Rata dobânzii. Rata unei serii de plăți calculate cu dobândă simplă este de obicei indicată cu un număr ca procent. Acest procent este relativ la suma de bani suplimentari care vor trebui plătite într-o perioadă de timp. De obicei, rata indicată este anuală - dacă, de exemplu, rata este de 15%, suma suplimentară care va fi plătită în fiecare an va fi de 15% din suma rămasă ca datorie reziduală.
 • Suma finanțată. Această cifră reprezintă datoria reziduală. De exemplu, dacă cumpărați un computer care costă 3 000,00 euro față de 1,000 euro în avans, capitalul finanțat care urmează să fie plătit va ajunge la 2 000 euro.
 • Perioada de timp prevăzută de planul de amortizare. Acesta este intervalul dintre prima și ultima plată. Cu cât această perioadă este mai mare, cu atât va crește suma totală care va trebui rambursată.
 • Imaginea intitulată Utilizați un calcul simplu de interes pentru a găsi suma dvs. de plată Pasul 2
  2
  Calcularea dobânzii acumulate. Va trebui să calculați suma suplimentară care urmează să fie adăugată la datoria rămasă.
 • Mai întâi trebuie să identificăm toate variabilele. Cât este rata, cât este finanțat capitalul și perioada de amortizare?
 • Va trebui să vă asigurați că rata dobânzii este convertită într-o sumă zecimală. Pentru a face acest lucru, va trebui să împărțiți numărul cu 100. De exemplu, dacă rata este de 15%, împărțiți doar 15 cu 100 - veți obține 0,15 care reprezintă rata zecimală.
 • În acest moment va trebui să comparați perioada de timp prevăzută în planul de amortizare cu privire la perioada la care se referă rata dobânzii. Coincid perfect? Dacă nu, rata dobânzii va fi împărțită în perioade înainte de a începe calcularea. Imaginați-vă cazul în care doriți să efectuați plăți pentru numai 7 luni, dar rata este anuală. Probabil că va trebui să împărțiți rata anuală a dobânzii cu 12 pentru a determina rata lunară (aproximativă) a dobânzii.
 • Acum puteți multiplica rata periodică în formă zecimală pentru capital (rata x capital). Rezultatul indică valoarea dobânzii acumulate în perioada luată în considerare. De exemplu, dacă capitalul este de 1.000,00 euro, iar rata anuală de 15% (0,15), se vor acumula 150,00 euro pe an de dobândă. În cazul în care capitalul este de 1.000,00 euro și rata lunară este de 3% (0,03), va trebui să plătiți 30,00 euro pe lună de dobândă.
 • Acum este suficient să se multiplice valoarea dobânzii periodice pentru numărul de perioade care vor fi necesare pentru finalizarea plăților (dobânda periodică x perioade). În acest fel, veți obține suma totală a dobânzii care va fi acumulată. Adică presupunând că trebuie să plătiți 150.00 euro dobândă pe an și care va servi 3 ani pentru a achita datoria, multiplicând acești factori (150,00 x 3), veți obține ca rezultat final suma totală a dobânzii care matur, care în acest caz va ajunge la 450.00 euro.
 • Imaginea intitulată Utilizați un calcul simplu de interes pentru a găsi suma dvs. de plată Pasul 3
  3
  Calcularea costului total legat de decizia de achiziție. Se adaugă dobânda totală din capitalul finanțat (dobândă + capital). Dacă ați calculat că valoarea totală a dobânzii este de 450.00 euro și că capitalul a fost de 1.000.00 euro, adăugând aceste două valori, veți obține costul total al operațiunii de 1.450,00 euro.
 • Imaginea intitulată Utilizați un calcul simplu de interes pentru a găsi suma dvs. de plată Pasul 4
  4
  Calcularea valorii medii a plăților individuale.
 • Este necesar să se evalueze frecvența cu care vor fi efectuate plățile în raport cu perioada în care se acumulează dobânda. Să presupunem că perioada în care se acumulează dobânzi este de 3 ani - dacă plătiți lunar, veți avea 36 de rate - dacă veți plăti șase luni veți avea 6.
 • Astfel, va fi suficient să împărțiți costul total al operațiunii cu numărul de plăți (sau rate) pe care va trebui să le efectuați.
 • Metoda 2
  Utilizarea unui Calculator de rată a dobânzii Simplă online

  Imaginea intitulată Utilizați un calcul simplu de interes pentru a găsi suma dvs. de plată Pasul 5
  1
  Doar căutați pe internet pentru un calculator de interes simplu.
 • Imaginea intitulată Utilizați un calcul simplu de interes pentru a găsi suma dvs. de plată Pasul 6


  2
  Concentrați-vă pe secțiunile referitoare la plata unei datorii.
 • Imaginea intitulată Utilizați un calcul simplu de interes pentru a găsi suma dvs. de plată Pasul 7
  3
  Introduceți valoarea împrumutului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un calcul simplu de interes pentru a găsi suma dvs. de plată Pasul 8
  4
  Introduceți rata anuală a dobânzii.
 • Imaginea intitulată Utilizați un calcul simplu de interes pentru a găsi suma dvs. de plată Pasul 9
  5
  Introduceți durata în luni.
 • Imaginea intitulată Utilizați un calcul simplu de interes pentru a găsi suma dvs. de plată Pasul 10
  6
  Dacă utilizați un tabletă sau un smartphone, atingeți ecranul în afara câmpurilor de introducere a datelor.
 • Imaginea intitulată Utilizați un calcul simplu de interes pentru a găsi suma dvs. de plată Pasul 11
  7
  În acest moment, citiți doar rezultatul.
 • Sfaturi

  • Dacă obține împrumutul sunt furnizate în avans costurile, acestea vor fi deduse din capitalul finanțat, din moment ce valoarea împrumutului plătit va fi redus cu aceeași sumă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit