gtemata.com

Cum să utilizați un excavator de pepene

Exploatatorii pentru fructe și, în special, pentru pepeni, au apărut pentru prima dată în secolul al XIX-lea în Franța - scopul lor a fost acela de a permite oaspeților bogați să-și păstreze mâinile curate și invitații să prezinte o compoziție rafinată de feluri de mâncare. Respectând această tradiție grozavă, nu ezitați să oferiți acest articol majordomului, care îl va transmite bucătarului dvs. bucătar.

paşi

Metoda 1
Sapa un pepene galben

Imaginea intitulată Utilizați un baller de melon Pasul 1
1
Spălați pepene, cuțitul și sapa-l. Întindeți întregul fruct cu o perie curată sub apă rece - dacă ignorați acest pasaj, bacteriile de pe piele pot contamina cu ușurință pulpa în timp ce afectează pepene galben. Spălați cuțitul și să-l săpați în apă foarte săpată.
 • Nu spălați pepene până când nu sunteți gata să o tăiați, deoarece umiditatea favorizează formarea mucegaiului.
 • Nu utilizați săpunuri și detergenți deoarece acestea pot pătrunde în pulpă produsele pentru spălat fructele și legumele sunt inofensive, dar inutile.
 • Imaginea intitulată Utilizați un baller de melon Pasul 2
  2
  Taiați pe jumătate pepene și scoateți semințele. Deschizându-l în două jumătăți semi-sferice, puteți reține sucul fructului - nu este o problemă mare dacă ați decis să o împărțiți în patru părți sau să fiți tăiați în bucăți. Dacă miezul central este plin cu o pastă fibroasă bogată în semințe, scoateți-o cu o lingură mare și aruncați-o în coșul de gunoi.
 • Imaginea intitulată Utilizați un baller de melon Pasul 3
  3
  Lăsați gaura să pătrundă în pulpă. Așezați-o pe suprafața fructului sau înclinați-o puțin - apăsați-o până când întreaga porțiune emisferică se află în interiorul pulpei. Dacă o parte a găurii este deasupra nivelului pepenei, veți obține bucăți neregulate în loc de sfere perfecte.
 • Imaginea intitulată Utilizați un baller de melci Pasul 4
  4
  Rotiți sapa la 180 °. Rotiți-o până când partea convexă se îndreaptă spre dvs. - în acest fel, ar trebui să puteți crea o sferă perfectă în interiorul părții concave a instrumentului.
 • Dacă nu sunteți mulțumit de bilele pe care le-ați obținut, rotiți-l de două ori înainte de al scoate din pulpă.
 • Dacă utilizați un instrument cu mâner sau lamă de plastic, nu aplicați presiune - dacă fructul este deosebit de gros, puteți rupe gaura.
 • Imaginea intitulată Utilizați un baller de melon Pasul 5
  5


  Modificați mărimea sferelor utilizând alte instrumente. Multe excavatoare sunt echipate cu lame de diferite dimensiuni la fiecare capăt. Dacă doriți să faceți bile de dimensiuni chiar mai mari, încercați lingurile gradate de metal (cele foarte folosite în bucătăria americană).
 • Lingura de plastic poate fi utilă cu fructe mai moi, cum ar fi pepene verde.
 • Metoda 2
  Utilizări alternative

  Imaginea intitulată Utilizați un baller de melon Pasul 6
  1
  Scoateți miezul din fruct. Tăiați mărul, perele sau fructele pe care le pregătiți în jumătate, urmând direcția tulpinii. Apăsați gaura din centrul fiecărei jumătăți, rotind-o pentru a extrage miezul.
  • Tăiați un castravete în jumătate de lungime și apoi îndepărtați semințele prin glisarea cavității de-a lungul pulpei.
 • Imaginea intitulată Utilizați un baller de melon Pasul 7
  2
  Scapă de imperfecțiunile fructelor. Tăiați o piersică în jumătate și extrageți miezul. Dacă pulpa care înconjoară semințele este uscată sau mucegăită, îndepărtați-o cu partea concavă a arborelui. În același mod, elimină toate celelalte defecte de pe suprafața fructului, în locurile greu de atins cu cuțitul.
 • Poți să scapi de ei "ochi" din cartofi care utilizează aceeași tehnică.
 • Imaginea intitulată Utilizați un balon de melon Pasul 8
  3
  Utilizați sapa pentru a sculpta alte alimente. Puteți modela orice substanță groasă, de la produse de patiserie scurte până la carne pe bază de carne, până la găluște, pentru a crea bile datorită acestui instrument. Asigurați-vă că utilizați una dintre dimensiunile corecte - dacă rețeta implică realizarea de sfere mari, cele mici pot arde în timpul gătitului.
 • Încărcarea cu plastic este utilă numai cu alimente moi, cum ar fi sherbet.
 • Încercați să-l dip în apă foarte fierbinte și sculpta mici înghețate sundae.
 • Imaginea intitulată Utilizați un baller de melon Pasul 9
  4
  Scoateți fructele mici cu o lingură înțepată. Unele modele au o margine zimțată care permite un control mai mare și o aderență mai sigură - le puteți folosi pentru a îndepărta frunzele de căpșuni sau pentru a pregăti tomatele Pachino înainte de a le umple.
 • Sfaturi

  • Cele mai multe excavatoare de pepene au o gaură la bază pentru aer și suc. Modele care nu au această gaură pot crea o mizerie în bucătărie.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit