gtemata.com

Cum să trăiți liniștit pe roți (pentru adolescenți care folosesc scaunul cu rotile)

Viața unui adolescent într-un scaun cu rotile poate fi dificilă. S-ar putea să fi crescut în această condiție sau că scaunul cu rotile este un eveniment recent în viața ta: în ambele cazuri, este posibil să te simți "diferit" de ceilalți și, din moment ce nu poți schimbați situația, puteți încerca să schimbați modul în care vedeți lucrurile, în realitatea din fiecare zi.

paşi

Imagine intitulată Live Well On Wheels (Pasul 1)
1
Fiți conștienți de faptul că sunteți "puțin" diferit de ceilalți. Nu este întotdeauna plăcută, dar este realitate: ignorarea acesteia va crește doar această diferență. A fi specială nu este deloc rău.
 • Imagine intitulată Live Well On Wheels (Pasul 2)
  2
  Vivi. Trăiește-ți viața 100%, e datoria ta. Vrei să mergi la un concert de rock? Du-te! Da, probabil că veți fi diferit de toți ceilalți din jurul vostru, dar, în același timp, veți avea cu siguranță lucruri în comun cu toți!
 • Imagine intitulată Live Well On Wheels (Pasul 3)
  3
  Nu vă fie frică să cereți ajutor. Dacă aveți probleme, (dacă ați căzut sau vă aflați într-o situație de risc) nu faceți probleme în a cere ajutor.
 • Imagine intitulată Live Well On Wheels (Pasul 4)
  4
  React. Dacă cineva se sprijină pe scaunul tău sau spune ceva care te deranjează, nu te teme și nu vorbi clar.
 • Imaginea intitulată
  5
  Concentrează-te pe distracție și interese. Bucurați-vă de lucruri frumoase, faceți ceea ce vă place și distrați-vă. Aflați dacă există moduri diferite de a vă face afacerea și dacă există lucruri noi pe care doriți să le încercați. Puteți descoperi că aveți o pasiune pentru artă sau pentru un sport și chiar activități care par mai inaccesibile unui scaun cu rotile, pot fi adaptate în realitate de multe ori.
 • Imagine intitulată Live Well On Wheels (Pasul 6)
  6
  Rochie bine. Găsiți compromisul potrivit între confort și eleganță. Un efort suplimentar vă poate oferi mai multă încredere și o dispoziție radiantă.


 • Imagine intitulată Live Well On Wheels (Pasul 7)
  7
  Asigurați-vă personalitatea straluceasca. Fii tu însuți: spatele drept, contactul cu ochii și vorbește foarte mult.
 • Imagine intitulată Live Well On Wheels (Pasul 8)
  8
  Exprimați-vă sentimentele. Uneori se simte un pic în jos, se întâmplă tuturor. Efectuați o întâlnire cu un prieten sau stabiliți o sesiune cu un terapeut, pentru a elibera aburul și pentru a vă externaliza starea de spirit. Încercați să vă exprimați emoțiile prin artă și creativitate, când vezi totul negru. Păstrați un jurnal, vopsea sau faceți altceva ce vă place.
 • Imagine intitulată Live Well On Wheels (Pasul 9)
  9
  Adu-ți răbdare. Nu toata lumea stie cum sa stea si cum sa se comporte. Desigur, acest lucru este adesea frustrant și stupid, dar cu puțină "răbdare, veți vedea, veți obține rezultate excelente. "V --------- o!" ar fi bine și pentru noi, dar mulți oameni au nevoie de timp pentru a înțelege că sunteți o persoană normală, la fel ca ei.
 • Imaginea intitulată
  10
  Nu alegeți un scaun cu rotile urât sau incomod. Chiar dacă nu există un scaun cu rotile perfect, nu vă mulțumiți pentru el, alegeți cel care vă place cel mai bine, de asemenea, bazat pe badget dumneavoastră. Această alegere poate să nu pară importantă, dar, de fapt, face diferența în fiecare zi din viața ta.
 • Imagine intitulată Live Well On Wheels (Pasul 11)
  11
  Ai grijă de tine. Mâncați bine, faceți gimnastică și dormiți pașnic.
 • Sfaturi

  • Amintiți-vă întotdeauna că mulți oameni cu dizabilități duc o viață normală și plină de satisfacții.
  • Nu uitati niciodata ca a fi intr-un scaun cu rotile nu este un whammy.
  • Dacă vă face să vă simțiți cool, aflați câteva trucuri "sigure" cu scaunul cu rotile.
  • Scaunul dvs. rulant trebuie să reflecte stilul tău. Alegeți o culoare strălucitoare, dacă doriți flori, mașini sau orice altceva, puteți cumpăra autocolante tematice pentru a decora scaunul. Nu ascultă ce spun ceilalți, scaunul trebuie să reflecte ființa ta.

  Avertismente

  • Nu permiteți altora să vă spună ce să faceți sau ce să gândiți.
  • Aveți grijă dacă vă decideți să învățați un exercițiu cu scaunul cu rotile!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit