gtemata.com

Cum să călătorești cu simptomele sindromului intestinului iritabil (SII)

Având sindromul intestinului iritabil (SII) este deja o problemă mare de la sine, dar dacă trebuie să călătoriți, devine mult mai provocator. Găsirea dvs. într-un mediu necunoscut și afară în afara zonei dvs. de confort pot fi atât de dificil încât unii pacienți cu SII să nu călătorească deloc pentru a evita dificultatea de a-și gestiona simptomele. Cu toate acestea, cu o planificare atentă și pregătire, vă puteți bucura de călătoriile voastre ca oricine altcineva.

paşi

Metoda 1
Planificați călătoria cu atenție

Imaginea intitulată Călătoria cu simptomele IBS Pasul 1
1
Adu-ți un costum de haine. Când vă pregătiți valiza, este o idee bună să vă aduceți întotdeauna o schimbare de haine în cazul în care se întâmplă cel mai rău lucru.
 • Dacă călătoriți cu trenul sau autobuzul, păstrați-l în bagajele de mână (nu în compartimentul pentru bagaje), astfel încât să puteți avea acces ușor în caz de urgență.
 • Puneți hainele de rezervă într-o pungă de plastic, care este utilă pentru a vă pune hainele murdare în caz de urgență.
 • Imaginea intitulată Călătoria cu simptomele IBS Pasul 2
  2
  Aduceți o sursă de țesuturi și șervețele. Este o trăsătură comună a băilor publice, care sunt lipsite de hârtie igienică și prosoape de hârtie, astfel încât ar trebui să aducă tampoane tale pentru tine, sau chiar o rolă de hârtie igienică pe care le puteți utiliza în timpul călătoriei.
 • Este o idee bună să aveți cu dvs. un pachet anti-bacterian gel de gel în cazul în care nu găsiți săpun în băi.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu simptomele IBS Pasul 3
  3
  Întotdeauna locuiți pe coridor atunci când călătoriți cu avionul. În acest fel, dacă brusc trebuie să mergeți la baie, puteți ajunge rapid la ea fără a fi nevoie să deranjezi alte persoane.
 • De asemenea, ar trebui să încercați să ajungeți cât mai aproape de baie. Dacă este necesar, puteți să dezvăluiți în mod discret unui însoțitor de zbor despre problema dvs. de sănătate și să întrebați dacă puteți fi transferat în cele mai apropiate locuri la toaletă.
 • Imaginea intitulată Călătoria cu simptomele IBS Pasul 4
  4
  Călătorește mai degrabă cu mașina decât cu autobuzul ori de câte ori este posibil. Dacă puteți, este ideal pentru dvs. să călătoriți cu mașina, mai degrabă decât să faceți transport în comun. În acest fel, dacă aveți nevoie urgent de o toaletă, puteți găsi cu ușurință o stație de service.
 • Când călătoriți cu autobuzul, greu vă puteți cere șoferului să se oprească și veți suferi în tăcere în timp ce așteptați următoarea oprire planificată.
 • Dacă trebuie absolut să călătoriți cu autobuzul, verificați timpul total de călătorie și opririle pe drum. În acest fel, puteți încerca să vă planificați vizitele la baie în conformitate cu programul de călătorie.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu simptomele IBS Pasul 5
  5
  Alegeți facilitățile de cazare care includ o baie în cameră. Dacă mergeți la un hotel sau la o cămin, asigurați-vă că camera are o baie. Acest lucru vă va permite să o utilizați cu seninătate atunci când aveți nevoie de el, în loc să trebuiască să așteptați alți oameni cu care îl împărțiți să îl elibereze.
 • Imaginea intitulată Călătoria cu simptomele IBS Pasul 6
  6
  Planificați sediul în care veți mânca. Înainte de a începe o călătorie, este o idee bună să faceți o mică cercetare despre tipurile de restaurante sau magazine de bacanie care sunt disponibile la destinație.
 • În acest fel, puteți evita opțiunile greșite, cum ar fi consumul în restaurantele de fast-food unde alimentele conțin cantități mari de grăsimi și mai puține fibre.
 • Dacă îți dai seama că nu există soluții potrivite pentru nevoile tale în destinație, va trebui să te gândești la pregătirea de la început și să iei masa cu tine.
 • Imaginea intitulată Călătoria cu simptomele IBS Pasul 7
  7
  Învață să ceri să mergi la baie în limba țintă. Dacă te duci într-o țară străină în care nu-ți vorbești limba, este o idee bună să înveți cel puțin fraza: "unde este cea mai apropiată baie?" în idiomul local.
 • De asemenea, trebuie să învățați expresiile esențiale pentru direcțiile de bază, cum ar fi a "stânga". "dreapta" și "drept", astfel încât să puteți înțelege răspunsul persoanei.
 • Ultimul lucru pe care îl doriți este o conversație confuză cu cineva într-o limbă străină atunci când aveți nevoie disperată de a folosi o baie.
 • Metoda 2
  Respectați dieta

  Imaginea intitulată Călătorie cu simptomele IBS Pasul 8
  1


  Mănâncă o varietate de alimente bogate în fibre dacă problema SII implică constipație. Fibra facilitează golirea intestinului și eliberarea sistemului digestiv. Ar trebui să consumați 20 până la 35 de grame de fibre în fiecare zi pentru a face față constipării.
  • Majoritatea fructelor și legumelor sunt o bună sursă de fibre. Pâinea integrală de grâu, cerealele și fasolea sunt de asemenea excelente. Încă puteți mânca alte alimente care vă plac, atâta timp cât sunt moderate.
  • Cu toate acestea, evitați traumatizarea corpului cu o creștere bruscă a fibrei, mai ales când știți că trebuie să călătoriți. Deoarece suferiți de SII, consumarea unei prea multe fibre într-un timp scurt conduce la un efect de rebound, adică după constipație veți suferi în loc de diaree.
  • Dați corpului timpul necesar pentru a vă obișnuiți cu un consum mai mare de fibre. Puteți crește aportul cu 2-3 grame pe zi.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu simptomele IBS Pasul 9
  2
  Consumați alimente ușoare și evitați alimentele grase și grase atunci când suferiți de diaree. Unul dintre simptomele cele mai frustrant ale SII este diareea, care este și motivul pentru care majoritatea oamenilor preferă să rămână acasă când prezintă acest sindrom. Dacă intenționați să călătoriți, trebuie să știți ce mâncare trebuie să mâncați.
 • În primele 24 de ore după un atac de diaree, trebuie să vă concentrați asupra consumului de alimente ușoare și groase, deoarece acestea tind să rămână mai mult timp în stomac. Exemplele acestor alimente sunt orezul alb, cartofii, bananele, ovazul, sucul de mere, iaurtul, afinele, pâinea prăjită și puiul coapte (fără grăsime și piele).
 • Există, de asemenea, alimentele pe care trebuie să le evitați înainte, în timpul și după călătorie. Nu mănânci aceste alimente vă va salva multe inconveniente. Cei care pot agrava diareea sunt în mare parte alimente grase și gras, lapte, înghețată, unt, brânză, alcool, bauturi cofeinizate, îndulcitori artificiali, fasole, varză, conopidă, broccoli și alimente contaminate.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu simptomele IBS Pasul 10
  3
  Evitați alimentele care pot determina umflarea. Acesta este un alt simptom neplăcut al SII, dar de obicei poate fi ușor gestionat cu alimentele potrivite.
 • Evitați legumele, cum ar fi broccoli, varză și varză de Bruxelles. Aceste alimente eliberează sulf și rafinoză în interiorul stomacului, ceea ce sporește relaxarea.
 • Nu mancati zaharuri simple cum ar fi bomboane si guma de mestecat. Acesta este un aspect deosebit de important atunci când călătoriți. Guma de mestecat poate crește consumul de gaze, în timp ce dulciurile și alimentele junk sunt pline de calorii goale și de zahăr care servesc numai pentru hrănirea și hrănirea bacteriilor din stomac, ceea ce eliberează mai mult gaz. În plus, zahărul trece rapid în intestinul subțire, cauzând crampe: un alt simptom al SII.
 • Nu mai fuma. Umflarea apare când există o cantitate excesivă de aer în interiorul stomacului. Acest lucru poate fi agravat de aerul pe care îl introduceți prin fumat. Prin urmare, scăderea dependenței dvs. poate îmbunătăți în mod semnificativ simptomele SII.
 • Metoda 3
  Reduceți simptomele

  Imaginea intitulată Călătorie cu simptomele IBS Pasul 11
  1
  Luați loperamidă pentru a administra diareea. Acest medicament lucrează prin încetinirea mișcărilor intestinale. Doza inițială este de 4 mg, care se administrează pe cale orală după prima descărcare.
  • Puteți să luați încă 2 mg după oa doua descărcare a scaunului lichid. Totuși, nu depășiți 16 mg într-o singură zi.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu simptomele IBS Pasul 12
  2
  Luați lapte de magneziu (hidroxid de magneziu) atunci când suferiți de constipație. Acest medicament lucrează prin creșterea fluidelor din intestin, ajutând la atenuarea fecalelor. Puteți lua câte 20 până la 60 ml pe gură o dată pe zi.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu simptomele IBS Pasul 13
  3
  Luați un antiemetic pentru a preveni vărsăturile și greața. Un antiemetic bun este metoclopramida, care trebuie administrată în 10 mg comprimate la fiecare 8 ore, când este necesar.
 • Acest medicament ameliorează greața și vărsăturile, relaxând mușchii netede ai tractului digestiv, reducând astfel activitatea sa.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu simptomele IBS Pasul 14
  4
  Luați domperidonă dacă suferiți de umflături și gaze. Pentru inflamație și flatulență, trebuie să luați o comprimat de 10 mg de trei ori pe zi (sau după cum este necesar) pentru a evita formarea excesivă de gaz în tractul digestiv.
 • Medicamentele din această clasă a stimula musculatura netedă a stomacului și a intestinelor pentru a rupe în bucăți și împinge deșeurile într-o mișcare mai rapidă, eliminând astfel deșeurile, împreună cu gazul.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu simptomele IBS Pasul 15
  5
  Încercați unele remedii pe bază de plante pentru a atenua simptomele SII. Există mai multe remedii pe bază de plante care pot fi utile pentru această tulburare.
 • De exemplu, bautura chiar si o ceasca de ceai de musetel poate ajuta la ameliorarea spasme abdominale si crampe, deoarece actioneaza ca un relaxant muscular. Chiar și suplimentele de fibre pot ajuta pe cei care suferă de constipație. Pur și simplu adăugați un plic de supliment de fibre în mâncarea zilnică.
 • Pentru a atenua diareea, încercați să consumați cel puțin o porție de jeleu în fiecare zi înainte de mese pentru a îngroșa scaunul (dar nu suficient pentru a provoca constipație).
 • Sfaturi

  • Poate că este dificil să călătorești cu SII, dar nu trebuie să te oprească să te bucuri de viața ta. Cu curaj, pregătire bună și suficiente informații, puteți să depășiți simptomele și să împiedicați sindromul să vă limiteze activitățile.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit