gtemata.com

Cum să vezi sub apă

Ființele umane sunt în mod natural curios despre tot ceea ce se întâmplă după ce sott`acqua- traversează suprafața întregului pământ de a desena harta ei, exploratorii au luat o privire sub apă până la adâncimea maximă. Deschiderea ochilor in piscina este o ispita, in ciuda bine-cunoscutului senzatie pungenta cauzata de clor. Există modalități de a vă obișnui cu acest disconfort, dar există, de asemenea, implicații legale asupra sănătății. Din acest motiv, trebuie să purtați ochelari sau o mască atunci când doriți să vă satisfaceți curiozitatea ca scafandru, fie în piscină, pe plajă sau într-un lac.

paşi

Metoda 1
Deschideți ochii sub apă

Imaginea intitulată Vezi subacvatice Pasul 1
1
Uită-te în interiorul piscinei. Se pare ușor de spus, dar oricine a încercat știe senzația de picătură care însoțește deschiderea ochilor în apă clorinată. Din fericire, există tehnici care permit ochilor să se obișnuiască cu apa. Dacă aceste metode nu duc la rezultate satisfăcătoare, este recomandabil să reveniți la purtarea ochelarilor sau a mascilor pentru a vedea în siguranță în piscină.
 • Practicați-vă la domiciliu prin umplerea chiuvetei sau căzii de baie cu apă, conectându-vă la nas și înfundându-vă fața și apoi deschizând ochii. Începând cu apa fără clor sau reziduuri, vă puteți obișnui cu senzația de apă din ochi fără a suferi alte disconforturi.
 • Concentrațiile de clor au, în general, un pH controlat de siguranță de aproximativ 7,0-7,6. În acest fel este posibilă distrugerea eficientă a bacteriilor, dar nu scăpați de grăsime și de sebumul pe care oamenii îl transferă în apă - aceste subproduse corporale sunt iritante pentru ochi.
 • Deși expunerea la doze normale de clor crează o iritare a ochilor, nu este responsabilă de deteriorarea permanentă. Cu toate acestea, este capabil să elimine stratul de lacrimă care protejează corneea, făcând ochiul mai vulnerabil la bacteriile care au supraviețuit mediului de clorat al bazinului.
 • În cazul inflamației, spălați-vă ochii cu apă proaspătă și curată sau utilizați o spălare de ochi cu o soluție salină pentru a atenua disconfortul.
 • Imaginea intitulă Vezi Pasul 2 subacvatic
  2
  Deschide ochii pe mare. Înotarea în apele naturale evită riscul de iritare a ochilor din clor, dar există un detaliu important care trebuie subliniat: absența clorului este echivalentă cu prezența bacteriilor și a reziduurilor patogene. În apele de lângă plajă, valurile aruncă în mod constant nisip și rămășițe de roci pe țărm, ceea ce poate provoca, în consecință, abraziuni ale corneei. În largul mării veți avea ocazia să vă bucurați de o experiență de diving mai plăcută.
 • Aveți grijă să nu deschidă gura, deși nu este la fel de periculos pe cât pare, o inghititura de apa de mare contine milioane de celule bacteriene, zeci de mii de organisme zooplanctonice și sute de mii de fitoplancton.
 • Imaginea intitulă Vezi subacvatice Pasul 3
  3
  Deschide ochii în apele lacurilor. În acest caz, bacteriile reprezintă prima dumneavoastră preocupare. Deși este puțin probabil ca un singur locuitor al lacului să creeze probleme, este recomandabil să purtați o protecție (o mască sau ochelari de protecție) atunci când doriți să observați lumea subacvatică. În apa de mică adâncime găsiți sol și alte particule periculoase ale fundului lacului, care se ridică în timp ce înoțiți și pot intra în ochii voștri.
 • Acanthamoeba este un microorganism deosebit de periculos găsit în apă dulce (inclusiv apă de la robinet, deși rareori). În cazul unei infecții oculare, poate fi necesar un transplant de cornee.
 • În lacuri vă puteți deschide ochii sub apă fără a vă confrunta cu disconfortul provocat de clorul bazinelor sau de valul mării de-a lungul țărmului. Dacă doriți să riscați, în aceste ape vă puteți ține ochii deschiși pentru o perioadă mai lungă de timp decât ceilalți în care puteți înota! Vizibilitatea proastă oferită de lac vă împiedică să vă bucurați de un spectacol fascinant.
 • Imaginea intitulă Vezi subacvatice Pasul 4
  4
  Îndepărtați lentilele de contact. Trebuie să le îndepărtați înainte de a vă deschide ochii sub apă, în orice mediu descris mai sus. Deși riscul ca lentilele să dispară este minim (presiunea apei ar trebui să le mențină la locul lor), cel mai mare pericol este infecțiile bacteriene.
 • Dacă purtați ochelari sau LAC, puteți achiziționa măști subacvatice graduale sau ochelari de protecție. Purtarea acestor dispozitive este o alternativă mult mai sigură pentru a vedea sub apă decât a vă deschide ochii fără protecție și este perfectă pentru toți oamenii care nu au o vedere bună fără ochelari.
 • Metoda 2
  Pregătiți-vă pentru o Explorare subacvatică

  Imaginea intitulă Vezi subacvatice Pasul 5
  1


  Purtați ochelarii. În acest fel, puteți vedea sub apă fără a suferi iritații oculare, iar curelele permit dispozitivului să rămână ferm în jurul capului în timpul înotului. Ochelarii sunt ușor de atașat: plasați lentilele pe ochi și trageți banda siliconică în jurul capului. Cureaua trebuie să adere perfect la temple, precum și la ochelari, fără să provoace durere.
  • O pereche de ochelari de protecție funcționează bine numai dacă permite o închidere etanșă în jurul ochilor. Dacă apa intră în ele, înseamnă că trebuie să încercați un model diferit. Banda și forma lentilelor ar trebui să facă toate eforturile pentru a asigura etanșarea etanșării - nu trebuie să vă forțați să restabiliți constant aspirația apăsând ochelarii în jurul orbitelor.
  • Aceste accesorii sunt folosite practic de toți înotătorii de nivel competițional care nu doresc să-și compromită abilitățile vizuale sau viteza lor prin utilizarea unei măști ușor aerodinamice.
  • Ochelarii pentru inot au evoluat foarte mult de la începutul anilor modele realizate în secolul al XIV-lea de către perși, care au folosit carapace de broască țestoasă lustruite pentru a proteja ochii în timp ce ei înșiși și perle colectate scufundat. Dispozitivele moderne garantează o vizibilitate excelentă și sunt construite din materiale precum amestecurile de plastic, silicon și policarbonat.
 • Imaginea intitulă Vezi subacvatice Pasul 6
  2
  Își poartă o mască de scufundări. Reprezintă o evoluție a ochelarilor și acoperă, de asemenea, nasul. Dacă vă simțiți inconfortabil de respirație din nări, acest dispozitiv vă permite să nu mai folosiți acele pensete ciudate pentru a merge sub apă! La fel ca ochelarii, de asemenea, masca este fixat la cap datorită unei singure laterale mai gros, care ar trebui să păstreze dispozitivul de reținere în timp ce înot, fără a forța să se aplice în mod constant presiune cu mâinile.
 • Măștile funcționează deoarece suprafața plană și spațiul de aer format între sticlă și ochi vă permit să vă concentrați sub apă. În apă, lumina reflectă diferit decât mediul extern, iar masca este proiectată să corecteze această abatere.
 • Puteți aplica tubul snorkel pe banda de mască - în acest fel puteți pluti mult timp pe suprafață având acces nelimitat la aerul prețios.
 • Dacă folosiți ochelari, puteți cumpăra o mască absolvită! De asemenea, puteți scufunda cu lentile de contact, dar ar trebui să utilizați numai cele moi, dacă intenționați să ieșiți în larg - cele rigide pot provoca o aspirație dureroasă la adâncimi mari.
 • Imaginea intitulă Vizionați subacvatice Pasul 7
  3
  Faceți activități subacvatice. Scuba diving (un rezervor umplut cu un amestec corect de gaz comprimat) este o activitate cunoscută sub numele "a face sub" sau "scufundare". Scafandrii sunt echipate cu măști, Wetsuits, aripioare și compensatoarelor flotabilitate care să-i ajute în deplasările lor în timp ce explora fundul mării, epave, recife de corali și sistemele de peșteri subacvatice. Căutați școli sau cursuri scufundări în orașul dvs. dacă sunteți interesat de acest sport! Trebuie să cunoașteți noțiunile de siguranță specifice pentru a minimiza riscurile legate de scufundări, deoarece mediul subacvatic nu este destinat vieții umane.
 • Mutul absorbi și reține un strat de apă, care este încălzit de către organism și care, la rândul său, menține scafandru cald. Știu că este rece în adâncurile mării!
 • Aripioarele garantează o propulsie rapidă esențială, având în vedere toate echipamentele pe care un scafandru trebuie să le transporte.
 • Dispozitivele de compensare a flăcării funcționează prin umflarea și deflularea unei jachete speciale - astfel controlează adâncimea de imersie. Balastul este, de asemenea, utilizat pentru a facilita coborârea.
 • Recifele de corali pot fi naturale, cum ar fi cele create de un sistem complex și complex de corali sau artificial sau de structuri create sau scufundate în mod deliberat de om.
 • Metoda 3
  Controlați Marea de mai jos sau de sus

  Imaginea intitulă Vezi subacvatice Pasul 8
  1
  Faceți o călătorie pe o barcă cu fundul de sticlă. Aceste bărci sunt proiectate pentru a permite pasagerilor să observe apa de mai jos. De obicei, acestea sunt utilizate pentru excursii de-a lungul recifelor de corali, deasupra epavelor sau în alte zone de interes pentru activitatea acvatică. Excursii de acest tip nu sunt prea scumpe, comparativ cu alte metode de explorare subacvatică și sunt oferite de multe companii în orașe de coastă și în apropierea izvoarelor naturale.
 • Imaginea intitulă Vizionați subacvatice Pasul 9
  2
  Du-te la bordul unui submarin. Deși este o experiență unică pentru mulți oameni (dacă nu cumpărați un DVD al filmului "Vânătoare pentru Red October"), dat fiind că costul de observare a fundului mării într-un submarin privat începe de la 600.000 €, vehiculele civile și militare în mod constant patrulează adâncurile mării. Puteți face turul fără submarine militar activ care se deschid o fereastră asupra lumii sommerso- Cu toate acestea, în zonele turistice, există companii care oferă excursii subacvatice în vacanță.
 • Când vorbim despre aceste mijloace, știm că acronimul englez HOV indică submarine conduse de un pilot, în timp ce termenul ROV este utilizat pentru acele vehicule controlate de la distanță. Pe web puteți găsi o mulțime de informații despre aceasta, ceea ce vă permite să știți ce submarine sunt utilizate în prezent, chiar modelul nominalizat "Alvin" care a fost în uz din 1964!
 • Imaginea intitulă Vezi pasul 10 subacvatic
  3
  Faceți o plimbare pe plajă. Găurirea țărmului în căutare de scoici, clypeasteroida și dinți de rechin vă oferă o experiență unică ca un locuitor al terenului uscat curios de viața subacvatică. Dacă vă gândiți la asta, există un mic "mister în toate acestea, având în vedere că majoritatea a ceea ce este împins pe țărm este mort sau pe moarte, dar aproape toate lucrurile pe care le cunoașteți despre ocean provin din aceste constatări.
 • Nu a fost posibil să fotografiați un calamar gigantic în viață până în 2012. Era conștient de existența sa numai datorită rămășițelor găsite de-a lungul țărmului sau în interiorul stomacului de balene de spermă, de asemenea blocate. Oricât de interesante ar fi acestea, dovezile anecdotice prezentate de marinarii antice nu sunt, din păcate, considerate probe.
 • În timpul plimbărilor de-a lungul oricărei plaje, puteți întâlni multe rămășițe ale unei ființe marine. Locuitorii din Oxnard, California și alte orașe de-a lungul coastei Pacificului din America de Nord au cunoscut creaturi pentru ei (și mulți alți oameni) destul de necunoscuți atunci când cantități uriașe de bărci ale Sfântului Petru (nume științific) Velella velella) au fost turnate pe plajele lor.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit