gtemata.com

Cum să fii singur

"Fii tu insuti" este probabil cea mai utilizată frază din istoria consultanței personale. Dar ce înseamnă asta exact? Și este într-adevăr la fel de simplu cum pare? Puteți deveni unul urmând sfaturile enumerate în acest articol.

paşi

Partea 1

Descoperiți cine sunteți
Imagine cu denumirea Be Yourself Pasul 1
1
Găsiți-vă și definiți-vă modul de a fi. Oscar Wilde, cu spiritul său clasic, a spus: "Fii tu însuți, toți ceilalți au fost deja ocupați". Deși poate părea o glumă amuzantă, această propoziție este foarte apropiată de adevăr. Totuși, nu poți fi singur dacă nu înțelegi mai întâi cine ești.
 • Ia-ți puțin timp să te cunoști și să-ți descoperi esența, să contempli viata și alegerile tale. Gândiți-vă la lucrurile pe care ați dori să le faceți și la cele care nu vă interesează și acționați în consecință. Nu vă fie frică să experimentați și să faceți greșeli: face parte din proces.
 • De asemenea, puteți să vă testați pentru a vă descoperi personalitatea, dar nu lăsați-o să vă afecteze prea mult: folosiți-o doar pentru a vă cunoaște mai bine. Dacă nu puteți accepta, veți vedea că, odată cu trecerea timpului și în jurul oamenilor potriviți pentru voi, veți sfârși prin iubirea personalității voastre.
 • Imagine cu denumirea Be Yourself Pasul 2
  2
  În timp ce încercați să înțelegeți valorile voastre, nu vă surprindeți dacă unii dintre ei intră în conflict cu alții: este un rezultat natural cauzat de societatea noastră modernă, caracterizat printr-o mare varietate de surse care includ cultura, religia, învățăturile primite, oamenii care ne inspiră, educația etc. Ceea ce contează cu adevărat este că veți continua să lucrați pentru a vă găsi adevărata dvs. esență.
 • Doar pentru că valorile par conflicte nu înseamnă neapărat că trebuie să le abandonezi. Luați-le în considerare ca parte a unei persoane în evoluție. Nu este corect să fii hărțuit. Aveți valori pentru toate aspectele diferite ale vieții voastre, deci este firesc ca ele să fie diferite.
 • Imagine cu denumirea Be Yourself Pasul 3
  3
  Trăiți momentul fără să vă gândiți prea mult la trecut. De fapt, trebuie să vă dați ocazia să creșteți de-a lungul anilor, fără să vă gândiți la ceea ce ați fost înainte sau să vă întrebați ce veți deveni în viitor. Concentrați-vă pe prezent să vă îmbunătățiți și să deveniți mai înțelepți. Permite-te să crească. Fii mai înțelept.
 • Iartă-te de greșelile trecutului care nu te fac mândri și acceptă alegerile făcute acum. Ce se face este făcut. Sigur că ați avut motivele bune pentru a acționa în anumite moduri, dar acum numărați ceea ce sunteți: tot ce trebuie să faceți este să învățați din aceste lecții și să continuați pe calea voastră.
 • Feriți-vă de oamenii care pretind că sunt mândri că nu s-au schimbat niciodată în timpul vieții lor. Credeți că au un mod flexibil de a vedea viața sau de a fi fericiți? Adesea, ele nu sunt pentru ca deșeuri atât de multă energie insistând că lucrurile nu s-au schimbat în comparație acum la 10, 20 sau 30 de ani, care nu sunt în măsură să îmbrățișeze idei noi, să învețe de la alții, sau pur și simplu să crească. Cresterea la fiecare varsta si stadiu al vietii este o parte esentiala a faptului ca este autentic cu sine si sanatos si intreg.
 • Imagine cu denumirea Be Yourself Pasul 4
  4
  Nu încetați niciodată să vă căutați forțele. Odată cu trecerea timpului, acestea se vor schimba cu siguranță și de aceea trebuie să le reevaluezi mereu și să le contrabalansați cu greșelile tale.
 • Comparațiile provoacă resentimente. Și o persoană nemulțumită nu se poate concentra asupra ei pentru că e prea ocupată visând la viața altcuiva.
 • Comparațiile vă determină să criticați și pe alții mai mult decât ar trebui. Dacă nu aveți stima de sine și întotdeauna vă comparați cu alți oameni, veți găsi că trăiți o existență formată din invidie și critică. Și cu siguranță asta nu te va face să crești. Este o modalitate de a-ți pierde prietenii, respectul și timpul să-i admiri pe ceilalți pentru caracteristicile lor, fără să te gândești la tine.
 • Imagine cu denumirea Be Yourself Pasul 5
  5
  Relaxați-vă! Nu așteptați întotdeauna cel mai rău și învățați să fiți auto-ironici. Vei descoperi că chiar și oamenii din jurul tau se va simti mai relaxat, dacă sunteți în stare să râdă grațios-te atunci când, de exemplu, vor rămâne reziduuri de spanac în dinți sau se poticnească în fața tuturor. Luându-te prea în serios, nu plătești!
 • Transformați-l într-o poveste amuzantă pentru a le împărtăși altora. Permite altora să înțeleagă că nu sunteți perfect și vă face să vă simțiți mai confortabil. Râzându-te și nu-ți lua prea în serios poate fi o calitate atractivă!
 • Partea 2

  A avea de-a face cu alții
  Imagine cu denumirea Be Yourself Pasul 6
  1
  Fii sincer, fără a fi greu pentru tine. Să nu ne ascundem în spatele unui deget, toți suntem imperfecți și toți avem întotdeauna ceva nou de învățat. Dacă te simți nesigur cu privire la anumite aspecte ale vietii tale pe care credeți că ar fi cel mai bine pentru a ascunde anumite nuanțe ale personalității sau anumite defecte fizice, în primul rând, atunci ar trebui să încercați să accepte imperfecțiunile, fizice sau caracter ei, și să fie sincer cu tine însuți, fără dar vă judecați sever. Imperfecțiunile tale te fac unic, dar dacă nu poți trăi cu ea, fă ceva pentru a te îmbunătăți.
  • Încercați tactica de a vă recunoaște deficiențele atunci când discutați cu cineva. Veți găsi deseori că ați înlăturat brusc motivul pentru a lua o lungă perioadă de timp pe subiect. În momentul în care spuneți că vă pare rău și că veți încerca să vă îmbunătățiți, veți instila în discuție un sentiment de onestitate autentic dezarmare.
 • Imagine intitulată Be Yourself Pasul 7
  2
  Nu te compara cu ceilalți. Dacă întotdeauna vă comparați cu alți oameni, nu veți fi niciodată fericiți. Acest lucru vine din compararea cu ceilalți, găsindu-vă dorința de a fi într-un anumit fel. Este un teren alunecos pentru a trece prin unde gândirea ta va deveni tot mai negativă.
 • Puteți vedea mereu aparițiile celorlalți, dar nu veți vedea niciodată ce se întâmplă cu adevărat în spatele acestor fațade în lumea lor aparent perfectă. Comparând-te cu ceilalți, dând prea multă putere reprezentărilor lor și reducând valoarea pe baza unui miraj. Este o activitate inutilă care aduce numai daune.
 • În schimb, apreciați persoana care vă aflați, iubiți-vă personalitatea și îmbrățișați-vă greșelile - le avem cu toții, și așa cum am explicat mai sus, a fi cinstit este mai bine decât să vă îndepărtați de ei.
 • Imagine cu denumirea Be Yourself Pasul 8
  3
  Nu te mai îngrijora de modul în care alții te percep. Unii vor fi ca tine și unii nu vor. Este practic imposibil să fii singur când te întrebi în mod constant: "Credeți că este amuzant? Crezi că sunt grăsime? Crede că sunt prost? Sunt destul de bune / inteligente / populare pentru a face parte din grupul lor de prieteni?". Pentru a fi tu însuți, trebuie să renunți la aceste grijile și să te abandonezi în fluxul existenței tale, considerându-ți alții doar ca un filtru - nu trebuie să te considere.
 • Dacă schimbați-vă la o persoană sau un grup, o altă persoană sau grup nu te poate iubi și entreresti într-un cerc vicios perpetuu în căutarea pentru persoanele care se bucura, mai degrabă decât se concentreze pe construirea de talente și punctele forte.
 • Imagine cu denumirea Be Yourself Pasul 9
  4
  Nu mai fi o persoană care să se îngrijească. Întotdeauna dorința de a iubi și a respecta pe oricine în cele din urmă este un exercițiu total inutil care vă poate deteriora dezvoltarea personală și stima de sine. Cui îi pasă de ce spun ceilalți? Așa cum a spus odată Eleanor Roosevelt, „nimeni nu poate face sa te simti inferior fara acordul tau“: ceea ce contează cel mai mult este de a asculta propria încredere interioară și, în cazul în care lipsește, începe construirea ea!
 • Asta înseamnă că nu ai încredere în nimeni? Nu doare să fie respins din punct de vedere social. Dacă sunteți forțat într-o situație în care vă petreceți tot timpul între oameni care nu vă pot suporta din motive proprii, este periculos să vă internalizați ideile negative despre cine vă aflați. Ce puteți face este să alegeți acei oameni pentru care opiniile dvs. merită mai mult decât altele. Este mult mai sănătos să acordați atenție celor care vă respectă cu adevărat și care sunt de acord cu ceea ce doriți să faceți cu viața voastră.
 • Imagine cu denumirea Be Yourself Pasul 10
  5
  Înconjurați-vă cu oameni pozitivi. Nu trivializați prin ce treceți dacă este o presiune socială negativă sau o agresiune. Este mai ușor de suportat dacă sunteți conștient de această presiune și construiți o apărare sănătoasă. Construirea unui cerc de prieteni de încredere care împărtășesc opiniile și credințele tale în viață este o modalitate bună de a contribui la reducerea impactului oamenilor ostili. Îți poți spune că opiniile altora nu se iau în considerare și că nu ar trebui să conteze, dar este mult mai ușor când sunt alții care sunt de acord cu tine și sunt de partea ta.
 • Faceți o distincție între cei care vă iubesc și pe cei care vă înjosesc - dintr-o dată veți înțelege că părerea lor despre tine, familia ta sau stilul tău de viață este complet inutilă. Suntem intrinsec preocupați de opiniile celor pe care îi respectăm și le privim ca exemplu. Acest lucru funcționează în ambele sensuri, dacă cineva nu are nici un respect pentru dvs., atunci ceea ce spun despre dvs. sunt doar cuvinte goale provenite de la un străin perfect.


 • Imagine cu titlul Be Yourself Pasul 11
  6
  Învață să distingi între comentariile care sunt pentru ei înșiși, critici sarcastice și inconsiderate și constructive. În acest fel, veți înțelege care sunt greșelile dvs. și ce puteți face pentru a le remedia. Opiniile familiei, prietenilor, profesorilor sau superiorilor dvs., în general, sunt folosite pentru a vă face să vă îmbunătățiți, deoarece acești oameni sunt foarte interesați de dvs.
 • Acești oameni se îngrijorează, sunt interesați de cum să crească în calitate de persoană și sunt respectabili. Învățați să identificați diferența și să trăiți bine, respingând criticile negative inutile și învățând din critici constructive.
 • Partea 3

  Cultivați sinele adevărat
  Imagine cu denumirea Be Yourself Pasul 12
  1
  Tratați-vă cum ați fi cel mai bun prieten al vostru. Răsfățați, respectați și fiți amabili cu voi înșivă. Dacă a trebuit să ieșiți cu dvs. pentru o zi, ce fel de persoană este mai distractivă / plăcută / mulțumită / mai calmă / mai fericită decât ați putea fi, rămânând în același timp? Care este cea mai bună versiune a dvs.?
  • Fiți responsabili pentru dvs. și creșteți stima de sine. Dacă alții nu vă spun că sunteți minunați, nu vă lăsați să ajungă la voi. În schimb, continuați să vă spuneți că sunteți special, minunat și valoros. Când credeți aceste lucruri despre voi înșivă, ceilalți recunosc acea strălucire a încrederii în voi și începeți imediat să vă confirmați afirmările!
 • Imagine cu denumirea Be Yourself Pasul 13
  2
  Dezvoltați-vă și exprimați individualitatea. Oricare ar fi stilul tău sau modul de a vorbi, dacă te îndepărtezi de curent și vei produce rezultate pozitive, poți fi mândru de tine. Încercați să fiți un personaj, nu un tip.
 • Învățați să comunicați bine - cu cât vă puteți exprima mai bine, cu atât este mai ușor să îi faceți pe oameni să înțeleagă cine sunteți.
 • Imagine cu denumirea Be Yourself Pasul 14
  3
  Nu fi nedrept cu tine. În cazul în care, de exemplu, funcționează ca un scriitor independent și compari cu un celebru producator de la Hollywood, te gândești la viața ta într-un foarte obiectiv, deoarece producătorul are cu siguranță de ani și ani de muncă grea și de experiență, în timp ce sunt, dar să începând.
 • Dacă trebuie să faceți comparații, cel puțin încercați să fii realist și inspirat de oamenii pe care îi admirați cel mai mult, fără a vă disprețui.
 • Imagine cu denumirea Be Yourself Pasul 15
  4
  Urmează un stil personal. Mulți oameni au un obicei de a copia acțiunile altor persoane, deoarece par să fi urmărit cea mai bună cale de a se adapta, dar într-adevăr nu trebuie să ieșiți în evidență? Este foarte dificil, da, dar trebuie să încerci să eviți perspectivele altora ca ale tale, chiar dacă nu e ceva ce ai face în mod normal.
 • Orice ar fi, acceptați-o. Fiind diferită este cu siguranță frumoasă și atrage oameni pentru tine. Nu lăsa pe oameni să te schimbe!
 • Imagine cu denumirea Be Yourself Pasul 16
  5
  Acceptați că unele zile sunt mai bune decât altele. Cineva ar putea să-și ridice sprâncenele și să se distreze de tine când ești singur, dar, atâta timp cât poți să ridici din umeri și să spui: "Hei, eu sunt eu!"În cele din urmă, oamenii vă vor respecta și vă veți putea respecta. Cei mai mulți oameni le este greu să fie ei înșiși - dacă poți, ar putea chiar să te admire.
 • Uneori se va răni să se simtă tresarit. Deși poate fi foarte dificil să se pună în practică, încercați să faceți tot ce este mai bine pentru a permite ca totul să curgă din umeri. În cele din urmă, veți fi o persoană mai mare și mai bună, veți ști cine sunteți și veți putea supraviețui mai bine oricăror obstacole care pot apărea în viitorul dvs.
 • Partea 4

  Mergeți la Testa Testa
  Imagine cu denumirea Be Yourself Pasul 17
  1
  Apără-ți drepturile. Nu lăsa pe nimeni să te lovească - nimeni nu a obținut niciodată un certificat oficial care să-i dea dreptul de a fi un bully! Dacă aveți o problemă, există o mulțime de oameni buni care nu pot aștepta să vă ajute.
 • Imagine cu titlul Be Yourself Pasul 18
  2
  Apără drepturile altora. Când sunteți în prezența unui bully, este în natura dvs. să încercați să o opriți. Nu contează "cum": aveți dreptul să o faceți. Crede în tine.
 • Imagine cu denumirea Be Yourself Pasul 19
  3
  Apara chiar și pe cei care vă dau greu. Doar pentru că a trebuit să scapi de ea nu înseamnă că nu merită sprijinul tău!
 • Sfaturi

  • Doar pentru că cineva spune că nu-i place ceva despre tine nu înseamnă că e un lucru rău sau trebuie să te schimbi. Este adesea doar o chestiune de preferință personală.
  • Nu simți nevoia de a face ceva spectaculos sau în afara ordinii pentru a fi o persoană: tot ce ai nevoie este să arăți cine ești în interior.
  • Schimbarea este o constantă. Deci schimbarea cine ești în timp este inevitabilă. Ar fi bine să rămâneți informat și consecvent cu lumea din jurul vostru și să vă permiteți dezvoltarea personală să devină o prioritate în viața voastră.
  • Chiar dacă prietenii tăi par diferite, nu te mai întorci. Fii tu însuți și dacă nu te acceptă, ei nu sunt prieteni adevărați.
  • Dacă trebuie să fii tu însuți, faci ce inima ta iti spune, că auzi oameni dentro.Se face mișto de tine, nu reactionati la nivelul lor: rândul său, în jurul și să le ignore. Făcând ceea ce vrei nu înseamnă că trebuie să fii nebun. Fiți sănătoși și întotdeauna aveți un zâmbet.
  • Faceți tot posibilul pentru a fi o persoană diferită în mediul academic sau de afaceri și în sport poate fi nebun. Poate fi deosebit de periculos să se străduiască să fie ca și altcineva, doar pentru a avea popularitatea, aparența și atitudinea altora. Încercați să păstrați intactitatea unică prin concentrarea pe construirea punctelor forte prin inspirarea altora, nu prin copierea lor.
  • Modelele și tendințele sunt o decizie personală. În timp ce unii oameni le evită ca pe o ciumă în numele lui"individualism"aceasta nu înseamnă că nu ești singur când alegi să urmezi o tendință. Este vorba doar de a ști ce vrei.
  • Uneori, totuși, este util să facem un compromis. De exemplu, dacă toți prietenii tăi vor să meargă la un concert pe care nu-ți pasă, dar nu ai timp să fii cu ei, însoți-i oricum. În acest fel, veți arăta, de asemenea, respectul pentru gusturile altora.
  • Ține minte că nimeni nu te cunoaște mai bine decât tine.

  Avertismente

  • Respectați-i pe ceilalți pe măsură ce vă respectați. Gusturile, visele, preferințele și opiniile personale nu înseamnă că nu trebuie să acordăm atenție altora. Toată lumea are nevoi și speranțe care sunt la fel de valoroase ca ale noastre și nu există oameni care să aibă mai multă valoare decât alții. Pe scurt, în călătoria voastră către descoperirea esenței voastre, nu fiți lipsiți de atenție sau egoist.
  • Nu acordând importanță ceea ce gândesc oamenii despre dvs. nu exclude faptul că, în societate, este necesar să se respecte regulile de bază ale respectului reciproc. De fapt, dacă ne comportăm nepoliticos, dominant și arogant, nu numai că nu respectăm ceilalți, dar nici nu ne respectăm pe noi înșine. Cooperarea și educația nu ar trebui să eșueze niciodată.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit