gtemata.com

Cum să trăiți o viață simplă și liniștită

O viață trăită constant în banda rapidă ar putea pune în pericol sănătatea și relațiile interpersonale. Pe termen lung, dorința de a fi mereu la vârf și la înălțimea unor așteptări adesea nerealiste ar putea să te facă să dorești o viață mai simplă și mai liniștită. Prin organizarea mai bună a agendei, revizuirea priorităților vieții și schimbarea mediului fizic înconjurător, veți putea atinge viața dorită.

paşi

Metoda 1
Reorganizați Agenda

Imaginea intitulată Traieste o viață simplă și pașnică Pasul 1
1
Mai încet. Uneori suntem atât de obișnuiți să facem totul în grabă încât nu putem observa nivelul de frenezie atins de viețile noastre. Recitiți mesajul inițial simplu, "încetinește", vă va permite să faceți o scurtă pauză și să înțelegeți circumstanțele. Acest pas este plasat la începutul articolului pentru a vă permite să vă amintiți și să îl luați în considerare în întreaga citire și dincolo.
 • Faceți un singur lucru la un moment dat. Abilitatea de a fi multitasking, adică de a face mai multe lucruri în același timp, pare să ia în considerare. Cercetarea indică faptul că există un punct în care calitatea muncii sale scade deoarece cineva dorește să se concentreze asupra prea multor lucruri simultan. Doar pentru că toată lumea o face, nu înseamnă că trebuie să faceți același lucru.
 • Găsiți pragul de deasupra căruia performanța dvs. devine descrescătoare. Scopul dvs. este de a face lucrurile bine pentru a vă putea simți mulțumiți și satisfăcuți.
 • Atașați importanța corectă la nu face nimic. Este o adevărată artă. Mulți oameni au dificultăți la pauză și la regrupare - chiar dacă aveți doar cinci minute să nu faceți nimic, faceți-o!
 • Imaginea intitulată Traieste o viață simplă și pașnică Pasul 2
  2
  Reducerea numărului de angajamente. Dacă aveți deja multe sarcini pentru a finaliza, dedicați-vă să le finalizați - de acum înainte, cu toate acestea, sa angajat să reducă suma. Inițial poate fi dificil, dar concentrați-vă pe încercarea de a vă simplifica viața pentru a vă oferi un ritm mai liniștit. Lasă-te să fii motivat de acest obiectiv important și nu te lăsa influențat de sentimente de vinovăție.
 • Limitați de câte ori ați spus "da" păstrarea facturii pe ordinea de zi. Mai întâi de toate, determină-ți atitudinea "nivel de confort" cu privire la numărul de angajamente pe care le puteți gestiona simultan fără stres. Apoi sa angajat să respecte acest nivel. Nimeni nu poate fi întotdeauna în stare să spună "da".
 • Când cineva vă cere să participați la un eveniment, nu răspundeți în grabă. Opriți-vă și gândiți-vă și decideți dacă este o oportunitate de a vă îmbogăți viața. Dacă nu, puteți spune pur și simplu "Mulțumesc că m-ai invitat, dar trebuie să refuz".
 • Dezvoltă abilitatea de a spune "nu" comunicându-ți intențiile. Vor exista momente când oamenii nu vor accepta unul simplu "nu" ca răspuns. În astfel de ocazii, este important să împărțiți mai multe informații pentru a stabili limite. Moneda pentru a răspunde la fel "Ești foarte frumos gândit la mine, dar eu sunt de lucru pentru a face schimbări importante în viața mea, pentru bunăstarea mea și a familiei mele, așa că sunt obligat să respingă". Cel mai probabil interlocutorul dvs. va dori să vă susțină decizia.
 • Imaginea intitulată Traieste o viață simplă și pașnică Pasul 3
  3
  Eliminați extrasele. Stilul tău de viață ar putea reprezenta perfect conceptul de consumism excesiv. În acest caz, ați putea tenta să vă cheltuiți banii într-un mod complet ineficient, doar pentru a vă stabili prestigiul social. Prin simplificarea vieții dvs., veți reduce în mod drastic inutilul la care v-ați obișnuit, cu scopul de a elimina acele cheltuieli inutile care vă leagă financiar.
 • Întrebați-vă dacă într-adevăr aveți nevoie de un al treilea iPad, noul obiect gadget electronic nou sau cea de cafea inevitabilă. Învață să răspunzi "nu" la surplusul e "da" la dorința de a trăi o viață mai simplă și mai liniștită. Ori de câte ori trebuie să luați o decizie, asigurați-vă că este cea potrivită.
 • Găsiți satisfacție în lucrurile simple ale vieții, de exemplu, petreceți ceva timp cu prietenii, în natură sau construiți ceva cu propriile mâini. Experiențele legate de recompense vă vor face să vă simțiți mai motivați și multumiți de viața voastră.
 • Imaginea intitulată Traieste o viață simplă și pașnică Pasul 4
  4
  Puneți ordine în mediul înconjurător. Oamenii își creează propria lume și o umple cu obiecte. Dacă doriți să trăiți o viață mai simplă și mai liniștită, examinați și reorganizați spațiul dvs. de locuit. O casă bine organizată vă permite să trăiți o viață sănătoasă. Eliminarea elementelor inutile sau nefolosite vă va ajuta să puneți ordine atât acasă, cât și între gânduri și emoții. Când lumea voastră exterioară este fără confuzie, sinele vostru interior este mai calm.
 • Petreceți cel puțin 10 minute pe zi pentru a vă organiza spațiul.
 • Utilizați zilele de weekend sau zile libere pentru a vă ocupa de cele mai pretențioase proiecte, cum ar fi curățarea dulapului, sertarelor sau garajului.
 • Clasificați activele în trei categorii: dețineți, dați, aruncați. Donarea elementelor care sunt încă în formă bună unei organizații caritabile va permite unei alte persoane să beneficieze de aceasta. Ori de câte ori ajutați comunitatea, veți simți creșterea stimei de sine.
 • Metoda 2
  Revedeți-vă prioritățile

  Imaginea intitulată Traieste o viață simplă și pașnică Pasul 5
  1
  Identificați valorile voastre. Gândiți-vă la lucrurile pe care credeți că sunt atât de importante pentru a influența modul în care acționați și persoana în care vă aflați - acestea sunt valorile voastre, ceea ce este o forță care vă ghidează ori de câte ori trebuie să luați o decizie. Identificarea acestora poate necesita o analiză complexă, dar merită cu siguranță.
  • Pentru a vă putea identifica valorile, gândiți-vă la oportunitățile trecute în care v-ați simțit mai fericiți, mai mândri, mulțumiți și mulțumiți. Listează-le într-o listă și evidențiați aspectele la care ați acordat cea mai mare importanță. De exemplu, este posibil să fi evaluat creativitatea, aventura, dedicația sau angajamentul legat de fiecare dintre aceste circumstanțe. S-ar putea să știți că valoarea dvs. principală este familia dvs., comparabilă cu o forță puternică care vă ghidează în alegerea voastră.
  • Dacă doriți să trăiți o viață simplă și liniștită, trebuie să validați aspecte precum seninătatea, ingeniozitatea, stabilitatea și sănătatea.
 • Imaginea intitulată Traieste o viață simplă și pașnică Pasul 6
  2
  Aliniați-vă activitățile cu valorile dvs. Luați parte la ocupațiile care sunt congruente cu ceea ce credeți că este important și cu dorința de a vă simplifica viața. Sentimentele tale vă vor permite să identificați alegerile care se potrivesc cel mai mult valorilor dvs. Vă veți simți mulțumiți și fericiți. Dimpotrivă, atunci când un comportament este în conflict cu scala dvs. prioritară, veți simți un sentiment intens de nefericire și neliniște.
 • Refuzați să participați la acele evenimente care nu sunt în concordanță cu intenția voastră de a trăi o viață mai liniștită.
 • Te decizi să conduci o viață animată de valorile tale. Va trebui să vă arătați disciplinați și hotărâți - pentru acest scop, unele discipline precum yoga și exercițiile fizice pot fi de mare ajutor.
 • Imaginea intitulată Traieste o viață simplă și pașnică Pasul 7
  3
  Formați un plan și angajați-vă să îl respectați. Un plan de acțiune care vizează "rezolvarea problemelor" vă va oferi fundamentele necesare pentru a crea schimbări. V-ați identificat dorința de a trăi o viață mai simplă și mai liniștită, acum trebuie să vă dați obiective clare, să le aplicați, să le modificați dacă este necesar și să urmăriți progresul.
 • Stabiliți obiective clare. Primul ar putea fi să creați un plan pentru a pune mediul în care trăiți și să păstrați evidența progreselor înregistrate. Prin auto-monitorizare veți putea face schimbări reale.
 • Alegeți o dată de începere pentru proiectul dvs. și începeți. Nu întârzia inevitabilul. Începeți cât mai curând posibil.
 • Recunoașteți pașii întreprinși și acordați-vă o recompensă. De fiecare dată când atingi obiectivele zilnice, săptămânale sau lunare, sărbătoresc realizările tale. Ai putea să-ți dai o noapte de film, un bilet la un eveniment sportiv sau să plantezi un copac în onoarea cuiva pe care îl admiri. Armatura pozitivă vă va motiva să vă continuați planurile.
 • Dacă o strategie se dovedește ineficientă, abandonează-o. Găsiți o alternativă și introduceți-o în proiectele dvs. Nu considerați că este un eșec, învață să o consideri ca o ajustare a traseului de-a lungul drumului care te conduce la obiectivul dorit.
 • Cu timpul, noile tale comportamente vor deveni tot mai naturale. Prin transformarea gesturilor în obiceiuri reale, puteți începe să respectați planurile dvs. într-un mod mai puțin meticulos, păstrând în același timp aceleași rezultate pozitive.
 • Imaginea intitulată Traieste o viață simplă și pașnică Pasul 8
  4
  Încearcă să trăiești în prezent. Nu permiteți-vă gândurilor să vă concentrați excesiv asupra trecutului sau viitorului. O minte rătăcitoare este o minte nefericită. Simplificarea gândurilor vă cere să vă puteți liniști mintea și să vă concentrați asupra a ceea ce faceți în prezent.
 • Efectuați exerciții de vizualizare pentru a vă imagina că sunteți înconjurați de un mediu simplu și total liniștit. Ele vă vor ajuta să vă liniștiți mintea.
 • Vorbiți cu cineva sau faceți o activitate fizică. Când vine vorba de a rămâne în prezent, aceste două activități sunt cele mai eficiente.
 • Imaginea intitulată Traieste o viață simplă și pașnică Pasul 9
  5
  Ține un jurnal de recunoștință. Printre avantajele care decurg din aceasta se numără un somn de calitate superioară, o stare de sănătate mai bună și un sentiment de fericire mai mare, toate conducând la o viață mai liniștită. Pentru a obține cele mai bune rezultate posibile, luați în considerare următoarele aspecte:
 • Începeți prin a decide să deveniți mai fericiți și mai recunoscători.
 • În loc de a formula fraze simple generice, încercați să aflați detalii despre lucrurile pentru care vă simțiți recunoscători.
 • Indirectă recunoștința față de oameni, nu de obiecte.
 • Evaluați modul în care vă schimbați viața prin a renunța la ceva care vă interesează. În acest sens, vă veți simți inspirat să vă lărgiți modul de înțelegere a recunoștinței.
 • Nu uitați să includeți surprize neașteptate.
 • Nu riscați să pierdeți dorința de a scrie, forțându-vă să o faceți în fiecare zi. Două sau trei ori pe săptămână ar putea fi plăcute și suficiente.


 • Imaginea intitulată Traieste o viață simplă și pașnică Pasul 10
  6
  Antrenează empatia și compasiunea pentru a simți un sentiment mai larg al păcii. Este cu siguranță merită să vă îmbunătățiți capacitatea de a aprecia eforturile altora. Unii oameni o fac prin natură, în timp ce alții trebuie să învețe să o facă. Pentru că știi cum ți-ar plăcea să fii tratat, poți folosi aceste cunoștințe ca un ghid atunci când vrei să te angaji să ierți pe cineva.
 • Dacă doriți să arătați empatie și compasiune, începeți să arătați că doriți să ajutați pe cineva, de exemplu un membru al familiei sau un prieten. Ai putea avea grijă de o comisie sau de o înțelegere importantă cu ceva mai simplu, cum ar fi să ajuți un părinte să îngrijească cumpărăturile sau să udeze plantele. Scopul acestui exercițiu este de a oferi celorlalți sentimentele și gesturile pe care doriți să le primiți.
 • Imaginea intitulată Traieste o viață simplă și pașnică Pasul 11
  7
  Îmbunătățiți-vă relațiile prin transformarea resentimentei în recunoștință. Majoritatea tulburărilor noastre interne și externe decurg din conflicte cu ceilalți. După cum se spune, simțirea ranchiurilor față de cineva este echivalentă cu a lua otravă cu așteptarea ca cealaltă persoană să sufere. Gândurile de recunoștință vă vor îmbunătăți starea de spirit, reducând astfel senzația de nemulțumire. Când vă dați seama că vă simțiți rău, opriți-vă și întrebați următoarele întrebări:
 • Mă simt bine atunci când mă gândesc la acea persoană?
 • Sentimentele mele negative mă ajută sau mă rănesc?
 • Gândurile mele care vizează pedepsirea unei alte persoane într-un fel influențează cu adevărat viața lui?
 • Este de necontestat că răspunsurile sunt nu, nu și nu. Acum încercați să faceți declarații pline de recunoștință: "Mă simt bine pentru că am renunțat la resentimentul pe care îl simt față de acea persoană". "A fi concentrat pe viitor mă ajută să mă simt mai bine". "În loc să pierdem timpul încercând să distrugem viața altcuiva, aș vrea să mă dedicăm îmbunătățirii mele".
 • Metoda 3
  Modificați-vă Realitatea

  Imaginea intitulată Traieste o viață simplă și pașnică Pasul 12
  1
  Schimbați casa. A trăi într-o zonă cu densitate mare a populației ar putea fi o sursă considerabilă de stres. O schimbare de peisaj într-un loc mai calm și mai liniștit vă va spori eforturile de a trăi o viață mai simplă. Casa ta este refugiul tău.
  • Dacă nu aveți oportunitatea de a vă deplasa la o nouă locație, puteți efectua în continuare căutări pentru a găsi o soluție mai liniștită și potrivită pentru nevoile dvs.
  • Dacă doriți să faceți o schimbare importantă, căutați o zonă îndepărtată care vă poate oferi ceea ce doriți. Poate că trăiesc lângă mare sau munți sau la ultimul etaj al unui zgârie-nori frumos te-ar putea face să te simți mai bine.
 • Imaginea intitulată Traieste o viață simplă și pașnică Pasul 13
  2
  Moneda pentru a cumpăra o casă în miniatură ("casa mică"). Aceste case mici au tot ceea ce ați putea dori și sunt concepute pentru iubitorii de minimalism care doresc să se bucure de toate facilitățile oferite de o casă, chiar și într-un spațiu extrem de mic. o "casa mică" prefabricate pot fi ușor poziționate pe un teren deținut și conectat la lumină și apă pentru a deveni o casă reală.
 • Puteți evita luarea unei ipoteci mari și bucurați-vă de un design mic, liniștit și creativ, cu un impact redus asupra mediului.
 • Imaginea intitulată Traieste o viață simplă și pașnică Pasul 14
  3
  Simplificați mijloacele de transport. Atât de mulți oameni dețin o mașină de lux legată de un împrumut aproape comparabil cu un credit ipotecar. Este un alt caz în care câștigul necesar pentru a plăti un activ poate fi resetat sau alocat în alt mod pentru a vă permite să trăiți o viață mai liniștită.
 • Cu o mașină ecologică puteți merge oriunde doriți, reducând și emisiile de dioxid de carbon. Mai puțină poluare conduce la o existență mai simplă și mai curată.
 • Ia o bicicletă și folosește-o pentru a ajunge la treabă. Vă va permite să faceți o activitate fizică și să nu pierdeți timp prețios în căutare de parcare.
 • Imaginea intitulată Traieste o viață simplă și pașnică Pasul 15
  4
  Schimbă locurile de muncă. Nu e nimic mai rău decât să te obligi să faci un loc de muncă pe care îl urăști în fiecare zi. Dacă nu ați reușit toate încercările dvs. de a vă face mai plăcut, schimbarea locurilor de muncă vă va oferi multe beneficii. Dacă petreceți 80 de ore pe săptămână încercând să ajungeți la un buget de vânzări care vă forțează să vă simțiți extenuați și stresați, este timpul să vă schimbați și să optați pentru o viață mai simplă și mai liniștită.
 • Urmând planul dvs., puteți constata că sunt necesari mai puțini bani pentru a vă menține stilul de viață nou. În acest caz, veți avea ocazia să explorați noi opțiuni care sunt mai relevante pentru obiectivele, valorile și interesele dvs.
 • Adresați-vă unui consilier de carieră pentru a explora oportunitățile disponibile și pentru a afla care sunt preferințele dvs. reale la locul de muncă.
 • Imaginea intitulată Traieste o viață simplă și pașnică Pasul 16
  5
  Stabiliți o rutină a bunăstării zilnice. Dacă doriți să trăiți o viață mai simplă și mai liniștită, este esențial să acordați o mai mare prioritate pentru tine și pentru sănătatea ta. Planificați un nou stil de viață sănătos, echilibrând în mod corect timpul petrecut la locul de muncă, petrecerea timpului liber și refacerea fizică și psihică.
 • Va trebui să vă angajați să vă cultivați într-un mod sănătos pentru a oferi corpului nutrienții potriviți și pentru a dezvolta energia necesară pentru a menține o rutină a activității fizice. Plasarea exercițiilor fizice în viața de zi cu zi poate necesita eforturi considerabile, dar beneficiile care vin cu ele vor fi considerabile.
 • Meditând și invigorând corpul și mintea voastră, vă veți ajuta să vă bucurați mai mult de viață.
 • Imaginea intitulată Traieste o viață simplă și pașnică Pasul 17
  6
  Luați-vă responsabilitatea pentru fericirea voastră. Învață să fii autonom. Fericirea este o chestiune internă și trebuie să-ți asumi obligația de ao crea. Știți ce te face fericit, apoi dedicat acelor activități care se vor dovedi a fi un rezervor de sentimente pozitive. Fiind plin de vibrații bune, veți fi capabil să vă confruntați mai ușor cu dificultăți. Cu cât sunteți mai fericiți, cu atât mai bine toate relațiile și situațiile sunt dezvăluite.
 • Sfaturi

  • Amintiți-vă că nu este niciodată prea târziu să cereți sprijinul unui profesionist care să vă ajute să vă rezolvați problemele.
  • Schimbarea nu este ușoară, dar cu determinarea corectă veți avea ocazia să puneți capăt problemelor.
  • Fiți răbdători cu voi înșivă și înțelegeți că schimbările necesită timp.
  • Când vine vorba de a-și îmbunătăți viața, prietenii și familia pot fi extrem de cooperativi și motivați. Acceptați pentru a vă ajuta.

  Avertismente

  • Dacă suferiți de o stare de stres, depresie sau anxietate legată de stilul vostru de viață, luați în considerare solicitarea de ajutor de la un terapeut calificat.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit