gtemata.com

Cum se utilizează un dispozitiv de ascuțire

Adesea a un set bun de cuțite

include și un oțel - rareori, însă este însoțit de instrucțiunile de utilizare. Cu toate acestea, cu o utilizare corectă și frecventă, oțel ascuțit vă va permite să vă păstrați cuțitele ascuțite pentru o perioadă prelungită de timp.

paşi

Imaginea intitulată Untitled 1Utilizarea oțelului de ascuțire Pasul 1.jpg
1
Amintiți-vă că un ascuțitor nu poate ascuți un cuțit de la firul abătut. Acest tip de scule este folosit pentru întreținerea obișnuită și, prin urmare, pentru a menține lama ascuțită. Dacă firul cuțitelor trebuie tăiat, marcat sau denunțat, duceți-l la un profesionist pentru a-l restabili.
 • Imaginea intitulată Untitled 1Utilizarea oțelului de ascuțit Pasul 2.jpg
  2
  Țineți ascuțitorul ferm într-o mână sau țineți-l pe un plan solid. Din motive de siguranță, metoda cea mai potrivită constă în menținerea oțelului vertical, cu vârful presat pe o placă de tăiere.
 • Imaginea intitulată Untitled 1Utilizarea oțelului de ascuțit Pasul 3.jpg
  3
  Așezați partea din lamă cea mai apropiată de mânerul cuțitului de pe cârlig, ca și cum ați fi dorit să o tăiați.
 • Așezați lama cuțitului la un unghi de 22 grade (ideal). Aceasta este înclinația standard, deși puteți folosi un unghi mai puțin pronunțat pentru a obține o lamă mai accentuată sau mai pronunțată pentru a obține o claritate mai îndelungată.
 • Imaginea intitulată Untitled 1Utilizarea oțelului de ascuțire Pasul 4.jpg
  4
  Glisați lama cuțitului de-a lungul ascuțitorului, ca și cum subțierea unui baston de lemn. Trageți cuțitul spre dvs., făcând-o să alunece simultan, terminând mișcarea cu vârful cuțitului din partea inferioară a curelei. Țineți unghiul lamei constante în timp ce îl glisați și trageți-l spre dumneavoastră cu o mișcare treptată, pentru a obține o ascuțire uniformă, de la baza lamei până la vârf.


 • Imaginea intitulată Untitled 1Utilizarea oțelului de ascuțit Pasul 5.jpg
  5
  Repetați procesul cu cealaltă parte a lamei, pentru ao ascuți.
 • Imaginea intitulată Untitled 1Utilizarea oțelului de ascuțit Pasul 6.jpg
  6
  Repetați procesul de la 3 la 6 ori pentru fiecare parte. Verificați ascuțirea și, dacă este necesar, repetați. Cantitatea efectivă de pași necesari va fi determinată pe baza calității, durității și stării lamei.
 • Imagine cu titlul Oțel ascuțit Pasul 7.jpg
  7
  Curățați lama cu o cârpă sau prosoape de hârtie. Acest pas este important și servește la prevenirea ca resturile de metal generate de ascuțire să se termine în următoarea dvs. rețetă.
 • Sfaturi

  • Spălați cuțitele imediat după utilizare și uscați-le imediat. Acidul sau alimentele bogate în sare pot deteriora lama, în special firul subțire și delicat. Spălați cuțitele cu mâna, chiar dacă acestea sunt protejate în mașina de spălat vase, pentru a preveni lovirea altor instrumente și, eventual, deteriorarea lor.
  • Puneți cuțitele astfel încât lamele să nu lovească alte obiecte metalice (de exemplu alte cuțite). Suporturile cuțite funcționează bine în acest scop.
  • Asigurați-vă că aveți o oțel ascuțit suficient de lung pentru lamele pe care trebuie să le ascuțiți. O lamă de 30 cm, de exemplu, nu poate fi reînvinsă cu ușurință cu oțel de calibru 20. * Folosiți numai oțeluri metalice. Cei care includ particule ceramice sau diamante, în timp ce sunt ușor de găsit, refacă lama, mai degrabă decât o revigorează, apoi îndepărtează oțelul de la lamă la fiecare trecere, reducându-și viața.
  • Revigorați marginea lamei înainte de fiecare utilizare sau după fiecare spălare.
  • Tăiați numai pe suprafețe din lemn sau din plastic. Cei din piatră, sticlă sau ceramică sunt prezenți în multe bucătării, iar tu poți fi tentați să le folosești, dar vor ruina marginea lamei foarte repede.
  • Viteza nu este esențială. Faceți mișcări lente până când sunteți sigur că puteți păstra lama în unghiul corect și acoperă întreaga lungime a lamei într-o singură mișcare.
  • Revenirea lamei la o lamă este o procedură diferită decât ascuțirea acesteia - constă în a aduce cu ușurință lama înapoi în poziția corectă. Ascuțirea, pe de altă parte, îndepărtează o parte din metal din lamă, creând un fir nou.
  • Unii profesioniști vă recomandă să efectuați mai mulți pași consecutivi pe aceeași parte a lamei sau în poziții diferite pentru a țineți ascuțitorul. Simțiți-vă liber să experimentați diferite tehnici. Toate acestea vor fi eficiente, cu condiția să se acorde o atenție egală ambelor laturi ale lamei și să se aibă grijă să se mențină o înclinație constantă între lamă și oțel.
  • Dacă cuțitele ar trebui să-și piardă firele (ceea ce se întâmplă tuturor, așa cum se păstrează impecabil), lăsați-i să se re-ascuiească. Există sisteme de ascuțire care pot fi executate personal, însă un serviciu profesionist va fi, cel mai probabil, cea mai bună alegere.

  Avertismente

  • Țineți oțelul cu mâna departe de suprafață în contact cu lama. Majoritatea oțelurilor au o gardă la partea superioară a mânerului. Evitați să țineți mâna sau degetele din gardă.
  • Ca întotdeauna, atunci când manevrați obiecte ascuțite, folosiți măsuri de siguranță suficiente pentru a preveni eventualele accidente.
  • Nu încercați să reînsufleți firul la lame serate.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit