gtemata.com

Cum să trăiești o viață Serene

A trăi o viață liniștită poate fi o provocare în lumea de astăzi. Orașele aglomerate, dezvoltarea extremă a rețelelor și tensiunile la locul de muncă și în viața de zi cu zi par să conspire împotriva unei astfel de alegeri. Găsirea liniștii este, cu toate acestea, mai ușoară decât vă puteți imagina.

paşi

Metoda 1
Creați un mediu clar

Imagine cu denumirea Organizați și curățați un adolescent` class=
1
Organizați casa pentru a promova liniștea. Puteți face multe lucruri pentru a vă face casa un loc de liniște chiar dacă viața de familie este foarte activă. Profitați de designul și organizarea interioară în avantajul dvs. și creați un mic spațiu interior pentru a găsi momente de răgaz.
 • Organizați intrarea pentru a reduce confuzia. Fiind binevenită de mizerie imediat ce umbli în ușă este o rețetă pentru stres. Rezervați un loc dedicat pantofilor, umbrelelor și altor obiecte de zi cu zi lângă ușa din față. În felul acesta ei vor fi departe de vedere și minte.
 • Rezervați un spațiu pentru confuzie și încercați să o restrângeți acolo. Menținerea întregii case întotdeauna curată și ordonată este nerealistă, mai ales dacă există copii. În schimb, dedicați unul sau două zone în locuri în care puteți plasa pungi și colete, puteți acumula poștă și așa mai departe.
 • Adăugați muzică. Muzica clasică sau alte genuri instrumentale, cum ar fi jazzul, pot să calmeze nervii și să-i distrugă dispozițiile. Ar trebui să fie o muzică lentă și nebună pentru a obține un efect calmant. Având un spațiu mic pentru a asculta muzică este o soluție excelentă pentru echilibrul dvs.
 • Răsfățați-vă dormitorul. Voi petreceți o treime din viața dvs. în pat: asigurați-vă că această cameră este un refugiu pentru dvs. Acesta este ultimul loc pe care îl vedeți în seara și primul loc pe care îl vedeți dimineața. Utilizați foi și pături confortabile și moi, cu o fantezie plăcută, pentru o odihnă bună și considerați lumina dimineții ca alternativă la un ceas deșteptător tradițional pentru a începe ziua cu mai multă seninătate.
 • Imaginea intitulată Finale pentru matematica acelor Pasul 3
  2
  Realizați o zonă de lucru liniștită. Veți petrece probabil o bună parte din orele în care sunteți treaz la locul de muncă, deci este înțelept să vă creați un spațiu relaxant unde puteți. Locurile în care lucrați variază foarte mult de la birouri la spații în aer liber și apoi faceți modificări personalizate pentru a se potrivi nevoilor dvs. individuale.
 • Reduceți confuzia și eliminați obiectele inutile din zona de lucru. În acest fel, veți avea mai puține distracții și vă puteți concentra pe sarcina de făcut.
 • Păstrați-l curat. Scapa de deșeuri, pete și mirosuri pentru a reduce potențialele surse de disconfort. Așa cum faceți pentru a elimina confuzia, aceasta va fi o luptă continuă, deci nu trebuie să permiteți curățenia să devină o formă de evadare sau o sursă de stres. Lucrul cu constanța este cheia.
 • Înconjoară mediul înconjurător cu imagini plăcute. Fotografiile membrilor familiei dvs. sau ale scenelor sau locurilor idilice pe care doriți să le vizitați pot îmbunătăți ziua dvs. de lucru și vă pot aminti ce este bun despre viață și de ce vă aflați la lucru.
 • Dacă aveți biroul dvs., țineți ușa închisă. Aceasta va descuraja vizitatorii, va ține departe zgomotul și va da un sentiment de intimitate și poate chiar de singurătate. Dacă munca dvs. necesită o colaborare frecventă cu alte persoane, alegeți perioade scurte pentru a ține ușa închisă pentru o vreme, înainte de ao redeschide în lume.
 • Imaginea cu titlul Creați o baie feminină Pasul 1
  3
  Profitați de culori și lumină. Jocul de culori și lumini poate avea efecte uimitoare asupra dispoziției și productivității. Schimbarea umbrelor, nuanțelor și intensității culorilor mobilierului din jurul dvs. este o modalitate subevaluată de a face un mediu pașnic.
 • Prefer culori delicate în comparație cu culorile luminoase. Acestea din urmă pot crea anxietate, deci cele dintâi sunt o alegere mai sigură. În acest sens, el folosește finisaje opace (antireflexive) mai degrabă decât lucioase, pentru a reduce reflexiile și distragerile.
 • Albastru și tonuri de lavanda sunt preferabile pentru dormitoare și pentru zone care ar trebui să fie calm și liniștit.
 • Utilizați lumini încastrate, lămpi pentru podea sau lămpi de studio pentru a crea intimitate. În plus, în acest fel atenuează lumina violentă și directă a becurilor neecranate. Utilizați cele cu lumină albă caldă (verificați pachetul atunci când faceți cumpărături) pentru a menține iluminatul moale. Cei albi și rece pot da mediului tonurile de lumină ale unei fabrici și sunt violenți pentru vedere.
 • Imagine intitulată Distrează-te în vacanțe de vară când poți
  4
  Stai departe de tot. Petreceti timp in medii naturale pentru a va calma si reincarca. Orice, de la o plimbare rapidă în parc la o plimbare lungă în pădure, poate fi liniștitoare și regenerantă, mai ales dacă vă petreceți cea mai mare parte a timpului în oraș.
 • Faceți lucrurile calm. Ieșiți în aer liber și petreceți ceva timp înfundându-vă în spațiile înconjurătoare. Uitați-vă la nori pentru o vreme sau scoateți încălțămintea și bucurați-vă de senzația de iarbă dintre degetele de la picioare.
 • Luați niște poze în timp ce ieșiți. Dacă întâlniți un peisaj care vă inspiră, prindeți momentul, astfel încât să puteți vedea din nou mai târziu și vă puteți liniști puțin.
 • Angajat cu natura. Dacă sunteți atât de dispus, cultivați un hobby care necesită o implicare activă cu natura. Fly fishing, de exemplu, vă cere să faceți mișcare liniștită și relaxantă și disponibilitatea de a învăța despre râuri, lacuri și diferite forme de viață acvatică. Rock-ul de alpinism vă permite să vedeți vederi uluitoare și să dobândiți cunoștințe de geologie. În orice caz, simțind mai aproape de natură este o modalitate excelentă de a vă relaxa și de a construi un colț de seninătate în viața voastră.
 • Metoda 2
  înveseli

  Imaginea intitulată Simțiți alerta când vă treziți în dimineața Pasul 6
  1
  Stabiliți un ritual de dimineață. O modalitate excelentă de reducere a stresului și a agitației este dezvoltarea de sisteme fiabile și repetitive pentru viața de zi cu zi, care să vă ajute să vă concentrați și să reduceți stresul. Dacă zilele voastre încep să aibă loc într-un ritm frenetic, faceți un efort conștient de a încetini lucrurile dimineața.
  • Ridicați-vă puțin mai devreme, faceți cafea și faceți activități relaxante cum ar fi yoga, meditația sau altceva care vă liniștește. Introduceți totul în rutina zilnică.
  • Descoperiți activitățile pe care doriți să le faceți în fiecare dimineață, apoi adaptați-vă ritualul pentru a avea timp să le finalizați fără grabă sau cu mai multă stres.
 • Imaginea intitulată Evitați luptele cu familia dvs. Pasul 4
  2
  Fii constient cum reacționați. Dacă observați că sunteți deseori nervos în ceea ce privește interacțiunile zilnice, sunteți obișnuiți să analizați reacțiile dvs.
 • Dacă cineva vă taie drumul prin trafic, faceți o pauză în loc de a apăsa cornul și evaluați dacă reacția dvs. poate rezolva situația sau pur și simplu adăugați mai multă stres.
 • Imaginea intitulă Lupta cu plictiseala la domiciliu (fete) Pasul 7
  3


  Nu faceți mai multe activități împreună. Un număr infinit de studii au arătat că este mai puțin eficientă decât să se concentreze pe o singură sarcină și că trecerea atenției de la un lucru la altul are capacitatea infailibilă de a acumula anxietate, mai degrabă decât să o reducă.
 • Schimbările simple, cum ar fi lăsarea telefonului în altă cameră sau dezactivarea notificărilor prin e-mail, pot elimina tentatia obișnuită de a vă distrage atenția cu prea multe lucruri.
 • Având o listă de lucruri de-a face cu prioritățile lor poate ajuta. Încheiați sarcina cea mai importantă înainte de a trece la următoarea. Rețineți că recrearea, exercițiile sau timpul petrecut împreună cu familia pot fi alții "sarcini" care sunt adăugate la cele impuse de locul de muncă.
 • Imagine intitulată Fii bun la Rugby Pasul 2
  4
  Efectuați exerciții regulate. Nu numai că este bun pentru sănătatea ta, ci și pentru o soluție fiabilă pentru a reduce nivelurile de stres.
 • Introduceți exercițiile în rutina dvs., dacă puteți. Douăzeci de minute de activitate moderată pot fi suficiente pentru a-ți schimba viața.
 • Nu trebuie neapărat să găsiți timpul pentru a merge la sală. Pentru a beneficia de exerciții, ridicați-vă de scaun și faceți o plimbare. Luați scările în locul ascensorului.
 • Ascultați muzică relaxantă sau vizionați imagini plăcute atunci când vă răcoriți corpul după exerciții. Vă va ajuta să vă mențineți liniștea în timp ce reluați activitățile pe care le faceți.
 • Imagine cu denumirea Amuse Yourself Pasul 16
  5
  Fii creativ. Activitatea creativă, mai ales atunci când o puteți face folosind mâinile, este o modalitate fantastică de a vă menține gândurile și zilele liniștite. Puteți să vă scufundați în sarcina dvs. și să simțiți sensul realizării sale pe măsură ce o faceți.
 • Lucrul în lemn, ceramica și tricotarea sunt modalități excelente de a vă menține mâinile și mintea angajate și de a vă concentra pe activități liniștitoare.
 • Unii găsesc un confort similar în artă, fie că este vorba de pictura, sculptura sau scrisul.
 • Chiar și bucătăria poate fi un loc pentru a desfășura activități creative. Coaceți, gătiți și desfășurați activități mai specifice, cum ar fi berea, poate fi o mare ieșire pentru stres și creativitate.
 • Imagine cu denumirea Amuse Yourself Pasul 18
  6
  Încearcă-l yoga sau meditație. Beneficiile de sănătate ale yoga și meditația sunt numeroase și bine documentate. Ambele se concentrează pe pacea minții și reduc stresul, iar yoga poate crește puterea și îmbunătățește elasticitatea.
 • Yoga angajează sistemul nervos parasympatic prin inducerea unui "efect de relaxare".
 • Yoga și meditația au avantajul suplimentar de a fi relativ simplu de a face aproape oriunde. Încercați câteva poziții simple într-un moment liber, la serviciu sau în dormitor, de îndată ce vă ridicați, pentru a vă ajuta să eliminați dificultățile din zi.
 • Imagine intitulată Deal cu stres emoțional (pentru adolescenți) Pasul 3
  7
  Blocați reacția "luptă sau fugiți". Reacția instinctivă a organismului față de stres și pericol este o adaptare evolutivă, dar nu este întotdeauna răspunsul potrivit în viața modernă, relativ liniștit și fără pericolul animalelor sălbatice și al vânătorilor de vânători. Din fericire, există modalități de atenuare a acestei reacții ocazionale nedorite.
 • Reflectați asupra emoțiilor. Suna ca un clișeu, dar simplul act de identificare a emoțiilor asociate panicii, stresului, fricii sau anxietății poate bloca procesele neurologice ale reacției "lupta sau alerga" și vă poate ajuta să redirecționați energia într-un mod util.
 • Concentrează-te pe respirație. Când vă dați seama că tensiunea sau panica cresc, concentrați-vă și respirați profund. Aceasta reduce tendința instinctivă de respirație superficială și rapidă și se angajează în sistemul nervos autonom, care de obicei controlează răspunsurile fiziologice involuntare ale corpului.
 • În cele din urmă, încercați să dați un alt nume emoțiilor pe care le-ați identificat mai devreme pentru a le da un aspect pozitiv. Vă puteți forța să considerați panica ca o formă de emoție sau frustrare ca o formă de ambiție și vă puteți recâștiga controlul asupra răspunsurilor corpului dumneavoastră la stres prin încetinirea bătăilor inimii, respirației și transpirației.
 • Metoda 3
  A reafirma oamenii din jurul tău

  Imagine intitulata Uita o fata care te raneste emotional Pasul 7
  1
  Învățați să liniștiți pe cineva care este supărat. Este normal ca cineva din jurul vostru, prieten, coleg sau membru al familiei să se poată supăra și acest lucru riscă să creeze probleme pentru cei prezenți.
  • Utilizați metoda E.A.R. pentru a rezolva situația.
  • empatie: arătați persoanei că este supărată cu fraze precum "îmi dau seama cât de furios sunteți" sau "înțeleg că vă simțiți frustrat" ​​și vă exprimați voința de ao ajuta.
  • Atenție: cereți-i să explice problema și să ascultați cu atenție. Spune-mi ce te deranjează. Vreau să înțeleg ". Limbajul corpului poate ajuta, de asemenea, să vină în contact vizual și să se așeze sau să se aplece înainte ușor pentru a vă arăta atenția.
  • Comparativ: oamenii, în special cei care sunt ușor inflamați, trebuie adesea să se simtă respectați când sunt supărați. De la acest act în cel mai bun mod posibil, cu expresii precum "Respectați modul în care ați angajat" sau "Pot să vă spun că ați dedicat un mare efort și veți vedea".
 • Imaginea intitulată
  2
  De-energizați o situație tensionată înainte de a exploda. Este posibil ca o persoană supărată să nu fie disponibilă pentru a discuta până când are șansa să se calmeze. Puteți contribui la acest proces redirecționând furia și acționând corespunzător pentru a reduce nivelul tensiunii.
 • În primul rând, încercați să arătați respectul pentru nevoile sau îndoielile dvs. Recunoașteți importanța acestora și nu le judeca deschis. Încercați să o faceți cu limbajul non-agresiv al corpului, fără a vă mișca repede și fără a-și asuma o poziție agresivă cu pieptul afară.
 • El colaborează cu persoana supărată, atâta timp cât nu dăunează celorlalți. Scopul nu este de a agrava situația în nici un fel. Chiar și ascultarea cu atenție vă poate ajuta. Nu întrerupeți, ci folosiți ocazia de a cere clarificări, atât pentru a evita neînțelegerile, cât și pentru a netezi lucrurile.
 • Redirecționează atitudinea agresivă prin reformularea preocupărilor sale într-un mod mai puțin confruntat. El exprimă expresia "Vreau să lărgească Enrica cu un băț" într-un alt mod, de exemplu "Deci sunteți supărat pe Enrica pentru că a zgâriat vopseaua mașinii dvs. și doriți să o reparați". Acest lucru, dacă reușește, poate să-l liniștească și să o facă mai dispus să-și discute construcția în mod constructiv.
 • Nu continuați să interacționați dacă eforturile dvs. se dovedesc a fi inutile sau dacă sunteți și furioși. Siguranța ta este din ce în ce mai importantă, deci ar trebui să fugi și să apelezi personalul de securitate, un supraveghetor sau poliția, în funcție de circumstanțe.
 • Imaginea intitulată Discutați cu un tip pe o primă dată Pasul 5
  3
  Fii bun și umil. Cercetările arată că a fi umilă și bună față de alții poate îmbunătăți semnificativ relațiile de acasă, la locul de muncă și în relațiile sociale. A fi bună față de alții se traduce în bunătate față de voi.
 • Un studiu realizat de Institutul Național de Sănătate al Statelor Unite a constatat că faptul de a fi la fel de bun cu alții vă poate ajuta să vă faceți sănătoși din punct de vedere fizic și mental.
 • Umilința - o formă de propensitate pentru autocritică - poate, de asemenea, să contribuie la restabilirea relațiilor sparte.
 • Bunătatea este, de asemenea, legată de fericire. Actele de caritate și bunătate eliberează dopamina și endorfinele în creier, oferind suport chimic fericirii tale.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit