gtemata.com

Cum să verificați puritatea mierei

Mierea contrafăcută și impuritatea reprezintă un risc real - deși oamenii preferă să cumpere 100% miere produsă de albine, în unele țări această practică este larg răspândită. Din fericire, Comunitatea Europeană are legi foarte stricte pe această temă și, dacă un produs este declarat 100% pur, este cu siguranță. Cu toate acestea, vechea inscripție citește "Încrederea este bună, nu aveți încredere este mai bună", așa că știți că odată la domiciliu puteți face niște teste pentru a asigura onestitatea producătorului. Amintiți-vă, totuși, că există nenumărate tipuri de zaharuri și siropuri pe care producătorii incorecți le folosesc pentru a "tăia" mierea, astfel încât testele gospodăriei nu pot fi complet fiabile. Aplicând diferite metodologii de analiză, puteți ajunge la o concluzie destul de sigură despre puritatea mierei voastre.

paşi

Partea 1
Înainte de cumpărare

Imaginea intitulată Verificați puritatea pastei de miere Pasul 1
1
Aflați despre legislație. Reglementările de stat și regionale impun producătorilor să indice pe etichetă toate ingredientele prezente în alimente, oricare ar fi acestea. Cu toate acestea, în regiunea sau țara dvs. specifică pot exista excepții sau legi care să permită o "lacună" celor care comercializează miere, deci este bine să știți. Acest lucru vă permite să știți cât de multă încredere puteți plasa pe etichetă.
 • Fiecare produs vândut ca miere în Comunitatea Europeană trebuie să fie, conform legii, fără aditivi, inclusiv antibiotice utilizate pentru tratarea albinelor. Mierea cu defecte care modifică profund aroma trebuie vândută ca miere de uz industrial și utilizată ca ingredient în industria alimentară.
 • În Statele Unite, de exemplu, guvernul nu efectuează teste pentru a verifica puritatea acestui produs și permite prezența unor urme de antibiotice. Faptul că apare logo-ul USDA (Departamentul Agriculturii al SUA) nu înseamnă că mierea este pură.
 • Numai Florida solicită producătorilor să declare toți aditivii pe etichetă dacă mierea este produsă sau vândută în această stare. Rețineți însă că produsele care sunt denumite "amestec de miere" sau "produs pe bază de miere" nu sunt acoperite de această legislație.
 • Imaginea intitulată Verificați puritatea pastei 2
  2
  Verificați eticheta, dar nu se bazează prea mult pe ea. Verificați în jurul logo-ului societății producătoare, precum și în lista de ingrediente, dacă sunt scrise ca "aditivi" sau "arome adăugate". Mierea pură ar trebui să aibă doar un singur ingredient: miere. Cu toate acestea, chiar dacă eticheta pare perfectă, nu se spune că vânzătorul spune adevărul.
 • 3
  Gustați mierea dacă există probe disponibile. Desigur, nu este un test corect, dar dacă gustul te lasă dezamăgit, ar putea fi un factor important atunci când te hotărăști. Amintiți-vă că un gust "ciudat" nu este neapărat un semn de miere contrafăcută. Există multe soiuri produse fiecare dintr-un nectar de flori diferit, de la limf și, de asemenea, din secrețiile de insecte care mănâncă seva. Fiecare miere are propria sa aromă și chiar producția aceluiași stup poate varia de la an la an pe baza surselor de la care albinele au luat nectarul.
 • Majoritatea furnizorilor nu vă vor lăsa să deschideți borcanul înainte să îl cumpărați. Întreabă-te dacă poți obține un gust, dar nu insistă dacă nu este disponibil.
 • Partea 2
  Încercări de la domiciliu

  Imaginea intitulată Verificați puritatea mierii Pasul 4
  1
  Amintiți-vă că acestea nu sunt proceduri de încredere 100%. Marea varietate de miere delicioasă și aromată stă împotriva încercărilor dvs. dacă sunteți în căutarea unui test simplu de pus în practică. Diferitele tipuri de miere pură pot fi foarte diferite în ceea ce privește densitatea, inflamabilitatea și alte caracteristici. Deși testele care urmează se bazează pe principii veridice, în practică rezultatele dvs. pot fi neconcludente. Faceți mai multe teste pentru a vedea dacă mierea dvs. este pură sau nu. În majoritatea cazurilor, nu veți obține o garanție completă a purității.
 • 2
  Adăugați o lingură de miere lichidă în apă fierbinte. Se amestecă lent sau chiar nu se amestecă. Dacă a fost "tăiat" cu câteva tipuri de siropuri zaharoase, ele se vor topi în apă. Mierea pură și, din păcate, și unele dintre cele contrafăcute, nu se topesc formând un singur bloc care se scufunda sau rămâne atașat lingurii.
 • Amintiți-vă că mierea (pură sau falsă) este vândută în formă semi-lichidă sau chiar cristalizată, alte cazuri ca o singură bucată de fagure de miere. În acest caz este dificil să se topească, indiferent dacă este pur sau nu.
 • 3
  Puneți o bucată de bumbac sau un fitil lumanat cu miere în foc. Acest test vă permite să înțelegeți numai dacă mierea a fost diluată cu apă, în acest caz va fi imposibil să se aprindă. Împingeți un fitil sau o bucată de bumbac în miere și agitați-l pentru a elimina orice exces. Încercați să îl porniți, dacă arde cu ușurință probabil că nu există apă, dar poate a fost falsificată cu alte elemente. Dacă nu arde sau emite crackles în loc să se aprindă, atunci există apă.


 • 4
  Puneți miere pe prosoape de hârtie sau pe un prosop de hârtie. Dacă a fost diluat cu apă, acesta va fi absorbit și va lăsa pe hârtie o pată de umiditate. Mierea pură nu va fi absorbită, dar, din păcate, nici măcar cea tăiată cu alte siropuri dulci.
 • Partea 3
  Mituri la Debunk

  1
  Nu permiteți furnicilor să vă decidă. Aceste insecte mănâncă ceva dulce și hrănitoare și nu disting între mierea pură, siropul de porumb colorat și orice alt amestec intermediar.
 • Imaginea intitulată Verificați puritatea mierii Pasul 9
  2
  Amintiți-vă că amestecarea mierei cu alcoolul nu este un test util. Unii vă vor spune că amestecarea mierei contrafăcute în alcool denaturat sau într-un alt solvent alcoolic va produce un amestec lăptos și mierea se va topi, în timp ce cea pură va rămâne compactă și va cădea la fund. Alții susțin exact opusul! Acesta este un mit care datează din 1893 și nu a fost niciodată împărtășit de apicultorii profesioniști.
 • Imaginea intitulată Verificați puritatea pastei de miere Pasul 10
  3
  Fiți sceptici față de oricine susține că mierea pură are forme speciale sau se mișcă într-o anumită direcție. Puteți găsi, online, diferite legende urbane similare care vă vor spune că mierea pură se rotește numai în sensul acelor de ceasornic când se toarnă sau care formează un hexagon perfect dacă este așezat într-un vas și acoperit cu apă. Nu există dovezi științifice care să susțină aceste afirmații.
 • Imaginea intitulată Verificați puritatea pasului 11
  4
  Verificați în persoană orice altă declarație. Există multe anecdote despre flotabilitatea mierei pentru a-și testa puritatea și mulți nu au fost niciodată testați științific. Dacă aveți impresia că o declarație poate fi plauzibilă, atunci experimentați cu un borcan de miere pură. Apoi tăiați această miere cu sirop de agave și repetați testul. Dacă cele două teste vă dau rezultatul pe care îl sperați, atunci ar putea fi o procedură utilă. Amintiți-vă că nu există nici un control la domiciliu care să vă ofere 100% siguranță pentru puritatea mierii.
 • Sfaturi

  • Mierea cumpărată pe o piață agricolă sau de către un apicultor local este, probabil, pură.
  • Mierea prezentă în faguri trebuie să fie pură, deoarece este extrasă direct din furaj. Cu toate acestea, unii apicultori își hrănesc albinele cu siropuri și zaharuri artificiale, forțându-le să producă miere falsificată.
  • O miere cristalizată sau granulară este mai probabil să fie pură și poate fi cumpărată în liniște - depozitați-o într-un loc cald pentru a permite revenirea la starea sa naturală. Cu toate acestea, știți că acest lucru nu reprezintă o garanție de 100% puritate.
  • Oamenii de știință care analizează mierea folosesc un spectrometru de masă pentru a separa moleculele prezente în miere și pentru a identifica diferitele tipuri (izotopi) de molecule de carbon care sunt asociate cu diferite zaharuri. Acest proces este numit studiul izotopilor stabili. Cu toate acestea, este posibil ca unele zaharuri să nu fie detectate.

  Avertismente

  • Nu dați miere nou-născuților, ar putea transmite botulina, o bacterie inofensivă pentru un adult, dar foarte periculoasă pentru ei.
  • Fiți atenți când manipulați flăcările și ceara fierbinte.

  Lucruri de care ai nevoie

  • miere
  • apă
  • Lumânare cu fitil de bumbac
  • brichetă
  • Hârtie absorbantă
  • halbă
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit